Nagy csatában jutott tovább a Kisvárda

Vágólapra másolva!
2021.02.24. 16:50
null
Küzdelmes meccsen jutott tovább a Kisvárda (Fotó: Unger Tamás/Vas Népe)
A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az NB I-es Kisvárda 1–0-ra nyert az NB II-es Szombathelyi Haladás otthonában és továbbjutott.

 

MOL MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
SZOMBATHELYI HALADÁS (NB II)–KISVÁRDA0–1(0–1)– ÉLŐBEN AZ NSO-N!

Szombathely, Haladás Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Káprály
Haladás: Rózsa–Schimmer (Debreceni, a szünetben), Mocsi, Devecseri (Tóth M., 66.), Németh Milán –Csilus T. (Németh Márió, 76.), Holdampf –Kállai (Schuszter, 76.), Kiss B., Bosnjak –Jancsó (Dragóner, a szünetben). Vezetőedző: Mátyus János
Kisvárda:
Dombó –Melnik, Ene, Navrátil (Camaj, 65.), Leoni –Karabeljov (Szimovics, 72), Kovácsréti (Hej, 90.), Bumba (Ötvös, 64.) –Zlicic, Horváth Z. (Jelena, 64.).Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerző: Navrátil (24.)

A vendég kisvárdai csapat NB I-es csapathoz méltóan, nagy lendülettel kezdett, beszorította ellenfelét. Habár a vendégek futballoztak fölényben, nem sikerült komoly helyzetet kidolgozniuk a jól záró szombathelyi védelem mellett. Aztán a félidő derekán elég volt egy hazai figyelmetlenség és a Kisvárda vezetést szerzett.

A gól után magára talált, veszélyesebben futballozott a zöld-fehér együttes, de nem veszélyeztette Dombó Dávid kapuját. A félidő hajrájára kissé leült a meccs.

A szünetben kettőt is változtatott az összeállításon Mátyus János és a cserék jót is tettek a hazaiak játékának. A vasiak enyhe fölénybe kerültek, izgalmassá vált az addig kissé egyoldalú meccs. A hazaiak dolgát nem könnyítette meg, hogy előbb Devecseri Szilárdot, majd Csilus Tamást is sérülés miatt kellett lecserélni. A hajrát nagyon megnyomta a Haladás, teljesen beszorult az NB I-es Kisvárda. Ám a vendégek kibekkelték a meccset. Küzdelmes mérkőzésen a szerencsésebb csapat jutott a legjobb nyolc közé.

PERCRŐL PERCRE

Vége a mérkőzésnek, a Kisvárda jutott a legjobb nyolc közé. Köszönjük olvasóink figyelmét.

Négy perc a hosszabbítás.

90. perc: Csere a vendégeknél, Kovácsréti helyett Hej állt be.

89. perc: Dragóner kapott sárga lapot.

Egykapuzik a Haladás, teljesen beszorult a Kisvárda.

78. perc: Ziccer! Holdampf indította Dragónert, a csatár 10 méteres lövése a kivetődő Dombóról szögletre vágódott.

76. perc: Hali-cserék, a sérült Csilus helyett Németh Márió, valamint Kállai helyett Schuszter állt be.

75. perc: Kovácsréti jobbról, 18 méterről leadott lövését Rózsa szögletre tolta.

72. perc: várdai váltás, Karabeljov le, Szimovics be.


71. perc
: Ene kapott sárga lapot.

Megélénkült a meccs, mindkét csapat lendületes akciókat vezetett, ahogy mondani szokták: a középpálya szinte eltűnt.

66. perc: Devecseri sem tudja folytatni a játékot, hordágyon viszik le a pályáról. Helyére Tóth Milán érkezett.

64. perc: Egy szabadrúgás után most Devecseri terült el, Közben cserélt a Kisvárda, Horváth helyett Jelena,Bumbahelyett Ötvös állt be.

63. perc: Debreceni kapott sárga lapot.

61. perc: Nem tartott sokáig, Horváth ahogy visszatért, leült a pályára, leült, jelezte ennyi volt. A csapatorvos mellett a Hali védője, Devecseri támogatta le a pályáról a kisvárdai játékost.

60. perc: Horváth Zoltán kapott egyet a bokájára, ápolni kell a támadót, de nem javított a gyors kezelés az állapotán, le kellett támogatni. Már jobban van a csatár, visszatért a pályára.

54. perc: Jobb oldali kisvárdai akció végén a középen érkező Bumba 12 méterről éppen Rózsa kezébe bombázott.

52.perc: Zlicic kapott sárga lapot

Megkezdődött a második félidő, a Haladás kettőt cserélt a szünetben. Schimmer helyett Debreceni és Jancsó helyett Dragóner állt be. Supka Attila nem változtatott.

ELSŐ FÉLIDŐ.

Vége az első félidőnek.

43. perc: Kovácsréti lépett meg a bal szélen, betört a tizenhatoson belülre, de 13 méterről arra lőtte, amerre állt: méterekkel a jobb sarok mellé.

Elérkeztünk a féldiő hajrájába, de helyzet egyik oldalon sem adódott. Az utóbbi percekben ismét a vendégek támadtak többet, előtte viszont a szombathelyiek voltak aktívabbak.

Habár szurkolók nem lehetnek a lelátókon, a stadion mellől behallatszik egy maroknyi, de annál lelkesebb Hali-drukkerhad buzdítása.

A gól óta mezőnyjáték folyik a pályán, a vendégek kissé visszahúzódtak, a vasiak előbbre, így kiegyenlítettebb lett a játék.

24. perc: GÓÓL! Navrátil kapott labdát középren, Németh Milán mellett befordult a tizenhatoson belülre, majd 15 méterről, kissé jobbról kilőtte a jobb sarkot (0–1).

20. perc: Cirkovic kapott sárga lapot. A megítélt szabadrúgást Kiss Bence 18 méterről alig tekerte a léc fölé.

Mivel a kora délutáni meccsen a ZTE hosszabbítás után 2–1-re legyőzte a Budapest Honvédot, így a mostani meccs továbbjutója a zalai együttessel találkozik a negyeddöntőben.

12. perc: Az első kapuralövés, de Bumba 19 méteres próbálkozása elsuhant a jobb sarok mellett.

A kisvárdai együttesben egy korábbi Haladás-játékos, az Illés Akadémián nevelkedett kapus Dombó Dávid szerepel. A szabolcsi együttes edzője pedig a 2018/19-es bajnokságban 14 meccsen a Haladást irányító Supka Attila.

A kisvárdaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, az első öt percben a vasi térfélen folyik a játék.

A szombathelyiek tiszta fehérben, a vendégek talpig pirosban futballoznak.

1. perc: A Kisvárda kezdte a játékot.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Szombathelyi Haladás–Kisvárda mérkőzés a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. Tartsanak velünk!

ELŐZMÉNYEK

A Szombathelyi Haladás valóban bármelyik ellenféllel felveszi a versenyt, elvégre február elején a Magyar Kupában idegenben győzte le 1–0-ra a másodosztályban tíz ponttal többet gyűjtő Pécsi MFC-t, majd a bajnokságban a feljutásért hajtó Vasas ellen gól nélküli döntetlent ért el. Igaz, a legutóbbi, bajnoki fordulóban viszont kikapott Ajkán. Szerdán ismét a Magyar Kupában lép pályára, de ezúttal élvonalbeli ellenfél következik.

„Felesleges részleteznem, miért a Kisvárda a párharc esélyese– kezdte Mátyus János, a Haladás vezetőedzője.– Minőségi légiósainak köszönhetően a bajnokságban is jól szerepel, de a pénz nem minden, s bár továbbjutást nem ígérhetek, az ellenfél életének megnehezítését igen. Előnyünkre válhat, hogy nincs mit veszítenünk.”

Achilles-ín-gyulladása miatt Medgyes Zoltán biztosan nem léphet pályára a 17 órakor kezdődő mérkőzésen, míg Rácz Ferenc beteg. A Kisvárdában Lucas bokatörése miatt hiányzik. A hosszúra nyúló túra lehet szokatlan a kisvárdai játékosoknak.

„Olyan, mintha edzőtáborban lennénk  – felelte Supka Attila, a Kisvárda Master Good vezetőedzője, aki 2019. júliustól október végéig a vasiak trénere volt. –  Részletes szervezést igényelt a hat nap alatt játszandó három mérkőzés. Szombaton elutaztunk Paksra, ahol vasárnap kora este léptünk pályára, a mérkőzés után a városban maradtunk, hétfő reggel pedig utaztunk tovább Szombathelyre. Délután már edzés és a Haladás mérkőzéseinek elemzése szerepelt a programban. Kedd délelőtt nem kötelező jelleggel konditeremben erősíthettek a játékosok, délután tréning volt. A szerdai Magyar Kupa-meccs után maradunk Szombathelyen, csütörtökön pedig csak Budapestig utazunk, mert szombaton a Budafokkal játszunk. Megérkezésünk napjára városnézést terveztem, hogy kicsit megtörjük a monotonitást, s csak péntektől készülünk a budafoki bajnokira.”

A kisvárdai küldöttség egy héttel az útnak indulását követően, szombat éjjel ér vissza a városba, az út fáradalmait kipihenni azonban nincs sok ideje, mert kedd délután már bajnokit játszik a Puskás Akadémia ellen. T. N.

A Haladás a Kisvárdát fogadja a Magyar Kupában (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
A Haladás a Kisvárdát fogadja a Magyar Kupában (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik