Továbbra is hullámvölgyben a Diósgyőr

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.17. 15:26
null
A Kecskemét is pontot szerzett Diósgyőrben (Fotó: Veres Viktor)
A labdarúgó NB I negyedik fordulójában folytatódott a Diósgyőr vesszőfutása: a nem ilyen szezonkezdetről álmodó DVTK hazai pályán csak 1–1-es döntetlenre volt képes a múlt héten odahaza a Mezőkövesdtől hat gólt kapott Kecskeméttel szemben.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A szokásosnál is árgusabb szemekkel vizslatták a drukkerek a gyenge rajtot vett Diósgyőr kezdőcsapatát, amelyben az előzetes várakozásoknak megfelelően nem kapott helyet a hét közben szabadlistára tett Rudolf Gergely és L'Imam Seydi, sőt, a kispadra sem nevezte őket a „begurult” Tomiszlav Szivics. Az egy szem DVTK-s támadó Tisza Tibor lett, és sok más választása nem is volt mesterének, mert Bacsa Patrik sérüléssel bajlódik. A vendégek sem a legjobb hangulatban készülődtek, lévén a múlt héten hatot számolt rájuk otthonukban az újonc Mezőkövesd.

Meglátszott a DVTK viharos rajtja a nézőszámon is, bizony jó félházat regisztrálhattak a diósgyőri stadionban, ahol a korábban tervezettnél csak később kezdik el a felújítási munkálatokat. Az első fél órában bánatos mezőnyjátékot láthattak az érdeklődők és a tv-nézők, de a DVTK-ért szorítók nem lehettek teljesen elégedetlenek, mert az új csapatában először kezdő Barczi Dávid igen szép lövéssel előnyt szerzett a hazaiaknak az első negyedóra után.

Nem sokkal később azonban már Nenad Rajicsnak kellett nagy bravúrral védenie a benini Sidoine Oussou közeli lövését, majd Kádár Tamás mentett fejjel egy veszélyes Borisz Bulajics-beadást kapuja előtt, de azután a szünetig már csak hibabemutatót tartottak a csapatok, helyzetek nélkül.

Egy kihagyott Rajczi Péter-helyzettel indult a második játékrész, majd negyedóra üresjárat következett a következő említésre méltó eseményig, egy nem sokkal célt tévesztett Barczi-lövésig. Bekő Balázs két cserével próbálta meg feldobni csapatát,

Leo és Nagy Patrik állt be, miközben a hazaiak egyre bátrabban futballoztak, és távoli lövésekkel operáltak – élvezhetőbb is lett a mérkőzés. Érezte Szivics, hogy egy újabb góllal eldől a mérkőzés, ezért a szűrő Elek Ákos helyére a szélső Gosztonyi Andrást küldte be, az immáron névjegyévé vált bátor húzások egyikével.

Született is egy gól nem sokra rá, csakhogy nem ilyenről álmodott Szivics: a hazai védelem rövidzárlatát Rajczi Péter góllal büntette. A szerb-magyar szakember a hajrá előtt karba tett kézzel, gondoktól sújtottan állt a pálya mellett, és bús tekintetében ott tükröződött a DVTK minden kínja-baja. Az sem dobta fel éppen, hogy védője, William Alves kiszállt a mérkőzésből az utolsó tíz percre, lévén teljesen jogosan kiállította őt Andó-Szabó Sándor játékvezető.

Mit tehet még Szivics? Tizedeltesse meg keretét, mint egykoron a begurult hadvezérek, vagy a felújítást kihasználva keverje egy bűnbak hamvait a cementbe? Egyelőre annak is örülhetett, hogy fiai kihúzták újabb kapott gól nélkül, és döntetlenre végződött a mérkőzés.

Tovább tart a Diósgyőr vesszőfutása, kíváncsiak vagyunk a következő tisztáldozatra…



NB I
4. FORDULÓ

Diósgyőri VTK–KTE-Phoenix Mecano 1–1 (Barczi 15., ill. Rajczi 73.)

MESTERMÉRLEG
„Amit már a meccs előtt is tudtunk, az most bebizonyosodott: nagyon rövid a kispad – értékelt Tomiszlav Szivics, a DVTK vezetőedzője a Sport Tv-nek a lefújást követően. – Amikor cserélni kellett, nem tudtunk olyat húzni, amilyet kellett volna. Szükségünk lett volna még egy gólra, sajnos, nem sikerült betalálni. Elek Ákos sérülés miatt kért cserét, jelen pillanatban csak Gosztonyi Andrást tudtuk beküldeni a helyére, mert ő az, aki pluszt tud hozzátenni a játékhoz. Ez egy kicsit szomorú, de erről már sokszor beszéltünk. Ha jönne három-négy játékos, nagyon jó lenne.”
„Őszintén szólva, az első félidőben nem mertünk futballozni. A másodikban azt kértem a fiúktól, menjünk feljebb, és igenis futballozzunk, mert megvoltak a lehetőségeink. A kiállítás után picit ráültünk az eredményre. Személy szerint többet reméltem, főleg a játék alapján. Ez a döntetlen mindenképpen segít kikecmeregni a gödörből, a játékosokat megerősíti abban, hogy merjenek játszani. Nem értem, hogy gyakran miért van félsz a csapatban, mint például ma is” – nyilatkozta Bekő Balázs, a KTE trénere.
NB I, 4. FORDULÓ – PROGRAM, JÁTÉKVEZETŐK
Időpont Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Augusztus 16., péntek
19.00 Kaposvári Rákóczi–Újpest 2–2
Szabó Zsolt
Augusztus 17., szombat
16.30 Diósgyőri VTK–KTE-Phoenix Mecano 1–1
Andó-Szabó Sándor
19.00 Mezőkövesd-Zsóry–Lombard Pápa 0–2 Kassai Viktor
19.00 Pécsi MFC–Győri ETO 1–1
Vad II István
21.00 Ferencváros–MTK Budapest 2–0
Farkas Ádám
Augusztus 18., vasárnap
16.30 Bp. Honvéd–Puskás Akadémia FC (M1) Erdős József
18.30 Videoton–MVM Paks (Sport2)
Solymosi Péter
20.30 Haladás–Debreceni VSC-Teva (Sport2)
Fábián Mihály
TABELLAGÓLLÖVŐLISTA, JÁTÉKOSSTATISZTIKÁKMENETRENDEREDMÉNYEK
A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Lombard Pápa FC 4 3 1 5–1 +4 10
2. Debreceni VSC-Teva 3 3 12–1 +11 9
3. Videoton FC 3 3 9–1 +8 9
4. MVM Paks 3 3 8–3 +5 9
5. Ferencváros 4 3 1 6–4 +2 9
6. Kecskeméti TE 4 2 1 1 8–9 –1 7
7. Újpest FC 4 1 2 1 6–6 0 5
8. MTK Budapest 4 1 1 2 5–5 0 4
9. Haladás 3 1 1 1 3–4 –1 4
10. Mezőkövesd 4 1 3 6–8 –2 3
11. Győri ETO FC
4 3 1 5–6 –1 3
12. Diósgyőri VTK 4 3 1 4–8 –4 3
13. Budapest Honvéd 3 1 2 2–5 –3 1
14. Puskás Akadémia FC 3 1 2 3–7 –4 1
15. Pécsi MFC 4 1 3 4–10 –6 1
16. Kaposvári Rákóczi 4 1 3 4–12 –8 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik