MK: A Mol Fehérvár jobban akarta a győzelmet – Szerhij Rebrov

Vágólapra másolva!
2021.02.24. 21:24
null
A Mol Fehérvár Szerhij Rebrov szerint is jobban akarta a győzelmet a Ferencvárosnál (Fotó: Árvai Károly)
A Mol Fehérvár 2–1-es győzelemmel búcsúztatta a Ferencvárost a labdarúgó Mol Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. Szerhij Rebrov úgy érezte, a fehérváriak jobban akarták a siker. Szalai Tamás reméli, ezzel a sikerrel átszakadt egy gát a csapatánál. 


Szerhij Rebrov,
a Ferencváros vezetőedzője a következőket mondta a kupabúcsú után.

„Tudtuk, mennyire fontos ez a mérkőzés, hiszen több éve nem voltunk annak közelében, hogy megnyerjük a kupát. Azonban nem lőttük be a helyzeteinket, és ezért nem tudtunk nyerni. Az első félidőben több lehetőségünk volt, de kaptunk két gólt és ez nem könnyítette meg a dolgunkat a folytatásra. Az ellenfél a második félidőben sokkal kompaktabban védekezett a vezetés birtokában. Nem lepett meg minket semmivel sem a Fehérvár. Tudtuk, hogy a kontratámadásokra fognak építeni és veszélyesek a pontrúgásaik, mint ahogy azzal is tisztában voltunk, hogy jó játékosokkal rendelkeznek, még ha mostanság nem is jöttek az eredmények. Egyetértek azzal a véleménnyel, hogy az ellenfél jobban akarta a győzelmet, én is éreztem, hogy csökkent a játékosaim motiváltsága, miután az első félidőben nem sikerült értékesíteni a helyzeteinket. A Fehérvárnak nagyon sokat jelent ez a mai győzelem, amelyért megküzdött a pályán.”

Hozzátette, nem könnyű motiválni a játékosokat egy kupamérkőzésre úgy, hogy nézők sincsenek a stadionban. S bár a Ferencváros és a Mol Fehérvár is egyaránt komolyan vette a találkozót, elnézve a többi meccset, ahol többségében a második számú csapattal álltak fel a felek, nem feltétlenül érzi úgy, hogy a vírushelyzetben mindenki fontosnak tartaná a kupában való szereplést.

Szalai Tamás, a Mol Fehérvár megbízott vezetőedzője így értékelt.

„Jól kezdtük a mérkőzést, megszereztük a vezetést, azonban egy oldalbeadásból vétettünk egy szerencsétlen öngólt. Ez nem törte meg a társaságot, végig kompaktak tudtunk maradni, szervezetten futballoztunk. Zártuk a széleket, és középen sem talált rajtunk fogást a Ferencváros. Le a kalappal a srácok előtt, küzdeni tudásból csillagos ötöst érdemelnek. Küzdöttünk egymásért, csúsztunk-másztunk, nem ismertünk elveszett labdát, ezért teljesen megérdemelt a mai győzelem. A Diósgyőr elleni vereség után elsősorban a mentális felkészülésre helyeztük a hangsúlyt, egyénileg és csapatszinten is sokat beszélgettünk és az edzések is nagyon jó hangulatban teltek. Nagyon remélem, hogy most átszakadt egy gát. Mindenki láthatta, hogy a meccs végén mintha bomba robbant volna fel a csapatunknál.”

MOL MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
FERENCVÁROS–MOL FEHÉRVÁR FC 1–2 (1–2)
Budapest,
Groupama Aréna,zárt kapuk mögött.Vezette:Bognár T. (Szalai B., Szert)
FTC:Dibusz – Botka (Lovrencsics G., 63.), Blazic, Mmaee, Civic – Haratin (Sigér D., 76.), Laidouni – Zubkov (Haraisvili, 76.), Nguen (Mak, 85.), Uzuni – Boli.Vezetőedző:Szerhij Rebrov
Mol Fehérvár:Kovács D. – Nego, Muszliu, Stopira, Fiola, Hangya – Bamgboye, Alef, Petrjak (Bolla, 77.) – Zivzivadze (Rus, 90+2.), Nikolics (Rúben Pinto, 84.).Mb. vezetőedző:Szalai Tamás

Gólszerző:Stopira (13. – öngól), ill. Nikolics (8. – 11-esből), Stopira (40.)

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Paksi FC–Budafoki MTE 2–4(Nagy R. 15., Gévay 34., ill. Skribek 25., 38., 45., Zsóri 90+2.)
Tállya KSE (NB III)–MTK Budapest 1–4(Nyitrai 75. – 11-esből, ill. Prosser 18., Bíró B. 26. – 11-esből, Dimitrov 48., Kanta 51. – 11-esből)
ZTE FC–Budapest Honvéd 2–1(Futács 51. – 11-esből, Koszta M. 97., ill. Gazdag 32. – 11-esből) – hosszabbítás után
Puskás Akadémia FC–Újpest FC 1–2(Joao Nunes 83., ill. Tallo 45+2. – 11-esből, Beridze 84.)
Debreceni VSC (NB II)–BFC Siófok (NB II) 2–1(Tischler 10., Varga J. 120+2., ill. Gaál B. 90+1.) – hosszabbítás után
Szombathelyi Haladás (NB II)–Kisvárda Master Good 0–1(Navrátil 24.)

Kedden játszották
Mezőkövesd Zsóry FC–Diósgyőri VTK 2–0(Rui Pedro 37., Vutov 42.)

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Mol Fehérvár–Budafoki MTE
Újpest FC–Mezőkövesd
Kisvárda–Zalaegerszegi TE FC
Debreceni VSC (NB II)–MTK Budapest

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik