Eb 2020: Nem vagyok hülye és arrogáns – Marco Rossi

Vágólapra másolva!
2021.06.19. 18:46
null
Marco Rossi mérhetetlenül büszke csapatára (Fotó: Szabó Miklós)
Az 1–1-es döntetlennel záruló Magyarország–Franciaország Eb-meccs utáni sajtótájékoztatón magyar részről Marco Rossi szövetségi kapitány és a meccs legjobbjának megválasztott Kleinheisler László értékelt.

 

„Fantasztikus hangulat volt, végig küzdöttünk, nagyon boldog vagyok. Hihetetlen élmény volt együtt ünnepelni a szurkolókkal. Ők voltak a tizenkettedik játékos a pályán. Remélem, így tudjuk folytatni, és akkor minden rendben lesz” – kezdte a sajtótájékoztatót a meccs legjobbjának megválasztott Kleinheisler László, aki után Marco Rossi vette át a szót.

„A meccs után azt gondoltam, jobb lett volna ezt az eredményt Portugália ellen elérni, mert a teljesítményünk már azon a mérkőzésen is jó volt. Nagyon nehéz napjaink voltak azóta, nem gondoltam volna, hogy ilyen teljesítményre leszünk képesek. Igazán büszkének kell lenniük a srácoknak, ők a főszereplők, és olyan különleges adrenalinbombát adtak a szurkolóknak érzelmekből, hogy mindenki fantasztikus napot élhetett átmondta Rossi, aki a folytatásról is beszélt.

A földön kell járnunk továbbra is, Münchenben a továbbjutáshoz nyernünk kellene. Folyamatosan javulunk abban, ahogy a nehéz pillanatokban reagálni tudunk. A technikai differencia köztünk és Franciaország között elég nagy, de ha ezt kompenzálni tudjuk a taktikával, szívvel, akkor az a játékosok érdeme. A magyar nemzeti csapat nagy célokat tud kitűzni maga elé, csak a játékosokon múlik, mit érhetünk el.

Marco Rossi elmondta, Szalai Ádámot kórházba kellett szállítani, a körülményekhez képest jól van, magánál van, válaszolni tudott a kérdésekre – az elmondottak alapján szédüléssel, agyrázkódásos tünetekkel került kórházba. A szövetségi kapitány ezután a védelmünket méltatta.

„A három középső védőnk és a két szélső védőnk is nagyon jól játszott. A védelmi vonalunk teljesítményét kell kiemelni, hiszen Franciaország ellen játszottunk. A vége mindig az volt, hogy öten álltunk a védelmi vonalon, még ha nem is ez volt az előzetes cél. Ez volt Portugália ellen is, de ahhoz a meccshez képest előre tudtunk lépni, és reméljük, ez lesz Németország ellen is, ami szintén nagyon nehéz mérkőzés lesz.”

Rossi reagált a csapatot érő kritikákra, és mégy egyszer beszélt a folytatásról is.

„Mindig vannak, akik kritizálnak minket, de ha tudjuk, hol tartunk, nem szabad a kritikákkal foglalkoznunk. Hülyék mindig voltak, vannak, és lesznek is. Azt kell mondjam, ez a magyar szurkolás világszinten is páratlan. Azért dolgozunk, hogy ezeknek a szurkolóknak örömet szerezzünk. Ez az egyik legszebb nap pályafutásom során. Itt vagyok, ötvenhat éves vagyok, és először járok Eb-n, olyan vagyok, mint egy gyerek a vidámparkban. Nem vagyok hülye és arrogáns. Nem mondom azt, hogy elmegyünk Münchenbe, és nyerni fogunk. Hanem azt mondom, elmegyünk Münchenbe, és mindent megteszünk, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el.”

Végezetül Gulácsi Péter teljesítményéről kapott kérdést Rossi, és arról, miért bírta jobban a magyar csapat a hőséget, mint a francia.

„Azért, mert hozzászoktunk szenvedéshez, a harchoz, hogy mindent ki kell vívnunk foggal, körömmel. Azoknak a csapatoknak, amelyeket az Isten megáldott tehetséggel, nem kell annyi harcolniuk. De akik nem születtek annyi tehetséggel, mint például én vagy a csapatom, azoknak minden egyes nap harcolniuk kell. Gulácsi az egyik legjobb kapus Európában, szerintem normális, hogy ilyen teljesítményt nyújt, mint ma, vagy a portugálok ellen. De ő is csak egy játékos a sok közül, persze a védéseivel ő is hozzájárult az eredményhez.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
F-CSOPORT, 2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–FRANCIAORSZÁG 1–1 (1–0)
Budapest,Puskás Aréna, 55 998 néző. Vezette:M. Oliver (angol)
Magyarország:Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Nagy Á., Kleinheisler (Lovrencsics G., 84.), Schäfer (Cseri, 75.), Fiola – Szalai Á. (Nikolics, 26.), Sallai.Szövetségi kapitány:    Marco Rossi
Franciaország:
Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, Digne – Pogba (Tolisso, 76.), Kanté, Rabiot (O. Dembélé, 57.; Lemar, 87.) – Benzema (Giroud, 76.), Griezmann, Mbappé.Szövetségi kapitány:Didier Deschamps
Gólszerző: Fiola (45+2.), ill. Griezmann (66.)

A csoport másik mérkőzésén
Portugália–Németország 2–4 (C. Ronaldo 15., Diogo Jota 67., ill. Rúben Dias 35. – öngól, Guerreiro 39. – öngól, Havertz 51., Gosens 60.)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Franciaország 2 1 1 2–1 +1 4
2. Portugália 2 1 1 5–4 +1 3
3. Németország 2 1 1 4–3 +1 3
4. MAGYARORSZÁG 2 1 1 1–4 –3 1
EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália 0–3
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország 1–0
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország 1–1
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország 2–4
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország
További csoportok, helyszínek, menetrend – EB-ADATBANK!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik