Vb 2022: Bale duplájával továbbjutottak a walesiek

Vágólapra másolva!
2022.03.24. 22:42
null
Gareth Bale (11) duplájával jutottak tovább a walesiek (Fotó: AFP)
Wales Gareth Bale duplájának köszönhetően 2–1-re legyőzte Ausztriát a 2022-es labdarúgó-világbajnokság európai pótselejtezőjének elődöntőjében.

Ismerkedős, puhatolózó játék zajlott egészen a 6. percig, amikor Christoph Baumgartner megdöngette a lécet a 16-oson kívülről. A nagyszerű lövés ébresztőt fújt a walesieknek, elkezdtek támadni, ám nem akcióból, hanem a Real Madrid kegyvesztett játékosának – klubcsapatában mindössze öt tétmérkőzésen lépett pályára a jelenleg futó kiírásban –, Gareth Bale-neka nagyszerű szabadrúgásgóljával szereztek vezetést.

Ez már a hetedik szabadrúgásgólja volt Bale-nek a válogatottban. Az első (2006 októberében, Szlovákia ellen) és a legutóbbi között 15 év és 168 nap telt el.


De nem ez volt az utolsó találata a nemzeti csapatban a visszavonulást fontolgató 32 éves támadónak, hiszen a fordulást követően ismét beköszönt, nem is akárhogy.



Ám az osztrákok nem adták fel, szerencsés körülmények között a szépítés is összejött nekik, amikorMarcel Sabitzer lövése megpattant Ben Davies lábán, és a labda a hálóban kötött ki.

Újabb változás már nem történt, igazi csapatszellemről tettek tanúbizonyságot a walesiek, és bejutottak a pótselejtező döntőjébe, ahol Skóciával vagy Ukrajnával mérkőzhetnek meg a vb-re jutásért (a lehetséges ellenfelek találkozóját júniusra halasztották az orosz–ukrán háború miatt).

EURÓPAI VILÁGBAJNOKI PÓTSELEJTEZŐ
ELŐDÖNTŐ, A-ÁG
Wales–Ausztria 2–1
(1–0)
Cardiff. Vezette:
Marciniak (lengyel)
WALES:
Hennessey – Ampadu, Rodon, B. Davies – Allen – C. Roberts, Ramsey, H. Wilson, N. Williams – Bale (Mepham, 93.), D. James (B. Johnson, 88.). Szövetségi kapitány: Robert Page
AUSZTRIA:
Lindner – Lainer (Gregoritsch, 88.), Dragovic, Hinteregger, Alaba – X. Schlager (Lazaro, 77.), Seiwald – Laimer (Kalajdzic, 55.), Sabitzer, Baumgartner (Weimann, 77.) – Arnautovic.
Szövetségi kapitány: Franco Foda
Gólszerző:
Bale (25., 51.), ill. B. Davies (65. – öngól)

A TÖBBI EREDMÉNY
B-ÁG

Svédország–Csehország 1–0 – hosszabbítás után
C-ÁG

Portugália–Törökország 3–1
D-ÁG

Olaszország–Észak-Macedónia 0–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik