A Baltimore a bajnok, Ray Lewis újabb gyűrűvel vonul vissza

Vágólapra másolva!
2013.02.03. 23:31
null
Joe Flaccót választották meg a legértékesebb játékosnak (Fotók: Action Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2012-es szezonjának döntőjében, a 47. Super Bowlon a Baltimore Ravens egy fantasztikus mérkőzésen 34–31-re legyőzte a San Francisco 49erst. A Hollók már 28–6-ra is vezettek, de az ezt követő félórás áramszünet után óriási felzárkózásba kezdett a 49ers, és 31–29-re feljött, sőt, 34–29-nél az ellenfél 5 yardosáról háromszor is próbálkozhattak a kaliforniaiak, mindhiába. A mérkőzés legjobbjának a 287 passzolt yardig és 3 TD-átadásig jutó Joe Flaccót választották meg.

A mérkőzés előtt

A San Francisco 49erst Jim, a Baltimore Ravenst John Harbaugh vezetheti győzelemre, ez lesz az első testvérháború az amerikai majorsportok rájátszásában, és mindjárt a döntőben! A két edzőről szóló portrénkat ide kattintva értheti el!

Ez lesz Ravens-ikon Ray Lewis utolsó profi mérkőzése, könnyen lehet, hogy ez lesz az elkapólegenda, Randy Moss utolsó esélye a hőn áhított bajnoki gyűrű megszerzésére. Vajon ki örülhet az elképesztő védelmek összecsapásán?

A Ravens második, a 49ers hatodik döntőjére készül, eddig egyik csapat sem szenvedett vereséget a Super Bowlban.

A 47. Super Bowl a louisianai New Orleans városában található Mercedes-Benz Superdome-ban kerül megrendezésre. A város tizedszer, a Superdome hetedik alkalommal ad otthont a Super Bowlnak. A fedett stadion befogadóképessége 73208 fő, de ezt 76468-ra lehet bővíteni amerikai foci meccseken – ezen kívül rendeztek itt már kosárlabda, illetve baseballmérkőzést is. Ebben a létesítményben kerül lebonyolításra az egyetemi bajnokság két bowl-mérkőzése a Sugar Bowl és a New Orleans Bowl is.

A mérkőzés főbírója Jerome Boger lesz, segítője Darrell Jenkins, Steve Stelljes, Byron Boston, Craig Wrolstad, Dino Paganelli és Joe Larrew lesz.

A „hazai" csapat a San Francisco lesz, akik így a piros mezüket fogják viselni, míg a Baltimore fehér mezben fog játszani. Érdekesség, hogy a 49ers korábban három Super Bowlt (XIX, XXIII és XXIX) nyert a piros mezben, míg a Ravens eddigi egyetlen Super Bowl győzelmét (XXXV) pont fehér mezben játszotta.

A fogadóirodáknál a 49ers a favorit, a Madden-szimuláció viszont a Ravens pártján áll. Ha a hírességeket tippjeire is kíváncsi kattintson ide, ha pedig Paul polip utódainak állatjóslásaira lennének fogékonyak, itt böngészhetnek!

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg a 47. Super Bowlt, a „HarBowlt”?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A két csapat Super Bowlig vezető útjáról ide kattintva olvashat!

Néhány random érdekesség az amerikai fogyasztó szokásokról: 1.23 milliárd csirkeszárnyat esznek meg az amerikaiak a Super Bowl napján, ami egyébként a magas kukoricaár miatti drágább csirkéknek köszönhetően kevesebb, mint a tavalyi mennyiség. 15 millió pizzát falnak fel a Super Bowl alatt az Egyesül Államokban. 1200 kalóriát töm magába egy átlagos amerikai a meccs alatt. Ha további meghökkentő adatokra is kíváncsi, kattintson ide!

Öt szezont követően kerül sor olyan fináléra, amelyben egyik irányítónak sincs Super Bowl-tapasztalata – sőt Colin Kaepernick mindössze kilenc kezdőmérkőzéssel a háta mögött érkezik meg az összecsapásra, ezzel pedig a harmadik legtapasztalatlanabb irányító lesz a nagydöntők történetében. Ettől függetlenül idén is lesz egy korábbi Super Bowl-MVP (az előző idényben három olyan játékos is volt, akit korábban valamelyik nagydöntő legértékesebb játékosának választottak), a búcsúmérkőzésére készülő Ray Lewist 12 évvel ezelőtt választották meg a meccs legjobbjának.

Tekintse meg képgalériánkat!
Tekintse meg képgalériánkat!

Az alapszakasz általunk vélt legjobb csapatába a két döntős nyolc játékost ad, a 49ersből Mike Iupati, Justin Smith, Aldon Smith, NaVorro Bowman és Andy Lee, a Ravensből Marshal Yanda, Bernard Pollard és Jacoby Jones fért be.

Vajon mennyire fog menni a 49ersnek a rájátszásban eddig megállíthatatlannak tűnő futójátéka? A csapat eddigi két mérkőzésén 236 yardot futott – átlagban! Ennél jobb mutatót csak az 1941-es szezonban a Chicago Bears volt képes felmutatni legalább két mérkőzésen (242).

A két együttes eddig négyszer találkozott, és eddig a Ravens felé billen az örökmérleg nyelve (3–1).
A Hollók ráadásul a legutóbbi három mérkőzésen összesítve 69–19-et értek el a 49ers ellen.

Sandra Bullock is a helyszínen szurkol „nevelt fiának”
A hírek szerint Sandra Bullock is a helyszínen szorít a Baltimore Ravens csapatának és Michael Oher támadó falembernek. Az Oscar- és Golden Globe-díjas színésznő játszotta az NFL-rajongók körében alapfilmnek számító Blind Side (A szív bajnokai) című alkotásban a gettó kilátástalanságából egy család segítségével kitörő Oher nevelőanyját. Ma éjjel akár bajnoki gyűrűvel is végződhet a megható történet.
Legutóbb 2011 novemberében, a hálaadásnapi játéknapon csaptak össze, akkor már a Harbaugh fivérek álltak a csapatok élén. Baltimore-ban a Ravens szinte megsemmisítette Alex Smitht, a 49ers akkori kezdő irányítóját (aki helyett már Colin Kaepernick fog játszani): kilencszer sackelték, miközben a kaliforniai védőegységnek egyszer sem sikerült ez Joe Flaccóval szemben. A meccset a negyedik negyedig a védők és a rúgók uralták, nem esett touchdown, viszont Billy Cundiff és David Akers két-két mezőnygól-kísérlete célba ért.

A záró 15 percben aztán Flacco Dennis Pittának adott nyolcyardos TD-passza, majd Cundiff újabb mezőnygólja eldöntötte a meccset. 16–6-ra nyert a Baltimore – vajon mennyivel lesznek hatékonyabbak most a támadóegységek?

Alicia Keys valószínűleg minden idők leglassabban előadott himnusza után már csak pillanatok vannak a kezdésig. Még Ray Lewis is megkönnyezte az elődadást.

A MÉRKŐZÉS

A Baltimore nyerte meg a pénzfeldobást, és a San Francisco 49ers kezdheti el a mérkőzést! Az AFC csapatai sorozatban második alkalommal nyerték meg a pénzfeldobást, ezt megelőzően az NFC együttesei zsinórban 14-szer választhattak kezdést vagy elrúgást.

Boldin TD-jével szerezte meg a vezetést a Ravens
Boldin TD-jével szerezte meg a vezetést a Ravens

1. negyed

Vernon Davis szabálytalansága után saját 15 yardosáról vezethette az első támadás a kaliforniai csapat, de két rövid futás, valamint egy sikertelen oldalpassz után jöhetett máris az első punt, amellyel Jacoby Jones a saját 49-eséig robogott vissza. A futójáték a Ravensnek sem ment annyira a mérkőzés legelején, a passzokkal viszont szépen haladtak Flaccóék, és az ötödik percben Anquan Boldin 13 yardos elkapásával megszerezte a vezetést a marylandi gárda (7–0).

Boldinnak ez már a negyedik TD-je volt a rájátszásban, érdekesség, hogy az alapszakaszban 16 mérkőzésre volt ehhez szüksége. A 49ers minden rájátszásbeli mérkőzésén játszott már hátrányban, és minden mérkőzésen volt legalább hét pont az ellenfél előnye.

Kruger sack utáni ünneplése
Kruger sack utáni ünneplése

Az újabb pályáról kirúgott Justin Tucker-lövés után saját 20-asáról támadhatott a 49ers, és bár az első futás ezúttal sem volt eredményes, Michael Crabtree 19 yardos elkapásával megtört a jég, megszerezte első first downját a San Francisco. Sőt, az irányító megindulásaival és Vernon Davis 24 yardos játékával pillanatok alatt a vörös zónába kerültek, itt azonban megakadt a támadás, „köszönhetően” Paul Kruger sackjének. David Akers 36 yardról nem hibázott, szépített az NFC bajnoka (7–3).

A Baltimore újabb akciója óriási 49ers védelmi nyomást hozott, és bár Joe Flacco egyszer még megúszta, és óriási menekülés közben 30 yardos passzt adott Boldinnak, Ray McDonald sackjével a 49ers 42 yardosán megakadt a támadás.

AZ ELSŐ NEGYED

2. negyed

Sam Koch puntja után a célterületről pattant vissza a labda, így a 20-asról jöhettek Kaepernickék, és Davis 29 majd 11 yardos elkapásával és LaMichael James és Frank Gore futásával a Ravens 24-eséig jutott a 49ers, de James következő megiramodása közben Courtney Upshaw kifejelte a kezéből a labdát, Arthur Jones pedig megszerezte, így a fumble után jöhet az AFC-első!

Bernard Pierce futásaival haladtak a Hollók, majd a két tight end, Ed Dickson és Dennis Pitta elkapásaival és egy sisakrostély-ráncigálásnak köszönhetően haladt előre a Baltimore, végül pedig 2. és 1-re Pitta elkapásával újabb TD-t szerzett (14–3). A Super Bowlok történetében egy csapat sem fordított még 10 pontnál nagyobb hátrányból!

Reed 9. rájátszásbeli interceptionjét szerezte
Reed 9. rájátszásbeli interceptionjét szerezte

A 49ers rémálma csak nem akart véget érni, Kaepernick egyből Ed Reed kezébe dobta a labdát, az interception utáni tömegverekedés során végül a szabálytalanságok kiölték egymást, így az ellenfél 38-asáról indulhatott a Ravens. Reednek ez már a 9. interceptionje volt a rájátszásban – ezzel Ronnie Lott-tal, Charlie Watersszel és Bill Simpsonnal holtversenyben ligaelső –, a 49ersnek pedig az első a Super Bowlok történetében.

Rice nagyszerű akciójával ugyan az első harmadik kísérletet megoldotta a Ravens, a másodiknál azonban megakadt a Frisco 49ers 14-esénél. Mezőnygól helyett azonban Tucker trükkös játékkal futni próbált, 4. és 9-re viszont csak nyolcat tudott megtenni, így nincs újabb pont.

A nehéz helyzetből azonban Kaepernickék nem tudtak kiszabadulni, így egyből puntra kényszerült a kaliforniai együttes.

Két sikertelen játék után úgy tűnt, hogy a 49ersnek az utolsó két percben még lesz lehetősége a szünetre minimalizálni a különbséget, erre 3. és 10-re a teljesen üresen elszakadó Jacoby Jones előbb elkapta a labdát, majd a földről felkelve két védő között a célzónába futott – 56 yardos TD-elkapás (21–3).

Flaccónak ez már a 11. TD-passza volt a rájátszásban, ezzel beérte Joe Montanát (1989) és Kurt Warnert (2008) az egy playoff során kiosztott legtöbb hatpontos átadás tekintetében.

A 49ers Delanie Walker nagy elkapásával egészen a Ravens 15-öséig jutott, Davis 8 yardos játéka után azonban tovább nem jutott a Frisco, így végül ismét Akersnek kellett rúgnia, ő pedig 27-ről sem hibázott, így a szünetre 21–6-os állás mellett vonultak a felek.

Félidő

A szünetben Beyoncé és a mára újra összeálló Destiny's Child szórakoztatja a nézőket. Közben a 49ers esélyei nem túl rózsásak, eddigi 73 legalább 15 pontos félidei hátrányukból csak két alkalommal nyert az együttes, 70 vereség mellett pedig egy döntetlen a mérleg. A Ravens szempontjából +15-nél eddig 25–2 a győzelem–vereség mutató, ebből sorozatban nyertek 25-öt.

Beyoncé nagyon csinos, szépen mozog, mondjuk énekelni még nem igen énekelt, de annyi baj legyen.

3. negyed

Nem, nem és nem. Semmi nem akar sikerülni a 49ersnek. David Akers rúgása után Jacoby Jones 109 yardon keresztül vitte vissza a labdát (később ezt 108-ra módosították, de ez sem változtatott a tény, hogy), ezzel a Super Bowlok történetének leghosszabb TD-jét szerezte (28–6).

A Ravensnek az 35. Super Bowlon is volt kezdőrúgás utáni visszahordott TD-je (akkor Jermaine Lewis 84 yardos hatpontost szerzett), ezzel az első csapat lett, amelyik két ilyen pontszerzést is fel tudott mutatni a nagydöntőkben.

James kevésbé sikeres visszahordása után Crabtree 29 yardos elkapásával haladt a 49ers, Arthur Jones sackje után azonban 3. és 13-re kényszerült az együttes, amikor egyszer csak elment az áram.

A Ravens első döntője nem volt túl szoros, 2001 januárjában 34–7-re nyertek a Hollók a New York Giants ellen.

JONES TD-JE

HALF TIME SHOW

Egy kis Jacoby Jones-statisztikavadászat addig is: ez már a harmadik kezdőrúgás utáni TD-je volt Jonesnak, mindegyik legalább 105 yardos volt, emellett Jones lett az első, aki egy Super Bowlon elkapott és visszahordott TD-t is összehozott.

S lőn sötétség
S lőn sötétség

A profi baseball-liga legutóbbi szezonjában egyébként San Francisó-i siker született, a Giants a Detroit Tigers ellen húzta be a döntőt. Nehéz elképzelni jelenleg a duplázást...

Félórás szünet után visszajöttek a fények, folytatódik a találkozó.

A 49ers számára azonban egyből egy punt következett, az end zone-ba pattant a labda. Torrey Smith 15 yardos játéka után gyorsan megakadt a Ravens támadása, így Koch is szerepet kapott.

Kaepernick két megindulása után Crabtree-t célozta meg hosszú átadással, de Corey Graham szabálytalanságot súroló megmozdulása után az elkapó végül nem tudta megszelídíteni a labdát. Nem úgy másodpercekkel később Randy Moss, az újabb first downt azonban egyből időkérés követte a 49ers részéről. Vernon Davis elkapása után Crabtree is lehúzta a labdát, két védő sem tudta levinni és végül 31 yardos TD-t szerzett (28–13).

Sőt! Ahmad Brooks sackje után rendkívül rossz helyről kellett puntolnia a Ravensnek, Crabtree pedig a 20 yardosig futott vissza – épp Koch állította meg. Davis 14 yardos elkapása után Frank Gore 6 yardos futásával pedig ismét szépített a 49ers! (28–20)

Közben Jones TD-jét visszaminősítették 108 yardra, így Cromartie-é maradt egyedül a leghosszabb játék.

Haloti Ngata megsérült, ez óriási érvágás a Hollóknak.

De Ray Rice labdavesztése még nagyobb! Tarell Brown ütközött keményen a futóval az elkapás után, majd szerezte meg a Ravens 24-esén. A 49ers azonban megtorpant, Akers kihagyta a 39 yardos mezőnygólt, majd egy erősen véleményes ítélet után öt yarddal közelebbről nem hibázott. Az ítélet szerint szabálytalankodtak a rúgóval, de ez minimum véleményes volt... (28–23).


Hosszú idő után ismét képes volt előre haladni a Baltimore, Jones óriásit kapott a visszahordásnál, de megtartotta a labdát, Boldin 30 yardos játéka után pedig az ellenfél 35-ösére ért a Holló-banda. Dashon Goldson óriási ütközése után Pierce nehezen kászálódott fel, de a first downt simán hozta így a 18 yardosról folytatódhat a mérkőzés.



4. negyed

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

Ez már sorozatban a tizedik Super Bowl, amelyben a negyedik negyed során volt olyan pillanat, amikor hét pontnál kisebb volt a különbség a csapatok között.

Rice két 4 yardos futása között Boldin 9 yardos elkapásával haladt a Ravens, az 1 yardosról azonban két kísérletből sem sikerült TD-t szereznie Flaccóéknak, így jöhetett Tucker és 12 TD-vel végződő vörös zónás akció után ismét mezőnygólra kényszerült a Baltimore (31–23).

71024 néző tekinti meg a helyszínen a mérkőzést.

Kaepernick védjegye
Kaepernick védjegye

James a 24-esig rongyolt vissza a kezdőrúgás után, Randy Moss 32 és Gore 21 yardos játéka után a célzóna közelébe ért a 49ers, és Kaepernick 15 yardos futásával ismét TD-t is szerzett, de a kétpontos kísérletnél Ed Reed siettetése mellett nem volt pontos a passza (31–29). Ez egyébiránt a leghosszabb irányító által futott TD volt a Super Bowlok történetében. A korábbi rekordi rekordot Joe Montana tartotta – hattal...

Az áramszünet előtt, 28–6-nál pedig nagyon nem úgy tűnt, hogy itt még a 49ersnek van keresnivalója.

A Ravens egy védelmi szabálytalanságnak köszönhetően megoldott harmadik kísérlettel nyitotta a következő akciót, majd Boldin elkapása után haladt át a labda centikkel a képzeletbeli first down vonalon. Jim Harbaugh sikeres visszanézetése után harmadikra is megoldotta a Ravens Boldinnak köszönhetően a szükséges pár centit. Rice futása után már mezőnygóltávba ért a Baltimore. A 49ers nagyon agresszív védelméből ketten is bemozdultak idő előtt, de 3. és 2-re hatalmas védekezéssel megakadályozták a kaliforniaiak Pitta elkapását, így ismét jöhetett Tucker, és 34–29-re módosította az állást.

A SUPER BOWL GYŐZTESEI
6 – Pittsburgh Steelers
5 – Dallas Cowboys, San Francisco 49ers
4 – Green Bay Packers, New York Giants
3 – New England Patriots, Washington Redskins, Los Angeles/Oakland Raiders,
2 – Denver Broncos, Miami Dolphins, Baltimore/Indianapolis Colts, Baltimore Ravens
1 – St. Louis Rams, Kansas City Chiefs, Chicago Bears, New York Jets, Tampa Bay Buccaneers, New Orleans Saints

Gore és Kaepernick 8 yardos futása után Davis kezéből esett ki az irányító hosszú átadása, de Crabtree 24 yardos elkapása, majd Gore 33 yardos futása után így is pillanatok alatt a Ravens 7-eséig ért a 49ers. Gore újabb, ezúttal kétyardos cipelése után elérkeztünk a two-minute warninghoz.

Kaepernick 302 yarddal állt ekkor, ezzel Montana (kétszer is) és Steve Young harmadik 49ers irányítóként lépte át a 300 yardot a Super Bowlokban.

Sikeretelen passzkísérlet után második idejét is kikérte a San Francisco.

Jimmy Smith nagy védekezése után 4. kísérlet jön! Negyedikre sincs TD, a Ravens pedig jócskán lefuttathatja az időt!

Rice futását egyből az utolsó időkérés követte. A két újabb futás nem hozott first downt, így 12 másodperccel a vége előtt punt következett.
Ennyin múlott a 49ers fordítása
Ennyin múlott a 49ers fordítása


De ehelyett Koch megvárta, hogy beérjék, majd kifutott, így safetyvel két pontot kapott a 49ers, de már csak 4 másodperc van hátra (34–31).

A punt után Ted Ginn csak a félpályáig ért vissza, így a Baltimore Ravens nyerte meg a 47. Super Bowlt!

A találkozó legértékesebb játékosának a 287 passzolt yardig és 3 TD-átadásig jutó Joe Flaccót választották meg. A Baltimore Ravens így második döntőjén is hibátlan maradt, a San Francisco 49ers viszotn öt sikeres nagydöntő után először maradt alul.

A San Francisco a konferenciadöntőhöz hasonlóan borzalmasan kezdett, és hiába állt fel ezúttal is nagy hátrányból, fordítania már nem sikerült. Ray Lewis utolsó mérkőzésén bajnoki címet ünnepelhetett, a legendás linebackerről a nap során külön anyaggal jelentkezünk!

A Super Bowl legjobb reklámjait ide kattintva tekintheti meg!

NFL 2012, RÁJÁTSZÁS
SUPER BOWL XLVII
Baltimore Ravens–San Francisco 49ers 34–31 (7–3, 14–3, 7–17, 6–8)

STATISZTIKÁK
A SUPER BOWL LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Colin Kaepernick (San Francisco 49ers)–Baltimore Ravens
302
A legtöbb futott yard:Frank Gore (San Francisco 49ers)
–Baltimore Ravens110
A legtöbb elkapott yard:Michael Crabtree (San Francisco 49ers)
–Baltimore Ravens109
A KATEGÓRIÁK RÁJÁTSZÁSBELI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard:1140Joe Flacco (Baltimore Ravens)
A legtöbb futott yard:319
Frank Gore (San Francisco 49ers)
A legtöbb elkapott yard:380Anquan Boldin (Baltimore Ravens)
A legtöbb szerelés:51
Ray Lewis (Baltimore Ravens)
A legtöbb sack:4.5
Paul Kruger (Baltimore Ravens)
A legtöbb interception:2
Sam Shields (Green Bay Packers), Earl Thomas (Seattle Sehawks), Corey Graham (Baltimore Ravens), Cary Williams (Baltimore Ravens)
A SUPER BOWLOK LEGJOBBJAI
Legtöbb MVP-cím:3 (4)Joe MontanaSan Francisco 49ers
Legtöbb passzolt touchdown:11 (4)Joe MontanaSan Francisco 49ers
Legtöbb passzolt yard:1 277 (5)Tom BradyNew England Patriots
Legtöbb passzolt yard egy mérkőzésen:414Kurt WarnerSt. Louis Rams
Legjobb irányító mutató:127.8 (4)Joe MontanaSan Francisco 49ers
Legtöbb futott touchdown:5 (3)Emmitt SmithDallas Cowboys
Legtöbb futott yard:354 (4)Franco HarrisPittsburgh Steelers
Legtöbb futott yard egy mérkőzésen:204Timmy SmithWashington Redskins
Legtöbb elkapott touchdown:8 (4)Jerry RiceSan Francisco 49ers
Legtöbb elkapott yard:589 (4)Jerry RiceSan Francisco 49ers
Legtöbb elkapott yard egy mérkőzésen:215Jerry RiceSan Francisco 49ers
Legtöbb interception egy mérkőzésen:3Rod MartinOakland Raiders
Legtöbb sack egy mérkőzésen:3Reggie White
Darnell Dockett
Green Bay Packers
Arizona Cardinals
zárójelben a mérkőzések száma
NFL 2012, RÁJÁTSZÁS
WILD CARD-MÉRKŐZÉSEK (2013. 01. 05–06.)
AFC
Houston Texans (3.)–Cincinnati Bengals (6.)
19–13
Baltimore Ravens (4.)–Indianapolis Colts (5.)24–9
NFC
Green Bay Packers (3.)–Minnesota Vikings (6.)24–10
Washington Redskins (4.)–Seattle Seahawks (5.)14–24
KONFERENCIA-ELŐDÖNTŐK (2013. 01. 12–13.)
AFC
Denver Broncos (1.)–Baltimore Ravens(4.)
35–38 – kétszeri hosszabbítás után
New England Patriots (2.)–Houston Texans (3.)41–28
NFC
Atlanta Falcons (1.)–Seattle Seahawks (5.)30–28
San Francisco 49ers (2.)–Green Bay Packers (3.)45–31
KONFERENCIADÖNTŐK (2013. 01. 20–21.)
AFC
New England Patriots (2.)–Baltimore Ravens(4.)13–28
NFC
Atlanta Falcons (1.)–San Francisco 49ers (2.)24–28
SUPER BOWL (XLVII), 2013. 02. 04.
Baltimore RavensSan Francisco 49ers*34–31
*Mercedes-Benz Superdome (New Orleans)

Ray Lewis újabb bajnoki gyűrűvel vonul vissza (Fotók: Action Images)
Ray Lewis újabb bajnoki gyűrűvel vonul vissza (Fotók: Action Images)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik