Tokió 2020: ez történt éjjel az olimpia negyedik napján

Vágólapra másolva!
2021.07.27. 07:22
null
Milák Kristóf úszása volt a hajnal fénypontja (Fotó: Getty Images)
Magyar idő szerint kedd hajnalban folytatódott Tokióban a 32. nyári olimpia versenyprogramja, ezúttal főleg selejtezőkben, előfutamokban, középdöntőkben szoríthattunk a magyarokért. Hétköznapi bioritmusukhoz még ragaszkodni képes olvasóink kedvéért összefoglaljuk az éjszakai-hajnali történéseket.

 

A keddi versenynapot a triatlonos Bragmayer Zsanett nyitotta, aki – a már közel sem ideális tokiói időjárás közepette – a 12. helyet szerezte meg a játékokon. Az arany a 33 éves bermudai Flora Duffyé lett 1:55.36 órás eredménnyel.

Nagy reményekkel vártuk a magyar női kézilabda-válogatott második csoportmeccsét az olimpián, ám ha valaki nem kelt fel csupán emiatt, egyáltalán ne bánja a döntését: Brazília ellen fájdalmas, 33–27-es vereség lett a vége. „Szégyellem magam, borzasztóan csalódott vagyok” – fogalmazott a meccs után Elek Gábor szövetségi kapitány (bővebb értékelés itt!).

A tatamin sem alakult jól a nap: Ungvári Attila az első, Özbas Szofi a második mérkőzésén maradt alul a cselgáncsozók közt – ezzel mind a ketten elbúcsúztak a további küzdelmektől.

Második csoportmérkőzését is lejátszotta, de ezen is vereséget szenvedett a tollaslabdázó Krausz Gergely, és ezzel számára is véget ért az olimpia.

Tovább folytatva a „jó” híreket: hajnalban az is kiderült, a tollaslabdázó, Sárosi Laura sérülés miatt kénytelen visszalépni a tokiói olimpia további küzdelmeitől.

Az uszodában Hosszú Katinka ijesztett ránk, aki miután hétfőn magabiztos teljesítménnyel (2. helyen) bejutott a 200 m vegyes elődöntőjébe, ott csupán az ötödik lett a saját futamában, így a második elődöntős versenyen azon kellett szurkolnunk, háromnál többen nehogy megelőzzék őt... összesítésben 7. lett.

Jóval jobban alakult a nap a 200 m pillangó középdöntőjében úszó magyarok számára: Milák Kristóf két tizeddel maradt csak el az olimpiai rekordtól, de így is két testhosszal nyerte a saját futamát (videó itt!). Kenderesi Tamás összesítésben az 5. időt érte el: 150 méter után még utolsó volt, ám óriási hajrával második lett a saját nyolcasában.

Milák ismét kellően magabiztos nyilatkozata itt olvasható.

Valamivel 6.30 előtt ért véget Érdi Mária 5. futama: a magyar vitorlázó bravúros második helyet szerzett.

A nap további eseményeit itt találja!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik