Pintér nélkül nyert a Varga Roland vezette válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.07. 20:25
null
Háromszor is gólnak örülhetett a magyar válogatott (Fotók: Czerkl Gábor)
A magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 3–0-ra legyőzte Kazahsztánt a Puskás Ferenc Stadionban. A találkozó előtt rosszul lett Pintér Attila szövetségi kapitány, így Farkas József edző irányította a csapatot, amely Priskin Tamás és Varga Roland találatával, no meg egy öngóllal nyert.

LABDARÚGÁS, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–KAZAHSZTÁN 3–0 (1–0)

ONLINE KÖZVETÍTÉS A MÉRKŐZÉSRŐL!

Több mint hatvan év után búcsúzott a magyar sport legnagyobb létesítménye, a Népstadion, amelyet 1953. augusztus 20-án adtak át, és 2002 óta Puskás Ferenc nevét viseli. Az utolsó válogatott mérkőzésen Kazahsztán volt az ellenfele Pintér Attila együttesének. Pontosabban ezúttal nem Pintér Attila együttese volt ez, a szövetségi kapitány ugyanis rosszul lett, így Farkas József irányította a csapatot.

Pintér nem volt ott a kispadnál
Pintér nem volt ott a kispadnál

A csapatot, amely messze nem a legerősebb összeállítású magyar válogatott volt – legalábbis papíron. Rengeteg játékosra nem számíthatott a magyar szakvezetőség: többen sérülés miatt mondták le a válogatottságot, de például Dzsudzsák Balázs és Stieber Zoltán klubja kérésére nem játszott.

Némi iróniával megjegyezhetjük, a válogatott nem volt rosszabb az alkalmi összeállításban, mint a legjobbakkal. Nemhiába, ugyanúgy több egyforma képességű csapatot ki tudunk állítani, mint mondjuk Brazília. Csak éppen a szint más...

A kezdőcsapat tagjai – közöttük az újonc Nagy I Gáborral – tettek arról, hogy az első félidőben ne sokat kelljen idegeskednie a Pintért helyettesítő Farkas Józsefnek, mert nem hagyták a kazahokat helyzetbe kerülni, ellenben három lehetőséget is kialakítottak a Varga Roland vezényelte magyar támadók.

Az ezúttal csapatkapitány Priskin Tamás egy lehetőséget ki is használt: Varga szögletére ő érkezett a legjobb ütemben, fejesét a kapus csak beljebb tudta segíteni. A védelem nem volt a topon, Priskin a kazah játékosokat megelőzve érkezett, de senki sem vette fel a berobbanó csatárt. 1–0

A második félidőben is a magyar válogatott játszott fölényben, tulajdonképpen a mieink remekül álltak a mérkőzéshez, megpróbálták magukból kihozni a maximumot. Ez pedig bőven elég volt ahhoz, hogy egyértelműen fölényben játszanak. Aztán az utolsó fél órában emberelőnyben is.

Varga Roland remekül futballozott
Varga Roland remekül futballozott

Valerij Korobkin a 62. percben csak szabálytalanul tudta megállítani a kilépő Korhutot, második sárga lapja miatt pedig tíz emberrel maradt Kazahsztán. Ha úgy tetszik, egyből kihasználtuk az emberfórt, a szabadrúgásból ugyanis Varga Roland betalált. Más kérdés, hogy a középre tartó labdát Szigyelnyikov kapus csúnyán bepotyázta: a pattogó, csavarodó labdát oldalra ütötte – a kapu bal oldalába. 2–0

Vargának tehát igen jó meccse volt, góllal és gólpasszal jelezte, hogy lehet rá számítani.

Viszont ezután visszaállt a magyar csapat, de a cserék ismét lendületet hoztak a játékba. A 83. percben például Futács Márkó tört előre, majd a fáradhatatlan Varga kissé kisodródva már nem tudta elpasszolni a labdát a kazah kapus mellett.

A slusszpoén azonban még hátravolt, az utolsó percben Simon előretörését követően valahogy a saját kapujába sodorta a labdát a becsúszó Konsztantyin Engel. A vége 3–0-s magyar győzelem.

LABDARÚGÁS, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–KAZAHSZTÁN 3–0 (1–0)

„A játékosokat nagyon megviselte Pintér rosszulléte”

A szurkolókra sem lehetett panasz
A szurkolókra sem lehetett panasz
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik