Vb 2022: júniusra halasztják a skót–ukránt – állítja a Sahtar igazgatója

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.03.06. 22:47
null
Darijo Srna elmondta, Aleksander Ceferin megerősítette számára, hogy júniusra halasztják a skót–ukrán pótselejtezőt (Fotó: AFP)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke, Aleksander Ceferin megerősítette, hogy júniusra halasztották Ukrajna és Skócia világbajnoki pótselejtezős mérkőzését – derült ki Darijo Srna nyilatkozatából.

 

Az ukránok az orosz–ukrán háború kitörése miatt kérték, hogy később játszhassák le a Skócia elleni vb-pótselejtezős mérkőzést, amelynek győztese az Ausztria–Wales találkozó nyertesével küzd meg a katari tornán való indulásért.

Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke több Ukrajnában ragadt futballistának és szakembereknek is segített a hazajutásban, többek között a horvát válogatottban 134 alkalommal pályára lépő, a jelenleg a Sahtar Doneck igazgatójaként dolgozó Darijo Srnának is, akivel arról is beszélt, hogy mi lesz az Ukrajna–Skócia mérkőzés sorsa. „A mai nap ismét beszéltem a szövetség elnökével, Ceferinnel, aki elmondta, kiáll az ukrán futball mellett. Megértettem, hogy jelenleg senki sem foglalkozik a futballal, de azt mondta, hogy az ukránok és skótok közötti mérkőzést júniusra tolják."

Darijo Srna azt is elmondta, az Ukrajnában futballozó játékosok számára az átigazolási piacot is megnyitják, hogy eligazolhassanak, és ismét játszhassanak. „Felvettem vele a kapcsolatot, amikor kirobbant a háború, és segítséget kértem tőle. Ő személyesen segített a játékosoknak, hogy kijussanak az országból. Megígérte, hogy mindenkinek segíteni fog a legjobb tudása szerint."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik