Tokió 2020: Szégyellem magam, így nem lehet meccset nyerni – Elek Gábor

Vágólapra másolva!
2021.07.27. 06:09
null
Elek Gábor mérhetetlenül csalódott a brazilok elleni vereség miatt (Fotó: AFP)
Elek Gábor, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szégyenkezve nyilatkozott az M4 Sport kamerája előtt azt követően, hogy csapata hatgólos, 33–27-es vereséget szenvedett Brazíliától a tokiói olimpia csoportkörének második fordulójában. Szöllősi-Zácsik Szandra, Janurik Kinga és Schatzl Nadine szintén csalódottan értékelt, és értetlenül álltak a történtek előtt.

 

„Ilyen védekezéssel nem lehet meccset nyerni. Szégyellem magam, borzasztóan csalódott vagyok – kezdte Elek Gábor szövetségi kapitány. – Tizennégy gólt kaptunk átlövésből, nyolcat betörésből, így nem lehet győzni. Rendkívül sokat hibáztunk a befejezésekben, elpuffogtattuk a labdákat. Ez most nem az a harcias, tartással rendelkező csapat volt, mint a franciák ellen. Nagyon gyáva, erőtlen kézilabdát játszottunk, komoly indulatok dúlnak bennem emiatt.”

„Borzasztóan nehéz helyzetbe kerültünk – folytatta az 50 esztendős szakember. – Kevés volt a jó egyéni teljesítmény, csak Tomori Zsuzsannát, Schatzl Nadine-t és Lukács Viktóriát tudom kiemelni. Kovacsics Anikó szellemisége pótolhatatlan, ma a pályáról is nagyon hiányzott, de nem jó irány, ha az ő kiesésére fogunk bármit is.”

„Nagyon sok volt a technikai hibánk és rossz a lövési hatékonyságunk, ez a kettő vezetett a hatgólos vereséghez – értékelt a magyar együttes legeredményesebb játékosa, a hat gólig jutó Szöllősi-Zácsik Szandra. Nagyon jól kezdtünk, utána azonban belefásultunk a mérkőzésbe, a végén pedig felvettük a brazilok lassú tempóját, ami nem kedvez nekünk. Megfogtak minket a támadásban elhibázott lövések, védekezésben pedig rengeteg egy az egy elleni szituációt veszítettünk el. Most már nincs más esélyünk, nyernünk kell az oroszok ellen.”

„Nagyon csalódottak vagyunk – kezdte a tételmondattal Janurik Kinga, a magyar válogatott kapusa. – Jól kezdtük a meccset, de aztán védekezésben és támadásban is szétestünk. Nehéz mit mondani. Olyan hibákat vétettünk, amelyeket nem szabadott volna. Úgy jöttünk ki a második félidőre, hogy megnyerjük a találkozót, ám nem sikerült. Nem sok mindent valósítottunk meg a megbeszéltekből.”

Az FTC kapusa hozzátette, csúszós volt a pálya, de nem szabad semmilyen kifogást keresni, mert a vereség csak és kizárólag a csapat felelőssége.

„Egy ilyen meccs után keresi az ember a válaszokat... – búslakodott a mieink balszélsője, Schatzl Nadine. Jól kezdtünk, aztán megtörtünk és csak futottunk az eredmény után. El kell felejteni ezt a mérkőzést, és mennünk kell tovább. Remélem, most már felfogja mindenki, hogy miért is jöttünk ide. A védekezésünk is puhább volt a kelleténél, nagyon sok gólt kaptunk »kintről«. Akartunk, de minden rosszul sült el. Most még nyalogatnunk kell a sebeket, át kell beszélnünk ezt a napot. Az oroszok elleni összecsapásig mindenképpen meg kell szilárdítanunk a védekezésünket.”

A magyar válogatott csütörtökön 12.30 órától játszik az oroszokkal a csoportkör harmadik fordulójában.

TOKIÓ 2020
KÉZILABDA, NŐK

B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
BRAZÍLIA–MAGYARORSZÁG 33–27 (17–11)
Jojogi Nemzeti Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V: Ku Bon Ok, Li Szok (dél-koreaiak)
BRAZÍLIA: ARENHART – Do Nascimento 4, RODRIGUES 7, MORENA 3, E. AMORIM 6, Matieli, L. Araújo 2. Csere: Arruda (kapus), De Paula 2, VIEIRA 7, Ventura 1, Cardoso 1, Guarieriero
Szövetségi kapitány: Jorge Duenas
MAGYARORSZÁG: Bíró B. – Lukács V. 4, Klujber 1 (1), Szucsánszki 2, Kisfaludy 1, Háfra N. 1, SCHATZL NADINE 7. Csere: Janurik (kapus), TOMORI 4, Bordás, Vámos P. 3 (2), Kiss N., Márton G., Szöllősi-Zácsik 4. Szövetségi kapitány: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 5 p.: 1–4. 13. p.: 7–1. 23. p.: 11–9. 28. p.: 15–9. 36. p.: 19–13. 43. p.: 23–16. 51. p.: 29–20. 56. p.: 32–23.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: –, ill. 4/3

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Brazília 2 1 1 57–51 +6 3
2. Svédország 1 1 31–24 +7 2
3. Franciaország 1 1 30–29 +1 2
4. Orosz csapat 1 1 24–24 0 1
5. MAGYARORSZÁG 2 2 56–63 –7 0
6. Spanyolország 1 1 24–31 –7 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik