Találatok a MJSZ címkére

Találatok száma: 28

Erste Liga: a klubok kérésére változik a menetrend, előbb indul a rájátszás

2022-11-16 17:49:26

Tekintettel az energetikai helyzetből adódó körülményekre, a klubok kérésére megváltozik a jégkorong Erste Liga menetrendje. A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint a módosítást a csapatok kezdeményezték annak érdekében, hogy a megemelkedő energiaköltségek mellett is gond nélkül befejezhető legyen az idény, írta a Magyar Távirati Iroda.

jégkorong Magyarország MJSZ Erste Liga

Jégkorong: az MJSZ szerint nem lesz kormánygarancia a vb-rendezéshez

2022-05-23 22:12:46

A magyar-szlovén közös pályázat a 2023-as elit-világbajnokság megrendezésére nem kapja meg a szükséges állami garanciát, így (ha a nemzetközi szövetség ragaszkodik ehhez a feltételhez) a Magyar Jégkorongszövetség kénytelen elállni a kandidálástól – olvasható az MJSZ honlapján.

jégkorong-vb jégkorong Szlovénia Magyarország MJSZ

Jégkorong: az IIHF küldöttségének tetszett Budapest – döntés 1 hét múlva

2022-05-20 21:34:17

Budapesten járt a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) küldöttsége. Az eseményekért felelős két vezetőt, Hannes Ederert és Franz Reindlt a magyar szövetség főtitkára, Sipos Levente és Balog Péter elnökségi tag, továbbá a szlovén szövetség vezetői, a pályázaton dolgozó szakemberek és az MVM Dome-ot üzemeltető Sportfive képviselői fogadták – áll a Magyar Jégkorongszövetség pénteki közleményében. 

Nemzetközi Jégkorongszövetség Magyar Jégkorongszövetség MJSZ

Erste Liga: az FTC alelnöke szerint a szövetség homokba dugja a fejét

2022-04-06 15:37:11

A hazai bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság (Erste Liga) döntője (Csíkszereda–Ferencváros 2–1 – három meccs után) meglehetősen feszülten alakul, és az egyre duzzadó botrány miatt a honi jégkorongszövetség elnöke, Such György megszólalt. A Ferencváros alelnöke, Nyíri Zoltán erre reagálva, szerdán élesen bírálta a szervezetet.

Nyíri Zoltán MJSZ FTC Erste Liga Csíkszereda

Jégkorong: a szövetség lemondta a fehéroroszok elleni meccseket

2022-03-01 09:17:25

A Magyar Jégkorongszövetség (MJSZ) lemondta a fehérorosz válogatott elleni felkészülési mérkőzéseket azt követően, hogy a nemzetközi szövetség (IIHF) hétfőn szankciókat léptetett életbe az orosz és a fehérorosz szövetség ellen az ukrajnai háború miatt – írja az MTI.

magyar jégkorong-válogatott MJSZ orosz-ukrán háború

Jégkorong: Sebők Balázs kivár az ajánlatokkal; ott lesz a vb-n

2022-02-24 13:07:29

Sebők Balázs hosszabb interjút adott a Magyar Jégkorongszövetség közösségi oldalán, amelyből kiderült, koronavírus-fertőzés miatt kisebb kényszerpihenőre kényszerült, de ha minden jól megy, akkor jövő héten már ismét jégre léphet a finn bajnokságban. Az Ilves Tampere jégkorongozója többek között beszélt arról, hogy a csapatváltás után nem volt egyszerű az idénykezdete, de mostanra már kiegyensúlyozott lett a teljesítménye. 

magyar férfi jégkorong-válogatott jégkorong finn bajnokság Tampereen Ilves Sebők Balázs MJSZ

Jégkorong: a minőség az ösztönzőrendszer központi eleme

2022-02-02 08:50:22

A Magyar Jégkorongszövetség (MJSZ) gőz­erővel dolgozik a vadonatúj, hosszú távú stratégiai programjának megvalósításán, amely négy, egymásra épülő és egymással kölcsönhatásban álló alappilléren nyugszik: fenntarthatóság, utánpótlás, eredményesség, népszerűség. A stratégiai tervet a „megváltoztathatatlan” sportági sajátosságok mellett a nemzetközi verseny fokozatos élesedése hívta életre, fontos része sok más – például a mennyiség növelése – mellett a minőségre és a tao racionalizálására való törekvés is. Sipos Leventével, az MJSZ főtitkárával és Kelemen Árpáddal, a stratégia megalkotását támogató PwC Magyarország vezető menedzserével beszélgettünk.

jégkorong Magyar Jégkorongszövetség MJSZ

Jégkorong: Zalaegerszegen folytatódik a családi program

2021-10-12 15:12:34

Első alkalommal most szombaton rendeznek élvonalbeli jégkorongmérkőzést Zalaegerszegen, ahol az Erste Ligában szereplő két dunántúli együttes, a székesfehérvári Titánok és az UNI Győr ETO HC csap össze, a hazai szövetség (MJSZ) pedig az Erste Liga Matiné elnevezésű eseménysorozat programjaival várja az érdeklődőket a helyszínen – írja az MTI.

székesfehérvári Titánok jégkorong UNI Győr ETO HC MJSZ

Jégkorong: id. Kovács Csaba távozik a szövetség vezetőségéből

2021-04-09 21:16:38

Id. Kovács Csaba távozik a Magyar Jégkorongszövetség (MJSZ) vezetőségéből – írja az MTI.

Magyar Jégkorongszövetség MJSZ Kovács Csaba

Jégkorong: több pénzt kereshetnek a válogatott játékosok

2020-09-24 10:50:17

Elfogadta a Magyar Jégkorongszövetség (MJSZ) elnöksége a Jégkorongozók Érdekvédelmi Szervezetének (JÉSZ) előterjesztését, amelyet a férfi és a női válogatott játékosok javadalmazási csomagjának megváltoztatása érdekében nyújtott be – olvasható a jegkorongozok.hu közleményében.

jégkorong világbajnokság jégkorong MJSZ JÉSZ

KHL: a magyar szövetség érdeklődik a meccsek rendezése iránt

2020-07-30 19:09:13

A Magyar Jégkorongszövetség (MJSZ) érdeklődik a világ második legerősebb ligájának, az orosz bázisú KHL-nek a vezetőinél, hogy milyen feltételekkel adhatna otthon bajnoki mérkőzésnek.

jégkorong MJSZ KHL

Jégkorong: a Fradi kapusa lett a legjobb, Stipsicznél maradt a vándorkupa – videóval

2020-06-03 15:19:07

A Magyar Jégkorongszövetség – a lehetőségekhez képest – ünnepélyes keretek között átadta az idény legjobbjainak járó elismeréseket. Először vehette át a legjobb kapusnak járó Vedres-kupát az FTC-Telekommal Erste Liga- és magyar bajnoki címet, illetve Magyar Kupa-győzelmet szerző Arany Gergely, míg a legjobb hátvédnek járó vándorkupa Stipsicz Bencénél maradt. Galló Vilmos lett az évad csatára, Hári Jánost választották meg a legtechnikásabb játékosnak.

jégkorong díjátadó az év legjobbjai Stipsicz Bence MJSZ Hári János

Jégkorong: A támogatás mértéke engem is meglepett – Such György

2020-05-27 15:34:19

Such György számított arra, hogy újra megválasztják a Magyar Jégkorong Szövetség elnökének, de azt őt is meglepte, hogy 176-19-es szavazataránnyal győzött Szuper Leventével ellenében. Az NSO Tv-nek többek között elmondta, mi lesz az első feladata az újabb négyéves ciklusa elején, s arról is beszélt, hogyan lehetne növelni a főszponzor, Erste Bank által is kifogásolt alacsony nézőszámot a bajnoki mérkőzéseken.

küldöttgyűlés elnökválasztás Szuper Levente Such György Magyar Jégkorong Szövetség MJSZ

Jégkorong: külföldről érkezhet kapitány a férfi- és a női válogatotthoz

2020-05-03 18:59:39

Első ránézésre mintha tavaszi nagytakarításba kezdett volna Vas Márton, hiszen mindkét felnőttválogatottunkhoz új szövetségi kapitányt hoz, s a férfi juniorokhoz a saját helyére keresheti az utódot. A Magyar Jégkorongszövetség március elején munkába állt új általános igazgatójával sok mindenről kellett beszélnünk.

magyar női jégkorong-válogatott magyar jégkorong-válogatott jégkorong Vas Márton MJSZ

Jégkorong: távozik a Vasastól Szuper Levente, az MJSZ elnöke lenne

2020-04-16 14:42:32

Elhagyja a Schiller-Vasas HC vezetését és indul a Magyar Jégkorongszövetség (MJSZ) elnöki posztjáért Szuper Levente – olvasható az általa küldött közleményben.

Vasas Szuper Levente Magyar Jégkorong-szövetség MJSZ

Jégkorong: a magyar szövetség égisze alá kerül az EWHL!

2019-06-11 10:01:58

Új fejezet kezdődik a nagy presztízsű Elite Women's Hockey League (EWHL) 2004 óta íródó történetében. Az operatív feladatokat továbbra is az osztrák Martin Kogler látja el ligaigazgatóként, ám a sorozat az  MJSZ szervezésében folytatódik.

jégkorong MJSZ EWHL

Jégkorong: svéd fejlesztési igazgató a magyar szövetségnél

2018-05-28 18:34:05

Jim Brithén lett a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) fejlesztési igazgatója.

MJSZ Jim Brithén

Jégkorong: „Az volt a terv, hogy ismét valamelyik NHL-klub játékosmegfigyelője leszek”

2017-08-12 09:27:32

Mint megírtuk, Jarmo Tolvanen lett a magyar férfi jégkorong-válogatott – valamint az U20-as csapat – szövetségi kapitánya. Az elmúlt években Norvégiában tevékenykedő finn szakember a Nemzeti Sportnak elmondta, miért döntött a váltás mellett.

jégkorong férfi jégkorong-válogatott MJSZ Jarmo Tolvanen