Tokió 2020: Majd a döntőben megúszom az olimpiai csúcsot is – Milák Kristóf

MTI, K. T. I.MTI, K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.07.27. 06:07
null
Milák Kristóf csak azt sajnálja, hogy nem lett meg már ma az új csúcs 200 m pillangón (Fotó: AFP)
A világbajnoki címvédő Milák Kristóf a várakozásoknak megfelelően a legjobb idővel, míg a Rióban bronzérmes Kenderesi Tamás ötödikként jutott a 200 méter pillangó szerdai fináléjába a tokiói olimpia úszóversenyének keddi elődöntőjéből. A két finalista ezt követően értékelte úszását.


A világcsúcstartó és toronymagas esélyes Milák kétséget sem hagyott afelől, hogy ez az ő felségterülete, 1:52.22 perces ideje több mint két és fél másodperccel jobb, mint a második brazil Leonardo de Deusé.

„A rajtkőre állva örültem, hogy itt vagyok, ezért mosolyogtam a start előtt. Pedig ma nem keltem jól, és az utolsó ötven nem is esett jól. Bár eleinte hasonló időt szerettem volna, mint az előfutamban, de végül azért választottam nagyobb tempót, hogy jobban érezzem azt az iramot, amit a döntőben szeretnék úszni" – mondta az MTI által idézett 21 éves versenyző.

„Kicsit sajnálom, hogy nem lett meg az olimpiai csúcs, de majd a döntőben megúszom azt is” – tette hozzá az M4 Sport kamerája előtt.

Kenderesi 1:55.17 perccel ötödikként kvalifikálta magát a döntőbe úgy, hogy a táv háromnegyedénél még nyolcadikként fordult, azonban parádés hajrájával másodikként csapott a célba a futamában.

„Időben egy másodperccel jobbat akartam. Tudok is ennél jobbat, ha nem négy órát alszom – fogalmazott az MTI-nek a 24 esztendős pécsi úszó, aki egyetlen századdal volt gyorsabb, mint hétfőn. – Napközben most biztos alszom két-három órát, hogy utolérjem magamat. A szerdai fináléban is hasonló taktikával fogok úszni, mert ez megy a legjobban. Nagyon szeretnék jobbat úszni az 1:53.42-es egyéni csúcsomnál."

A finálét közép-európai idő szerint szerdán 3.49-kor rendezik – tekintett előre a Magyar Távirati Iroda.

Magyar érdekeltségű úszódöntők a tokiói olimpia negyedik napján, szerdán:
3.49:
200 méter pillangó – döntő (Milák Kristóf, Kenderesi Tamás)
4.45: 200 méter vegyes – döntő (Hosszú Katinka)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik