ESM: májusban a Liverpool, az idényben a Barca dominált

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.08. 10:51
null
Virgil van Dijk minden hónapban bekerült az álomcsapatba (Fotó: AFP)
Az Európai Sport Média (ESM) szervezet tagjai – köztük a Nemzeti Sport – májusban is megválasztották a hónap álomcsapatát, egyúttal pedig az idény legjobb együttesét is.

 

A májusi álomcsapatban a papírformának megfelelően a Bajnokok Ligáját megnyerő Liverpool dominál, az együttes hét játékost is delegál a képzeletbeli együttesbe.

A legtöbb szavazatot Trent-Alexander Arnold gyűjtötte be a mögöttünk hagyott hónapban, őt csak a holland ELF Voetbal nem választotta be a legjobbak közé. A liverpooliakon kívül az együttesbe került még az áprilisban is kitüntetett Matthijs de Ligt (Ajax) és Lionel Messi (Barcelona), rajtuk kívül még Virgil van Dijk és Sadio Mané fért be az elmúlt két hónap álomcsapatába. A legjobbak közé még a Chelsea-től a Real Madridhoz távozó Eden Hazard és az Ajax ellen triplázó Lucas Moura került be.

A voksoláson Magyarországot Murányi Domonkos, a Nemzeti Sport Online újságírója képviseli. Kollégánk együttese hét helyen (Alisson, Alexander-Arnold, Van Dijk, Hazard, Lucas Moura, Messi, Origi) egyezik meg az ESM összesített álomcsapatával.

AZ ESM MÁJUSI ÁLOMCSAPATA:
Alisson (Liverpool, 10 szavazat) – Trent Alexander-Arnold (Liverpool, 12), Matthijs de Ligt (Ajax, 5), Virgil van Dijk (Liverpool, 11), Andrew Robertson (Liverpool, 6) – Eden Hazard (Chelsea, 11), Jordan Henderson (Liverpool, 4), Lucas Moura (Tottenham, 6) – Lionel Messi (Barcelona, 9), Divock Origi (Liverpool, 5), Sadio Mané (Liverpool, 4)

Lionel Messi nyolcszor került be a legjobbak közé (Fotó: AFP)
Lionel Messi nyolcszor került be a legjobbak közé (Fotó: AFP)



Egyúttal ezzel ki is alakult az év álomcsapata, Virgil van Dijk volt az egyetlen, aki minden hónapban a legjobbak közé jutott, Lionel Messiis csak egyszer, októberben nem volt az álomcsapatban – amikor kartörés miatt volt kénytelen mérkőzéseket kihagyni.

A védelemben a Barcelona volt kiemelkedő, Marc-André ter Stegen, Gerard Piqué és Jordi Alba is bekerült innen, így a katalánok összesen négy játékossal szerepelnek az év csapatában. A középpályások között David Silva is háromszor került be a hónap csapatába, de ő kevesebb egyéni jelöléssel zárt, mint az Eden Hazard, Paul Pogba, Marco Reus hármas.

AZ ÉV ÁLOMCSAPATA
Marc-André ter Stegen (Barcelona, 4-szer volt a hónap csapatában) – Joshua Kimmich (Bayern München, 3), Virgil van Dijk (Liverpool, 9), Gerard Piqué (Barcelona, 3), Jordi Alba (Barcelona, 6) –Eden Hazard (Chelsea, 3), Paul Pogba (Manchester United, 3), Marco Reus (Borussia Dortmund, 3) – Lionel Messi (Barcelona, 8), Cristiano Ronaldo (Juventus, 4), SadioMané (Liverpool, 3)

AZ IDÉNY KORÁBBI ÁLOMCSAPATAI
ÁPRILIS
MÁRCIUS

FEBRUÁR
JANUÁR

DECEMBER
NOVEMBER
OKTÓBER
SZEPTEMBER

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik