Férfi kosár Euroliga: négy év eltiltás a madridi balhé csúcskihágásáért?! – videó

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.04.28. 17:16
null
Tájkép csata közben: Kevin Punter üti Dzanan Musát, a háttérben Guerschon Yabusele földre viszi Dante Exumot (Fotó: Getty Images)
A Marca spanyol sportnapilap munkatársai rövid magyarázó videót készítettek arról, milyen tételekért szabhatnak ki büntetéseket a csütörtök este botrányba fulladt Real Madrid–Partizan Beograd férfi kosárlabda Euroliga-mérkőzésen történtek miatt.

 

A Partizan Beograd biztos győztesnek látszott, 95–80-ra vezetett 1:40 perccel a befejezés előtt, amikor a madridi Sergio Llull súlyos szabálytalansága (1. lépés) nyomán kirobbant a balhé.

A sértett, Kevin Punter megfordult, és a labdát elhajítva megpróbált elégtételt venni (2. lépés), mire mindkét csapat játékosai belevetették magukat az ütlegelésbe (3. lépés).

A háttérben Guerschon Yabusele (Real Madrid) cselgáncsozókat idéző mozdulattal földre vitte Dante Exumot (4. lépés) – ez volt a leglátványosabb kihágás, spanyol szakírói vélemények szerint négy évre is eltilthatják a sérülést is okozó francia játékost.


Ugyanebben a pillanatban Punter arcon ütötte a madridi Dzanan Musát (5. lépés), majd érkezett a belgrádi erősítés, Mathias Lessort, aki a nyakánál fogva földre rántotta a bosnyákot (6-7. lépés). S aztán következett a végjáték, amelyben volt, aki ütötte, akit még elért, és volt, aki kétségbeesetten próbált békíteni (8. lépés).

Mint beszámoltunk róla, a balhét sportszerűtlenségével kirobbantó Llull bocsánatot kért, Punter elfogadta azt, és időközben Yabusele is megbánást tanúsított a közösségi médiában, külön bocsánatot kérve Exumtól és családjától.

A fegyelmi határozatokat egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A meccs jegyzőkönyve szerint összesen 21 játékost állítottak ki a játékvezetők – tízet a Realból (köztük Hanga Ádámot, aki a csata kirobbanásakor a tartalékok között ült), tizenegyet a Partizanból.

A két csapat párharcának első két, madridi mérkőzését meglepetésre a Partizan nyerte meg, és egygyőzelemnyire van attól, hogy kiejtse Hanga csapatát, azaz bejusson a legjobb négy közé.

FÉRFI KOSÁRLABDA EUROLIGA
RÁJÁTSZÁS, NEGYEDDÖNTŐ

REAL MADRID (spanyol)–PARTIZAN BEOGRAD (szerb)
Az összesített állás: 0–2

Április 25.: Real Madrid–Partizan 87–89
Április 27.: Real Madrid–Partizan 80–95
Május 2.: Partizan–Real Madrid
Május 4.: Partizan–Real Madrid (ha szükséges)
Május 9.: Real Madrid–Partizan (ha szükséges)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik