2024. 02. 05.

Korfball: Cselik Bence a hazai szövetség új elnöke

2024. 02. 01.

Pénteki sportműsor: tavaszi rajt a labdarúgó NB I-ben; kezdődik a vizes vb; magyar–német a Davis-kupában

2024. 01. 28.

Népsport: „Skinny” Dewar sikeres gyorstalpalója után jött a váratlan siker

Még több csapatsport

Rögbi-vb: Új-Zéland nem ismert kegyelmet, jöhet az ötödik döntője – videók

Népszerű cikkek

Egyéb csapat

Curling: Kanada elleni vereséggel zárták a mieink a csoportkört

Egyéb csapat

Rögbi-vb: Dél-Afrika összetörte a francia szíveket, kiesett a házigazda – videók

Rögbi-vb: Új-Zéland nyerte a csúcsmeccset, kiesett a világrangsor vezetője – videók

Olimpia 2028: krikettet és flag footballt is akarnak a szervezők

Egyéb csapat
2024.02.03. 22:56

Összemérni, összeadni – Ballai Attila publicisztikája

ALAPVONAL. Persze, a drukker alanyi jogon elvakult, együgyű. Nyelvünk egyik legpontosabb kifejezése ez, hiszen együgyű az, akinek egyetlen ügye van. Saját maga, a saját csapata. Nagyobb a baj, ha a sportvezető is ilyen. És a közelmúltban néhány nyilatkozattól, megnyilvánulástól, lelátói testbeszédtől, tekintettől kirázott a hideg.
Egyéb csapat
2024.01.12. 00:07

Mindenki tippel – N. Pál József publicisztikája

ALAPVONAL. A legnagyobb – akár a sport nemesebb szándékait is fenyegető, ma már legyűrő – veszélynek ezt látom én. Mert a fogyasztás mindenekfölöttiségét valló parancs könyörtelensége mindig a közvetlen holnapot, esetleg holnaputánt, az arra való figyelem totalitását célozza meg, a sportimádó lelket is ez tartja egyre inkább remegésben, egykor volt – alapvetően normális, lelket gazdagító –, az örömre váró áhítatát az új idő csapdájába csalva.
Egyéb csapat
2023.12.14. 14:02

Álláskeresés a sport világában, sportolói múlt nélkül? Így csináld!

Sokan úgy gondolják, hogy a nagy sportolói múlttal rendelkezőkből lesznek a legnagyobb edzők, sportmenedzserek, klubvezetők és így tovább. Természetesen a kettő kéz a kézben járhat, viszont az már fordítva nem igaz, hogy akinek nem volt komolyabb sportolói múltja, ne lehetne sikeres szakemberként. Sosem késő elkezdeni, és ki tudja, talán valaki edzőként vagy sportszervezőként bontogatja majd igazán szárnyait.
Egyéb csapat
2023.12.14. 13:58

Helyezkedj el a sport világában!

A sport világa ugyanolyan munkaerőpiac, mint bármi más. Sőt, a mai Magyarországon az egyik legdinamikusabban növekvő ágazatról van szó. Nem kell komolyabb sportolói múlt sem ahhoz, hogy valaki ígéretes karrier elé nézzen. Motiváció, kitartás, tanulási hajlandóság viszont annál inkább.
Egyéb csapat
2023.12.07. 22:59

Játék – határokkal – Moncz Attila publicisztikája

ALAPVONAL. Nem érdemes összevetni a nyugati és a magyar szurkolói kultúrát, más volt a szocializáció folyamata, a sokkal érzelmesebb emberek szeretnek sokkal szélesebb skálán mozogni – teljes joggal. Csak a skála végpontjait érdemes közösen meghatározni, ha tényleg mindenki a klub érdekeit tartja szem előtt. Mert a klubnál a játékos, a vezető és a szurkoló sem lehet több.
Egyéb csapat
2023.11.30. 10:51

Van élet az olimpián és a világbajnokságon túl is: munkalehetőségek a sport világában

Jól tudjuk, hogy az olimpia és a világbajnokság a csúcs. De rengeteg tényezőnek kell összeállni ahhoz a háttérben, hogy a sportolók és a csapatok sikeresek legyenek. Persze nemcsak a világversenyeken, hanem bárhol a világban, így Magyarországon is. Ráadásul a 21. században egyre több a fontos terület: nő az érdeklődés például az adat- és teljesítményelemzők iránt is, a klasszikus szakmák, mint az edző, sportmenedzser stb. mellett. (x)

1

/

246