NB I: Vannak negyedik játékvezetők, akik provokálják a vezetőedzőt – Bognár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.02.04. 10:17
null
Paksi öröm – a tolnaiak Ádám Martin góljával szerezték meg a vezetést a Honvéd ellen, de be kellett érniük egy ponttal (Fotó: Földi Imre)
A labdarúgó NB I 19. fordulójának szerdai mérkőzései után az Újpest FC–Ferencváros (0–4) találkozó mestermérlegeit már közöltük, most lássuk a többi meccs edzői értékeléseit.

 

BUDAFOKI MTE–ZALAEGERSZEGI TE FC 3–1

CSIZMADIA Csaba, a Budafoki MTE vezetőedzője

– Meglepték az ellenfelet? Mindkét félidő elején két lehetőségük volt a gólszerzésre.
Teljesen megérdemelt a győzelmünk. A Zalaegerszegnek volt az elején két átlövése, azon kívül a második félidőben inkább hosszú labdákkal próbálkoztak játékosai, de ekkor már a kezünkben volt a mérkőzés. Mentálisan erősek voltunk, a kezdés előtt elmondtam a srácoknak, hogy amit eddig letettek az asztalra, az nagyon szép, de még egy kicsit erőszakolják meg magukat, s jön a siker. Nagyon sokat dolgoztunk, hogy összejöjjön ez a győzelem, le a kalappal előttük!

– Mennyit jelent önöknek, hogy elmozdultak a kieső helyről?
– Bár a lelkünknek jót tesz, hogy tizedikek vagyunk, most sem foglalkozunk különösebben a pillanatnyi állással. A győzelem ugyanakkor nagyon jót tett a csapatnak, remélem, tovább tudjuk vinni ezt a teljesítményt. Amikor a harmadik-negyedik helyen voltunk, tudtam, hogy nem reális a helyezésünk, tisztában vagyunk azzal, hogy a végsőkig kell küzdenünk.

 BOÉR Gábor, a ZTE FC vezetőedzője

– Nyilván nem ilyen eredményre számított.
– Csalódott vagyok az eredmény miatt, mert az első félidőben az első öt percet leszámítva rendben lett volna a teljesítményünk, kidolgozott helyzeteink voltak, de megint szabadrúgás utáni figyelmetlenségből kaptunk gólt. Nem értem, a második félidőt hogyan kezdhettük ennyire gyengén. Az eredmény ismeretében kockáztattunk, ám nem sikerült felzárkóznunk. Fontos csatát veszítettünk, de nem a háborút.

– Hat perc alatt cserélt ötöt. Ha lehetősége lett volna, több helyen is változtat?
Valószínűleg igen, mert a teljesítmények miatt cseréltem. Szenvedélyes csapatot akartam látni a pályán. Érthetetlen, hogy az alázat és a koncentráció nincs meg néhány játékosban.

– A korábban emlegetett egyéni hibák ezúttal is kibabráltak a csapattal. Egyetért?
– Abszolút. Alapvető védekezési hibákat követtünk el, az első osztályban ilyet nem lehet tenni. A rengeteg kapott gólunkból színvonalas szilveszteri show-t lehetne összeállítani, mert mindig van valaki, aki ront, aki miatt gólt kapunk.

TŐSÉR NORBERT

PUSKÁS AKADÉMIA FC–DIÓSGYŐRI VTK 2–0

HORNYÁK Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője

– Újabb győzelem kapott gól nélkül.
– Köszönöm a csapatomnak a hozzáállását. Ezt megint ki kell emelnem, mert nagyon pozitív változás ment végbe e téren. Így képzelem el a csapatmunkát, így képzelem el a csereként beállók játékát – mindenki küzdött a csapatért. Megérdemelten nyertünk, az első perctől rákényszerítettük az akaratunkat az ellenfélre. Kár, hogy kettő-nulla után kissé passzívvá váltunk, több góllal is győzhettünk volna.

– Miért cserélt hét kezdőjátékost is az MTK elleni győzelem után? Pihentetés? Rotáció?
Nevezhetjük rotációnak is. Az a fontos, hogy a csapat most olyan állapotban van – le is kopogom –, hogy húsz egyforma játékos áll rendelkezésemre, lényegében két csapatot tudok használni. Már az okoz problémát, kit hagyjak ki. Mindenki megérdemelné, hogy helyet kapjon a kezdőben, mindenki jó fizikai állapotban van, így ez az „angolos hét” sem törhette meg a lendületünket.

– Mi történt a télen Kiss Tamással? Valósággal megtáltosodott.
– Talán korábban kellett volna megfenyegetnem a tévés nyilatkozatomban, és akkor lehet, hogy már tíz gólja lenne. Komolyra fordítva: nagyon pozitívan reagált ő is arra, amikor a nyilvánosság előtt kritizáltam, megértették a játékosok, nem akarok tönkretenni senkit, hanem jobb teljesítményre sarkallni. Tominál használt a pedagógia, de többen is magukba néztek szerencsére.

Zoran ZEKIC, a Diósgyőr vezetőedzője

– Nemigen volt esélyük a pontszerzésre.
El kell ismerni, megérdemelten nyert a Puskás Akadémia. Az első húsz percben jól játszottunk, viszont a saját hibánkból kapott gól után nem voltunk meccsben, a játék minden elemében fölénk nőttek a hazaiak, példát mutattak a modern, egy-két érintős futballból. Több helyzetük is volt, nekünk sajnos kapura lövésünk is alig.

– Jól kezdtek, de hamar leült a lendület. Miért?
Ha tudnám ennek az okát, nem kaptunk volna ki. Sajnos nagyon kevés idő áll rendelkezésre és csapatépítésre, két-három naponta jönnek a meccsek, nincs sok idő a változtatásokra. Nehéz a mostani helyzetünk, de meg kell mutatnunk, hogy van karakterünk.

– Alkalmasnak érzi ezt a keretet a bennmaradás kivívására? Mi a baj például Gheorghe Grozavval? Egy évvel ezelőtt sokan még az NB I egyik legjobb játékosának látták.
Nem tudom, milyen volt Grozav futballja egy éve, de sok játékos van manapság a keretünkben, aki nem a legjobb formáját futja. Nem titok, jóval többet várok tőle és a többiektől is, mint amit mutatnak. Mindent megteszünk a bentmaradásért, én és a játékosaim is.

BODNÁR ZALÁN

BP. HONVÉD–PAKSI FC 1–1

PISONT István, a Bp. Honvéd vezetőedzője     

– Hogyan élte meg a mérkőzést?
– Az első félidőben két nagy helyzetünk is volt, sajnos Szendrei Norbert és Gazdag Dániel sem talált a kapuba. Pedig ha mi szerzünk vezetést, a Paksnak váltania kellett volna, talán több terület nyílik előttünk, így viszont a fordulás után nekünk kellett futnunk az eredmény után. Az egyik beadásból egyenlítettünk, de igazán nagy helyzetig az emberelőny ellenére sem jutottunk. Több lehetőséget kellett volna kialakítanunk, a felállt védelem elleni játékban javulnunk kell.

– Mi hiányzott leginkább a Honvéd futballjából?
– Talán a dinamika és a frissesség. Teljesen más meccset játszottunk, mint a múlt hétvégén a Fehérvár ellen, a zárt védelem feltöréséhez sokkal több mozgás és rövid sprint kell. Ezt most hiányoltam játékosaimtól, ám meglehet, sokat kivett belőlük a legutóbbi idegenbeli győzelem. Az akarással nem volt probléma, gyűrtük az ellenfelet, de hiányzott a hatékonyság és az átütőerő.

– Mi az oka, hogy emberelőnyben sem tudtak több helyzetet kialakítani?
– Nem voltunk elég frissek. Bőle Lukácsot és Gazdag Dánielt is fáradtabbnak éreztem a kelleténél, nem igazán volt összhang a középpályások és a támadók között. Emiatt nem éreztük a ritmust, de a sorozatterhelés közepette ez benne van a pakliban

BOGNÁR György , a Paks vezetőedzője     

– Elégedett a döntetlennel?
– A végeredménnyel nincs problémám, elvégre a kiállítás után már csak az eredmény tartására törekedhettünk. Előzetesen az volt a tervem, hogy az utolsó harminc percre friss támadókat küldök pályára, akikkel megnyerhetjük a meccset. Ezt az elképzelést teljesen keresztülhúzta a piros lap.

– A vezető gól megszerzésében szerepet vállaló mindhárom játékosát lecserélte még a második félidő közepe előtt. Mi indokolta ezt a lépést?
– Nem gondolom, hogy Hahn János és Sajbán Máté pályára küldésével gyengült volna a támadósorunk, ráadásul a hétvégi bajnokira is gondolnom kellett. Bognár Dávidot azért cseréltem be, hogy idővel visszalépjen a középpályára, és így a hosszú kihagyásból az idén visszatérő Papp Kristófot lecserélhessem. Sajnos erre nem volt lehetőség, emberhátrányban viszont agresszívan védekeztünk, és legalább az egyik pontot megszereztük.

– Miért kapott sárga lapot az első félidőben? Mit mondott a negyedik játékvezetőnek?
– Semmit. Az edző időnként a feszültséget vezeti le a kiabálással, sokszor ennyi elég is a megkönnyebbüléshez, de sajnos több olyan negyedik játékvezető van, aki provokálja a vezetőedzőt. Pedig szerintem teljesen feleslegesek, és jobb lenne, ha a túloldalról figyelnék a játékot. Ha nem az edzőkkel foglalkoznának, semmi baj sem lenne.

BABJÁK BENCE

NB I, 2020–2021, 19. FORDULÓ

HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
FEBRUÁR 2., KEDD
Kisvárda–MTK 0–2Kisvárda,Várkerti StadionKáprály Mihály
Mol Fehérvár–Mezőkövesd 0–0Székesfehérvár,Mol Aréna SóstóErdős József
FEBRUÁR 3., SZERDA
Puskás Akadémia–Diósgyőri VTK 2–0
Felcsút,Pancho ArénaZierkelbach Péter
Budapest Honvéd–Paks 1–1Budapest, Új Hidegkuti Nándor StadionAntal Péter
Budafok–ZTE 3–1Budapest, Budafoki MTE SporttelepAndó-Szabó Sándor
Újpest–Ferencváros 0–4
Budapest,Szusza Ferenc Stadion
Iványi Zoltán
Az összes mérkőzés zárt kapus.
Az NB I állása és a góllövőlista itt!
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 19 14 4 1 40–10 +30 46
2. Mol Fehérvár 19 9 6 4 42–21 +21 33
3. Puskás Akadémia 19 9 3 7 24–25 –1 30
4. MTK Budapest 19 8 5 6 28–24 +4 29
5. Kisvárda 19 7 7 5 20–22 –2 28
6. Paksi FC 19 7 5 7 36–36 0 26
7. Mezőkövesd 19 7 4 8 19–24 –5 25
8. Zalaegerszegi TE 19 6 4 9 35–37 –2 22
9. Budapest Honvéd 19 5 7 7 29–27 +2 22
10. Budafoki MTE 19 5 5 9 23–33 –10 20
11. Újpest FC 19 5 4 10 22–44 –22 19
12. Diósgyőri VTK19421321–36–1514

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik