Négy góllal küldte haza a Videoton a Paksot

Vágólapra másolva!
2013.08.18. 18:28
null
Nikolics Nemanja (pirosban) kétszer is betalált a Paksnak (Fotó: Veres Viktor)
A labdarúgó NB I negyedik fordulójában a Videoton hazai pályán négy góllal legyőzte a korán emberhátrányba került , a mérkőzés legvégén azért szépíteni tudó MVM Paksot.


A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Két, a bajnokságban jó formát mutató csapat találkozott egymással Székesfehérváron, és mind a két együttest egy-egy gólerős támadó húzta magával az első három fordulóban: a Videotonban Nikolics Nemanja, a Paksban Simon Attila termeli a nyáron bőségesen a gólokat.

A mérkőzés előtt Nikolics Nemanját köszöntötték a vezetők 100. videotonos bajnokija előtt, nem sokkal később pedig már társai ugrottak örömükben nyakába: a magyar-szerb csatár a tizenhatos elől a jobb sarokba lőtt. 1–0!

Alig kezdődött el a mérkőzés, tulajdonképpen már el is dőlt: Kovács Gábor hatalmas hibáját Éger László tetézte meg azzal, hogy a tizenhatoson belül felborította Nikolicsot – a paksi védő piros lapot kapott, a sértett pedig higgadtan értékesítette a büntetőt, és máris 2–0-ra vezetett a Vidi.

Nikolics megelőzte ezzel Simont a góllövőlista élén, a Paks mestere, Horváth Ferenc pedig bús arccal merengett maga elé, minden bizonnyal átfutott rajta a gondolat: alighanem véget ér hármas nyerőszériája új csapata élén. Arturo Álvarez az első negyedóra végén eltalálta a kapufát, Nikolics a kipattanót a hálóba pofozta, de lesről – ám amikor mindenki azt hitte, szétesett a Paks, a vendégek rendezték soraikat, és elkezdtek futballozni. Olyannyira, hogy tíz perc múlva Simon gólhelyzetbe került, de fejese pontatlan volt.

Megrázta magát erre ismét a Vidi, de pár kósza helyzetnél messzebb nem jutott, miközben Juhász Roland ugratta ki úgy kis híján Simont, mint a tizenegyes előtt a paksi védő Nikolicsot, de megúszta a válogatott játékos, mert Simon nem bizonyult eléggé rámenősnek, Juan Calatayud megelőzte.

A játékrész hajrája a hazaiaké volt, de az ötös jobb sarkánál előbb Kleinheisler László, majd Kovács István választott rossz megoldást. A kellemes nyári kora estében langyos mezőnyfutballal indult a második félidő, hevenyészett statisztikánk szerint minden harmadik hátrapasszra jutott csak egy előrefelé történő indítás, és hosszú perceket kellett várni egy-egy sprintre vagy szép cselre.

Jó tíz perc elteltével José Gomes is megunta a látottakat, és Álvarez helyére Zé Luist küldte be a pályára, miközben egy Heffler Tibor-szabadrúgás centiméterekkel kerülte csak el a bal alsó sarkot. Zé Luis hamar játékba lendült, egy szöget után csodálatos mozdulattal fejelt az ötösről a lécre, a kipattanó labda viszont a kapusé, Molnár Péteré lett. Ment, ment előre a Vidi az újabb gólért, érezték ők is, hogy egy újabb találat végképp megpecsételi a Paks sorsát. A 65. percben történt meg ez: Kleinheisler ívelt a kapu elé, az ötös környékén Juhász Roland tisztán érkezett, ez pedig ritkán jó hír az ellenfeleknek. 3–0!

A gólpasszt adó Kleinheislert nem sokra rá Gyurcsó Ádám váltotta, Horváth pedig a Könyves Norbert, Windecker József, Eppel Márton triót dobta harcba. A csereemberek bizonyítani akartak ezen a mérkőzésen: Gyurcsó Ádám jól eltalált szabadrúgására Könyves Norbert egy pontos átlövéssel válaszolt, így alakítva ki a 4–1-es végeredményt.

Álomszerű kezdésével könnyedén nyerte meg tehát a Paks elleni rangadót az egyre jobb formába lendülő Videoton.

EDZŐI NYILATKOZATOK
„Jól kezdtük a mérkőzést. Nagyon alaposan felkészültünk a Paksból, egész héten az ő játékukra készültünk, ahogy minden bizonnyal ők is kielemeztek bennünket. Az biztos, hogy egy tíz emberrel játszó csapat ellen néha könnyebb, néha viszont nehezebb játszani, mivel az emberhátrányban lévő csapat nagyobb hangsúlyt helyez a védekezésre. Szerintem, ha nincs a kiállítás, akkor is megnyertük volna ezt a találkozót. Nem terveztük azt, hogy négy fordulót követően hány pontunk lesz. Nagyon keményen dolgoznak a játékosok, az edzéseken hihetetlen munkát végeznek. Ennek a munkának a gyümölcse a 12 megszerzett pont. Nem az ölünkbe hullott mindez, hanem nagyon keményen megdolgoztunk érte" – nyilatkozta a Videoton vezetőedzője, José Gomes a vidi.hu-nak.
„Hamar lerendeztük a meccset, sok izgulni valónk nem maradt a 6. perc után. Ahhoz, hogy emberhátrányban, egy ilyen jó csapat otthonában ennél eredményesebben játsszunk, még gyengék vagyunk. Aminek örülni lehet, hogy nem ütöttek ki bennünket, csupán pontozással nyert ellenünk a Vidi. 2-0-után, amit lehetett, azt megtettük. Volt tartásunk, és egy ilyen sokk után nagyon nehéz felállni a padlóról, nekünk azonban sikerült. A kiállítás teljesen jogos volt, ehhez kétség sem férhet. Nagyon jól esett, az, ahogy a fehérvári közönség fogadott. Mindig örömmel jövök Székesfehérvárra, most azonban szomorúan távozom a Sóstói Stadionból. És a végére egy költői kérdés. Miért csinálnak bohócot a magyar edzőkből? Miért kell sárga megkülönböztető mellényt felvennünk? Eddig egyetlen komoly bajnokságban szereplő csapat edzőjét sem láttam megkülönböztető mellényben az oldalvonal mellett állni" – értékelte a mérkőzést az MVM Paks szakvezetője, Horváth Ferenc.



A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

NB I
4. FORDULÓ

VIDEOTON–MVM PAKS 4–1 (Nikolics 3., 8. – 11-esből, Juhász 65., Gyurcsó 84., ill. Könyves N. 90.)

AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 4 4 13–2 +11 12
2. DVSC-Teva 4 3 1 13–2 +11 10
3. Lombard Pápa FC 4 3 1 5–1 +4 10
4. MVM Paks 4 3 1 9–7 +2 9
5. Ferencváros 4 3 1 6–4 +2 9
6. Kecskeméti TE 4 2 1 1 8–9 –1 7
7. Újpest FC 4 1 2 1 6–6 0 5
8. Haladás 4 1 2 1 4–5 –1 5
9. Budapest Honvéd 4 1 1 2 5–5 0 4
9. MTK Budapest 4 1 1 2 5–5 0 4
11. Mezőkövesd 4 1 3 6–8 –2 3
12. Győri ETO 4 3 1 5–6 –1 3
13. Diósgyőri VTK 4 3 1 4–8 –4 3
14. Pécsi MFC 4 1 3 4–10 –6 1
15. Puskás Akadémia FC 4 1 3 3–10 –7 1
16. Kaposvári Rákóczi 4 1 3 4–12 –8 1
NB I, 4. FORDULÓ – PROGRAM, JÁTÉKVEZETŐK
Időpont Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Augusztus 16., péntek
19.00 Kaposvári Rákóczi–Újpest 2–2
Szabó Zsolt
Augusztus 17., szombat
16.30 Diósgyőri VTK–KTE-Phoenix Mecano 1–1 Andó-Szabó Sándor
19.00 Mezőkövesd-Zsóry–Lombard Pápa 0–2 Kassai Viktor
19.00 Pécsi MFC–Győri ETO 1–1 Vad II István
21.00 Ferencváros–MTK Budapest 2–0 Farkas Ádám
Augusztus 18., vasárnap
16.30 Bp. Honvéd–Puskás Akadémia FC 3–0 Erdős József
18.30 Videoton–MVM Paks 4–1 Solymosi Péter
20.30 Haladás–Debreceni VSC-Teva 1–1 Fábián Mihály
TABELLAGÓLLÖVŐLISTA, JÁTÉKOSSTATISZTIKÁKMENETRENDEREDMÉNYEK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik