nemzetisport.hu 2019.01.07 18:40 Frissítve: 2019.01.07 19:19

ESM: Van Dijk nélkül nincs hónap álomcsapata

Az Európai Sport Média (ESM) szervezet tagjai ebben az idényben is megválasztják minden hónap álomcsapatát. Decemberben sem maradhatott ki a tizenegyből Virgil van Dijk, a Liverpool holland védője. 

Virgil van Dijk hónapok óta kihagyhatatlan az álomcsapatból (Fotó: AFP)

 

A legtöbb szavazatot novemberhez hasonlóan Virgil van Dijk, a Liverpool holland védője kapta, a 13, szavazásra jogosult lapközül csak a holland De Telegraaf hagyta ki az álomcsapatából. Lionel Messi beválasztását illetően is meglehetősen nagy volt az összhang, a Barca argentinjára 11-en voksoltak.

A szavazáson Magyarországot Murányi Domonkos, a Nemzeti Sport Online újságírója képviseli.

A novemberi álomcsapatot, amelyből Van Dijk, Cristiano Ronaldo és Messi került be a decemberibe, ide kattintva tekintheti meg.

AZ ESM DECEMBERI ÁLOMCSAPATA (4–3–3)

Alisson (Liverpool, 8 szavazat) – Joshua Kimmich (Bayern Munich, 7 szavazat), Virgil van Dijk (Liverpool, 12 szavazat), Kalidou Koulibaly (Napoli, 4 szavazat), Gerard Piqué (Barcelona, 6 szavazat) – Eden Hazard (Chelsea, 5 szavazat), Paul Pogba (Manchester United, 5 szavazat), Jadon Sancho (Borussia Dortmund, 5 szavazat) – Lionel Messi (Barcelona, 11 szavazat), Mohamed Szalah (Liverpool, 9 szavazat), Cristiano Ronaldo (Juventus, 6 szavazat)