A bajnok Győr ellen szerezte meg első pontját a Pécs

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.17. 19:00
null
A két, a szezont egyaránt rosszul kezdő csapat alaposan meggyűrte egymást (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó NB I 4. fordulójában a Pécs a címvédő Győri ETO ellen megszerezte első pontját a bajnokságban, még úgy is, hogy az utolsó negyedórában emberhátrányban futballozott. A mérkőzés 1–1-re végződött: Koller Krisztián büntetőből volt eredményes a 11. percben, nem sokkal később a győri Nikola Trajkovics is betalált.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Mi tagadás, sem a házigazda Pécs, sem a címvédő Győri ETO nem arról álmodott a nyári erősítések és felkészülés végeztével, hogy amikor a negyedik forduló derekán egymásnak feszülnek, a hazaiak az utolsó, a vendégek a 12. helyen állnak majd a tabellán.

Mégsem esett egymásnak a két csapat, bár a korai gólok a langyos kezdés ellenére sem maradtak el: előbb Koller Krisztián értékesítette a Patrick Mevoungou által teljesen fölöslegesen összehozott tizenegyest, majd a hazai védelem megingását használta ki Nikola Trajkovics. A szerb légiós nem sokkal később duplázhatott volna, a másik oldalon Mohl Dávid emelt kis híján csodagólt, Lubos Kamenár pedig majdnem gólt rúgatott Wittrédi Dáviddal – a második negyedóra igazán izgalmasra és mozgalmasra sikeredett, a harmadikat viszont ismét „megölte” a rengeteg technikai hibával tarkított mezőnyfutball.

A pihenő jót tett a csapatoknak, de csak az elszántságot illetően, mert noha igyekeztek a játékosok a pályán, láthattunk veszélyesen kanyarodó beadásokat, középtávoli lövéseket, szép cseleket és pontos passzokat, csakhogy éppen a részletek nem álltak össze egy fogyasztható egésszé. A hazai edzőpáros bevetette a nagy ígéret Márkvárt Dávidot és az MTK-tól érkezett Rácz Ferencet, Pintér Attila lekapta a pályáról Leandro Martínezt, majd Burgost és Trajkovicsot is, Nemanja Andricsot, Tarmo Kinket és Lázok Jánost beküldve helyettük, de csak nem akartak felpörögni a csapatok.

Egészen a 75. percig kellett várnunk egy újabb említésre méltó pillanatra, ekkor a tizenegyest előkészítő Frőhlich Roland lőtt kapura két szép csel után, Lubos Kamenár azonban hatalmasat védett. A hajrára fordulva már azt hittük, hogy megússza piros lap nélkül a PMFC, de csak „helyreállt a világ rendje”: Dibusz Dénes a 16-oson kívül felborította Lázokot, az esetleges gólhátrányt a biztos emberhátrányra cserélve.

Mint kiderült, jó döntés volt: a Győr nem volt abban a formában, hogy éljen ezzel az eséllyel. Maradt a döntetlen, azaz megszerezte első pontját a bajnokságban a Pécs, és továbbra is nyeretlen a bajnok ETO.



EDZŐI VILLÁMÉRTÉKELÉS A SPORT TV MIKROFONJA ELŐTT

Lőrincz Emil (PMFC): – Nem futballozunk jól, görcsösen játszottak a fiúk, ennek ellenére megszereztük a vezetést, majd adtunk egy ajándék gólt a Győrnek. Az egész meccsen szervezett volt a csapat, még egyszer mondom, jól nem játszottunk. Azok a kis nüanszok ma is elkerültek minket, mert ha vannak, akkor megnyertük volna a meccset, amelyen, ne felejtsük el, a bajnokkal játszottunk. Az első félidőben nem mertünk futballozni, a másodikban jobban felpörögtünk, (csakhogy) a félidő közepe felé, amikor hatékonyabb volt a támadójátékunk, és úgy is próbáltunk cserélni, megint jött a kiállítás… erre nem tudok mit mondani. Harminc-jónéhány éve vagyok a futballpályán, ilyet még nem tapasztaltam, négy meccsen öt piros lap. És egyik sem volt olyan, hogy elszállt volna a játékos feje, utánarúgok, agyonrúgok, belerúgok… A mai is véleményes szituáció volt, sajnos, ez van. Azok a nüanszok, még mindig azt mondom.

Pintér Attila (Győri ETO): – Megvoltak a helyzeteink, azt gondolom, el tudtuk volna dönteni a mérkőzést. Nem sikerült. Voltak periódusai a meccsnek, amikor jól játszottunk, egy-két embertől (azonban) sokkal többet vártam. Összességében úgy gondolom, hogy itt hagytunk két pontot. Az első félidőben sem tudtuk megoldani a szélen való játékunkat, ahogyan a cserék után a másodikban sem, pláne elöl, ahol úgy érzem, egy az egybe meg lehetett volna verni ezt az ellenfelet. Keveset futottunk elöl, és érthetetlen volt, hogy amikor emberelőnybe kerültünk, nem játszottuk ki a labdát, oldalról meg nem jöttek be a beadások.

A győri edző a kommentátori felvetésre úgy reagált, hogy csapata nincs nehéz helyzetben, ily módon nincs is milyen hullámvölgyből kilábalni.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

NB I
4. FORDULÓ

Pécsi MFC–Győri ETO 1–1 (Koller K. 11. – 11-esből, ill. Trajkovics 16.)

NB I, 4. FORDULÓ – PROGRAM, JÁTÉKVEZETŐK
Időpont Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Augusztus 16., péntek
19.00 Kaposvári Rákóczi–Újpest 2–2
Szabó Zsolt
Augusztus 17., szombat
16.30 Diósgyőri VTK–KTE-Phoenix Mecano 1–1 Andó-Szabó Sándor
19.00 Mezőkövesd-Zsóry–Lombard Pápa 0–2 Kassai Viktor
19.00 Pécsi MFC–Győri ETO 1–1 Vad II István
21.00 Ferencváros–MTK Budapest 2–0
Farkas Ádám
Augusztus 18., vasárnap
16.30 Bp. Honvéd–Puskás Akadémia FC (M1) Erdős József
18.30 Videoton–MVM Paks (Sport2)
Solymosi Péter
20.30 Haladás–Debreceni VSC-Teva (Sport2)
Fábián Mihály
TABELLAGÓLLÖVŐLISTA, JÁTÉKOSSTATISZTIKÁKMENETRENDEREDMÉNYEK

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Lombard Pápa FC 4 3 1 5–1 +4 10
2. Debreceni VSC-Teva 3 3 12–1 +11 9
3. Videoton FC 3 3 9–1 +8 9
4. MVM Paks 3 3 8–3 +5 9
5. Ferencváros 4 3 1 6–4 +2 9
6. Kecskeméti TE 4 2 1 1 8–9 –1 7
7. Újpest FC 4 1 2 1 6–6 0 5
8. MTK Budapest 4 1 1 2 5–5 0 4
9. Haladás 3 1 1 1 3–4 –1 4
10. Mezőkövesd 4 1 3 6–8 –2 3
11. Győri ETO FC
4 3 1 5–6 –1 3
12. Diósgyőri VTK 4 3 1 4–8 –4 3
13. Budapest Honvéd 3 1 2 2–5 –3 1
14. Puskás Akadémia FC 3 1 2 3–7 –4 1
15. Pécsi MFC 4 1 3 4–10 –6 1
16. Kaposvári Rákóczi 4 1 3 4–12 –8 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik