A Honvéd kettős emberhátrányban is kiharcolta a hosszabbítást, de a ZTE kiejtette

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.02.24. 13:37
null
Mozgalmas meccset hozott a két csapat legutóbbi találkozója, az élvonalban négygólos döntetlent játszottak (Fotó: Török Attila)
A ZTE a 10. perctől emberelőnyben, a 76. perctől kettős emberelőnyben futballozva hosszabbításban fordította meg a Budapest Honvéd elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntőjét és jutott ezzel a következő körbe.

 

 

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
ZTE FC–Budapest Honvéd 2–1 (0–1, 1–1, 2–1)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna. Vezette: Németh Ádám (Vígh-Tarsonyi, Kovács G.)
ZTE: Gyurján M. – Szalai D. (Szánthó, 67.), Németh E., Bobál D., Gergényi (Bedi, 98.) – Babati, Kovács B. (Szankovics, 109.), Favorov (Tajti, a szünetben), Vass P. (Koszta M., a szünetben) – Futács, Zimonyi (Lestjak, 70.).Vezetőedző: Boér Gábor
HONVÉD: Tujvel – Mezgrani, Bardea, Klemenz, Aliji – Szendrei, Kamber, Zsótér (Nagy G., 69.) – Gale (Tamás K., 57.), Gazdag (Batik, 101.), Nagy Dominik (Berla, 78.).Vezetőedző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Futács (51. – 11-esből), Koszta M. (97.), ill. Gazdag (32. – 11-esből)
Kiállítva: Klemenz (10.), Tujvel (76.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Honvéd kezdte lendületesebben a mérkőzést, ám Lukas Klemenz kiállítása hamar átírta a játék képét. A ZTE perceken át labdához sem engedte a vendégeket, igaz, a hazaiak dominanciája nagy helyzetekkel nem párosult. A kissé kényelmes tempóra bő félóra után fizetett rá a zalai együttes, Gazdag Dániel tizenegyesével ugyanis előnybe került a Honvéd (0–1). A folytatásban nehéz lett volna megmondani, hogy a zalaegerszegiek vagy a kispestiek futballoznak emberelőnyben...

Boér Gábor kettőt is cserélt a szünetben, a ZTE új lendülettel vetette magát játékba, amelynek egy újabb, ezúttal egy általuk kiharcolt tizenegyes lett az eredménye. Futács Márkó értékesítette is (1–1). A hajrá elején Futács vezethette ziccerben a kapusra a labdát, Tomás Tujvel a tizenhatoson kívül kézzel ütötte el előle azt, ezért villant másodszor is a piros lap... A Honvéd viszont kettős emberhátrányban is kiharcolta a hosszabbítást.

A ráadásban aztán a ZTE érvényt szerzett a számbeli fölényének, a 97. percben a Honvéddal korábban bajnoki címet nyert Koszta Márk fejese döntötte el a továbbjutást (2–1).

 

PERCRŐL PERCRE

A ZTE TOVÁBBJUTOTT, A CÍMVÉDŐ KIESETT!

120+1. perc: Vége a mérkőzésnek!

120. perc: Kesztyűs kap sárga lapot, Tajtit rántotta le.

Egy perc a tervezett ráadás!

119. perc: Koszta teszi le a labdát Szánthónak a tizenhatoson belül, a kaputól jobbra, utóbbi megcsinálja a cselt, majd a védővel a nyakán lő, pont Berla kezei közé.

118. perc: Szánthó lőhet ziccerben 5 méterről, jobbról, éles szögből, a labda elmegy keresztbe a hosszú alsó előtt, ott Babati jön, aki nullszögből, szinte a kapu torkából úgy rúgja meg, hogy a gólvonal helyett az alapvonal felé szálljon tova a labda…

Ha minden így marad, a Haladás és a Kisvárda párharcának győztese vár a zalaiakra.

A ZTE továbbra is „taktikusan menedzseli az időt”… A Honvédnak öt perce maradt kisebb csodát tenni.

109. perc: Kovács Barnabás helyén Szankovics. Ez az utolsó csere mára.

A ZTE járatja a labdát, a Honvédnak nem maradt túl sok ereje, hogy letámadjon…

107. perc: Hidi jobbról elvégzett szöglete után Lesjak fejeli ki a labdát a rövidnél.

106. perc: Jöhet az utolsó (?) 15 perc!

TÉRFÉLCSERE!

105+1. perc: Vége a hosszabbítás első félidejének.

105. perc: Kovács adja el a labdát a saját térfelén, Nagy Gergő csap le rá, majd 22 méterről jobbal a bal felsőt veszi célba, Gyurján látványos robinzonáddal védi!

104. perc: Szánthó centerez jobbról, Kamber ment a hosszúnál becsúszva az érkező Futács elől.

103. perc: Mezgrani próbálkozik meg egy beadással jobbról, kissé lecsúszik, így lesz igazán veszélyes, Gyurjánnak kell kikapnia a jobb felső elől!

102. perc: Futács fordult le az emberéről, majd 20 méterről, középről a jobb alsó mellé lőtt.

101. perc: Gazdag le, Batik váltja!

100. perc: Futács lő 15 méterről, középről a kapu bal oldala mellé. Nem sok hiányzott az újabb gólhoz!

98. perc: Gergényi le, Bedi be!

97. perc: GÓÓÓÓL! Vezet a ZTE! Szánthó végzi el a szögletet jobbról, Koszta középen felugrik és a kivetődő kapus kezei mellett a kapuba bólint! 2–1

96. perc: Vagy másfél percen át járatta a labdát a Honvéd a ZTE térfelén. Kettős emberhátrányban több mint bravúros ez is…

A ZTE járatja ismét csak a labdát, de a ráadás első 5 perce komoly helyzet nélkül telt el.

91. perc: Megyünk tovább!

SZÜNET!

VÉGE A RENDES JÁTÉKIDŐNEK!

90+4. perc: Szánthó balról érkező beadása elszáll Futács feje felett, Babati mellel leveszi, 6 méterről lő, óriásit blokkol a Honvéd védője! Ez a 90 perc vége!

90+3. perc: Szendrei íveli előre a labdát a kaputól 35 méterre megítélt szabadrúgásból, de az indítás pocsék, a tizenhatosig sem száll el a labda, Bobál szerzi meg.

Közben sorra rúghatja a szögleteket a nyolc mezőnyjátékossal futballozó Honvéd… Igaz, ezekben kevés a veszély.

Három perc a tervezett ráadás!

89. perc: Kamber fejel egy előreívelés után az ötös bal sarkától, Lesjakról pattan szögletre a labda.

88. perc: Mezgrani és Tajti kakaskodnak kicsit. Előtte Gazdag és Bobál akadtak össze. A játékvezető megoldja szóbeli figyelmeztetésekkel a szituációt.

86. perc: Tamás Krisztián lövi el a szabadot, a labdája levágódik a sorfalról. Futácsot lőtte ki, aki talán kézzel is hozzáért, ám a visszajátszások alapján az teljesen le volt szorítva a teste mellett/a hasa előtt.

84. perc: Kesztyűs dob be egy cselt a tizenhatos előterében, Bobál faultoja, Újabb ígéretes szabadrúgással jöhet a Honvéd!

82. perc: Gazdag szerez labdát a ZTE tizenhatosának előterében, a jobb szélen Mezgranit indítaná, de kicsit rövid a passz, így Gergényi egy határozott mozdulattal ki tudja zárni a játékból a kispesti szélsőt és végül kiengedi a labdát.

Még tíz perc. A ZTE kettős emberelőnyben.

79. perc: Berla úszik a levegőben, de Szánthó szabadrúgása centikkel elkerüli a bal felsőt, így nem derül ki, tudott volna-e védeni. A lövés a kaputól jó 25 méterre, kissé jobbról jött.

78. perc: Berla Attila fog beállni (szinte hidegen…) Nagy Dominikot váltja a kapus.

77. perc: A kispadnál reklamáló Horváth Ferenc is kap egy sárgát.

76. perc: PIROS LAP! TUJVEL KAPJA! Futács ugrik ki a leshatárról, Tujvel kifut a kapujából, a ZTE támadója elemelné a kapus mellett a labdát, aki a tizenhatoson kívül kézzel belekap!

Kiegyenlített a játék.

70. perc: Zimonyi le, Lesjak be!

69. perc:
Zsótér helyén Nagy Gergő.

69. perc: A szöglet után kissé röviden fejelik ki a labdát a zalai védők, Zsótér érkezik a tizenhatos előterében, 17 méterről, balról, átvétel nélkül lő, lepattintja a földre, onnan a bal felső irányába vágódik a labda, Bobál fejeli ki a gólvonal elől!

67. perc: Mezgrani ceneterez laposan a tizenhatos jobb oldalától, Nagy Dominik úgy veszi át a labdát, hogy a mozdulattal egyúttal le is fordul Bobálról, kissé kisodródik, éles szögből a bal alsót veszi célba, Gyurján remek reflexekkel ér le és véd!

66. perc: Szalai Dániel helyén Szánthó folytatja. Védő helyett támadó!

62. perc: Aliji balról lágyan középre emelt labdáját Gazdag csúsztatja meg a tizenegyespont környékén, a hosszún Nagy Dominik érkezik, át is veheti, utána lő – a ZTE-védők óriási szerencséjére méterekkel a jobb felső sarok mellé!

60. perc: Szalai jobbról érkező beadása után Zimonyi próbálta meg estében kapura irányítani a labdát, közben Bardeával ütközött, utóbbinak a kezét is érintette a labda, viszont újabb tizenegyes ezúttal sincs.

57. perc: Gale le, Tamás Krisztián be!

56. perc: Zimonyi kap sárgát, hosszan vette át a labdát a tizenhatos előterében, majd ahogyan utána vetődött, letalpalta a menteni igyekvő Mezgranit.

53. perc: Gergényi kezére pattan a labda egy szerencsétlen átvétel után a tizenhatoson belül, ám mivel Gazdag előtte lesen helyezkedett, hiába reklamálnak a kispestiek, tizenegyes helyett szabadrúgás jön, méghozzá kifelé!

51. perc: EGYENLÍT A ZTE! Futács türelmesen kivár, majd amikor Tujvel elmozdul jobbra, laposan, ha nem is túl erősen, de rendkívül pontosan a bal alsóba teker. 1–1

50. perc: TIZENEGYES! Kamber karjáról vágódik le a labda Kovács lövése után. Németh Ádám befújja a kezezést.

48. perc: Tajti végzi el a ZTE szögletét balról, középen Futács tud fejelni, nem túl erős, de kapura tart, kell, hogy Aliji jól helyezkedve testtel blokkolja.

46. perc: Ketttőt cserélt Boér Gábor, Favorov helyén Tajti, Vass helyén Koszta.

46. perc: Folytatódik a meccs!

SZÜNET

45+1. perc: Vége az első félidőnek!

Egy perc a tervezett ráadás!

44. perc: NAGY VÉDÉS! Zsótér küldi kapura a labdát szabadrúgásból, kissé jobbról, a kaputól 26-27 méterre, a tizenegyespont környékén Gazdag még belecsúsztat, így kissé irányt is vált a kísérlet, Gyurján viszont ki tudja tolni a jobb felső elől!

42. perc: Szendrei fejéről pont úgy pattan a labda, hogy az a leshatáron helyezkedő Zimonyinak legyen tökéletes indítás, a ZTE támadója meglódul, ám nem elég határozottan, Kamber(!) beéri és szereli még a tizenhatos előterében.

39. perc: Bobál passzol Zimonyihoz az ötös jobb csücskétől, utóbbi 15 méterről lő, blokkolják, a blokkról Bobál elé kerül a labda, aki 17 méterről, kissé jobbról csúnyán a kapu fölé bombázza azt!

36. perc: A gól óta lehetetlen lenne megmondani, hogy a Honvéd egyébként emberhátrányban játszik, jóval többet van a vendégeknél a labda. A ZTE érezhetően megzavarodott a kapott találattól.

Ez ám a fordulat! Az elmúlt 20 percben a Honvéd elvétve jutott túl a felezővonalon a labdával, ehhez képest egy nagy fegyelmezetlenség Favorovtól és máris előnyben a fővárosi csapat. Így nem ért túl sokat a ZTE fölénye…

32. perc: VEZET A HONVÉD! Gazdag végzi el a büntetőt, és míg a kapus balra vetődik, ő a kapu jobb oldalát választja! 0–1

31. perc: TIZENEGYES! Szalai szereli határozottan Nagy Dominikot a tizenhatoson belül, a ZTE ezután simán tisztázhatna, erre a visszafutó Favorov két kézzel ellöki Galét, s a játékvezető utóbbira befújja a büntetőt!

28. perc: Vass beadása után Favorov próbálna fejelni az ötös jobb oldalától, Aliji védekezik határozottan vele szemben és bólintja ki a labdát szögletre.

27. perc: Gergényi balról érkező óriási bedobása után Bobál csúsztat a röviden, majd Bardea ment.

25. perc: Futács veszi át a labdát a tizenhatos előterében majd egy körömpasszal próbálja kiugratni Babatit, de a passz egyedül a kapujából kilépő Tujvelnek jó.

A ZTE újra meg újra megjáratja a labdát a Honvéd térfelén, de egyelőre a nagy helyzetekkel adós marad.

19. perc: Vass balról érkező beadása után Futács próbálja meg egy ollózó mozdulattal kapura húzni a labdát, de az méterekkel a jobb kapufa mellé megy.

15. perc: Babati indítaná Zimonyit, aki a tizenhatos jobb szélétől startol, de a játékvezető szerint lesről… Közben Tujvel is jó ütemben mozdult ki a kapujából, így az ő kezei közt landol a labda.

A kiállítás óta teljesen átalakult a játék képe, szinte folyamatosan a ZTE játékosok lábán jár a labda.

11. perc: Babati végzi el a szabadrúgást 17 méterre a kaputól, szinte középről, Kamber blokkol felugorva – azzal a testrészével, amellyel egyetlen férfi sem szereti, ha találkozik a labda…

10. perc: PIROS! Bobál iménti szerelése után azonnal előrevágja a ZTE a labdát, Babati törhetne ziccerben a kapura, Klemenz hátulról rácsúszik! A tizenhatoson kívül indult a szabálytalanság, ezért tizenegyes nincs, de a kiállítás így is jár!

9. perc: Gazdag kap remek kiugratást, már-már lövésre lendíti a lábát a tizenhatos előterében, amikor Bobál odacsúszik és bravúrosan szereli.

7. perc: Kamber szöglete után tisztáznak a ZTE védői a röviden.

Egyelőre inkább a Honvéd akarata érvényesül a játékban.

3. perc: ÓRIÁSI LEHETŐSÉG! A védők mögé beívelt labdát Szendrei átvétel nélkül húzza középre balról az ötös csücskétől, ott Klemenz érkezik és lő a védő szorításában kapásból a jobb kapufa mellé.

2. perc: Németh Erik mutatott be egy félig sikeres válldobást, a birkózószőnyegen nem adták volna meg a pontot, itt viszont ért egy sárga lapot a Zsótér elleni mozdulat.

A ZTE kék mezben, nadrágban és sportszárban, a Honvéd tiszta fehérben futballozik ezen a délutánon.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés!

A két csapat előző öt tétmeccséből hármat is a kispestiek nyertek, a ZTE csak egyszer bizonyult jobbnak.

A Honvéd és a ZTE január végén találkozott legutóbb a bajnokságban, az a meccs 2–2 lett.

Az új kiírás értelmében továbbra is minden párharc egy meccsen dől el.

Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik az összecsapás!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik