Találatok a sorozat címkére

Találatok száma: 168

Gianluigi Buffon lenne minden idők legjobb kapusa?

2023-09-27 15:37:48

Augusztus elején, 45 és fél évesen bejelentette visszavonulását minden idők legjobb futballkapusainak egyike, az olasz Gianluigi Buffon. A korszakos kapus pályafutását áttekintő sorozatunk ötödik fejezetében arra a kézenfekvő kérdésre keressük a választ, hogy hol van Buffon helye a futballhősök panteonjában.

sorozat kapus Képes Sport Gianluigi Buffon

A moszkvai téltől a berlini nyárig – Gianluigi Buffon, az olasz futballválogatott rekordere

2023-09-22 08:53:28

Augusztus elején, 45 és fél évesen bejelentette a visszavonulását minden idők legjobb futballkapusainak egyike, az olasz Gianluigi Buffon. A korszakos kapus pályafutását összefoglaló sorozatunk negyedik fejezetében a válogatottbeli pályafutását idézzük fel.

vb 2006 sorozat olasz labdarúgó-válogatott olasz labdarúgás Képes Sport Gianluigi Buffon

Szemeteskuka a bíró szíve helyén… – Gianluigi Buffon és a BL-átok

2023-09-13 12:00:37

Augusztus elején, 45 évesen bejelentette a visszavonulását minden idők legjobb futballkapusainak egyike, az olasz Gianluigi Buffon. Világbajnok, UEFA-kupa-győztes, tízszeres olasz bajnok, francia bajnok, hatszoros Olasz Kupa-győztes, hétszeres olasz, egyszeres francia Szuperkupa-győztes – gyűjteményéből szinte csak a Bajnokok Ligája-serleg hiányzik. Róla szóló sorozatunk harmadik részében Buffon „BL-átkát” idézzük fel.

sorozat Képes Sport Juventus Gianluigi Buffon

Aranyeső és Calciopoli-botrány Torinóban – Gianluigi Buffon első juventusos korszaka

2023-09-04 16:39:09

Augusztus elején, negyvenöt és fél évesen bejelentette visszavonulását minden idők legjobb futballkapusainak egyike, az olasz Gianluigi Buffon. Tízszer lett bajnok a Serie A-ban, egyszer pedig a másodosztályban is – mindannyiszor a Juventusszal. A korszakos kapus pályafutását összefoglaló ötrészes sorozatunk második fejezetében a torinói éveket idézzük fel, amelynek sikersorozatát csak a Calciopoli-botrány törte meg.

sorozat olasz labdarúgó-válogatott Képes Sport Juventus Gianluigi Buffon

Amikor Gianluigi Buffon 1995-ben a Milan ellen bemutatkozott az olasz élvonalban…

2023-09-01 15:28:04

Augusztus elején, negyvenöt és fél évesen bejelentette visszavonulását minden idők legjobb futballkapusainak egyike, az olasz Gianluigi Buffon. Nevelőegyesületében, hőn szeretett Parmájában tette le a lantot, ahová 2021-ben tért vissza, és ahol az utóbbi két évben védett. A világbajnok, tízszeres olasz bajnok kapus pályafutását összefoglaló ötrészes sorozatunk nyitó fejezetében a első pármai időszakát idézzük fel.

sorozat soro Serie A Parma Képes Sport Gianluigi Buffon

A végére a nézők is befutottak – az első atlétikai vb az arab világban

2023-07-27 14:44:45

Sokáig senki sem tudta, mire is számítson a másfél hónappal elcsúsztatott dohai világbajnokságon, kit hogyan befolyásol a hosszú idény, a versenyzés hiánya, a katari meleg és a pára, azzal pedig már csak a helyszínen szembesültek a sportág legnagyobb csillagai, hogy nemigen tolonganak a nézők a Kalifa Stadionban.

sorozat atlétikai világbajnokság atlétikai vb Képes Sport Doha 2019

Usain Bolt elköszönt, Márton Anita és Baji Balázs érmet nyert a londoni vb-n

2023-07-17 00:07:40

A 2017-es atlétikai világbajnokságra a mai napig jóleső érzéssel gondolunk vissza. A sportág talán legjobban szervezett seregszemléje kiváló versenyeket, szoros, olykor drámai csatákat hozott, és (halvány) pontot tett Usain Bolt káprázatos pályafutása végére. De amivel az egészet kezdenünk kellett volna: Londonban Márton Anita és Baji Balázs is felállhatott a világbajnoki dobogóra.

sorozat atlétikai világbajnokság atlétikai vb Usain Bolt Márton Anita Képes Sport

Kenya ünnepelt a kínai atlétikai világbajnokságon – már gerelyhajításban is…

2023-07-16 22:28:28

A negyedik ázsiai vb-t Kína rendezhette, és természetesen a 2008-as olimpiára épített meseszép „madárfészekbe”, hivatalos nevén a Pekingi Nemzeti Stadionba vitte a rangos eseményt.

sorozat atlétikai világbajnokság atlétikai vb Peking Képes Sport

Nem minden arany, ami fénylik – az orosz doppingbotrány utólag írta át a moszkvai vb éremtáblázatát

2023-07-14 13:42:44

A tíz évvel ezelőtti világbajnokságon triplázó jamaicai szupersztárokból, kiélezett finálékból és orosz éremhalmozásból sem volt hiány, egyedül az elmaradt világcsúcsok miatt bánkódhattunk. Csak a később kirobbant doppingbotrány után lett világos, hogy mégis akadt rekord Moszkvában: ez volt minden idők „legszennyezettebb” atlétikai vb-je.

sorozat atlétikai világbajnokság atlétikai vb Képes Sport

Pars Krisztián ezüstérme, Usain Bolt kizárása – atlétikai vb-történelem, 13. rész

2023-07-13 16:09:11

Harmadik alkalommal vitték a vb-t Ázsiába, ám ezúttal nem Japán, hanem Dél-Korea adott otthont a viadalnak: egészen pontosan Tegu, az agglomerációjával együtt az ország harmadik legnagyobb városa Szöul és Puszan után.

sorozat atlétikai világbajnokság atlétikai vb Pars Krisztián Képes Sport

Hősök születtek a hőségben – nyomasztó amerikai fölény a 11. atlétikai vb-n

2023-07-05 16:07:01

Az 1991-es, harmadik világbajnokság után visszatért a sportág krémje Japánba: ezúttal is Honsú szigetére, de nem a közigazgatási központba, Tokióba, hanem az ország gasztronómiai fővárosába, Oszakába.

sorozat atlétikai világbajnokság atlétikai vb Képes Sport

Az atlétikai világbajnokság, amit csaknem elmosott a zuhogó eső

2023-06-30 14:22:31

Helsinki lett az első, s eddig egyedüli duplázó: az 1983-as legelső világbajnokság után 22 évvel újra vb-nek adhatott otthont a finn főváros Olimpiai Stadionja.

sorozat atlétikai világbajnokság atlétikai vb Képes Sport Helsinki

Amikor a sprinter Kim Collins feltette a sport térképére Saint Kitts és Nevist

2023-06-29 13:51:28

Párizs a fények, a csillogás városa – talán ezért érezhettük úgy, hogy valami elvakította a szemünket, mert a vb kilenc napja alatt sokszor mást láttunk, mint ami a sportág históriás könyvébe végül bekerült.

sorozat atlétikai világbajnokság atlétikai vb Képes Sport

Fél háztól aranylázig – először rendeztek atlétikai vb-t az észak-amerikai kontinensen

2023-06-19 14:34:52

Első ízben rendeztek atlétikai világbajnokságot az észak-amerikai kontinensen. A kanadai fesztiválváros, Edmonton magas átlagszínvonalat hozott, de fájdalom, világcsúcsot nem. Mi, magyarok ezúttal csak éremközelbe jutottunk, igaz, több számban is.

sorozat atlétikai világbajnokság atlétikai vb atlétika Képes Sport Egyesült Államok

Andalúziai varázs, magyar helytállás – Sevillában rendezték a 7. szabadtéri atlétikai vb-t

2023-06-19 12:16:04

Imponáló számsorok vezették fel a Sevillában megrendezett 7. szabadtéri atlétikai világbajnokságot. Az év legnagyobb sporteseményén 201 ország közel kétezer sportolója indult, az IAAF csaknem ötmillió dollárt osztott szét díjazásra, illetve részvételi hozzájárulásra, a vb-t pedig 215 ország televíziója közvetítette.

sorozat atlétikai világbajnokság atlétikai vb atlétika Spanyolország Sevilla

Amikor Szerhij Bubka a hatodik világbajnokságon a hatodik aranyérmét nyerte

2023-06-14 21:32:36

Az amerikaiak fölénye az aranyak számában is megmutatkozott (7), de a németek (5) és a kubaiak (4) sem szerepeltek rosszul. A tengerentúliak dominanciája pontokban kifejezve a férfiaknál már-már nyomasztó volt, a hölgyeknél viszont a németek bizonyultak a legeredményesebbnek. A mieink sehol sem voltak...

sorozat atlétikai világbajnokság atlétikai vb Szerhij Bubka Képes Sport

Három ugrás az örökkévalóságnak – Jonathan Edwards szenzációs göteborgi világcsúcsa ma is él

2023-06-13 20:47:37

A nagy egyéniségek versenye volt, a triplázó Michael Johnsonnal, a „csak” duplázó Gwen Torrence-szel, a hármasugrásban világcsúccsal győztes Jonathan Edwardsszal. S ha valakinek még lett volna kételye, Szerhij Bubka is nyert. Magyarok is álltak a dobogón, kalapácsvetésben Gécsek Tibor, hétpróbázásban Ináncsi Rita.

sorozat atlétikai világbajnokság atlétikai vb Képes Sport Jonathan Edwards

Colin Jackson repült a gátak fölött, Gécsek Tibor érmet nyert – atlétikai vb-történelem, 4. rész

2023-06-09 12:37:07

Az IAAF döntése értelmében 1991 után nem 1995-ben, hanem már 1993-ban világbajnokságot rendeztek, ahogyan azt innentől minden páratlan évben megszokhattuk. Gécsek Tibor révén ismét volt érmünk: 1993-ban Stuttgart volt a negyedik vb-házigazda.

sorozat atlétikai világbajnokság atlétikai vb Képes Sport Colin Jackson

Amikor Mike Powell szinte kirepült a stadionból – atlétikai vb-történelem, 3. rész

2023-06-07 10:31:23

Alighanem minden idők legjobb világbajnokságát rendezték meg a japán fővárosban, ahol a világ csak ámult és bámult, ráadásul Magyarország is vb-érmet nyert, sőt mindjárt kettőt: 1991-ben Tokió volt a harmadik vb-házigazda.

sorozat atlétikai világbajnokság atlétikai vb Mike Powell Képes Sport Carl Lewis

Új csillag tűnt fel, de egy év múlva kihunyt – amikor Ben Johnson berobbant a római vb-n

2023-06-01 18:18:36

Két világrekord született az Örök Városban, ezek közül az egyiket utólag törölték, de az eredendően második idő is csúcsbeállítás volt. Lassan búcsúztunk a két Németországtól és a Szovjetuniótól, de ezt akkor még senki sem sejtette: 1987-ben Róma volt a második vb-házigazda.

sorozat atlétikai világbajnokság atlétikai vb Róma 1987 Képes Sport Kovács Attila