Ez volt az átigazolási időszak vége - az összes hír egy helyen

Vágólapra másolva!
2014.01.31. 07:42
Január 31-én éjfélkor ért véget az európai futball-topligákban – és még sok más bajnokságban – a téli átigazolási időszak. A csapatoknak a FIFA TMS átigazolás-regisztráló rendszert használva 0.00-ig kellett adminisztrálniuk új szerzeményeiket. Íme, az utolsó nap és az azt követő órák eseményei.

Lassan itt az ebédidő – bár az NSO ügyeletes szerkesztői nem mennek ebédszünetre –, a folyamatosan frissülő cikkünket lezárjuk. Az ügynökök, klubok szerint pangott a piac ezen a télen, ennek ellenére azért bőven volt miről beszámolni . A transzferrajongók ne keseredjenek el: a magyar piac még három hétig (február 21-ig) nyitva van, úgyhogy a következő napokban sem maradunk átigazolási hírek nélkül. Mi továbbra is „rajta leszünk” a híreken.

11.49 Igazolt az Újpest. A Standard Liege téli szerzeménye, a fiatal montenegrói Nebojsa Koszovics érkezik kölcsönbe a lilákhoz. Bővebben itt»

11.27 A Premier League klubjai 130 millió fontot költöttek a mögöttünk hagyott átigazolási időszakban. Egy rekord is megdőlt. Bővebben itt»

11.00 A Red Bull Salzburg a Fraditól igazolt. Az U16-os válogatott Patik Márton került Ausztriába. Részletek itt»

10.30 A Barcelonánál nevelkedett Jeffrén Suárez visszatért Spanyolországba, a lisszaboni Sportingtól a Real Valladolidhoz került.

10.20 A DVTK-hoz közben két próbajátékos érkezett. Kik ők? Itt megtudhatja»

10.16 Pogacsics Krisztián az NSO-nak megerősítette, hogy megállapodott a Győrrel, és fél évre érkezik az ETO-hoz. Bővebben itt»

10.13 Olvasóink többségének bizonyára ismerősen cseng még Nicolas Ceolin neve.Az ETO, a Honvéd és a Pécs korábbi brazil játékosa az olasz negyedosztályban kötött ki.»

10.05 Elkelt a fél éve munkanélküli Valerij Bozsinov. A korábban a Honvéddal is hírbe hozott bolgár támadó – aki megfordult a Fiorentinában, a Juventusban és a Manchester Cityben is – hazájában folytatja, az idény végéig a Levszki Szófiához szerződött.

9.50 Egyelőre nem sok bombahír maradt mára. Mindenesetre a Vasas meghosszabbította Görgényi Dávid szerződését. Részletek itt»

8.31 Belga védőt igazolhat az Újpest. A Duchatelet-birodalom belga másodosztályú klubja, a Tubize játékosa, Jonathan Heris érkezhet. Bővebben itt»

8.26Az átigazolási piac zárónapjának egyik legaktívabb klubja a Crystal Palace volt, amely öt futballistát is igazolt pénteken. A Blackpool szélsője, Tom Ince, a Celtic középpályása, Joe Ledley, a Blackburn védője, Scott Dann, a Southampton középpályása, Jason Puncheon és a Wolverhampton kapusa, Wayne Hennessey is érkezett.

8.07 A péntek egyik legizgalmasabb „utolsó pillanatos” szerződéskötése Priskin Tamás átigazolása volt. Az izraeli sajtó is érdeklődve várta az Austria Wien bejelentését, egyik helyi újságíró-ismerősünk most éppen azon bosszankodik, hogy késő este lemaradt a bécsi klub közleményéről, és csak tőlünk tudta meg a hírt ma reggel.

8.04 Jó reggelt kívánunk! Tegnap éjfélkor bezárt az átigazolási piac Nyugat-Európában és számos országban, de ma délelőtt még várható néhány bejelentés. A következő órákban is folyamatosan beszámolunk az átigazolási hírekről, illetve visszatekintünk a fontosabb történésekre.

AZ ÁTIGAZOLÁSI ZÁRÓNAP KIEMELT ESEMÉNYEI
Priskin Tamás szerződtetését bejelentette az Austria Wien, amely a tavaszra kölcsönadta a csatárt a Maccabi Haifának.
• Az Arsenal kölcsönvette Kim Källströmöt a Szpartak Moszkvától.
• Az Atlético Madrid kölcsönvette a Wolfsburgtól Diegót, és kölcsönadta a Villarrealnak Oliver Torrest.
• Az Internazionale 2018-ig szóló szerződést írt alá a Lazióból érkező Hernanessel.
• A Monaco a sérült Falcaót Dimitar Berbatov kölcsönvételével pótolja.
• A Berbatovot elpasszoló Fulham klubrekordért szerződtette a görög Olympiakosz csatárát, Konsztantinosz Mitroglut, kölcsönvette a Tottenhamtől Lewis Holtbyt, megszerezte az Evertontól Johnny Heitingát, valamint eladta a Valenciának Philippe Senderost.
• A Juventus kölcsönvette opciós joggal Pablo Daniel Osvaldót a Southamptontól.
• A Chelsea megvette a Saint-Étienne-től Kurt Zoumát, majd a szezon végig kölcsön is adta az eladónak.
• A Cardiff kölcsönvette Wilfried Zahát és megvette Fábiót a Manchester Unitedtől.
• A Lazio kölcsönvette a Chelsea-től Gaël Kakutát, az AS Roma pedig a Sao Paulótól igazolta át Rafael Tolóit.

1.40 Ezzel megköszönjük egész napos figyelmüket, jó éjszakát kívánunk minden olvasónknak!

1.35 A Benfica 45 millió euróért eladta két játékosát, mégpedig egy szingapúri milliárdos cégének... Bővebben itt!

0.45 Na, mivel záródik az osztrák piac? Magyart érintő átigazolással! Priskin Tamást 2015-ig szerződtette az Austria Wien, és azon nyomban kölcsön is adta az izraeli Maccabi Haifának a tavaszi szezonra. Bővebben itt!

0.35 A Crystal Palace kölcsönvette a Blackpool csapatától Thomas Ince-t, és a hírek szerint 700 ezer fontért megvette a Celtictől Joe Ledleyt.

0.30 A BBC szerint lefújták a Konopljanka-üzletet, az ukrán válogatott kulcsembere nem igazol a Liverpoolba. Hivatalos közlemény és indoklás nincs.

0.15 A Valencia keretére lassan rá se lehet ismerni, Éver Banega visszatért Argentínába.

0.10 Az Arsenal nem vesz, hanem elpasszol csatárt: Pak Csu Jung a szezon végéig kölcsönben a Watfordban szerepel. A Cardiff az anno rekordösszegért megvett dán Andreas Corneliust visszaadta az FC Köbenhavnnak. Harry Redknapp nem tagadta meg szokásait, most Modibo Maigát (West Ham United) szerezte meg az utolsó pillanatban a QPR számára.

0.01 Persze sorra jönnek a további hírek, szombaton is erre lehet számítani. A legnagyobb kérdés, hogy a Liverpool meg tudta-e szerezni Jevhen Konopljankát az ukrán Dniprótól? Hivatalos megerősítés nincs, egyik féltől sem. Valószínűleg nem jött össze az üzlet.

0.00 EURÓPAI LIGÁK SORÁBAN (BELEÉRTVE AZ ÖSSZES TOPLIGÁT) VÉGET ÉRT A TÉLI ÁTIGAZOLÁSI IDŐSZAK.

23.59 A Monaco nem fejezte be Berbatov kölcsönvételével: bemutatta a Toulouse-tól igazolt tunéziai válogatott védőt, Ajmen Abdennurt.

23.56 Vonjuk meg a mérleget: a Manchester United gyakorlatilag ma el- és kölcsönadta a tartalékcsapatát...

23.55 Döbbenetes, amit az MU és a Fulham művel ma, most épp egymással üzletelnek. Larnell Cole és Ryan Tunnecliffe igazol Londonba Manchesterből.

23.53 Sose lesz vége a Manchester United kölcsönadásainak, Will Keane a QPR-be megy. A West Bromwich Albion kölcsönvette Thievy Bifoumát az Espanyolból.

23.52 A Varese felbontotta Tarmo Kink szerződését, az egykori győri légiós szabadon igazolható.

23.28 És tényleg a helyet csinálta a Fulham: Johnny Heitinga az Evertonból a londoni csapathoz igazolt. Heitinga góllal búcsúzott az Evertontól, ahol ebben a szezonban alig-alig játszott – márpedig ha vb-kerettag akar lenni, akkor állandó játéklehetőséghez kell jutnia. Heitinga szerződése lejáróban volt, az Everton ingyen engedte el.

23.26 A hivatalossá vált olasz átigazolások özöne itt tekinthető meg, részletesebben majd transzferológus kollégánk, Bacskai János boncolja a végleges átigazolások, kölcsönvételek, fél-játékjogok és cserék kusza egyvelegét.

23.21 Olasz villámkörkép. Az Internazionale lepasszolta kölcsönbe a Livornónak a kétszeres algériai válogatott támadó Isak Belfodilt. A Sassuolo hivatalosan is bejelentette Paolo Cannavaro (Napoli) szerződtetését, a Bologna megvette a Corinthianstól Ibsont.

23.15 Alig kezdődött el az év, már van egy nagy visszavonulónk (illetve kettő – Juninho Pernambucano után). Az orvosi vizsgálatok alapján Cristian Chivu lába alkalmatlan a profi futballra, így a 75-szörös román válogatott, olasz és holland bajnok, olasz és holland kupagyőztes, Bajnokok Ligája-győztes és klubvilágbajnok játékos befejezi a pályafutását. Karrierje során a Resita, az U. Craiova, az Ajax, az AS Roma és az Internazionale mezét viselte.Valószínűleg a román szövetség alkalmazottjaként folytatja.

23.12 A Manchester United aligha adja kölcsön bármely kérőnek (leginkább az Internek) Nanit, mert a portugál szélső sérülése miatt további egy hónapig nem bevethető – jelenti a BBC. A Swansea közben kölcsönvette a Middlesbrough holland légiósát, Marvin Emnest.

23.10 A Valencia szerződtette a Fulham svájci védőjét, Philippe Senderost. Ezzel a Fulham valószínűleg az Evertontól érkező Johnny Heitingának csinál helyet.

23.07 Az ukrán Olekszandr Jakovenko a Fiorentinától kölcsönbe a Málagához kerül.

22.48 Könnyekkel a szemében búcsúzott a Laziótól, most már az Interé: Hernanes 2018. június 30-ig szóló szerződést írt alá a milánói csapattal. Minden papírmunkát elrendeztek, az átigazolás hivatalos. Bővebben itt!

22.42 Diego pedig visszatér az Atlético Madridhoz, a Wolfsburg ismét kölcsönadja a brazil irányítót. Diego 2011–2012-ben játszott már az Atlétiben. Bővebben itt!

Dimitar Berbatov már a Monaco mezében (Fotó: AS Monaco)
Dimitar Berbatov már a Monaco mezében (Fotó: AS Monaco)

22.30 NA MOST MÁR HIVATALOS. Dimitar Berbatov a tavaszi szezonra kölcsönbe a Monacóhoz kerül, így a meglehetősen gyenge munkamorállal, ám remek képességekkel megáldott bolgár center valódi playboy-életet folytathat Monte-Carlóban. Feladata Radamel Falcao pótlása. Bővebben itt!

22.27 A Lazio kölcsönvette a Chelsea szélsőjét, Gaël Kakutát. A rómaiak ezt egy kemény egysoros hírben tudatták a nagyvilággal, nem lihegték túl.

22.23 Berbatov átigazolásában az a jó, hogy az összes angol honlap hivatalosnak hozza, ám a Monaco és a Fulham még nem jelentette be.

22.20 A Crystal Palace szerződtette Scott Dannt a Blackburnből. A védő három és fél évre írt alá a londoniakkal.

22.16 Jevhen Konopljanka átment egy orvosi vizsgálaton, de ettől még nem biztos, hogy tényleg a Liverpoolé lesz, az alkudozás folyik.

22.14 Így kell jó üzletet csinálni! Az Osasunánál nem sok sót evett meg a paraguayi Ariel Nunez, a nyáron érkező csatárt a spanyolok januárban elengedték hazájába, a Libertad együtteséhez, amely azonban remek üzleti érzékről tett tanúbizonyságot: a támadót máris eladta a dán Bröndbynek 878 500 euróért.

22.07 Dimitar Berbatov lesz Radamel Falcao „pótszere” a Monacónál. A bolgár csatár ügynöke megerősítette, hogy a Monaco fél évre kölcsönveszi a Fulhamtől Berbatovot a szezon végéig.

22.00 A Barcelona rövid hivatalos közleményben tudatta, hogy állítson a spanyol sajtó bármit, Víctor Valdés nem kapott szerződéshosszabbítási ajánlatot. A Cadena SER úgy tudja, hogy Marc-André ter Stegen, a Mönchengladbach kapusa – akit már hónapokkal ezelőtt összeboronáltak a Barcával– lesz az utód. Ter Stegen a nyáron érkezhet, 12 millió euró ellenében.

21.49 A Verona a szezon végéig kölcsönvette a Roma brazil szélsőjét, Marquinhót, akire opciós jogot is szerzett. Szintén a Veronáé az argentin jobbhátvéd, Iván Pillud, aki a Racing Clubtól érkezik.

21.40 A Barcelonából kölcsönzött a Villarreal! A „sárga tengeralattjáró” a szezon végéig kölcsönvette a katalánok B-csapatát erősítő Joan Románt, aki ebben az idényben két góllal és egy gólpasszal vétette észre magát a spanyol másodosztályban.

21.25 Egy kis hazai: értesüléseink szerint a Győri ETO megegyezett Pogacsics Krisztiánnal, szóbeli egyezség született a kapussal.

21.18 A spanyol Cadena SER jelenti: Javier „Chicharito” Hernández kölcsönbe a Valenciába távozik, mert a Manchester United még nem adott ma elég játékost kölcsön... Hivatalos megerősítés még nincs.

21.16 A Dinamo Zagreb brazil származású, ám horvát válogatott támadója, Sammir a Getaféhoz írt alá 2017-ig.

21.15 Újabb Manchester United-kölcsönadás, Federico Macheda valóban a Birmingham Cityben folytatja.

20.40 HIVATALOS: Az Arsenal bejelentette, hogy a 2013–2014-es szezon végéig kölcsönvette a Szpartak Moszkvától Kim Källströmöt. A 108-szoros svéd válogatott középpályás játszhat a Bajnokok Ligájában.Bővebben itt!

Kim Källström már Arsenal-játékosként (Fotó: Arsenal FC)
Kim Källström már Arsenal-játékosként (Fotó: Arsenal FC)

20.30 Kitört a teljes csönd, a legnagyobb hír az utóbbi percekben az, hogy Alassane Pléa a Lyonból kölcsönbe megy az Auxerre-hez – mit mond ez el a többiről? Amit várunk: Kim Källström aláír (kölcsönbe) az Arsenalhoz, a Liverpool pedig megfoghatja Jevhen Konopljankát, de a Dnipro kemény tárgyalópartner. A Juventus valószínűleg elad egy vagy két támadót Osvaldo érkezése után.

20.13 A Real Sociedad hivatalos honlapján jelentette be a Valencia támadó középpályása, Sergio Canales szerződtetését. Bővebben itt!

20.10 A Tuttomercato szerint az Inter eladja a Galatasaraynak Andrea Ranocchiát. Hivatalos bejelentés még nincs.

20.07 A Southampton tudatta, hogy Osvaldo elpasszolásával lezárta az átigazolási időszakot.

20.00 A Manchester United nem győzi kölcsönadni fiatal játékosait. Tom Lawrence a Yeovil, Tyler Blackett és Tom Thorpe a Birmingham City, Charni Ekangamene és Sam Byrne a Carlisle játékosa lett, Federico Macheda pedig szintén a Birminghamé lehet. Utóbbi kivételével minden átigazolás hivatalos.

19.57 A BBC Arsenalhoz delegált szakírója jelenti, most véglegesítik Källström átigazolását. A 108-szoros svéd válogatott középpályás a Szpartak Moszkvából jön. Hivatalos bejelentés még nincs.

19.55 Rég látott ismerős: a 11-szeres német válogatott Patrick Owomoyela fél évig a Hamburg második csapatában szerepel, de szükség esetén az első csapat is bevetheti. A 34 éves játékos legutóbb a Borussia Dortmund alkalmazásában állt.

19.44 A Mitroglu eladásából kasszírozó Olympiakosz megvette a Villarreal paraguayi válogatott szélsőjét, Hernán Pérezt 2.5 millió euróért, de csatárt alighanem még vadászik a piacon.

19.40 A Liverpool célkeresztjében egy ember maradt: a tárgyalások továbbra is zajlanak a Dnipróval Jevhen Konopljanka átigazolásáról, a BBC szerint a Pool nem tervez más átigazolást. A Dnipro vonakodik eladni legjobbját.

19.35 Kim Källström állítólag átment az orvosin az Arsenalnál. A Sky Sports és az Independent értesülése összecseng.

19.29Két Nantes-igazolás: az izraeli válogatott Itaj Sehter s a dán Kian Hansen is a francia csapaté, utóbbi megy vissza egyből kölcsönbe az eladó Esbjerghez.

19.23 Ezzel viszont tuti, hogy túl sok csatár maradt a Juve nyakán, Vucsinics és/vagy Quagliarella alighanem mehet.

19.20 Az általános reakció a Southampton-szurkolóktól a bejelentésre: „Viszlát, s.ggfej!” Nem túl népszerű a balhés argentin-olasz, de ezt magának köszönheti.

19.17 HIVATALOS, OSVALDO A JUVENTUSBAN! A Southampton hivatalos Twitter-csatornáján bejelentette, hogy Pablo Daniel Osvaldo kölcsönben a Juventushoz igazolt, az olasz rekordbajnoknak opciós vételi joga van a nyáron. Bővebben itt!

19.10 Milánóban a La Gazzetta dello Sport információi szerint egész napos csúcstalálkozó van, leült tárgyalni Beppe Marotta (Juventus) és Marco Branca (Inter). A téma még mindig Guarín, Vucsinics, illetve (esetleg) Quagliarella átigazolása.

19.00 Egy pletyka a Sky Sportstól: az Arsenal kölcsönvételi ajánlatot tett Salomon Kaloura, de lepattant a Lille-ről. Sok minden nem forgatja fel a piacot, ez lehet az utóbbi évek legcsendesebb januári zárása.

18.55 Gaël Kakuta a Chelsea-ből kölcsönbe a Lazióba mehet. Az átigazolásával anno nagy jogi kalamajkát okozó (első fokon őt eltiltották, a Chelsea-t kizárták az átigazolásból) francia szélső évről évre kölcsönbe megy más csapathoz, a Vitesse-től január 2-án hívták vissza.

18.45 A hírek szerint Pablo Daniel Osvaldo átesett a Juventusnál az orvosi vizsgálaton, így a Southampton megszabadul a fegyelmezetlen támadótól, akinek játéklehetőségre van szüksége a nyári vb előtt.

18.30 Németországban közben bezárt a piac, országon belül már nincs mozgás, a csapatok nem vásárolhatnak játékost, viszont eladni természetesen még eladhatnak. Bejelentés persze még érkezhet már lebonyolított átigazolásról. A német átigazolások téli csúcstartója Kevin De Bruyne, akit a Wolfsburg 17.5 millió euróért vett meg a Chelsea-től.

18.25 Az Evertonnál a kispadot ebben a szezonban nagyon sokat koptató Johnny Heitinga a várakozásoknak megfelelően távozik – a BBC Sport értesülései szerint megérkezett Londonba, és a Fulhammel tárgyal. A Fulham tán a legaktívabb csapat a téli átigazolási időszak végén, az angol Press Association szerint még három üzletet akar nyélbe ütni.

18.19 A Saint-Étienne gyorsan szerzett egy hátvédet, aláírt és bemutatkozott a Dinamo Kijev bal oldali védője, Benoit Trémoulinas, aki a kettes mezszámot kapta meg a zöldeknél. Trémoulinas fél évre kölcsönbe érkezik.

18.18 A Milan és a Parma tárgyalt Jonathan Biabiany átigazolásáról, de patthelyzet alakult ki: a Parma csak eladásban, a Milan csak kölcsönvételben gondolkodik.

18.13 Egy kis hazai: a DVTK ajánlatot kapott Kádár Tamásért, de olyan csapattól, amelyet nem köt a január 31. éjféli átigazolási határidő.

18.04 A Napoli perifériára szorult csapatkapitánya, Paolo Cannavaro a nyárig kölcsönben a Sassuolóban szerepel. A nápolyiak közben megszerezték a Saint-Étienne algériai válogatott balbekkjét, Favzi Gulamot.

17.55 A Premier League újoncától a Bundesliga egyik kiesőjelöltjéhez: a Crystal Palace középpályása, José Campana a szezon végéig kölcsönbe a Nürnberghez került, de a németek opciós jogot is szereztek a játékosra.

17.50 Az angol klubok közben már megdöntötték a 2013 téli költésüket, 126 millió kiadott fontnál tartanak.

17.45 Ügynöke elmondása szerint valószínűtlen, hogy klubot vált Jevhen Konopljanka, a Dnipro Dnipropetrovszk ukrán válogatott támadója, aki néhány nappal ezelőtt bombagólt szerzett a Videoton elleni felkészülési meccsen. A futballistát a Liverpool környékezte meg. A Pool menedzsere, Brendan Rodgers elmondta, hogy nehéz lesz nyélbe ütni az üzletet határidőre, Ian Ayre tárgyal Ukrajnában.

17.43 Az olasz élvonalban ebben az idényben mindössze 11 gólt kapó AS Roma a szezon végéig kölcsönvette a Sao Paulo brazil korosztályos válogatott középhátvédjét, Rafael Tolóit, akinek megvásárlására a nyáron opciós joga lesz. Klubot cserélt Nicola Pozzi és Stefano Okaka is – előbbi a Parmában, utóbbi a Sampdoriában folytatja pályafutását.

17.39 A BBC Sport vezető szakírója, Phil McNulty szerint ugrott a Manchester City – Eliaquim Mangala és Fernando üzlet, mivel a Porto túl sokat kér. (Miért, ez megakadályozta bármiben is valaha a Cityt?) A manchesteri kékeket állítólag egy negyvenmillió eurós vételárral sikerült kiakasztani.

17.29 Korábban beszámoltunk róla, hogy továbbra is kérdéses, hol folytatja pályafutását a dán Odense magyar válogatott középpályása, a nemzeti csapat törökországi edzőtáborába is meghívott Vadócz Krisztián. A játékost képviselő CMG menedzseriroda részéről azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a dán klub engedélyével olyan csapatokkal folynak egyeztetések, melyeket nem köt a nyugat-európai piac január 31-i zárása. Bővebben itt!

A Crawley Town csapatánál pedig megjöttek a nagy nevek
A Crawley Town csapatánál pedig megjöttek a nagy nevek
Az Accrington Stanley elővette a klubkasszából az átigazolási tartalékot
Az Accrington Stanley elővette a klubkasszából az átigazolási tartalékot

17.23 Az angol kis klubok szenzációs utolsó napi képekkel szolgálnak, rögvest jön két példa...

17.21 A Tőzsér Dániel posztján bevethető Iriney Santost kölcsönadta a Watford a spanyol másodosztályban szereplő Mallorcának, amely az Athletic Bilbao középpályását, Inigo Pérezt is megszerezte.

17.20 TÁMADÓPOSZTON ERŐSÍTETT A MÁLAGA: a szezon végéig kölcsönvette a Galatasaray marokkói szélsőjét, Nordin Amrabatot, valamint szerződtette a Vélez Sarsfield 21 éves csatárát, Ezequiel Rescaldanit.

17.17. Szentpétervárott kidőlt a zseton a szekrényből, a venezuelai válogatott csatár Salomón Rondón érkezett a Rubin Kazanytól, öt évre írt alá. A hírek szerint a Zenit 18 millió eurót fizetett új szerzeményéért.

17.10Jó estét kívánunk, megjő az esti stáb, de jönnek-e az átigazolások? A cikket eddig kezelő Nedelykov Tamást és Ilku Miklóst Marosi Gergely váltotta.A nap győztese eddig a Fulham, mely megszabadul(t) két remek képességű, ám annál több gondot okozó játékostól (Berbatov és Taarabt), és hozta Lewis Holtbyt kölcsönbe és az Oympiakosz gólszóróját, Konsztantinosz Mitroglut.

17.03 Ismét Spanyolországban az Inter védője. Samuele Longót a szezon végéig kölcsönadták a milánóiak a Rayo Vallecanónak. A 22 esztendős futballista számára nem lesz ismeretlen a Primera División, hiszen a 2012–2013-as idényt az Espanyolnál töltötte.

16.55 A Napoli kölcsönadta védőjét. Pablo Armero a szezon végéig az angol élvonalbeli West Ham United futballistája lett. A 27 éves kolumbiai balhátvéd utódját is megtalálták a nápolyiak: Fauzi Gulam 2018 nyaráig aláírt, a 22 éves algériai válogatott játékos a francia St. Étienne-től érkezett.

16.45 Hétfőn sajtótájékoztatót tart az NB I-es Kaposvár, melyen új játékosokat mutathatnak be – tudta meg a Nemzeti Sport Online. Részletek itt!

16.25 NAGYOT IGAZOLT A FULHAM! Lewis Holtby után újabb nagy fogást jelentett be a Fulham: Kosztasz Mitroglu négy és fél évre aláírt, az átigazolási díjat nem hozták nyilvánosságra. Részletek itt.

16.10 Tóth Bence Pakson folytatja. A korábbi ferencvárosi futballista november óta a tolnaiakkal készült, akik megállapodtak vele és két és fél éves szerződést kötöttek. Részletek itt!

16.05 Eldőlt, hogy Petrók Viktor nem lesz az NB II-ben szereplő Szigetszentmiklós játékosa. A hírt Várhidi Péter szakmai igazgató is megerősítette érdeklődésünkre.

15.45 Barcelonából igazolhatnak Geráék. Pepe Mel, a West Brom menedzsere megerősítette, hogy tárgyalnak az Espanyol csatárával, Thievy Bifoumával. A 21 éves francia csatár hamarosan aláírhat.

15.30 A NAP KÉPE! Az angol negyedosztályú AFC Wimbledonnál viccesre vették a figurát az amúgy rendkívül stresszes átigazolási záró napon. A klub egy régi kék autóról osztott meg egy fotót a Twitteren, az alábbi humoros felirattal: „Új információ! Egy autó parkol a székházunknál. Egy olyan játékosé lehet, akit le tudunk igazolni”

15.08 Nagy napja van a Crystal Palace-nak. Újabb igazolást jelentett be az angol klub, Hennessey után egy szélső, Jason Puncheon is aláírt. A 27 éves futballista kölcsönben volt a bajnoki rivális Southamptontól, ám most végleg megszerezte az együttes. Puncheon négy és fél évre írt alá.

15.00 Brazíliából érkezik a Valencia új csatára. Vinícius Araújo a Cruzeirótól igazol a spanyol csapathoz, három és fél millió euróért. Az U20-as válogatott támadó – aki a Lazióhoz távozó Hélder Postiga pótlására jön – 27 meccsen 11 gólt szerzett a legutóbbi szezonban.

14.55 Walesi válogatott kapussal erősített a Crystal Palace. A 27 éves Wayne Hennessey hárommillió fontért érkezik a harmadosztályú Wolverhamptontól. A kapuvédő egyébként a Manchester Cityben tanulta a futball alapjait.

14.52 Diego visszatér az Atlético Madridhoz? A Kicker szerint igen, a 28 éves brazil középpályás még a télen a spanyol csapat játékosa lehet. A karmester a 2011–2012-es szezont töltötte a „matracosoknál”, jelenleg a német VfL Wolfsburg játékosa.

14.45 Gyorsan klubot talált a Kaposvárról elküldött légiós. Bojan Pavlovics a horvát élvonalbeli NK Istrához igazolt. Részletek itt!

14.15 HIVATALOS: FABIO A CARDIFFÉ! A Manchester United bejelentette, hogy a brazil balhátvéd végleg a Cardiffhoz igazolt. A „vörös ördögök” megerősítették Zaha kölcsönadását is.

14.05 DIÓSGYŐRBEN ROBBANT A BOMBA! A Portóban is megfordult José Furtado pénteken csatlakozott a kerethez, és hamarosan aláírhatja szerződését. A 30 éves csatár gólkirály volt a görög másodosztályban. Részletek itt!

13.57 Tovább erősödött az Everton védelme. Fiatal cseh kapust szerződtetett a liverpooli együttes Jindrich Stanek személyében. A 17 éves futballista a Sparta Prahától érkezett és két és fél évre kötelezte el magát. Konkurencia Tim Howardnak?

13.52 Eladta tehetségét az Arsenal. Emmanuel Frimpong a szezon végéig a másodosztályú Barnsleyhoz került.

13.48 Visszatérés Olaszországba. Modibo Diakitét a szezon végéig kölcsönadta a Sunderland a Fiorentinának. A 26 éves védő tavaly nyáron a Laziótól jött a Premier League-be.

13.44 A Barcelonából igazolt a VfB Stuttgart: Carlos Gruezo négy évre aláírt a svábokhoz. Az Ecuadorból érkező 18 éves középpályás nagyjából egymillió eurójába került a klubnak.

13.40 Volt Barcelona-játékos a Napoliban: az olasz klub három és fél évre szerződtette Henriquét a Palmeirastól. A 27 éves belső védő volt a Barcelona és a Bayer Leverkusen futballistája is, négymillió euróért érkezik.

13.38 Igazolás Chelsea-módra! A londoniak öt és fél évre szerződtették Kurt Zoumát, ám a 19 éves francia belső védő a szezon végéig kölcsönben marad a St. Étienne-nél.

13.31 Zsolnai Róbert elhagyja a Puskás Akadémiát és visszatér Szolnokra. Részletek itt!

13.30 A Lombard Pápánál csökkent a próbajátékosok száma, miután elköszöntek a spanyol IvanCarriltól. A kameruni bajnok René Zomát tovább teszteli a szakmai stáb. Részletek itt!

13.23: Holtbyt az idény végéig kölcsönadta a Tottenham a Fulhamnek, ez megint csak Berbatov klubváltását erősíti. Bővebben itt!

A Fulham új tízese, Lewis Holtby
A Fulham új tízese, Lewis Holtby

13.20:Fredy Guarín szeretne tisztán látni. Az Inter kolumbiai játékosa elmondta, egy szóval sem utalt rá, hogy távozna, márpedig belevonták a Juvéval a Vucsinics-transzferbe. A torinóiak Vucsinicset és másfél millió eurót adnák az Internek.

13.13: Bordeaux-ból igazolt a Werder Bremen: Ludovic Obraniak 2016-ig írt alá.

12.56: „Azért sírtam tegnap, mert a két klub egyeztet a jövőmről, és elképzelhető, hogy távozom Rómából, és elhagyom a várost, amit szeretek és a szurkolókat, akiket szintén. Elmondtam az elnöknek, hogy azért szeretnék távozni, hogy fejlődhessek. Szeretném megköszönni, hogy az utolsó pillanatig megpróbált meggyőzni, hogy maradjak" – írta Hernanes Facebook-oldalán.

12.50 Lesz-e magyar átigazolási bomba az utolsó napon? Nikolics még dobbanthat, Vadócz és Priskin ügye függőben, de nagy forgalom már nem várható – körkép.

12.44: Az ETO korábbi légiósa az osztrák élvonalban. Megfelelt a próbajátékon a Wacker Innsbrucknál Ji-Paraná, aki a szezon végéig szóló szerződést kötött új klubjával. Részletek itt.

12.21: A Videoton kolumbiai csatárt nézett ki, hiába. Érick Moreno jelenleg a kolumbiai élvonalbeli Millonariost erősíti, ám minden bizonnyal a portugál Bragában folytatja pályafutását. Részletek itt!

11.56: A Fulhamnél nyáron lejáró szerződésű Berbatov a hírek szerint megérkezett Monacóba, elképzelhető, hogy a hercegségi csapatba igazol az átigazolási hajrában.

11.39: A Metro híre szerint Draxler helyett Mirolsav Klose került az Arsenal célkeresztjébe, a Lazio 35 éves támadója kölcsönben kerülhet Londonba. Szintén a kiszemeltek között emlegetik, a Szpartak Moszkva svéd légiósát, Kim Källströmöt. Arsene Wenger elmondta, a Draxler-ügyet a sajtó kreálta, míg Aaron Ramsey felépülése további hat hetet vesz igénybe. Részletek itt!

11.30: Osvaldo megérkezett az orvosira Torinóba. Részletek itt!

11.22: Az MU szélsője, Wilfried Zaha a szezon végéig a Cardiff Cityben folytatja.

11.13: Nem kell a Fürthnek a Fradi kiszemeltje. A háromnapos tesztelés után elküldte Szofian Sahedet a német másodosztályú (Bundesliga 2.) Greuther Fürth.

11.10: Megegyezett a Szparival a korábbi MTK-középpályás. A Nemzeti Sport Online információi szerint Kis Róbert tavasszal a labdarúgó NB II-ben szereplő Nyíregyházát erősíti.

11.05: HIVATALOS: JOJICS DORTMUNDÉ! A Borussia bejelentette 2018. június 30-ig szóló szerződést kötöttek a szerb tehetséggel, az átigazolási összeget nem hozták nyilvánosságra. Részletek itt!

11.01: Erősít a Sunderland: a Brighton középpályása, Liam Bridcutt három és fél évre írt alá Gus Poyet együtteséhez.

10.54: Keita gond nélkül átment az orvosin a Valenciánál.

(Fotó: A Valencia Twitter-csatornája)
(Fotó: A Valencia Twitter-csatornája)

10.41: Barcelona-nevelést igazolt az Utrecht. A 20 éves középpályás, Fernando Quesada Gallardo 2017 nyaráig aláírt. Ezzel egy időben egy rutinos játékost is szerződtetett a holland élvonalbeli klub: Matthieu Delpierre a német Hoffenheimtől érkezik.

10.34: Hazatér a magyar középpályás Olaszországból. Sajtóhírek szerint hazatér Tamási Zsolt. A magyar középpályás kölcsönben a Gubbiónál szerepelt az ősszel, ám elköszöntek tőle és anyaegyesülete helyett egy hazai klubot választ. Részletek itt.

10.17: Rio Ferdinand is felkészült a transzferhajrára, folyamatosan figyeli telefonján a friss híreket:

10.11: Megyerit nem engedi el az Olympiakosz. Megyeri Balázs hiába szorult a cserepadra Görögországban, nem jön haza Magyarországra, és máshova sem igazol el télen. Részletek itt!

10.02: A Paks 22 éves támadója, Csorba Szabolcs visszatérhet nevelőegyesületéhez, a másodosztályú Nyíregyházához igazolhat. Részletek itt!

9.54:Rutinos NB I-es magyar játékosok az osztrák negyedosztályban. Az osztrák negyedik ligás UFC Purbach szerződtette Granát Balázst, a Győri ETO, a Lombard Pápa, a Nyíregyháza és a DVTK korábbi labdarúgóját. A magyar határhoz közeli városka (Feketeváros) csapatához igazolt Vayer Gábor is.

9.41: Az AS szerint a Real Sociedad közel áll a valenciás Sergio Canales megszerzéséhez.

9.19: Portugál válogatott a Laziónál.Hernanes távozásával a támadórészlegét erősítette meg a Lazio labdarúgócsapata: a rómaiak kölcsönvették a Valenciától a portugál válogatott csatárát, Hélder Postigát.Részletek itt.

8.59: Szerződésbontások Kaposváron. A sereghajtó közölte, hogy hivatalosan is felbontotta Bojan Pavlovics és Marko Ranilovic szerződését, tehát a két futballista immár papíron is szabadon igazolható.

8.51: ÉS MI A HELYZET ITTHON? Bár Magyarországon február 21-ig tart az átigazolási időszak, már eddig is nagy volt a jövés-menés: nézze meg az NB I-es csapatok átigazolásait csapatonkénti bontásban ITT, az NB II-esekét pedig ITT!

8.44: A Dortmund a Partizan Beograd játékosával, Milos Jojiccsal pótolhatja a hosszú időre kidőlt Jakub Blaszczykowskit, a hírek szerint három és fél évre írhat alá, valamint 2.2 millió eurót fizethetnek érte.

„Jojics egy szuper vétel lenne Kloppnak. Milos az egyik legnagyobb szerb tehetség, kiváló a technikája. Klopp már bizonyította, hogy tud bánni a fiatalokkal. Milosnak időre lesz szüksége, hogy beleszokjon a Bundesligába, de nem féltem" – mondta honfitársáról, a korábbi Bundesliga-tréner, Dragoszlav Sztepanovics.

8.39:Javier Hernández ügynöke, Eduardo Hernández elmondta, a játékos biztosan marad a Manchester Unitedben:

„Egy klub a németektől, egy a franciáktól, kettő pedig a spanyoloktól és az olaszoktól jelezte, szeretné leigazolni. De érvényes szerződése van, és ezt tiszteletben kell tartani" – mondta az ügynök az ESPN-nek.

David Moyes közben kinézte magának a Spursből Andros Townsendet.

8.35: A Fulham kölcsönvette a dán középpályást, William Kvistet a Stuttgarttól, a West Ham pedig megszerezte Abdul Razakot az Anzsitól.

8.28: Priskin TamásIzraelben is képbe került. Bár a magyar csatár nagyon közel áll ahhoz, hogy az osztrák Austria Wien játékosa legyen, a 12-szeres bajnok Maccabi Haifa is beszállt a versenyfutásba, és megkereste a szabadon igazolható futballista menedzserét. További részletek itt!

8.15: A Lazio igazgatója, Igli Tare szerint nem egyeztek meg Hernanesről az Interrel (a milánóiak állítólag Naniért is harcba szállnak), de a brazil középpályás Milánóban tárgyal. A Lazio közben megtette neki hosszabbítási ajánlatát.

Hernanes a legutóbbi edzés után alig jött ki autójával a kapun, a szurkolók azonnal megállították. Azonban nem sértegették, hanem közös fényképeket kértek tőle, illetve sok sikert kívántak neki. Hernanest annyira meghatotta a drukkerek szeretete, hogy elsírta magát, az egyik szerencsés fanatikusnak pedig odaadta a cipőjét.

8.09: A Ferencváros által kiszemelt Peer Kluge és Maik Franz egyaránt a karrierje vége felé közeledő, rutinos játékos, ha egészségesek és megfelelő formában vannak, nagy erősségei lehetnek a Ferencvárosnak – vélekedett Dárdai Pál a Thomas Doll által megkörnyékezett Hertha-játékosokról. A 61-szeres válogatott Dárdai szerint azonban az utóbbi időben egyikük sem játszott, ezért kockázatos lehet a szerződtetésük. A teljes véleményt itt olvashatják!

8.04: Dimitar Berbatov újra klubot válthat az átigazolási határidő lejártakor: a Fulhamtől visszatérhet korábbi klubjához, a Tottenhamhez.

7.59:Radó helyett az Arsenal támadóját vinné a Nantes? Angol sajtóhírek szerint a francia élvonalban szereplő Nantes szerződtetné Pak Csu Jungot az Arsenaltól. Mint ismert, a francia sajtó Radó Andrást, a Haladás támadóját is hírbe hozta a klubbal, de úgy tűnik, a Nantes inkább az „ágyúsok" mellőzött dél-koreai játékosát vinné.

7.54: A Juventus kölcsönvenné a Southamptontól Dani Osvaldót. A 28 éves támadó jelenleg „büntiben" van az angol klubnál, miután edzésen összeverekedett csapattársával, Jose Fontéval.

7.45: Belehúzhat a Manchester City – a Radio Monte-Carlo szerint a Porto elfogadta az angol csapat 42 millió eurós Eliaquim Mangaláért, de a City megszerezné Fernandót is a portugáloktól. További részletek itt!

Jó reggelt! Itt a transzferhajrá – kövessék nyomon az NSO-n a nap történéseit!

A SZABÁLYOK:
• 2014.01.31. éjfélig
kell regisztrálni az átigazolásokat a FIFA TMS rendszerben. Egyperces kicsúszás már az üzlet meghiúsulását jelenti.
• A téli átigazolási időszakot jelen formájában a FIFA a 2002–03-as szezonban léptette életbe. Hivatalosan regisztrációs időszaknak hívják.
Minden futballszövetség maga határozhatja meg az átigazolási időszakait, a FIFA annyiban szabályozza ezt, hogy egy rövidebb és egy hosszabb periódust kell megadni. A topligákban használt átigazolási időszakoktól (nyári: július 1.–augusztus 31. és téli: január 1.–január 31.) sokan eltérnek, lásd a listát a cikk alján!
Magyarországon nem zár be a piac, a hazai téli átigazolási időszak vége február 21.
A piaczárást követően a csapatok csak szabad státusú, szerződéssel nem rendelkező futballistát igazolhatnak.

A CSÜTÖRTÖKI NAGYOBB ÁTIGAZOLÁSOK ÉS ÁTIGAZOLÁSI HÍREK
NEMZETKÖZI
Az Internazionale megveszi a Lazio brazil középpályását, Hernanest

A Valencia megszerezte Seydou Keitát, de elengedte a Leverkusenhez Andrés Guardadót, illetve a Lazióhoz Hélder Postigát és a Sao Paulóhoz Dorlan Pabónt.
A Schalke cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, melyek szerint tárgyal az Arsenallal Julian Draxler eladásáról.
Aláírt a Napolihoz a négyszeres brazil válogatott védő, Henrique.

ÁTIGAZOLÁSI ZÁRÓNAPOK EURÓPÁBAN
Albániajanuár 31.
Andorrajanuár 14. (már zárva a piac)
Angliajanuár 31.
Ausztriajanuár 31.
Azerbajdzsánjanuár 31.
Belgiumjanuár 31.
Bosznia-Hercegovinajanuár 31.
Bulgáriazárva a piac, nyitás: február 1.
Ciprusjanuár 31.
Csehországfebruár 21.
Dániajanuár 31.
Észak-Írországjanuár 31.
Észtországfebruár 28.
Fehéroroszországzárva a piac, nyitás: február 1.
Feröermárcius 21.
Finnországzárva a piac, nyitás: február 12.
Franciaországjanuár 31.
Görögországjanuár 31.
Grúziazárva a piac, nyitás: február 5.
Hollandiajanuár 31.
Horvátországfebruár 10.
Írországfebruár 22.
Izlandzárva a piac, nyitás: február 21.
Izraelfebruár 5.
Kazahsztánmárcius 30.
Koszovófebruár 15.
Lengyelországfebruár 28.
Lettországzárva a piac, nyitás: február 21.
Liechtensteinfebruár 15.
Litvániazárva a piac, nyitás: február 1.
Luxemburgjanuár 31.
Macedóniafebruár 14.
Magyarországfebruár 21.
Máltajanuár 31.
Moldovazárva a piac, nyitás: február 18.
Montenegrófebruár 21.
Németországjanuár 31.
Norvégiamárcius 31.
Olaszországjanuár 31.
Oroszországfebruár 27.
Örményországzárva a piac, nyitás: február 1.
Portugáliafebruár 1.
Romániafebruár 24.
San Marinojanuár 31.
Skóciajanuár 31.
Spanyolországjanuár 31.
Svájcfebruár 17.
Svédországmárcius 31.
Szerbiafebruár 14.
Szlovákiafebruár 28.
Szlovéniajanuár 31.
Törökországfebruár 3.
Ukrajnamárcius 1.
Walesjanuár 31.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik