Találatok a MOB címkére

Találatok száma: 497

Sportnap: a MOB főtitkára is részt vesz a panelbeszélgetésen a magyar sportról

2022-09-20 13:11:08

Panelbeszélgetést rendeznek a Főváros sorozatban harmadik sportnapján szeptember 24-én, szombaton a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. A BeActive Budapest keretében rendezett beszélgetésen szó lesz arról, hogy minden forint jó helyre megy-e sportban? Hogy mi a fontosabb: az olimpiai éremtáblázaton elfoglalt helyezés vagy az, hogy minél többen és minél aktívabban sportoljanak? Mitől sportnemzet egy nemzet? Szembeállítható-e a versenysport és a szabadidősport? És, hogy mi a helyzet az utánpótlással?

MOB

MOB: a szövetségek összefogását indítványozza az elnökség

2022-09-20 12:55:03

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége indítványozza a sportági szakszövetségek összefogását az előttük álló nehéz időszakban – írja az MTI.

olimpia Magyar Olimpiai Bizottság MOB Gyulay Zsolt Fábián László

Vízilabda: megemlékeztek a 30 éve elhunyt legendáról

2022-08-15 16:42:56

Szigligeten a hajóállomáson megemlékeztek a harminc évvel ezelőtt elhunyt idősebb Szívós Istvánról, akiről éppen tíz éve nevezték el a helyi kikötőt.

idősebb Szívós István id. Szívós István MOB Gyulay Zsolt

MOB: a sportújságírók képviselői visszatértek a szervezetbe

2022-07-15 17:32:54

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára a szervezet tagjaként hivatalosan nyilvántartásba vette a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) delegáltjait.

Szöllősi György Magyar Sportújságírók Szövetsége MOB Csisztu Zsuzsa

Schmidt Ádám: A kivételezett helyzethez bizony teljesíteni kell

2022-07-08 23:05:14

Pénteken a Nemzeti Sport vendége volt a május vége óta sportért felelős államtitkárként a magyar sportért dolgozó Schmidt Ádám, akivel hivatalba lépése óta az első interjúban a bürokrácia csökkentéséről, a sportba befolyó pénzek szigorúbb ellenőrzéséről, valamint az államtitkárság és a MOB viszonyáról is beszélgettünk.

Schmidt Ádám MOB Honvédelmi Minisztérium

MOB: itt békében készülhetnek – ukrán sportolók Magyarországon

2022-07-01 15:26:16

A Magyar Olimpiai Bizottság az ukrajnai háborúból Magyarországra menekült fiatal sportolókról készített összeállítást. Többtucatnyian élik mindennapjaikat hazánkban, ahol nyugodt, profi, és békés körülmények között sportolhatnak.

orosz-ukrán háború MOB

Majd a gyerekek! – a vízilabdázó unokák folytathatják a nagyszülők olimpiai sikereit

2022-06-16 20:25:37

Az 1984 utáni évtizedei könyvet érdemelnek vagy rövid(ebb) összefoglalót, középút nincs. Esetünkben a második változat lép életbe Schmitt Pál életéről szólva, elvégre léteznek terjedelmi korlátok is.

vívás sorozat politika Schmitt Pál NOB MOB

MOB: visszaállt a rend, elfogadták az alapszabály módosítását

2022-05-28 14:11:18

A Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlése szombaton elfogadta az alapszabály módosítását, így a tagságba visszakerültek a tavaly eltávolított szervezetek és egyesületek.

Szabó Tünde Schmitt Pál Magyar Olimpiai Bizottság MOB Kamuti Jenő Gyulay Zsolt

MOB: visszatérhetnek a tavaly eltávolított szervezetek

2022-05-27 17:55:23

Közgyűlést tart szombaton a Magyar Olimpiai Bizottság, ahol a tagok elfogad(hat)ják az új alapszabályt, így a jelenlegi 54-ről 127-re emelkedhet a szavazásra jogosultak száma.

Magyar Olimpiai Bizottság MOB Gyulay Zsolt

„Az én könyvem még íródik” – 80 esztendős Schmitt Pál

2022-05-12 22:17:09

Negyven évig volt NOB-tag – rekord. Huszonegy évig MOB-elnök – rekord. Ahogy Schmitt Pál mondja: „Samaranchtól tanultam, hogy akárki van hatalmon, neked együtt kell működnöd velük, mindegy, milyen színűek – és az a legjobb, ha a szövetségek is így csinálják. Idővel kevesebb támogatás jutott, kevesebb döntést hagytak nálunk, de a MOB mindig is az egyik francia város híres jelmondatára hasonított: hánykolódik, de nem süllyed el.” Születésnapi beszélgetés az olimpiai bajnok vívóval, egykori köztársasági elnökkel.

Schmitt Pál NOB MOB

Sportrádió: A magyar sport egyre jobb és jobb – Gyulay Zsolt

2022-05-07 19:15:10

A Magyar Sport Napja alkalmából a Sportrádió interjút készített Gyulay Zsolttal, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökével. Szó esett Juan Antonio Smaranch kijelentéséről, a Hungaroring és a magyar sport általános helyzetéről is.

Sportrádió MOB Juan Antonio Samaranch Gyulay Zsolt Formula–1

MOB: jogi ügy keletkezhet a főtitkár felmentéséből – sajtóhír

2022-05-06 22:14:03

A 24.hu információi szerint nagy összegre tarthat igényt Vékássy Bálint, a Magyar Olimpiai Bizottság korábbi főtitkára, mivel határozott idejű, a párizsi olimpia végéig szóló munkaszerződést kötött a szervezettel.

Vékássy Bálint Magyar Olimpiai Bizottság MOB

MOB: egy álom megvalósulása lenne a hazai olimpiarendezés

2022-05-04 19:01:47

Bartha Csaba, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) új sportigazgatója azt mondta: minden sportszerető ember számára egy álom megvalósulása lenne egy magyarországi olimpia, de ahhoz nagyon komoly társadalmi összefogás és politikai szándék kell.

MOB Bartha Csaba

Orosz–ukrán háború: megérkeztek Ungvárra az első adományok

2022-04-14 16:04:32

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közreműködésével megérkeztek Ungvárra az első adományok az Ukrán Olimpiai Bizottsághoz. A háború sújtotta országnak szánt felajánlások sportruházati cikkeket, sportcipőket tartalmaznak – közölte a MOB csütörtökön az MTI-vel.

orosz-ukrán háború MOB

MOB: a Nemzeti Sporttól érkezik az új sajtófőnök

2022-04-09 09:26:50

A Nemzeti Sport egyéni és csapatsport rovatának vezetője, Tóth Anita tölti be április közepétől a Magyar Olimpiai Bizottság sajtófőnöki posztját.

MOB

MOB: Bartha Csaba lett a szervezet új sportigazgatója

2022-04-01 14:01:56

Bartha Csaba sportigazgatóként tért vissza a Magyar Olimpiai Bizottsághoz (MOB) – számolt be a hírről az MTI.

MOB Fábián László Bartha Csaba

MOB: Jó csapatunk van, készen állunk a pluszfeladatokra – Fábián László

2022-03-09 17:13:59

Mint megírtuk, Fábián László a Magyar Olimpiai Bizottság új főtitkára – a távozó Vékássy Bálint helyét veszi át –, így Szöul két olimpiai bajnoka vállt vállnak vetve dolgozik mostantól azért, hogy a MOB hatáskörét és jogosultságait bővítse.

MOB Fábián László

MOB: Kulcsár Krisztiánnal bukik a főtitkár és a sajtófőnök is

2022-03-09 14:31:22

Szerdán összeült a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége – először a január 29-én megválasztott Gyulay Zsolt vezetésével. A szervezet a közleményében kitért arra, hogy megvitatta a pekingi téli olimpián résztvevő sportolók „sajtóban megjelent aggályait is” – Liu Shaoang Nemzeti Sportnak adott interjút szombaton, amelyben többek között azt is kifejtette, hogy a MOB munkatársai nem azonos mércével mérik a téli és a nyári olimpikonokat. Április 1-től nem Vékássy Bálint, hanem Fábián László látja el a főtitkári feladatokat. Gundel Takács Gábor és Szalay-Berzeviczy Attila is távozik.

téli olimpia Vékássy Bálint MOB Liu Shaoang Gyulay Zsolt Fábián László

MOB: szerdán pont kerülhet a pekingi botrány végére

2022-03-08 00:14:19

Tovább gyűrűzik a Liu Shaoang Nemzeti Sportnak adott szombati interjúja kapcsán kirobbant, a Magyar Olimpiai Bizottságot érintő botrány. A kétszeres olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó arról beszélt lapunknak, a sportszervezet munkatársai nem mérik azonos mércével a téli és a nyári olimpikonokat. Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE

MOB Liu Shaolin Sándor Liu Shaoang

Liu Shaoang keményen kritizálta a MOB-főtitkárt és a csapatvezetőt

2022-03-04 23:26:26

Nem múlik a keserűség benne: a három ötkarikás érem sem feledteti a fiatalabbik Liuban, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság az elmúlt hónapokban és Pekingben sem állt a helyzet magaslatán – rövid pályás gyorskorcsolyázónk kemény kritikákat fogalmazott meg a pekingi olimpiai csapat vezetője, Dósa Viktória, és a MOB főtitkára, Vékássy Bálint munkájáról.

téli olimpia rövid pályás gyorskorcsolya Peking 2022 MOB Liu Shaoang Bánhidi Ákos