Az Újpest nyerni tudott a Puskás Akadémia otthonában!

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2021.02.24. 15:55
null
Beridze (jobbra) a 84. percben szerezte meg az Újpest győztes találatát (Fotó: Dömötör Csaba) – <a href="/galeria/mk-puskas-akademia-ujpest-1-2-fotok-domotor-csaba--3451" target="_blank">A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK</a> <br />
A Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a jó formában lévő Puskás Akadémia FC az Újpesttel találkozott. A vendégek 2–1-re nyertek, és ezzel tovább is jutottak.

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Puskás Akadémia FC–Újpest FC 1–2 (0–1)
Felcsút,
Pancho Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Takács J.
PAFC: Tóth Balázs – Szolnoki, Spandler, Joao Nunes, Nagy Zs. – Plsek (Baluta, 65.), Van Nieff – Slagveer (Komáromi, 30.), Knezevic (Géresi, 65.), Kiss T. – Mance (Corbu, 65.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt
Újpest: Pajovics – Pauljevics, Risztevszki, Kasztrati, Antonov – Onovo, Kutrumbisz, Csongvai (Katona Mátyás, 68.), Croizet (Mitrovics, 57.) – Beridze (Perosevic, 88.), Tallo. Vezetőedző: Michael Oenning
Gólszerző: Joao Nunes (83.), ill. Tallo (45+2. – 11-esből), Beridze (84.)

Az elmúlt hetek eredményeit és NB I állását tekintve egyértelműen a felcsútiak számítottak e párharc nagy esélyeseinek, de az egyetlen magyar játékossal felálló Újpest meglepte a házigazdát, és Junior Tallo büntetőből szerzett góljával a lila-fehérek térhettek pihenőre.

A tizenegyest Branko Pauljevics harcolta ki, aki 2017 nyarán éppen a PAFC-tól került Újpestre.

Csak egy Yoëll van Nieff-szabadrúgással veszélyeztette az ellenfél kapuját a Puskás Akadémia az 53. percig, de helyzetbe került Kiss Tamás is, ám a szélső nagyon rosszul találta el ziccerben Szolnoki Roland szép keresztpasszát. Nagy Zsolt ellenben az 53. percben javíthatta volna a büntetőnél elkövetett hibáját, azonban kecsegtető helyzetből a léc fölé vágta Josip Knezevic ravasz szögletét. Beállt az újpestiekhez a nagyon éretten és harcosan, rámenősen futballozó Yohan Croizet helyére Nikola Mitrovics, Hornyák Zsolt az Alexandru Baluta, Géresi Krisztián, Marius Corbu triót dobta harcba.

Komáromi György még az első félidőben lépett pályára a lesérült Luciano Slagveer helyére, kihagyott egy helyzetet fejjel. A hajrára fordulva nem hibázott szintén az ötös elől, szintén fejjel Joao Nunes, de egy percre rá a vendégektől Georgi Beridze lábbal talált a kapuba, szintén az ötös elől.

Innen már nem állt fel a Puskás Akadémia, kikapott, és ezzel ki is esett a sorozatból.

MAGYAR KUPA-ADATBANK ITT!

MESTERMÉRLEG
Hornyák Zsolt: – Játékosaim hozzáállásával elégedett vagyok, de két súlyos hibát elkövettünk, és ezekre nagyon ráfizettünk. Rengeteget dolgoztunk az egyenlítésért, és már azon gondolkoztunk, mit kell módosítani a hosszabbításban, amikor újabb gólt kaptunk. Hiába mentünk előre, az Újpest kis túlzással kapura lövés nélkül szerzett két gólt, és a minimummal elérték a maximumot. A teljesítményünk rendben volt, az eredmény természetesen hatalmas csalódás.
Michael Oenning: – Nagyon boldogok vagyunk, de csütörtök reggeltől már a következő bajnokira készülünk. Stabilak, egységesek, fegyelmezettek voltunk, ez volt a célunk, amikor elkezdtük a közös munkát, de lépésről lépésre haladunk. Ezúttal szisztémát váltottunk, és ez működött is. A második félidőben a jó védekezésre volt szükség, szerencsére az egyenlítő gólra gyorsan reagáltunk.

PERCRŐL PERCRE

A továbbjutás egy mérkőzésen dőlt el.

Ismét jobb volt az Újpest az MK-ban a felcsútiaknál.

90+3. PERC: VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90. perc:Pontatlan hazai beadások és indítások hada.

88. perc: Antonio Perosevic be, Beridze le.

84. PERC: DE ITT A VÁLASZ! Egy szélről jövő beadást követően GEORGI BERIDZE talál középről, hét méterről jobbal a hazai kapuba. 1–2!

83. perc: DE ITT A GÓL! Nagy lő ballal kissé balról, 12-ről kapura, Pajovics véd a bal alsó előtt, de középre jön ki róla a labda, JOAO NUNES meg hat méterről, kissé jobbról az üresen maradt bal alsó sarokba fejel. 1–1!

83. perc: Hazai korner balról, előtte összekap közpen Kasztrati és Géresi. A beadást kifejeli Risztevszki.

81. perc: Nemanja Antonov kap sárga lapot, felvágta a jobb szélen Komáromit.

80. perc: Hazai helyzet, de az ötösön Nagy beadása után Komáromi 6 méteres fejesét védi Pajovics.

77. perc: Baluta jobbal a jobb alsó mellé lő középről, 26 méterről, Pajovics vetődve biztosított.

75. perc:Kiss véletlenül fejen rúgja Kasztratit, nincs sárga lap.

74. perc: Spandler ment Tallo elől az ötös előterében, Mitrovics ívelését követően.

73. perc:Beridze és Tallo játszik össze szépen, de rossz a grúz bal oldali beadása.

70. perc:Teljesen beszorult az Újpest, de nagyon pontatlanul passzolgat a Felcsút.

68. perc: Katona Mátyás a pályán. Csongvai helyén.

65. perc:Az előbb Knezevic jobb oldali beadását a jobb felső fölé fejelő Plsek lemegy. Knezevic és Mance dettó, Alexandru Baluta, Géresi Krisztián és Marius Corbu be.

Mitrovics: 4 meccs a PAFC ellen, 1 gólpasszal.

62. perc:
A karmester most két csel után jobbal a léc fölé lő az ötös jobb sarka elől.

61. perc:A szabadrúgást rossz helyre üti Tóth, Beridze ballal 18 méterről lőne, de blokkol harciasan Szolnoki. Josip Knezevic odacsúszik Onovónak, ez is sárga lap. Rossz ütemben.

60. perc:Sárga lap a Csongvait felrúgó Spandler Csabának.

57. perc: Croizet le, Nikola Mitrovics be a vendégeknél, karmestercsere.

56. perc: Nagy bal oldali szabadrúgását tízről a léc fölé tereli Plsek.

53. perc:Knezevic bal oldali szögletét Nagy ballal 11-ről a léc fölé vágja!

Tallo: 18 meccs az idényben, 5 góllal és 5 gólpasszal.

51. perc: Beridze indítja a jobbon Pauljevicset, de pontatlan a beadás.

49. perc:Tallót kell ápolni egy ütközés után.

46. PERC: CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

Az elmúlt hetek eredményeit tekintve, illetve az NB I tabellája alapján egyértelműen a hazai csapat a párharc favoritja. A felcsúti együttes idén még nem kapott ki, 2021 első tétmecsén ugyan ikszelt, de azóta feltartóztathatatlanul futballozik (6–0–0). Az Újpest már a téli felkészülés alatt is könnyen sebezhető volt, de a bajnokság tavaszi szezonját is sima vereségekkel kezdte. Három sikerrel vett tétmeccs után az NB I előző körében azonban ismét alulmaradt, a ZTE vendégeként esélye sem volt a három pontra.
Puskás Akadémia–Újpest 2018–2019: 0–1, 0–2, 1–0, 2019–2020: 1–3, 3–1, 3–2, 2020–2021: 3–2, 2–1

E párharc legjobb góllövői a közelmúltból
Josip Knezevic 6
Tischler Patrik 5
Ezekiel Henty 3
Novothny Soma 3
Simon Krisztián 3

45+4. PERC: VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+2. PERC: JUNIOR TALLO jobbal félmagasan a jobb sarokba lő, Tóth érezte az irányt és a magasságot is, de csak beleérni tudott. 0–1!

45+2. perc: BÜNTETŐ! Pauljevics nagyon szépen megindul a jobbon, Nagy ellöki őt az ötös sarka előtt, fölöslegesen, tizenegyes. Jogosnak tűnt.

45+1. perc:Nagy nem éri el Szolnoki keresztpasszát az ötös bal sarka előtt, de les. Három perc a ráadás.

45. perc:Szép újpesti tiki-taka, csak középen rosszul veszi le Tallo Croizet keresztpasszát.

41. perc:Tallo fejeli nyolcról a léc fölé jobb oldali Antonov szabadrúgását, közben összefejel Szolnokival, ápolás. Nem kímélik egymást a felek. Előtte Nagy ellökte Pauljevicset, nem is kicsit, de nincs sárga lap.




37. perc:
Croizet indítja Beridzét, ő a balon Tallót… les.

34. perc: Beridze jobb oldali beadása a kapu tetején landol.

Pauljevics 2017 elején innen ment az Újpestbe, ingyen.

32. perc: Yoëll van Nieff kap sárga lapot Pauljevics fellökéséért.

31. perc: Szép szabadrúgás középről, 27 méterről, az életerős, félmagas Van Nieff-lövést védi a bal sarok előtt a vetődő Pajovics.

30. perc:A Risztevszki által az előbb elütött, kicsit meg is fejelt Slagveer nem folytatja, Komáromi György áll be a helyére.

27. perc:Tallo lő jócskán a kapu mellé a tizenhatos előteréből.

24. perc: Kire Risztevszki kap sárga kapot, felvágta a tizenhatos jobb sarka előtt Slagveert. Knezevic beadását kifejeli Csongvai.

22. perc:A Csongvai indította Onovo jobbal 22 méterről a jobb alsó mellé talál, előtte Mance beadását éppen csak nem érte el középen a Risztevszki mellé befutó Kiss.

18. perc:Beridze ellépne Tallo emelésével a balon, ha Szolnoki hagyná. De nem hagyja.

16. perc: Az első sárga lap, Branko Pauljevics a jobbon nagyot rúgott a meginduló Szolnokiba. Knezevic bal oldali beadását kifejeli Risztevszki az ötös jobb sarkáról.

13. perc: Helyzet, Szolnoki jobb oldali beadását Kiss jobbal 13 méterről, kissé balról gyatrán a kapus elé teszi. Kasztrati fölött átszállt a labda, de aztán javított.

11. perc:Beridze kapura tör középen Risztevszki emelésével, de odalép elé szépen Nunes, Tóth pedig felszedi előle a labdát.

Croizet a Metz neveltje, francia, játszott az USA-ban és Belgiumban is.

10. perc: Nagyon kemény mezőnyharc, nem kímélik egymást a felek. Különösen Csongvai és Croizet van elemében.

8. perc:Szolnoki jobb oldali beadása túl mély.

5. perc:Az első szép támadás, de Tallo lesre fut a jobbon Beridze körömpasszával.

A hazaiak kezdőben öt magyar játékos kapott szerepet, a vendégeknél csak egy.

Kicsit hamarabb is, mint 16 óra.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta feketében, a vendégek lila-fehér mezben és fehér nadrágban.

A felcsútiak 2018-ban az Újpesttel játszották azt a bizonyos kupadöntőt, akkor tizenegyesekkel kikaptak.

„Minden meccsen nyerni akarunk, továbbjutni az Újpest ellen és megnyerni a kupát. Ha már klubtörténelmi sikerrel kezdtük, akkor zárjuk is azzal: a Puskás Akadémia eddig egyszer játszott Magyar Kupa-döntőt, amelyet sajnos nem tudott megnyerni, jó lenne, ha májusban a Puskás Arénában megszereznénk a klub első kupagyőzelmét.”

Szerdán következik az Újpest elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntő, s a Puskás Akadémia természetesen tovább folytatná remek sorozatát.

„Persze, örülünk, hogy jelenleg a második helyen állunk, de nem szeretek nagyon előrenézni. Most a szerdai, Újpest elleni kupameccs a legfontosabb, utána pedig jön egy nagyon nehéz bajnoki az új edzővel harcba szálló Budapest Honvéd ellen. Ebben a tizenkét csapatos bajnokságban nincsenek könnyű összecsapások, lényeges, hogy hétről hétre jó teljesítményt nyújtsunk. Mindenki boldog lenne, ha a bajnokság végén sikerülne megszereznünk az ezüstérmet, ám most az a legfontosabb, hogy két lábbal a földön álljunk.”

Ez a tabellán is meglátszik, hiszen a Puskás Akadémia jelenleg a második helyen áll, előnye hat pont az azonos pontszámmal álló Mol Fehérvár FC és MTK Budapest előtt. Ráadásul hárommal több győzelme van a felcsútiaknak a fehérváriakhoz és a fővárosiakhoz képest, így ez már hárommeccses előny (a
bajnokság végén pontazonosság esetén először a több győzelem dönt).

„Az a fajta vagyok, aki mindig pozitívan látja a világot, minden társamnak segítek, bármivel fordulhatnak hozzám. Mérkőzés közben előfordulnak hullámvölgyek, akár egy rossz passz vagy rossz helyzetkihasználás miatt, ilyenkor mindig szólok néhány buzdító szót, fontos, hogy hassak a társamra. Amúgy nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, mert a csapatunkban mindenki segít a másiknak, nagyon jól érezzük magunkat együtt.”

Szolnoki Roland csapatkapitányként fontos szerepet tölt be, mindig próbál segíteni a társainak az öltözőben és a pályán egyaránt.

„Semmiféle sértettség sincs a játékosokban a rotálás miatt, tudjuk, hogy ez elengedhetetlen a sikerekhez. Szerda-szombat ritmusban lépünk pályára, rengeteg a mérkőzés, aki lehetőséget kap, az próbál élni vele. Láthattuk, hogy a kispadról beállva is nagyon sokat tud hozzátenni egy-egy játékos a csapat sikeréhez, így volt ezzel Géresi Krisztián is, aki csereként lőtt győztes gólt az MTK-nak, vagy említhetném Antonio Mancét is, aki szintén csereként beszállva lőtt gólt vasárnap a Budafoknak. Hála istennek a sérülések is elkerülnek minket. Mindenképpen meg kell említenem vezetőedzőnket, Hornyák Zsoltot, aki az egyik legjobb szakember Magyarországon, nagyon szereti a játékosait, tűzbe menne érünk. Ezért is szeretnénk mindig jól teljesíteni, próbáljuk neki ezt meghálálni a pályán.”

A Budafok elleni meccsen akár érezhették is volna, hiszen egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmük, amihez nagyban hozzájárult a korai góljuk. Valóban, a kezdő sípszótól azt éreztem, hogy megnyerjük a mérkőzést, aztán jött a harmadik percben Alexandru Baluta gólja, akkor már minden adva volt a győzelemhez. A Budafok ezek után becsülettel próbált támadni az egyenlítésért, mi viszont még az első félidőben kontrák révén növelhettük volna az előnyünket, de az a lényeg, hogy nyertünk és jó úton járunk.”

Döntő szerepe van a jó sorozatban Hornyák Zsolt vezetőedzőnek, aki nagyszerűen forgatja a játékosokat, mindenki megkapja a lehetőséget a bizonyításra, így tűzben tartja minden labdarúgóját. A Budafok ellen a cserepadon kezdett az alapemberek közül Spandler Csaba, Nagy Zsolt, Josip Knezevic és Antonio Mance is, ám több olyan játékos bekerült a kezdőbe, aki mostanában ritkábban, mint Thomas Meissner, Baluta, Deutsch László vagy Géresi Krisztián.

Pazar formában van a Puskás Akadémia. A klub profi labdarúgói páratlan sikert értek el vasárnap a Budafok elleni 3–0-s győzelmükkel, hiszen ez volt sorozatban az ötödik egy NB I-es idényen belül, ilyesmire a klub fennállása óta még nem volt példa. „Beszéltünk róla a többiekkel, hogy szép sorozat ez, ám nagyon fontos, hogy alázatosak maradjunk – mondta lapunknak a Puskás Akadémia csapatkapitánya, Szolnoki Roland. – Mindennap még keményebben kell dolgoznunk, mindenkinek maximális odaadással kell küzdenie. Lényeges, hogy nem szabad azt gondolunk, hogy mennyire jók vagyunk.”

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A PAFC–ÚJPEST LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik