Marozsán őrületes játékos, fantasztikusan tehetséges – Jannik Sinner

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.06.20. 18:41
Marozsánt igencsak megdicsérte a világelső (Fotó: Imago)
Amint arról beszámoltunk, a Halléban zajló füves pályás tenisztorna nyolcaddöntőjében a világranglistán 45. helyen álló Marozsán Fábián döntő játszmában vereséget szenvedett a világelső Jannik Sinnertől, aki a mérkőzés után dicsérő szavakkal illette az őt 2 óra 15 perces csatára kényszerítő ellenfelét.

A mérkőzés után ahogy az ilyenkor szokás a győztes még a pályán azon melegében értékelte a találkozót, és Sinner rögtön Marozsán dicséretével kezdett, bár a memóriája nem túl jó, hiszen úgy emlékezett, hogy még nem találkozott a nála két évvel idősebb magyarral. Pedig 2018-ban egy egyiptomi ITF-torna selejtezőjének második fordulójában játszottak már egymással. Az is igaz, hogy az ember nem szívesen emlékszik arra, amikor szettelőnyből vereséget szenved, márpedig akkor Marozsán a 6:4-re elveszített első játszma után már csak három játékot engedett az akkor 16 éves olasznak, és 6:2, 6:1-gyel fordított. De ez már a múlt, és a mostani meccshez csak annyi kapcsolódása van – a főszereplőkön túl –, hogy az első szettet megint Sinner nyerte 6:4-re, ám a végén ezúttal ő örülhetett és nyilatkozhatott a pálya szélén.

„Marozsán őrületes játékos, akivel ma találkoztam először, de tudom, hogy nagy győzelmeket aratott már pályafutása során és fantasztikusan tehetséges. Éppen ezért tisztában voltam vele, hogy ma nagyon nagyon jól kell játszanom, ha nyerni akarok. Az első játszma nagyon kiegyenlített volt, a második szettben pedig Fábián egyenlített, igaz, öt-ötnél lett volna lehetőségem, hogy lezárjam a meccset. A harmadik játszmában próbáltam agresszívabb játékra váltani, és ez végül sikerült. Az elő két meccsemen túl vagyok füvön, és ez sosem egyszerű, mert meg kell szokni a borítást, úgyhogy igazán elégedett vagyok azzal, hogy eljutottam a negyeddöntőbe. Az első szerváim jók voltak, a másodikokat kicsit agresszívebb hozzáállással kell megjátszanom, igaz, ma Fábián remekül fogadott, főleg a mérkőzés elején” – összegezte a mérkőzést Sinner.

ATP 500-AS TORNA, HALLE (2.2 millió euró, fű)
EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Jannik Sinner (olasz, 1.)–Marozsán Fábián 6:4, 6:7 (4–7), 6:3

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik