Tokió 2020: Ungvári Attila az első meccsén kiesett

SZŰCS ANDRÁS (Tokió)SZŰCS ANDRÁS (Tokió)
Vágólapra másolva!
2021.07.27. 04:13
null
Ungvári Attila (kékben) rögtön az első meccsén kiesett az olimpián (Fotó: AFP)
Ungvári Attila intésekkel kikapott az egyiptomi Mohamed Abdelaaltól a tokiói olimpia cselgáncstornáján a 81 kilogrammosok első fordulójában.

 

A férfiak 81 kilogrammos súlycsoportjában Ungvári Attila a 31 éves egyiptomi Mohamed Abdelaal ellen kezdett, aki nem rossz dzsudoka, 9-szeres Afrika-bajnoki érmes (5–1–3) például, viszont eddigi egyetlen találkozásukkor, idén áprilisban, Antalyában a mi fiunk nyert.

Júliusban, Tokióban sajnos már nem.

Fura mérkőzés volt, mert másfél perc alatt kaptak egy-egy intést, 2:13-nál már kettőnél-kettőnél tartottak, azaz a játékvezető volt a legaktívabb a szőnyegen lévők közül. Talán a nevéből fakadóan, ám Mohamed Abdelaal állt, mint egy hegy, nem akart csinálni semmit – Ungvári viszont nem tudott.

Így jutottunk el a hosszabbításba, ahol kissé aktívabbá vált az egyiptomi, ezzel legalább annyi szimpátiát elért a játékvezetőnél, hogy honfitársunknak kiossza a harmadik intését is, úgyhogy akció nélkül, de véget ért a küzdelem, és Eb-bronzérmes, 14-szeres Grand Slam-érmes klasszisunknak az olimpia is.

„Megvolt a felépített taktika, de azt nem sikerült jól kivitelezni, csak itt-ott, részletekben volt sikeres – ismerte el utóbb Ungvári Attila. – Le kellett volna fognom a srác bal kezét, leszedni a nyakamról, nem pedig engedni, hogy folyamatosan fogja: sajnos ez nem mindig sikerült. Kezdetben egyébként balra próbáltam meg dolgozni ellene több-kevesebb sikerrel, majd az edzőm tanácsára jobbra váltottam, de sajnos nem úgy jöttek a mozgások, a technika, ahogy terveztem. Kicsit furcsa volt, hogy két perc alatt két-két intésnél tartottunk, főleg az előző napi bíráskodáshoz képest, amikor alig akartak adni, erre nekünk hamar két sidó állt a nevünk mellett. Nagyon sajnálom, hogy csak ennyit tudtam kiadni magamból. A végén neki volt néhány olyan akciója, amivel abszolút inthetővé váltam, ez döntötte el a meccset: indult három olyat, ami elég erős akció volt – értékelhető nem, ám annyira elég, hogy megkapjam a harmadik intésemet.”

TOKIÓ 2020
CSELGÁNCS, FÉRFI 81 KG
1. FORDULÓ (a 32 közé jutásért)

Mohamed Abdelaal (egyiptomi)–Ungvári Attila 10:0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik