Simon nyerő cserének bizonyult, győzött a Gyirmót a Haladás ellen

BÁBICS NORBERTBÁBICS NORBERT
Vágólapra másolva!
2020.08.09. 18:50
null
Első vereségét szenvedte el a Haladás Gyirmóton, a képen Major és Bosnjak küzd a labdáért (Fotó: Nagy Gábor/Veszprém Megyei Hírlap
A Gyirmót a második félidőben mutatott játékával megérdemelten tartotta otthon a három pontot a Haladás ellen. A győztes gólt Simon András szerezte, aki korábban épp a szombathelyi csapat játékosa volt.

 

LABDARÚGÓ NB II
3. FORDULÓ
GYIRMÓT FC GYŐR–SZOMBATHELYI HALADÁS 2–1
(0–0)
Győr-Gyirmót,
ALCUFER Stadion, 2100 néző. Vezette: Barna Gábor (Kiss Balázs, Baghy Csaba)
Gyirmót: Rusák – Major, Hudák, Széles, Hajdú – Nagy P. (Vass Á., 75.), Lázár P., Szatmári – Herjeczki (Lustyik, 88.), Varga B. (Simon András, 66.), Heffler.Vezetőedző: Csertői Aurél
Haladás: Verpecz – Csilus (Jancsó, 76.), Mocsi, Devecseri – Szekér, Holdampf – Tóth D. (Schimmer, a szünetben), Kiss B., Bosnjak – Medgyes (Tóth B., a szünetben), Rácz. Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerző: Szatmári (53.), Simon A. (68.), ill. Rácz (58.)
MESTERMÉRLEG
Csertői Aurél:
– Jó csapattal játszottunk, a Haladás nagyon masszív, erőszakos, jól focizó csapat. Jól kezdtük a mérkőzést, irányítottuk a játékot. Miután megszereztük a vezetést, gyermeteg hibákat követtünk el, megint beleestünk abba a hibába, hogy nem kellett volna felszabadultabban játszani. Szerencsére az egyenlítő gól után fel tudtunk állni, és a győztest gólt megszereztük. Hajtós mérkőzés volt, látványos játékot láthattak a nézők. A Haladásnak sok sikert kívánok.
Mátyus János:
– Nagyon szoros mérkőzést játszottunk Gyirmóton, jól felkészített csapattal találkoztunk ma is, a két együttes hasonló játékerőt képvisel. Az első félidőben szerintem gyengébben játszottunk. A szünetben volt néhány változtatás, jobban is indult a második félidő. Más kérdés, hogy aztán kaptunk egy gólt, és onnan még gyorsan felálltunk, de aztán jött a csattanó, egy beívelés után az ellenfél gólt szerzett. Kicsit fájó, hogy épp az a játékos fejelte ezt a gólt, akit mi készítettünk fel. Lapoznunk kell, és készülni kell a következő mérkőzésre. A tavaszhoz képest azt viszont látni kell, hogy a védekezésünk nem működik jól. Rengeteg nullára lehozott mérkőzésünk volt tavasszal, most ezt nem sikerült még megismételnünk.

ÖSSZEFOGLALÓ

A meccs első részében nem igazán találtak fogást egymáson a csapatok, a védelmek mindkét oldalon jól működtek, így jobbára távoli lövéseket és egy-egy egyéni megmozdulást lehetett feljegyezni ebből az időszakból. Aztán az első félidő végén Rusáknak, a gyirmótiak kapusának kétszer is kapura tartó lövést kellett védenie, előbb Medgyesét, majd Bosnjakét.

Mátyus János két helyen is változtatott a szünetben, gólt azonban a második félidő elején a hazai csapat tudott szerezni Szatmári révén. A Haladás öt percen belül egyenlíteni tudott egy pazar Rácz-lövéssel. Néhány perccel később az első gyirmóti csere kulcsmomentumnak bizonyult, ugyanis beállása után nem sokkal szép akció végén a kapuba fejelt Simon András, aki nemrég még a vasi csapat játékosa volt (és már a beállásakor hangos füttykoncerttel „köszöntötték” egykori csapatának szurkolói).

Rácz kis híján ismét egyenlíteni tudott, Rusák azonban bravúrral hárította a szombathelyi játékos szabadrúgását. A mérkőzés utolsó húsz percében azonban már nem tudott igazi helyzetet kialakítani a szombathelyi csapat, ellenben a Gyirmót még ekkor veszélyes volt. 2–1

AZ ÁLLÁS
1. Nyíregyháza Spartacus33
4–0+49
2. Debreceni VSC3215–1+47
3. Békéscsaba 1912 Előre3214–2+27
4. Szolnoki MÁV FC3213–1+27
5. Gyirmót FC Győr3215–3+26
5. FC Ajka3215–3+26
7. Dorogi FC3213–5–26
8. Vasas FC3124–3+15
9. Szombathelyi Haladás31117–4+34
10. Pécsi MFC31116–4+24
11. Szentlőrinc31113–2+14
12. Budaörs3123–4–13
13. Soroksár SC3121–2–13
14. ETO FC Győr3214–5–12
15. Szeged-Csanád Grosics Akadémia3213–4–12
16. Kaposvári Rákóczi FC3212–3–12
17. Kazincbarcika SC3213–5–22
18. FC Csákvár3122–6–41
19. BFC Siófok3124–9–51
20. Debreceni EAC331–6–50

3. FORDULÓ
Augusztus 8. (szombat)
PMFC–ETO FC Győr 2–2
Augusztus 9. (vasárnap)
Soroksár–Nyíregyháza Spartacus 0–1

DEAC–Dorogi FC 1–2
BFC Siófok–DVSC 1–1
Kaposvári Rákóczi FC–Kazincbarcika SC 1–1
FC Ajka–Békéscsaba 1912 Előre 0–1
Vasas FC–Aqvital FC Csákvár 2–1
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Szentlőrinc 1–1
Gyirmót FC Győr–Szombathelyi Haladás 2–1
Szolnoki MÁV FC–Budaörs 1–0

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: Vége a mérkőzésnek. A Gyirmót a második félidei játéka alapján megérdemelten nyerte a mérkőzést. 2–1 Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

90. perc: Heffler szabadrúgása az oldalhálót találja el. Elég sokan talpra ugrottak a hazai szurkolók közül, mert ők benn látták. Négy perc a hosszabbítás.

88. perc: Cserél a Gyirmót: Herjeczki helyére Lustyik érkezik.

86. perc:Heffler lövi kapura 23-ról, jobbról a szabadrúgást. Szatmári nem tud belepiszkálni (ezúttal is érkezett középen), Verpecz így előre vetődve megfogja a labdát.

84. perc: Devecseri becsúszva éri el a labdát, Simon tisztán mehetett volna kapura.

81. perc:Hajdút kell ápolni.

77. perc: Heffler jobboldali szögletét Hudák fejeli kapu mellé.

76. perc: Cserélnek a vendégek is: Csilust Jancsó váltja.

75. perc: Nagy Patrik nem tudja folytatni, Vass Ádám érkezik a helyére.

74. perc: Bosnjak kap sárgát, a félpályánál rúgta fel Nagy Patrikot (akit egyébként ápolni is kell).

72. perc: Rácz 20 méterről remekül lövi kapura a szabadrúgást, Rusák a bal felsőből tolja a labdát szögletre.

68. perc: Simon góljával ismét vezet a Gyirmót!Balról Hajdú adja be a labdát középre, az imén beállít korábbi szombathelyi játékos, Simon a kapu jobb felső sarkába fejel.21.

66. perc: Cserél a hazai csapat: Simon A. érkezik Varga B. helyére.

58. perc: Egyenlít a Haladás! Bosnjak a bal szélről teszi vissza a labdát a második hullámban érkező Rácznak, akinek még arra is van ideje, hogy igazítson a labdán, majd 13 méterről a jobb felsőbe lő. 11.

54. perc: Major kap sárgát.

53. perc: Vezet a Gyirmót! A jobb oldalon Major szedi össze a túloldalról érkező labdát, a tizenhatos sarkáról középre lövi azt, amibe az ötösön Szatmári teszi bele a lábát. Verpecz tehetetlen. 10.

51. perc: Tóth B. kapott sárga lapot talpalásért.

46. perc: Kettőt is cserélt a szünetben Mátyus János, Medgyes és Tóth D. helyett Schimmer és Tóth B. folytatja.

Az első félidő legnagyobb részében a Gyirmót járatta a labdát, helyzetekig azonban ritkán jutottak el; egy-egy indítás után tudott csak kapura lőni valamelyik hazai játékos, vagy távolról próbálkoztak. A Haladás ugyanakkor inkább gyors ellentámadásokkal veszélyeztetett, és ilyenkor Rusáknak többször is védenie kellett.

45+1. perc: Balról, a kaputól 23 méterről lőhet szabadrúgást a Gyirmót; Nagy P. rövidre tartó lövése csemege Verpecznek. Ezzel véget is ér az első félidő.

45. perc: Egy perc a ráadás.

44. perc: Hajdú próbálkozik lövéssel 25 méterről, azonban alaposan fölé száll a lövése.

41. perc:Bosnjak lövi kapura a labdát a tizenhatos bal sarkától, Rusáknak nagyot kell védenie.

38. perc: Major jobboldali beadása Varga B. fejéről kerül Herjeczki elé, aki kapusából 13 méterről kapu fölé lő.

32. perc: Nem szabadul fel a gyirmóti kapu, egy újabb jobboldali szabadrúgás után nem sokkal Medgyes lövi el a labdát 13 méterről, laposan. Rusák magabiztosan fogja a lövést.

31. perc: A kaputól 19 métere végezhet el szabadrúgást a Haladás, Kiss Bence lövése a sorfalról pattan szögletre. A szöglet után már nem forog igazán veszélyben Rusák kapuja, kirúgással folytatódhat a játék.

30. perc: Lázár kap sárgát reklamálásért.

27. perc: 27 méterről szánja el magát lövésre Nagy Patrik. Körülbelül egy méterrel magasabb a lövés, mint a kapu.

23. perc: Egészségügyi szünet szakítja meg a játékot egy rövid időre.

18. perc:Heffler lövi kapu felé a labdát középről, 28 méterről, de a lövése a kapu mellé száll.

12. perc: Herjeczki passza után Szatmári lövi el a labdát 22 méterről, balról: a lövés elmegy keresztben a kapu mellett, Verpecznek nem kellett beleérnie.

8. perc:Medgyes 20 méterről lövi a labdát a kapu fölé.

6. perc: Megint Herjeczki a főszereplő, a saját térfelén megszerzett labdával jól indítja a bal szélen Hefflert, aki egy csellel becsapja Szekért, majd 12 méterről, éles szögből a kapu fölé lő.

4. perc:Herjeczki iramodik meg a jobb oldalon, a védője hátulról taszít rajta egyet a tizenhatoson belül. Barna szerint ez nem ér büntetőt.

1. perc: Barna Gábor sípszavára elkezdődik a mérkőzés. Sárgában a hazaiak, fehérben a vendégek. Utóbbiak kezdik a meccset, amit körülbelül 600 néző figyel a helyszínen, és még nincs a helyén mindenki.

 

A kezdő sípszó előtt. Fotó: Nagy Gábor/Kisalföld
A kezdő sípszó előtt. Fotó: Nagy Gábor/Kisalföld

Köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik a mérkőzés. Az egy győzelmet, majd egy vereséget felmutató Gyirmót a Haladást látja vendégül, amely egy héttel ezelőtt idegenben legázolta a Siófokot. Vajon melyik együttes kerül ki nyertesen a volt NB I-esek csatájából?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik