Finn–magyar: A Litvánia elleni meccs már a múlt héten sem volt fontos – Dzsudzsák

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.08. 16:40
null
Dzsudzsák Balázs a telki edzőközpontban (Fotó: Földi Imre)
Dzsudzsák Balázs szerint a magyar labdarúgó-válogatott pénteki, Litvánia elleni felkészülési mérkőzése (4–0) a múlt héten sem volt fontos, most pedig már végképp nem az. A mieink a finnek elleni szombati Eb-selejtezőre készülnek, Nikolics Nemanja szerint sok jó formában lévő csatárral a keretben.

„Örülök, hogy góllal sikerült hozzájárulnom ahhoz, hogy bizonyítsa a csapat, hogy felforgatott összeállításban is képes Dárdai Pál elvárásainak megfelelni – mondta Dzsudzsák Balázs a válogatott Telkiben tartott hétfői sajtótájékoztatóján. – A litvánok elleni meccs nem fontos, múlt héten sem volt az, most meg végképp nem, az pozitívum, hogy négy gólt lőttünk, jó volt a helyzet kihasználásunk. A legfontosabb kérdés Finnországban dől el. Remélem, nem lesz a kezdés utáni gyenge tíz percünk, mint a Litvánok ellen, de a második félidő volt az igazán felejthető, amikor picit elkényelmesedtünk támadásban. A finnek ellen aligha fér bele bármelyik is, hiszen az itteni meccsen is bizonyították, hogy jók, gyorsak, nem kell nekik sok terület, hogy megbontsák a védelmet. Amit tudunk, bízom benne, hogy elég lesz Finnországban. A héten más jellegű felkészülést végzünk, mint a múlt héten. Előtérbe kerülnek a pontrúgások, szélről való beívelések. Hónapokkal ezelőtt is hangoztattuk, hogy ha valamit szeretnénk ebben a csoportban, akkor hol és mit kell elérnünk. A finnek ellen már bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk legyőzni őket. Ha küzdelmes munkával sikerülne három ponthoz jutni, akkor az ősszel igazi ki-ki találkozóink lehetnek.”

Az NSO Tv vágatlan felvétele Dárdai Pál sajtótájékoztatójáról

Dzsudzsák Balázs mellett Nikolics Nemanja és Priskin Tamás is eredményes volt a litvánok ellen. Utóbbi megköszönte Dzsudzsáknak a kiszolgálást.

„Az első tíz perc volt nehéz, aztán átvettük az irányírást és magabiztosan győztünk, örülök a gólomnak, köszönöm Balázsnak, hogy kiharcolta nekem a lehetőséget – beszélt Priskin a múlt pénteki találkozóról, majd rátért a finnek elleni csatára. – Nekünk is fontos a mérkőzés, a három pontért utazunk, amint arra a kapitány is utalást tett. Olyan eredményben bízom, amely jó nekünk.”

„Jó mérkőzést játszottunk, főként az első félidő sikerült jól, rúgtunk négy szép gólt, a csapat megcsinálta azokat a dolgokat a pályán, amelyeket egész héten gyakorolt – vette át a szót a Legia Warszawába igazoló Nikolics. – Örülök, hogy betaláltam, és nyertünk. Picit a családdal voltam hétvégén, de úgy gondolom, hogy velem együtt mindenki felkészült arra, hogy jó eredményt érjünk el Finnországban. Sok jó formában lévő csatár van a keretben, a konkurencia mindig jót tesz, a jót hozza ki az emberből, majd a kapitány eldönti, ki kezd, mindenkinek meg kell harcolnia a helyért. Aki pályára lép közülünk, az maximális odaadással küzd majd.”

„NEHÉZ MEGÁLLNI, HOGY NE MENJEN VALAKI BELE AZ ÉJSZAKÁBA”
STIEBER ZOLTÁN: – Édesapám kint volt a debreceni meccsen, büszke volt rám, hogy megszereztem az első gólomat a válogatottban. Én is örültem neki, pluszban annak, hogy ő ott lehetett a helyszínen, mert olyan ember, akire felnézek, aki nemcsak az édesapám, hanem a példaképem. A második félidő alatt huszonöt perces regenerációs futásunk volt, volt néhány negatív hang, de külföldön ez megszokott dolog, hozzá tartozik. Korrekten megcsináltunk, amit a kapitány kért. Eltelik a finnek felkészülési keddi meccse után néhány nap szombatig, nem hiszem, hogy ezen bármi is múlik. Bízom a szervezettségünkben és a három pont megszerzésében. Légiósoknak, akik ritkán vagyunk itthon, mindig jól telik az itt eltöltött idő. Nehéz megállni, hogy ne menjen valaki bele az éjszakába, de profik vagyunk, tudjuk, hogy miért vagyunk itt, mi a feladatunk.
JUHÁSZ ROLAND: – Fura érzés volt csereként nézni egy meccset, mindig különös, főként sérülés miatt. Jó állapotban vagyok, javulok, de tisztában voltam vele, hogy aligha lépek pályára. Kapom a kezeléseket, remélem, hogy a hétvégén pályára léphetek. Mindkét csapat számára fontos lesz a hétvégi találkozó, mindkettőnek fontos a három pont. Ha a finnek kikapnak, gyakorlatilag lemondhatnak a továbbjutásról. Mi viszont a győzelemmel ismét nagy lépést tehetnénk a céljaink felé. Maradjon meg a szervezettségünk, talán ez a legfontosabb. A helyzeteink meglesznek, maradjunk higgadtak a befejezéseknél. Nem írnám alá előre a döntetlent, mindig győzelemre játszok. Aztán majd a meccs után lehet, hogy másként gondolok rá. A szabad hétvége mindig jól telik, én lagziban voltam, visszafogottan. Az elmúlt években hasonlóan telt a június eleje, soha nem éreztem ezt tehernek a szezon után. Aki úgy érzi, az szerintem ne jöjjön a válogatotthoz. Pali jól kezeli ezeket a kérdéseket, és a válogatott keret is kellően rugalmas.
TŐZSÉR DÁNIEL: – Nem sokat kell foglalkozni a litvánok elleni meccsel, biztosan kielemezzük még itt. A nézők két teljesen különböző félidőt láthattak, mi is éreztük. A meccs előtt tudtuk, hogy nem a szép játékról szól, hanem arról, hogy ezen a héten fizikailag kellően felkészítve vágjunk bele a munkába. Ha nyerünk, biztosan megkönnyebbülünk, de a selejtezőnek ebben a szakaszában lényegében már minden meccs vízválasztó. De ha ez fontos, akkor minek nevezzük a románok vagy a görögök ellenit? Ahogy fogynak a meccsek, úgy lesz mindegyik egyre fontosabb. Tudjuk, hogy győzelmünk esetén ketté szakadhat a mezőny, ám ezzel majd foglalkozzunk a finnországi meccs után.
GERA ZOLTÁN: – Múlt héten végig edzetten, az eső felét külön, a másodikat a csapattal együtt, fizikailag rendben vagyok, kész vagyok arra, hogy szombaton pályára lépjek. A játékosaink több poszton és taktikai hadrendben tudnak játszani, függ az ellenfél erejétől és a mérkőzés állásától. Együtt van a csapat, fegyelmezetten játszik mindenki, nincs olyan a keretben, aki kevesebbet védekezik. Ha a kapitány letámadást kér, akkor letámadunk, ha mélyebben való védekezést, akkor mélyebben védekezünk. Jó a csapatszellem, szerintem látszik, hogy az egyéni érdekeket mindenki alá tudja rendelni a csapatérdeknek. Még nem tudjuk, hogy letámadjuk-e a finneket.
LEANDRO: – Nehéz lesz kint játszani, a finn nehéz ellenfél. Nekünk a három pontot kell megszerezni. Arra kell koncentrálni, hogy csak a győzelem az elfogadható.

Juhász Roland, Gera Zoltán és Tőzsér Dániel, illetvea litvánok ellen egyaránt gólt szerzőNikolics Nemanja, Dzsudzsák Balázs, Priskin Tamás és Stieber Zoltán tekintett vissza a felkészülési mérkőzésre, és beszélt a finnek elleni találkozóról.


A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Bogdán Ádám (Bolton – Anglia), Dibusz Dénes (Ferencváros), Király Gábor (Fulham – Anglia)
Védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia FC), Forró Gyula (Újpest FC), Juhász Roland (Videoton), Lang Ádám (Győri ETO FC), Leandro (Omonia Nicosia – Ciprus), Szélesi Zoltán (Puskás Akadémia FC), Szolnoki Roland (Videoton), Pintér Ádám (Levadiakosz – Görögország)
Középpályások: Gera Zoltán (Ferencváros), Márkvárt Dávid (Pécsi MFC), Simon Ádám (Videoton), Stieber Zoltán (Hamburg – Németország), Tőzsér Dániel (Watford – Anglia), Varga József (Debreceni VSC-Teva)
Támadók: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva – Oroszország), Németh Krisztián (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Nikolics Nemanja (Videoton), Priskin Tamás (Győri ETO FC), Simon Krisztián (1860 München – Németország), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország), Varga Roland (Ferencváros)

A Finnország elleni selejtező előtt csatlakozik a kerethez: Guzmics Richárd (Wisla Kraków – Lengyelország) , Kádár Tamás (Lech Poznan – Lengyelország), Vanczák Vilmos (Sion – Svájc)

Biztonsági tartalékok: Böde Dániel (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Salzburg – Ausztria), Koman Vladimir (Diósgyőri VTK), Rudolf Gergely (Győri ETO FC)

A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA, 2014–2015
2014
március 5.
Magyarország–Finnország (Győr)1–2
G: Rudolf
május 22.
Magyarország–Dánia (Debrecen)2–2
G: Dzsudzsák, Varga R.
június 4 .
Magyarország–Albánia (Bp., Puskás-stadion)
1–0
G: Priskin (11-esből)
június 7.Magyarország–Kazahsztán (Bp., Puskás-stadion)3–0
G: Priskin, Varga R., Engel – öngól
szeptember 7.Magyarország–Észak-Írország 1–2G: Priskin
október 11.Románia–Magyarország
1–1G: Dzsudzsák
október 14. Feröer–Magyarország
0–1G: Szalai Á.
november 14.Magyarország–Finnország 1–0
G: Gera
november 18.
Magyarország–Oroszország
1–2
G: Nikolics
2015
március 29.Magyarország–Görögország
0–0
június 5.
Magyarország–Litvánia4–0
G: Stieber Z., Dzsudzsák, Nikolics, Priskin
június 13.Finnország–Magyarország Eb-selejtező
szeptember 4.
Magyarország–Románia
Eb-selejtező
szeptember 7.
Észak-Írország–Magyarország
Eb-selejtező
október 8.Magyarország–Feröer
Eb-selejtező
október 11.Görögország–Magyarország
Eb-selejtező
AZ EB-SELEJTEZŐCSOPORT TELJES PROGRAMJA IDE KATTINTVA ELÉRHETŐ!
AZ ÁLLÁS
1. Románia 5 4 1 7–1 +6 13
2. Észak-Írország 5 4 1 8–4 +4 12
3. MAGYARORSZÁG 5 2 2 1 4–3 +1 8
4. Finnország 5 1 1 3 5–7 –2 4
5. Feröer 5 1 4 2–7 –5 3
6. Görögország 5 2 3 1–5 –4 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik