Többnyire bekkelt, de így is nyert a Soroksár ellen a Dorog

BORSOS LÁSZLÓBORSOS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2020.08.05. 17:20
null
Lénárt Tomásék koncentráltan végezték a bemelegítést, nehogy még egyszer beleszaladjanak egy, a vasárnapihoz hasonló vereségbe (Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport)
Noha a Soroksár végigtámadta a második félidőt, minden lehetőségét elpuskázta, így a Dorog egyetlen nagy helyzetét kihasználva 1–0-ra megnyerte idénybeli első bajnoki mérkőzését a labdarúgó NB II 2. fordulójában.

 

LABDARÚGÓ NB II
2. FORDULÓ

DOROGI FC–SOROKSÁR SC 1–0
(1–0)
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 620 néző. Vezette: Görög Márió (Becséri Gergely, Rózsa Dávid)
Dorog: Mursits– Nyíri, Rjasko, Berkó, Zabari – Tóth B., Lénárt – Beliczky (Vígh Á., 77.), Kovács M. (Mészáros Á., 68.), Papp M. – Girsik (Szerencsi, 61.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
Soroksár:Varga Á. – Bene M., Gengeliczki, Valencsik, Pászka – Gyömbér, Huszák – Orosz M., Korozmán (Lovrencsics B., a szünetben), Szerető (Csernik, 80.) – Magyari (Gárdos, 64.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Girsik (26.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Dorogi FC labdarúgói nagy elánnal vetették bele magukat a mérkőzést megelőző bemelegítésbe – érezték, nem eshet meg velük még egyszer, hogy a múlt vasárnapihoz hasonló vereségbe szaladjanak bele.

Ennek megfelelően az első tíz percben a bányászcsapat alakított ki több lehetőséget, míg a Soroksárnak kellett némi idő, mire belerázódott a mérkőzésbe. A fővárosiak az ivószünetig átvették a játék irányítását, ám miután a csapatok visszatértek a játéktérre, ismét a Dorog uralta a játékot, mi több, a 26. percben vezetéshez jutott Girsik Áron találata révén. 1–0

A kapott gól hideg zuhanyként érte Lipcsei Péter együttesét, amely négy perccel később kis híján kiegyenlített, Pászka szabadrúgása után azonban a lécen csattant a labda. Mursits Roland több nagy védést is bemutatott, az ő teljesítménye nélkül aligha vonulhatott volna vezetés birtokában szünetre a Dorog.

A második játékrészben szinte „felborult a pálya”, az egyre fáradó hazaiak a saját térfelükre rendezkedtek be, így a vendégek sorra alakíthatták ki a lehetőségeket. Hiába azonban a sok átlövés, a megannyi sarokrúgás, valamint a hazai védők megingása, a nagyot küzdő dorogiak kihúzták kapott gól nélkül a hármas sípszóig, így megszerezték első győzelmüket a 2020–2021-es bajnoki idényben.

AZ ÁLLÁS
1. Debreceni VSC224–0+46
2. FC Ajka225–2+36
3. Nyíregyháza Spartacus223–0+36
4. Szombathelyi Haladás2116–2+44
5. Békéscsaba 1912 Előre2113–2+14
6. Szolnoki MÁV FC2112–1+14
7. Pécsi MFC2114–2+23
8. Gyirmót FC Győr2113–2+13
9. Szentlőrinc2112–1+13
10. Budaörs2113–30 3
11. Soroksár SC2111–10 3
12. Dorogi FC2111–4–33
13. Vasas FC222–20 2
14. Szeged-Csanád Grosics Akadémia2112–3–11
14. ETO FC Győr2112–3–11
16. Kaposvári Rákóczi FC2111–2–11
17. Kazincbarcika SC2112–4–21
18. FC Csákvár2111–4–31
19. Debreceni EAC220–4–40
20. BFC Siófok223–8–50


LABDARÚGÓ NB II
2. FORDULÓ
Augusztus 5. (szerda)
Békéscsaba 1912 Előre–Vasas FC
1–1
DEAC–DVSC 0–3
Budaörs–BFC Siófok 3–2

Szentlőrinc–Gyirmót FC Győr 2–0
Dorogi FC–Soroksár 1–0
Szombathelyi Haladás–Szolnoki MÁV FC 1–1
Aqvital FC Csákvár–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–1
FC Ajka–Kazincbarcika SC 3–1
ETO FC Győr–Kaposvári Rákóczi FC 1–1
Nyíregyháza Spartacus–PMFC 2–0

PERCRŐL PERCRE

95. perc: Véget ért a mérkőzés! Győzelmet ünnepelhet a Dorogi FC!

93. perc: Nyíri kapott sárga lapot.

93. perc:Orosz Márk lövésébe Lénárt lép bele – hősiesen bekkel a Dorog.

91. perc: Csernik maradt üresen, 14 méterről lábfejjel lőtt, ám Mursits védte a középre érkező labdát. A mérkőzés embere egyértelműen a hazaiak kapusa!

90. perc: Négy perc a hosszabbítás.

85. perc: A Soroksár védelmét feltolta, ez azonban lehetőséget nyújt a hazaiaknak a kontrajátékra. Helyzetbe mégsem kerülnek a dorogiak, ugyanis mikor ellentámadásba lendülnének, rendre rossz döntéseket hoznak.

80. perc: A Soroksárnak sem maradt több cserelehetősége, miután Csernik váltotta Szeretőt.

77. perc:Vígh Ádám érkezett Beliczky helyére, kihasználta utolsó cserelehetőségét a Dorog.

74. perc: Mészáros Áron remek ütemben ugratta ki Beliczkyt, ám a csatár elől Varga Ádám elpaskolta a labdát 12 méterre a kaputól.

71. perc: Ivószünet. Noha a Dorognál az előny, ezt a mérkőzést helyzetei alapján akár meg is nyerhetné a Soroksár.

70. perc: Beliczkyt ugratták volna ki, ám Valencsik becsúszva kaparintotta meg a labdát a tizenhatos előterében, így nem került ziccerbe a dorogi támadó.

68. perc: Kovács Máté lejött, helyén Mészáros Áron folytatja – még egy cserelehetősége van Németh Szabolcsnak.

67. perc: Orosz Márk lőtt kapura, ám a labda útjába belevetődött Berkó.

65. perc: Erőlködik, támad a Soroksár, ámMursits ihletett formában véd, az ő remek teljesítménye nélkül aligha vezetne a Dorog.

64. perc:Gárdos áll be Magyari helyére a vendégekhez.

63. perc: Szerető végezhetett el sarokrúgást a jobb oldalról, Lovrencsics Balázs azonban a kapu fölé fejelt.

61. perc: Cserélnek a hazaiak, Szerencsi áll be a mérkőzés eddigi egyetlen gólját szerző Girsik helyére.

58. perc: Szerető tört be a tizenhatoson belülre a jobb szélen, nagy erővel középre akarta passzolni a labdát, ám Mursits belepiszkált, így nem jutott el a labda a középen érkező Lovrencsicsig Balázsig.

57. perc: Lénárt kapott sárga kapott, miután megrángatta orosz Márkot.

56. perc: Huszák kapott sárga lapot.

55. perc:Egy hazadaadott labdára csapott le Magyari, ám hét méterről megeresztett kapáslövése Mursitsban kötött ki. Nagy helyzet volt!

54. perc: Magyari lőtt 19 méterről a bal összekötő helyéről, ám a félmagasan érkező labdát hárította Mursits.

52. perc: Az elmúlt percekben nem forogtak veszélyben a kapuk, inkább a mezőnyben zajlik a küzdelem.

47. perc: Ezúttal a vendégek reklamálnak büntetőt, a vendégek szerint Berkó kezére pattant a labda, ám Görög Márió játékvezető szerint nem történt szabálytalanság.

46. perc: A félidőben mindössze egyetlen változtatás történt, Korozmán helyére Lovrencsics Balázs állt be a Soroksárba.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés, elkezdődött a második félidő!

45+1: Beliczky túl sokat cselezett, oda a gólhelyzet. Ezzel ért véget az első játékrész!

45. perc: Egy perc a hosszabbítás.

44. perc:Lipcsei Péter játékosai alapvető technikai hiányosságai miatt mérgelődik.

41. perc: Beliczky fejelte rá Valencsikre a labdát – a játékvezető szerint a védő fejére, a dorogi játékosok szerint a kezére. A hazaiak büntetőt reklamálnak, ám a mérkőzés eltékozolt szöglettel folytatódott.

40. perc:Gengeliczki rúgta meg Girsiket a felezővonalnál, sárga lap.

38. perc: Szerető cselezte be magát a bal szélről indulva a középpálya közepére, 27 méterről lövésre vállalkozott, a labdát Mursits nagyot vetődve tolta ki a bal felső sarokból.

34. perc: Papp Mátét nem tudja tartani a vendégek védelme, a szélső ezúttal is a hátvédsor mögé került, lapos beadására Girsik érkezett, ám nem tudta eltalálni a labdát, amely így elgurult a kapu előtt.

33. perc: Gyömbér szánta rá magát lövésre, 23 méterről próbálkozott, ám a labda három méterrel a kapu fölé szállt.

32. perc:Nyíri adott be a jobb oldalról, Papp Máté bevetődve érkezett a labdára, amit alig fél méterrel fejelt a jobb kapufa mellé.

30. perc:Soroksári kapufa! Huszonkét méterről végezhetett el bal oldali szabadrúgást Pászka, a labda a léc érintésével hagyta el a játékteret.

26. perc:GÓL! Vezet a Dorog! Girsik Áront egy labdaszerzést követőenugratta ki Berkó a bal oldalon, a támadó az ötös sarkához érve bal lábbal, nagy erővel lőtte meg a labdát, amely a léc érintésével a kapu bal oldalába vágódott! 1–0

23. perc: Ivószünet.

22. perc:Éledezik a Soroksár, mi több, átvette az irányítást a tizedik percet követően.

20. perc: Orosz Márk bal oldali beadásáraHuszák érkezett, nyolc méterről fejelhetett, ám Mursits bravúrral hárította a labdát, amely a léc felett hagyta el a játékteret. A szöglet után Gengeliczki fejelhetett, ám a labda méterekkel a kapu fölé szállt.

17. perc: Egy lecsorgó labda Magyari elé került, ám a vendégek támadója a jó ütemben kimozduló Mursits lábaiba lőtte a labdát mintegy tíz méterről.

12. perc:Nyíri 26 méterről lőtt, a labda középre tartott, könnyedén fogta Varga Ádám.

6. perc: A dorogiak többet veszélyeztetnek, az imént szöglethez jutottak, ám a pontrúgásuk nem hordozott veszélyt magában.

2. perc:Papp Máté nevéhez fűződik az első lövési kísérlet, a bal oldalról, 15 méterről leadott lövés után az eldőlő Varga Ádám kezében kötött ki a labda.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés! A házigazda piros-fekete, míg a vendégek fehér színű szerelésben lépnek pályára. Körülbelül 600-an látogattak ki a Buzánszky Jenő Stadionba.

Noha Dorog környékén egész nap borús volt az időjárás, a kezdősípszóra tán még a nap is kisüt.

Lipcsei Péter elégedett lehetett együttese vasárnapi játékával, hiszen Pászka Lóránd góljával 1–0-ra felülmúlták az újonc DEAC-ot. A vezetőedző mindössze egy helyen változtatott az első fordulóban pályára küldött csapatához képest: Erdélyi László helyett Magyari Szilárd kezd a középcsatár posztján.
Ehhez képest Németh Szabolcs, a dorogiak mestere alaposan felforgatta kezdő tizenegyét a PMFC elleni 4–0-s vereséget követően, öt helyen is változtatott.

A Dorog–Soroksár mérkőzések nem tekintenek vissza nagy múltra, először 2008 szeptemberében találkoztak egymással a felek, harmadosztályú bajnokin. Az elmúlt tizenkét évben mindeddig tizenháromszor csapott össze a két klub, a másodosztályban a mai lesz a nyolcadik "felvonás". Érdekesség, hogy NB II-es mérkőzésen a Dorog még nem tudta legyőzni a fővárosiakat a Buzánszky Jenő Stadionban, a bányászcsapat legutóbbi pályaválasztása mellett soroksári győzelem született (0–2) 2019. február 10-én.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Kiderül, tud-e javítani a vasárnap Pécsett 4–0-s vereséggel bemutatkozó Dorog a nyitányon az újonc DEAC-ot egy hajrában elért góllal legyőző Soroksár ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik