Siófokon vesztett először pontokat a bajnokságban a DVSC

Vörös SándorVörös Sándor
Vágólapra másolva!
2020.08.09. 17:35
null
A Siófok kiharcolta a döntetlent (Fotó: Szabó Miklós)
Elvesztette makulátlan mérlegét a Debreceni VSC, amely a labdarúgó NB II 3. fordulójában meglepetésre 1–1–es döntetlent ért el az eddigi sereghajtó BFC Siófok otthonában.

 

LABDARÚGÓ NB II
3. FORDULÓ
BFC Siófok–Debreceni VSC 1–1 (0–1)
Siófok, Városi Stadion, 1500 néző. Vezette: Pillók Ádám (Aradi József, Kovács Gábor)
SIÓFOK: Hutvágner – Erdélyi B., Izing, Jagodics B., Horváth M., László D. (Hajnal G., a szünetben) – Tajthy T., Nikházi (Balogh B., 53.), Medgyesi M. – Elek B. (Kiss B., a szünetben), Horváth P. Vezetőedző: Gál István
DEBRECENI VSC: Zöldesi – Poór P. (Szatmári Cs., 81.), Kinyik, Pávkovics, Korhut – Pintér Á., Varga J., Bódi, Varga K. – Tischler (Bárány, 63.), Szécsi M. (Sós B., 73.). Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: Kiss B. (84.), ill. Tischler (45.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Ahogy hét nappal korábban, augusztus második vasárnapján is régmúltra visszanyúló párharcra került sor a Balaton fővárosában, ahol ezúttal a Debreceni VSC lépett pályára vendégként. Ahhoz azonban a sokat megélt szurkolók sincsenek hozzászokva, hogy e két együttes a másodosztályban fusson össze egymással, elég, ha csak azt a tényt rögzítjük, hogy a két klub 41. alkalommal találkozott egymással bajnoki mérkőzésen, és csupán a harmadik összecsapásukra került sor az NB II-ben.

A tényeket figyelembe véve kijelenthető volt, hogy a hajdúságiak várhatták esélyesként a mérkőzést. Kondás Elemér tanítványai két győzelemmel, gólt sem kapva listavezetőként érkeztek Siófokra, míg a házigazdák – akiken sokszor érezhető volt az összeszokatlanság – pont nélkül, a legtöbb gólt kapva sereghajtóként várhatták a vasárnap esti kilencven percet.

Az első félidőben a tabellán elfoglalt helyeknek megfelelő kép köszönt vissza, hiszen a vendégek mezőnyfölényben futballoztak, ugyanakkor a siófokiak szervezett és fegyelmezett védekezést mutattak be. Az egyetlen pillanatnyi kihagyás viszont sokba került Gál István csapatának: a szünet előtt nem sokkal a bal oldalról Varga Kevin adta középre a labdát, László Dávid nagyon rosszul találta el, tulajdonképpen lekészítette lövésre Tischler Patriknak, aki 19 méterről nagy erővel a léc alá bombázott. 0–1!

Hutvágner Gergely önfeláldozóan óvta kapuját – az első félidőben Tischler Patrik lövésénél tehetetlen volt (Fotó: Szabó Miklós)
Hutvágner Gergely önfeláldozóan óvta kapuját – az első félidőben Tischler Patrik lövésénél tehetetlen volt (Fotó: Szabó Miklós)

A második játékrészben kezdetben ismételte magát az előző forgatókönyve, majd a fehér mezes siófokiak fokozatosan felbátorodtak, s egyre veszélyesebbé váltak. A 76. percben Tajthy indította középen Balogh Bencét, aki remek labdát adott Hajnalnak, de a fiatal támadó a vert helyzetben lévő Zöldesibe lőtte a ziccert. Ami ekkor kimaradt, nyolc perccel később már bement: veszélytelennek tűnő jobb oldali beadás után a szünetben csereként beálló Kiss Balázs összeszedte a labdát, majd nagyon éles szögből, négy méterről kilőtte a kapu bal oldalát. 1–1!

A véghajrában az utolsó erőket mozgósítva, mindent egy lapra feltéve próbált rohamozni a győzelemért a DVSC, a házigazdák azonban masszív védekezéssel útját állták a rohamoknak, így a hajdúságiak először hullajtottak pontokat a másodosztályú bajnokságban. Tegyük hozzá, hogy a második félidő alapján a BFC Siófok rászolgált a döntetlenre.

AZ ÁLLÁS
1. Nyíregyháza Spartacus33
4–0+49
2. Debreceni VSC3215–1+47
3. Békéscsaba 1912 Előre3214–2+27
4. Szolnoki MÁV FC3213–1+27
5. Gyirmót FC Győr3215–3+26
5. FC Ajka3215–3+26
7. Dorogi FC3213–5–26
8. Vasas FC3124–3+15
9. Szombathelyi Haladás31117–4+34
10. Pécsi MFC31116–4+24
11. Szentlőrinc31113–2+14
12. Budaörs3123–4–13
13. Soroksár SC3121–2–13
14. ETO FC Győr3214–5–12
15. Szeged-Csanád Grosics Akadémia3213–4–12
16. Kaposvári Rákóczi FC3212–3–12
17. Kazincbarcika SC3213–5–22
18. FC Csákvár3122–6–41
19. BFC Siófok3124–9–51
20. Debreceni EAC331–6–50

3. FORDULÓ
Augusztus 8. (szombat)
PMFC–ETO FC Győr 2–2
Augusztus 9. (vasárnap)
Soroksár–Nyíregyháza Spartacus 0–1

DEAC–Dorogi FC 1–2
BFC Siófok–DVSC 1–1
Kaposvári Rákóczi FC–Kazincbarcika SC 1–1
FC Ajka–Békéscsaba 1912 Előre 0–1
Vasas FC–Aqvital FC Csákvár 2–1
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Szentlőrinc 1–1
Gyirmót FC Győr–Szombathelyi Haladás 2–1
Szolnoki MÁV FC–Budaörs 1–0

PERCRŐL PERCRE

90+5. perc: 1–1-es döntetlennel véget ért a mérkőzés! Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

90+3. perc: Bódi – Varga volt a labda útja. Utóbbi finoman kanyarított középre, ahol az érkező Sós Bence fejéről lecsúszott a labda.

A hosszabbítás perceiben mindent egy lapra feltéve próbál rohamozni a győzelemért a DVSC, azonban a házigazdák masszív védekezéssel állják útját a rohamoknak.

Letelt a rendes játékidő, melyet követően négy perc a ráadás.

A hajrában megélénkült a játék, jótt tett a mérkőzésnek a Balaton–partiak egyenlítő gólja.

84. perc: GÓL! EGYENLÍTETT A BFC SIÓFOK! Veszélytelennek tűnő jobb oldali beadás után a szünetben csereként beálló Kiss Balázs szedte össze a labdát, majd nagyon éles szögből, négy méterről kilőtte a kapu bal oldalát. 1–1!

81. perc: Kényszerű okok miatt került sor a harmadik debreceni cserére: a lábát fájlaló, s nem sokkal ezelőtt ápolásra szoruló Poór Patrik helyére Szatmári Csaba érkezett.

79. perc: Kiss Balázs szorításában Sós Bence esett nagyot, melyet követően a hazaiak védője sárga lapos figyelmeztetésben részesült.

76. perc: A mérkőzés legnagyobb hazai lehetősége maradt ki! Tajthy indította középen Balogh Bencét, aki remek labdát adott Hajnalnak, de a fiatal támadó a vert helyzetben lévő Zöldesibe lőtte a labdát.

73. perc: Cserélt a DVSC: Szécsi Márk helyett Sós Bence játszik a folytatásban.

Alig húsz perccel a találkozó vége előtt Pillók Ádám ivószünetre delegálta a játékosokat.

71. perc: Ismét Horváth Péter került a földre, ezúttal Pávkovics buktatta a siófokiak támadóját. A megítélt szabadrúgást Tajthy adta középre, de veszélytelenül. A gyors debreceni kontra végén Szécsi lőtt 13 méterről, labdája az oldalhálóban kötött ki.

67. perc: Kinyik Ákos kapta a mérkőzés harmadik sárga lapját, miután a felezővonalnál Horváth Péterrel volt szabálytalan.

63. perc: Kondás Elemér is változtatásra szánta el magát: a mérkőzés egyetlen gólját szerző Tischler Patrik adta át a helyét a fiatal Bárány Donátnak.

58. perc: Medgyesi szerzett labdát, majd a gyors siófoki akció végén Balogh Bence passzolt Horváth Péter elé, aki 17 méterről a jobb felső sarkot vette célba, de lövése messze elkerülte a kaput.

55. perc: Korhut beadására Szécsi érkezett középen, majd egy igazítást követően kiszorított helyzetben lőtt, Hutvágner szögletre mentett. A debreceniek hetedik sarokrúgása sem jelentett veszélyt.

53. perc: Kihasználta harmadik cserelehetőségét a BFC Siófok szakmai stábja: Nikházi Márk le – Balogh Bence Benitó be.

Tischler Patrik (30) szerezte a mérkőzés első gólját, igaz, nem fejjel, hanem lábbal talált be (Fotó: Szabó Miklós)
Tischler Patrik (30) szerezte a mérkőzés első gólját, igaz, nem fejjel, hanem lábbal talált be (Fotó: Szabó Miklós)

A két klub több, mint hét év után játszik ismét egymással bajnoki mérkőzést. A BFC Siófok pályaválasztása mellett egészen 2010. szeptember 25-ig kell visszamennünk, ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy a sárga–kékek mikor győztek legutóbb a Loki ellen (4–1). A döntetlennel kapcsolatban egy évet kell ugranunk: ebben a leosztásban 2011. szeptember 9-én 0–0-ra végeztek a felek. Utóbbi szintén komoly bravúrnak számított, hiszen a piros–fehérek abban a szezonban veretlenül, 22–8-s mutatóval nyerték meg az OTP Bank Ligát, míg a tópartiak kilencedikként zártak.

50. perc: Horváth Milán a debreceni térfél közepén buktatta Tischlert – Pillók Ádám felmutatta a sárga lapot a siófokiak védőjének.

46. perc: Gál István kettőt is cserélt a szünetben: Elek Bence helyére Kiss Balázs érkezett, míg László Dávid helyett Hajnal Gergely a folytatásban a pályán.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

Érkeznek a csapatok a folytatásra.

45+1. perc: Minimális hosszabbítást követően véget ért az első félidő.

45. perc: GÓL! MEGSZEREZTE A VEZETÉST A DEBRECENI VSC! Villámgyors kontra végén a bal oldalról Varga Kevin adta középre a labdát, ahol László Dávid nagyon rosszul találta el, tulajdonképpen lekészítette lövésre Tischlernek, aki köszönte szépen a lehetőséget, s 19 méterről nagy erővel a léc alá vágta. 0–1!

Nem történt változás a játék képét illetően, döntően a BFC Siófok térfelén jár a labda, de igazán veszélyes helyzetet nem láthattunk az utóbbi percekben sem

38. perc: A balatoniak hosszú percek múltán eljutottak a vendégek tizenhatosának környékéig, de Erdélyi finom mozdulattal abszolvált beadására nem érkezett fehér mezes társ, így Zöldesié lett a labda.

Horváth Péter csak szabálytalanul tudta megállítani Korhut Mihályt (Fotó: Szabó Miklós)
Horváth Péter csak szabálytalanul tudta megállítani Korhut Mihályt (Fotó: Szabó Miklós)

35. perc: Horváth Péter húzta el Korhut Mihály lábát mintegy 30–35 méterre a hazaiak kapujtától. A szabadrúgást Bódi tekerte középre, ahol Tischler érkezett, s senkitől sem zavartatva a kapu közepébe fejelte a labdát – mindezt azonban lesről tette, így nem változott az állás.

Fél óra telt el a találkozóból, melyen továbbra is mezőnyfölényben futballozik a vendégegyüttes a szervezetten és fegyelmezetten védekező Balaton–partiakkal szemben.

29. perc: Pintér – Poór – Kinyik volt a labda útja, utóbbi remekül passzolt Pávkovics elé, akinek mintegy 25 méteres lövése jócskán elkerülte a kaput.

Kicsivel több, mint húsz perc játékos követően ivószünetet rendelt el a játékvezető. A vízpart közelsége ellenére a nagy hőségben extrém fizikai igénybevételnek van kitéve a játékosok szervezete.

23. perc: Izing buktatta Varga Kevint mintegy 22 méterre a siófoki kaputól. A szabadrúgást Bódi végezte el, labdája jócskán elkerülte a kapu jobb felső sarkát.

17. perc: A vendégek ötödik sarokrúgását Pintér Ádám adta középre a jobb oldalról, Elek Bence magabiztosan fejelte a mezőnybe a labdát.

14. perc: Korhut jobb oldalról érkező beadását követően Varga József lőtt, azonban labdája elkerülte a kaput. Mezőnyfölényben játszik a DVSC, de Hutvágnernek igazán komoly védeni valója nem akadt eddig.

Közeledünk az első negyedórához, mely alatt igazán nagy lehetőséget nem jegyezhettünk fel, a szögletarány viszont 1–4.

A két együttes ellentétes utat járt be az elmúlt egy hétben: amíg a DVSC mindkét mérkőzését megnyerte (előbb a Budaörsi SC, majd a DEAC ellen), addig a BFC Siófok mindkét találkozóján (Szombathelyi Haladás, Budaörsi SC) alulmaradt.

3. perc: Varga József lába mellett szállt el a labda, majd a kilépő Medgyes Márkot sárga lapot érően buktatta. A megítélt, mintegy 25 méteres szabadrúgást Horváth Péter végezte el, Zöldesi szögletre mentett.

A felek harmadik szezonbeli bajnoki mérkőzését Pillók Ádám vezeti, segítői Aradi József és Kovács Gábor. A Veszprém megyei játékvezető 2009–ben tette le a játékvezetői vizsgát, s ma este 33. NB II-es mérkőzésén működik közre vezetőbíróként. Az eddig nyolc élvonalbeli összecsapáson dirigáló Pillók eddigi 32 másodosztályú bajnokiján 112 sárga mellett 3 piros lapot osztott ki.

1. perc: Igazi nyári hőségben elkezdődött a találkozó, melyen a vendégek indították kilencvenperces útjára a labdát.

Lelkes siófoki szurkolók bíznak a DVSC elleni pontszerzésben (Fotó: Németh András)
Lelkes siófoki szurkolók bíznak a DVSC elleni pontszerzésben (Fotó: Németh András)

 

Érkeznek a csapatok, a lelátókon nagyjából 1500 néző foglal helyet. A házigazdák tiszta fehérben szerepelnek a mai napon, míg a vendégek tiszta pirosban lépnek pályára. A hazaiak hálóőre, Hutvágner Gergely fekete dresszben áll a gólvonal elé, míg a vendégek részéről Zöldesi Illés citromsárga szerelésben véd.

Ahogy egy héttel korábban, a Szombathelyi Haladás, úgy ezúttal a Debreceni VSC szurkolói részéről is komoly érdeklődés mutatkozik kedvenceik siófoki vendégszereplésével kapcsolatban. Az utóbbi napokban többször lehetett arról olvasni, hogy rengeteg DVSC-drukker tervezi az utazást a Balaton fővárosába: a hajdúsági klub számára 400 darab vendégbelépő áll(t) rendelkezésre.

Köszöntjük kedves olvasóinkat a siófoki Városi Stadionból! Hamarosan kezdődik a mérkőzés. A tabellát vezető és még gólt sem kapott Loki az eddig pont nélkül álló Siófok otthonában szeretné folytatni győzelmi sorozatát. Az időjárásra ezúttal sem lehet panasz a Balaton partján, ahol az ország többi pontjához hasonlóan egész hétvégén tombolt a kánikula. Egy és negyedórával a kezdés előtt derült égbolt mellett mintegy 32–33 Celsius-fokot mérhetünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik