BACSKAI JÁNOS 2021.02.23 17:25 Frissítve: 2021.02.23 21:58

A Mezőkövesd nyerte meg a borsodi kuparangadót

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Mezőkövesd 2–0-re nyert odahaza a borsodi rangadón a Diósgyőr ellen, ezzel továbbjutott a sorozatban a legjobb nyolc csapat közé.

Ki más, mint Rui Pedro szerezte az első gólt?! (Fotó: Földi Imre)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Mezőkövesd Zsóry FC–Diósgyőri VTK 2–0
(2–0)
Mezőkövesd, Városi Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Szilágyi S.
Mezőkövesd: 
Szappanos – Farkas D. (Vadnai, 81.), Pillár, Szeles T., Vajda S. – Rui Pedro (Cseri, 65.), Martic (Karnyicki, 81.), Chrien (Kamenar, 65.) – Vutov (Jurina, 76.), Nagy D., Vojtus. Vezetőedző: Pintér Attila
DVTK: Malenica – Sesztakov, Karan, V. Soldo, Pikk – Max (Márkvárt, 61.),  Zivulic – Zsiga (Suljic, 61.) – Roshi (Grozav, 61.), Ivanovszki (Vanecek, 62.), Drazsics (Molnár G., 73.). Vezetőedző: Zoran Zekic
Gólszerző: Rui Pedro (37.), Vutov (42.)

A továbbjutás egy mérkőzésen dőlt el.

ÖSSZEFOGLALÓ

Mivel a nagy borsodi rangadóról beszélünk, egyik mester sem mert teljesen tartalékolni a bajnokságra, így két C-csapat helyett két igen erős kezdőcsapat lépett pályára a Mezőkövesd–DVTK rangadón, amelyre a két tréner összesen 31 (harmincegy) légióst nevezett – és majdnem egycsapatnyi légiós különböző okok miatt még távol is maradt e kupakalandtól.

Természetesen nem vagyunk szakértők, így nem tudjuk megítélni szakszemmel, sok-e vagy kevés a légiósok száma, aránya és számaránya, vagy éppen ideális, csak lejegyezzük a tényeket; és tegyük hozzá azt is, a kispadokon három külföldi szakember ült.

De még aki sok mindent látott már a magyar futballban, az is erőst elcsodálkozott a jegyzőkönyv „Onisor-Mihai Nicorec - Kit manager” során...

Az osztrák Manuel Martic és az északmacedón Mirko Ivanovszki csipkedte magát legjobban az első félidő derekáig, előbbi szabadrúgásból még a kapufát is megrezgette, majd az első nagy diósgyőri védelmi hibát Rui Pedro használta ki góllal, a másodikat pedig Antonio Vutov. (Tehát két légiós.)

A 32 éves portugál gólja azért is érdekes, mert ő nemrégiben igazolt a Diósgyőrtől a Kövesdhez.

Egy magyar játékos volt csak a DVTK kezdőjében, Zsiga Máté, de nem játszott jól, igaz, egy pocsékul eltalált szabadrúgása jó lett passznak Sztefan Drazsicsnak, aki azonban 12 méterről a kapu mellé lőtt. A 61. percben négyet cserélt a vendégmester, Zoran Zekic, de ez sem segített csapatán, a látogatók egyetlen ziccerét kihagyta később az észt Artur Pikk.

A hazaiaktól a horvát Karlo Kamenar lőtt majdnem a bal felső sarokba, de mentett közös erővel a léc és a kapus, Marko Malenica.

Megérdemelten nyert és jutott tovább az egymérkőzéses párharcban a Mezőkövesd, e két csapat pénteken újra találkozik egymással, immáron a bajnokságban. 2–0

Szerdán
13.00: Paksi FC–Budafoki MTE
13.00: Tállya KSE (NB III)–MTK Budapest
14.00: ZTE FC–Budapest Honvéd (Tv: M4 Sport)
16.00: Puskás Akadémia FC–Újpest FC
16.00: Debreceni VSC (NB II)–BFC Siófok (NB II)
17.00: Szombathelyi Haladás (NB II)–Kisvárda Master Good
17.30: Ferencvárosi TC–Mol Fehérvár FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

PERCRŐL PERCRE

TOVÁBBJUTOTT A KÖVESD!

90+2. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90. perc Róbert Pillár odalép Vaneceknek, sárga lap. Szlovák-cseh barátság.

89. perc Grozav jobbal a bal felső fölé teker egy kissé jobbról járó, 24 méteres szabadrúgást.

86. perc MAJDNEM GÓL, Kamenar! Vadnai beadását Zivulic odafejeli a csereembernek, aki 26-ról nagy erővel lő a lécre, jobbal, nem sokkal elvétve a bal felsőt. A vetődő Malenica is hozzáért még a sistergős lövéshez!

Ez Molnár 6. meccse a Kövesd ellen, van eleddig 2 kanadai pontja.

85. perc Szerhij Sesztakov kap sárga lapot.

84. perc A Suljic indította Molnár jobbal 20-ról Karnyickiba lő.

83. perc Cseri megindul a balon, Sesztakov ellöki, Vajda beadását elfejeli Jurina elől Karan.

81. perc Farkas és Martic le, Vadnai Dániel és Aljakszandr Karnyicki a pályán a hazaiaknál.

80. perc Cseri jobb oldali, jobblábas, szépen kanyarodó szögletét Pillár 12-ről a jobb felső mellé fejeli.

76. perc Marin Jurina be, Vutov le a hazaiaknál.

75. perc Molnár csúsztatását Grozav jobbal az eredményjelzőre vágja az ötös előteréből.

75. perc Vajda Sándor akasztja a jobbon mellett elfutó Sesztakovot, sárga lap.

74. perc Farkas jobbos beadását Cseri tízről nagyon a jobb sarok mellé fejeli.

73. perc Vinko Soldo kap sárga lapot Vojtus felrúgásáért.

73. perc Molnár Gábor be, Drazsics le.

72. perc MELLÉ, Grozav beadását Vanecek szépen készíti le Pikknek, aki ballal négy méterről, kissé balról a bal alsó mellé lő!

71. perc Két jó támadás a hazaiaktól, de Nagy lesre fut, majd Vajda cselez túl sokat.

67. perc Drazsics passzát Grozav jobbal 16-ról odaadja a kapusnak...

65. perc Cseri Tamás be, Pedro le. Karlo Kamenar meg Chriennel pacsizhat.

63. perc Suljic jobb oldali beadását Drazsics fejjel feladja hétről a kapusnak.

61. perc Gheoerge Grozav be, Roshi le, Asmir Suljic, Márkvárt Dávid és David Vanecek áll még be, Zsiga, Max, ill. Ivanovszki helyére.

56. perc 18-ról ballal borzalmasan találja el a labdát Zsiga, de éppen így jó passznak Drazsicsnak, aki jobbal 12-ről méterekkel a bal alsó mellé lő. DE HELYZET!

56. perc Szeles fellöki az felbőröző Ivanovszkit a 16-os előtt nem sokkal, kissé jobbról.

55. perc A 16-os jobb sarka elől jobbal eltalálja a kapust a lövésével a felfutó jobbhátvéd, Sesztakov.

53. perc Farkas jobbról élesen, nagy erővel lő a kapu elé, ám figyel Malenica. Aki 29 éves, egykori U-válogatott.

52. perc Vutovnak odarúg nyújtott lábbal Artur Pikk, sárga lap neki is. Pikk 41-szeres észt válogatott.

49. perc Pikk bal oldali, ballábas beadása magas Ivanovszkinak, Vajda a nevető harmadik. Kissé kacska a felszabadító rúgás, de jó helyre megy végül.

47. perc Szeles Tamás ellöki Ivanovszkit, sárga lap.

46. PERC FOLYTATJUK!

A tulajdonosváltással bővültek a DVTK lehetőségei, ezáltal némileg megváltoznak a céljai is – mondta Sántha Gergely elnök a miskolci klub honlapján megjelent interjúban.

Ivanovszki csoda hevesen magyaráz Márkvártnak. Cseri, Chrien és Katanec már vidámabban beszélget.

E párharc legjobb góllövői a közelmúltból
Cseri Tamás 5
Sztefan Drazsics 3
Molnár Gábor 3
Bacsa Patrik 3
Vámosi Csaba 2

Profi pályafutása első mesterhármasát szerezte a DVTK-ban csereként pályára lépő Gheorghe Grozav, csapata az ő vezérletével nyert 3–1-re a Mol Fehérvár ellen a labdarúgó NB I szombati játéknapján. Így látta a történteket a meccs hőse.

45+1. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Tikitaka a vendégek 16-osán, Pedro oldaj meg végül: jobbal az égbe lő 19-ről, kissé jobbról.

Vutov az Udinese neveltje, a 19. kövesdi meccsén a 2. gólja, 5 gólpassz mellett.

42. PERC ITT A MÁSODIK, ANTONIO VUTOV ballal az ötös jobb sarka elől felvarrja a labdát a bal, azaz a rövid felsőbe. Nagy bal oldali beadását Chrien tízről kapura tette, balra vetődve védett Malenica, Pikk estében nagyon rossz helyre rúgta el a labdát, a bolgár meg köszönte szépen. 2–0!

39. perc Soldo középre fejelt labdáját Vojtus jobbal 17-ről a léc fölé lövi.

38. perc Nagy újabb bal oldali beadását Pedro a kapushoz fejeli 13-ról.Pedro 43 meccsen 9 kanadai pontot szerzett a DVTK-ban. Mintha Vutov adta volna be jobbról a szögletet.

37. PERC VEZET A KÖVESD, RUI PEDRO, KI MÁS?! Vajda lő egy szöglet után a kapu elé egy labdát, kapásból, Chrien jobbal okosan balra pörgeti a labdát, Pedro meg az ötös bal sarka elől jobbal a bal alsóba lő. Nincs les, Max beragadt: 1–0!

35. perc Jól működik a vendégek letámadása, nincs helyzete a hazaiaknak, de belefárad a DVTK a gegenpressingbe, így neki sincs helyzete. Mezőnyharc.

30. perc Zsiga emel ballal a kapu fölé egy 16-os jobb sarka előtti szabadrúgást. 20 éves, saját nevelésű játékosa a karmester a DVTK-nak.

28. perc Farkas jobb oldali, jobblábas beadását Sesztakov csoda higgadtan fejeli haza az ötös előteréből.

23. perc Zivulic remek indítása után Drazsics passzát Ivanovszki jobbal kapura teszi 19-ről, középről, de ment jobbra vetődve Szappanos.

Molnár a kispadon, ő tavalyelőtt igazolt a Kövesdtől a DVTK-hoz.

23. perc Farkas jobb oldali beadását kifejeli az ötös és Vojtus elől Sesztakov.

20. perc Sesztakov indítja középen Ivanovszkit, akit megránt a karjánál fogva Martin Chrien, sárga lap. A támadó nem tört a kapu felé, ő a sárga lapot akarta kicsikarni, és reklamálni.

18. perc A kapus szabadrúgása után Nagy bal oldali beadását Vutov ballal a jobb alsóba tenné 14-ről, középről, de nagyot véd a vetődő Malenica.

13. perc Pillár passzol meglepő módon Drazsicshoz, aki jobbal 24-ről, kissé balról pocsékul találja el a labdát. Kirúgás.

12. perc KAPUFA! Az osztrák Martic jobbal nem sokkal lő a jobb felső sarok mellé egy középről járó, 23 méteres szabadrúgást!

A vendégkeretben 17 a légiós.

5. perc Az észt Pikk kétszer is megindul, másodjára felvágja Farkas.

A hazai keretben 14 a légiós.

2. perc Vojtus lekönyökli Karant, sárga lap nincs.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta kékben, a vendégek piros-fehér mezben és piros nadrágban.

„Minden kupasorozat sajátossága, hogy fölösleges előre tervezni, mert aki nem készül fel a soros ellenfél ellen, az hiába álmodozik a döntőről. Ez még inkább igaz a Magyar Kupa idei kiírására, ahol egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. Először Mezőkövesden kell továbbjutni ahhoz, hogy a folytatásról beszélni tudjunk. Van közvetlen élményem ellenfelünkről, a második téli felkészülési mérkőzésen a Mezőkövesdet fogadtuk, és az első félidőben leléptek minket, hiszen előrébb jártak a csapatépítésben. Kedden és pénteken megmutathatjuk, utolértük őket, de ehhez maximális koncentrációra van szükség. Még az NK Osijek edzőjeként többször meccseltem a Pintér Attila által irányított Puskás Akadémia FC ellen. Akkor nagy hangsúlyt fektettek a védekezésre, rendkívül szervezettek voltak, és az agresszív játéktól sem riadtak vissza, most is hasonlóra számítok. Ők is jól erősítettek a télen, rendkívül bő kerettel rendelkeznek, tudnak kikből válogatni, ha rotálni szeretnék a kezdőcsapatot″ – mondta Zoran Zekic ugyanott.

„A Diósgyőr elleni kupamérkőzés előtt másfél nap pihenőt kaptak a játékosok, szükségük volt egy kis pihenésre és felfrissülésre, kedden pedig megpróbálunk mindent elkövetni azért, hogy jó teljesítményt nyújtva eredményesen szerepeljünk majd hazai környezetben. Amikor pályára lépünk mindent elkövetünk a győzelem megszerzésének érdekében, így lesz ez a kupameccsen is. Kedden két első osztályú csapat fog találkozni egymással, éppen ezért kiegyenlített küzdelemre számítok. A Diósgyőr is ugyanolyan sorozatban van, mint amilyenbe mi vagyunk, megpróbálunk minél jobban alkalmazkodni a körülményekhez és igyekszünk begyűjteni a győzelmet a DVTK ellen. Ellenfelünk egyébként egyértelműen harcosabb, ütőképesebb mint ősszel volt, ezt jól mutatja, hogy a listavezető Ferencváros és a Mol Fehérvár otthonából is elhozta a három pontot, nem lesz könnyű dolgunk ellenük″ – nyilatkozta a mezokovesdzsory.hu-n Pintér Attila.

„Kulcsembert veszítettünk, de ilyen a futball, meg kell oldanunk a pótlását  – jelentette ki Cseri Tamás . –   Az előző idényben a kupadöntőig meneteltünk, akkor a Honvéd jobbnak bizonyult. Ha újra sikerülne finálét játszanunk, remek lenne, de lépésről lépésre kell haladnunk. A programunk valóban nagyon sűrű, hiszen pénteken már bajnokit játszunk, újra a DVTK ellen, igaz, idegenben. A célunk nem lehet más, mint hogy mind a két borsodi rangadót megnyerjük a héten.”

Az MTK elleni bajnokin érződött, hogy a Vasashoz távozó Berecz Zsombor nélkül kevésbé hatékony a mezőkövesdi csapat.

„Kemény időszak következik, de a legfontosabb a motiváltság, ebben pedig egyik oldalon sem lesz hiány – mondta a Nemzeti Sportnak Cseri Tamás, a Mezőkövesd Zsóry kétszeres válogatott középpályása. –      Ellenfelünk jelenleg az utolsó a tabellán, nyilván a bennmaradás a legfőbb célja, de ha nem az alapcsapat kap szerepet kedden, az sem jelent semmit, hiszen akkor az eddig kevesebb lehetőséghez jutó futballisták akarják megmutatni, a kezdőben a helyük. Ami minket illet, remek a hangulat, hiszen már kilenc bajnoki óta nem találtunk legyőzőre, öt győzelem mellett négyszer ikszeltünk. Minél inkább ki akarjuk tolni ezt a remek szériát, a következő lépcsőfok a Diósgyőr elleni hazai kupameccs.”

A versenynaptár zsúfolt, így minden napnak nagy a jelentősége – a Mezőkövesd Zsóry–Diósgyőri VTK Magyar Kupa-nyolcaddöntőben az is számíthat, hogy a kövesdiek múlt hét pénteken (az MTK Budapest ellen 0–0), míg a diósgyőriek szombaton léptek pályára (a Mol Fehérvár FC ellen 3–1-es siker).

Erőltetett menet: a két borsodi csapat kedden a MOL Magyar Kupában, pénteken bajnokin csap össze.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MEZŐKÖVESD–DVTK LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

2021.05.11 10:48:23

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

A pályák bűvöletében éltek, egyikük, Béla egyenesen a válogatottságig vitte.

2021.05.13 23:47:08

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A szurkoló, aki egy a történettel, s aki „eggyé lenni” vágyik csapatával, nagyon szeretné a misztikus uniót (a feloldódás csodáját) megélni a maga életében, nagyon kívánná a „belső körhöz” tartozónak tudni magát.

2021.05.11 22:41:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A ZTE-től is több lejáró szerződésű játékos távozhat. Kövesse nyomon a keretek változásait körképünkben!