nemzetisport.hu 2018.12.06 15:45 Frissítve: 2018.12.06 15:57

ESM: a City és a BVB dominálja a novemberi álomcsapatot

Az Európai Sport Média (ESM) szervezet tagjai ebben az idényben is megválasztják a hónap álomcsapatát; novemberben is összeállt az igencsak támadószellemű tizenegy, amelybe a Dortmund és Manchester City adja a legtöbb labdarúgót, és Cristiano Ronaldo és Lionel Messi is egyaránt tagja lett. 

Van Dijk kilenc szavazatot kapott (Fotó: AFP)

A csapat legbiztosabb pontja a Liverpool holland védője, Virgil van Dijk, akire 13 szerkesztőségből kilenctől érkezett szavazat. Mögötte Cristiano Ronaldo és Lionel Messi következik hat-hat vokssal. 

A novemberi tizenegybe a Manchester Cityből és a Borussia Dortmundból is hárman kerültek be, a Juventus és a Barcelona két játékost ad, míg a Liverpool a már említett Van Dijkkal képviselteti magát. 

A októberi álomcsapatot amelyből öten kerültek be a novemberibe is (Virgil van Dijk, Marco Reus, David Silva, Paco Alcácer, Jordi Alba és Giorgio Chiellini) – ide kattintva tekintheti meg.

AZ ESM NOVEMBERI ÁLOMCSAPATA (4–3–3)

Ederson (Manchester City, 3 szavazat) – Lukasz Piszczek (Borussia Dortmund, 5 szavazat), Virgil van Dijk (Liverpool, 9 szavazat), Giorgio Chiellini (Juventus, 4 szavazat), Jordi Alba (Barcelona, 3 szavazat) – David Silva (Manchester City, 4 szavazat), Marco Reus (Borussia Dortmund, 7 szavazat), Leroy Sané (Manchester City, 5 szavazat) – Lionel Messi (Barcelona, 6 szavazat), Paco Alcácer (Borussia Dortmund, 4 szavazat), Cristiano Ronaldo (Juventus, 6 szavazat)

 

 

2019.12.07 14:47:57

Minden más foci CSILLAG PÉTER (POZSONY, összefoglaló), DÖMÖTÖR CSABA (fotó) RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A pozsonyiak nagyszerű formában futballozó magyar középpályása gólpasszt adott, csapata feledtette dunaszerdahelyi kudarcát.

2019.12.05 22:13:36

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sok egyéb hasonló útvesztő teszi a közember számára átláthatatlanná a világ leg­egyszerűbb, ezért legszeretettebb játéka, a labdarúgás világát. Amely éppen ezen jellege révén válik vonzóvá.