A BKV Előre egy órán át jól tartotta magát, de az FTC érvényesítette a papírformát

KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁNKOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2019.10.30. 12:20
A Ferencváros idegenben 3–1-re legyőzte az NB III-ban szereplő BKV Előrét a Magyar Kupa 7. fordulójában, ezzel a legjobb 32 közé jutott a sorozatban.
Lovrencsics Gergő akcióban (Fotó: Dömötör Csaba) 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Lovrencsics Gergő akcióban (Fotó: Dömötör Csaba) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

MAGYAR KUPA
7. FORDULÓ
(FŐTÁBLA, 2. FORDULÓ), A 32 KÖZÉ KERÜLÉSÉRT
BKV Előre (NB III)–Ferencváros 1–3 (1–2)
Budapest,
BKV Előre Stadion, 1000 néző. Vezette: Németh Ádám (Varga Zsolt, Márkus Tamás)
BKV Előre:
Palásthy – Tóth K., Miklósvári, Girán, Kálmán Zs. – Ferkó – Huszárik, Csepregi, Csanálosi (Szabó B., 68.), Ihos (Rutterschmid, 83.) – Balogh B. (Petry, 58.).Vezetőedző: Menczeles Iván
Ferencváros: Gróf – Lovrencsics G. (Botka, 66.), Ihnatenko, Leandro, Szerető (Csontos, 60.) – Csonka – Priskin, Skvarka, Bőle, Varga R. – Boli (Isael, 73.).Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Balogh B. (9.), ill. Boli (4.), Miklósvári (11. – öngól.), Bőle (63.)

MINIINTERJÚ – FRANCK BOLI

– Először kóstolt bele az alacsonyabb osztályú magyar futball közegbe. Hogy tetszett?
– Igazi kupa mérkőzés volt. Jó volt látni, hogy az ebéd utáni kezdési időpont ellenére is ilyen sokan kíváncsiak voltak ránk. Norvégiában is gyakran utaztunk a csapatommal egy egy alacsonyabb osztályú ellenfélhez, jó volt látni, errefelé milyen ez a közeg.

Gyorsan vezetéshez juttatta a Ferencvárost. Kapura szánta a lövést, vagy inkább beadás volt?
– Elismerem, középre szerettem volna tekerni a labdát, hiszen láttam, hogy ketten is érkeznek. Azonban olyan szerencsésen csúszott le a lábamról, hogy a hálóban kötött ki. Az ilyen mérkőzéseken fontos, hogy hamar gólt szerezzen a csapat, ne engedjük, hogy az alacsonyabb osztályú ellenfél lendületbe jöjjön, vérszemet kapjon.

A másodiknál is a közelben volt, ám végül Miklósvári János lábáról perdült a labda a BKV Előre kapujába.
– A védő lábáról került a kapuba, azonnal mutattam is, hogy nem engem kell ünnepelni. Ám a többiek hozzám futottak, mégis csak én álltam a legközelebb a labdához.

Alaposan kifutotta magát, hiszen a lecserélését követően patakokban folyt az izzadtság önről. Elfáradtak?
– Természetes, hogy ha pályán vagyok, mindent kiadok magamból. Küzdöttem, hajtottam, és gólt is szereztem. Az ellenfél odatette magát, nem adták fel a harcot egyetlen pillanatra sem. Harmadik ligás együttes, ám ehhez képest kifejezetten jól játszottak. Számunkra a továbbjutás volt a lényeg. Sok olyan játékos is lehetőséghez jutott, akik eddig kevesebbet játszottak.

Kezd beilleszkedni? Immár jönnek a gólok is...
– Kétségtelen, egyre jobban érzem magam a bőrömben. Egy játékosnak mindig időre van szüksége, míg beilleszkedik az új csapatába, ezen a perióduson nekem is túl kell esnem. Megkedveltem, megszerettem Budapestet, a belvárosban néhány csapattársammal közel lakunk egymáshoz, bármikor számíthatunk egymás segítségére.

Legutóbb tétmérkőzésen 2016 szeptemberében találkozott a BKV Előre a Ferencvárossal, a Magyar Kupa 6. fordulójában akkor egyetlen gól döntött a két együttes között. Bár sportember ilyet előre aligha jelent ki, vélhetően az azóta teljesen amatőr státuszúvá váló BKV játékosai hasonlóan szoros mérkőzést aláírtak volna ezúttal is. Miként a találkozó előtt a hazaiak rutinos kapusa, Palásthy Dávid is fogalmazott: a végkimeneteltől függetlenül az év mérkőzése várt rájuk az FTC ellen – s az, hogy egy ilyen szintű csapattal meccselhetnek, már önmagában ünnepre adott okot a Sport utcában.

Szűk tízpercnyi játék után úgy tűnt, az ünnep igazi örömünnep is lehet: ugyan Franck Boli 4. percben szerzett góljával előnybe került az FTC, a hazaiak Balogh Bence jól eltalált fejesével a 9. percben egalizáltak (1–1). Ám mielőtt igazán elhihették volna, hogy meglephetik a zöld-fehéreket, jött egy újabb Boli-helyzet és annak végén Miklósvári János balszerencsés menteni igyekvő mozdulata, majd a második vendéggól (1–2).

A Ferencváros ugyan nagyobb helyzeteket alakított ki, a BKV játékán nem látszott meg, hogy két osztállyal lejjebb futballozna aktuális ellenfelénél. Mezőnyben nem egyszer felvette a küzdelmet a – több eddig az idény során kevesebb játéklehetőséghez jutó fiatalját is csatasorba állító – FTC-vel. S ha kicsit szerencsésebb, Csanálosi Patrik lövése vagy Tóth Kristóf fejese után könnyen egyenlíthetett volna másodszor is. Igaz, helyzetkihasználására az FTC sem lehetett büszke, Boli a 26. percben ziccerben perdített kapu fölé, előtte és utána Bőle Lukács és Priskin Tamás küldött az égbe egy-egy labdát ígéretes lövőhelyzetben.

A fordulás után aztán Bőlének összejött a gól is: látványos összjáték végén Skvarka labdáját épp Priskin továbbította a középpályás elé, aki kissé jobbról a jobb felső sarokba tekert (1–3) – a 63. percben.

A BKV a hajrára érezhetően elfogyott a szuflával, a zöld-fehérek Priskin, Skvarka, majd a csereként beálló Isael egy-egy lövése után könnyen kiütésessé növelhették volna a különbséget, a 70. percben Varga a kapufát trafálta el, ám újabb gól nem született.

A Ferencváros ezzel a legjobb 32 közé került a Magyar Kupában – s akárcsak mindeddig utolsó, 2017-es kupagyőzelme előtt, ezúttal is búcsúztatta a közlekedésieket.

A BKV ELŐRE KAPUSA ÉLVEZTE, HOGY A FRADI JÁTÉKOSAINAK LÖVÉSEIT VÉDHETTE

PERCRŐL PERCRE
II. félidő

91. perc: Vége a mérkőzésnek!
86. perc:
Bőle labdájába lép bele az egyik hazai védő, így nem jut el Vargáig a tizenhatos vonalában.
83. perc:
Ihos le, Rutterschmid be!
82. perc:
Isael kap jó labdát a tizenhatos jobb oldalánál, megtolja, majd 9 méterről az égbe lő…
80. perc:
A Fradi kedvére kontrázgat, a BKV teljesen elkészült az erejével… De a tizenhatoson belül rendre odaér még egy-egy blokkolni tudó láb. Most például Bőle centerezésénél.
75. perc: Csonka küldött kapura egy kipattanót 25 méterről, a bal alsóba tartó lapos lövésre magabiztosan dőlt rá Palásthy.
73. perc:
Isael áll be Boli helyére, ez az FTC utolsó cseréje!
70. perc: Hatalmas helyzet, Varga veszi át a tizenhatos bal szélénél a labdát, megtolja befelé, majd mikor a védője már fekszik a bal felsőt veszi célba, a labda a kapufán csattan! A kipattanóra Bőle érkezik teljesen üresen, de 8 méterről kapu fölé fejel!
68. perc:
Szabó Levente bejön Csanálosi helyére.
66. perc:
Lovrencsics lejön, helyette Botka a folytatásra!
63. perc: Vélhetően eldőlt!
Skvarka passzol Priskinhez, aki a tizenhatoson belül továbbítja a labdát Bőlének,s utóbbi 14 méterről, kissé jobbról a hosszú felsőbe teker, 1–3.
62. perc:
Csonka labdáját veszi át remekül két védő között Skvarka, a lövéssel viszont kivár, egyet, kettőt, hármat is igazít rajta, kissé jobbra sodródik, csak ekkor veszi célba a kaput, Palásthy jól zárja a szöget!
60. perc:
Szerető le, a csupán 16 éves Csontos be!
58. perc:
Balogh Bence lejött, helyén Petry Zsolt Dominik.
55. perc: Ihos sarokrúgása után a menteni próbáló Ihnatenko rúg gyertyát az ötösnél, Miklósvári viszont nem tudja kihasználni a lehetőséget.
51. perc:
Bőle ugratja ki a tizenhatos jobb szélénél meglóduló Priskint, aki 8 méterről, éles szögből az oldalhálóba lő.
50. perc: Varga íveli kapura a labdát szabadrúgásból, 20 méterről, kissé balról, Palásthy bravúrral öklözi ki a jobb felső sarok elől.
48. perc: Kálmán passzol bokából Csanálosihoz, aki a kaputól 24 méterre átveszi, megtolja, majd 19 méterről lő, viszont ahhoz nem elég erősen, hogy Grófnak gondot okozhatna a középre tartó labda.
46. perc: Folytatódik az összecsapás!

I. félidő

45+1. perc: Vége az első félidőnek!
45. perc:
Varga lövi kapura a szabadrúgást, a BKV kapusa leér a kapu jobb oldalába tartó labdára.
44. perc:
Girán kap sárga lapot, Vargát faultolta le a kaputól 28 méterre.
42. perc: Priskin lő 15 méterről, középről, ezúttal is Palásthy tud védeni.
37. perc: Lovrencsics adja el a labdát, Balogh Bence tör vele kapura, a jobbján ziccerbe hozhatná a felfutó szélsőt, ő inkább 19 méterről lő, pont a blokkolni (sikeresen) próbáló Leandrót találva telibe.
33. perc: Szerető lő 10 méterről, kissé balról, Palásthy bravúrra véd!
31. perc: Varga szabadrúgása után a felfutó Leandro teljesen üresen tud lőni a kaputól 8 méterre, kapásból, de jó egy méterrel a cél fölé továbbítva a beívelt labdát.
29. perc:
Bőle harcol ki szabadrúgást Ferkó mellől, utóbbi jutalma egy sárga lap.
26. perc: Varga teszi a labdát Boli elé, ziccerben kapu fölé emel… Szerencséjére les miatt így sem, úgy sem számított…
25. perc: Varga lő 19 méterről méterekkel a kapu fölé.
24. perc: Kálmán Zsolt húzódik előre, jobbról benyesi, Gróf ismét a végállomás. Pedig középen jó ütemben érkezett Balogh…
22. perc: Újabb jó beadás Huszáriktól, középen ezúttal Tóth Kristóf érkezik és fejel, Gróf ezúttal lehúzza.
21. perc: Szerető ugratná ki Priskint, a meglátás jó, a labda viszont nem, kissé hosszú lesz, így lehúzza a hazai kapus.
19. perc: Csanálosi végezhet el szabadrúgást 25 méterre, kissé balról a vendégkaputól, de laposan a jobb alsó sarok mellé lő.
16. perc:
Mezőnyben kiegyenlített a játék, ugyanakkor a kapu előtt jóval veszélyesebb eddig az FTC, amely több helyzetet is dolgozott ki az első, bő negyedórában.
11. perc: Ez nem tartott sokáig! Ismét előnyben az FTC! Boli
veszi át a labdát kissé körülményesen a tizenhatos vonalában, mielőtt lőni tudna a visszazáró Miklósvári próbálja szerelni, s a lábáról a jobb alsó sarokba csorog, 1–2.
9. perc: Egál!
Huszárik adja be a labdát jobbról, a Fradi védőit megelőzi Balogh Bence, aki az ötös sarkáról a kapuba fejel, 1–1.
7. perc: Bőle lódul meg ezúttal a bal szélen, majd 16 méterről lő, kevésbé pontos, mint az imént Boli volt, jó három méterrel száll el a labdája a jobb felső sarok felett, mellett.
4. perc: Vezet a Ferencváros! Boli
veszi át a labdát a tizenhatos bal csücskénél, megtolja, majd 10 méterről a rövid felsőbe vágja, a beadásra kilépő Palásthynak esélye sem volt a védésre, 0–1.
2. perc:
Az első sarokrúgás a hazaiaké, Gróf magabiztosan mozdul ki a kapujából és húzza le az élesen középre nyesett labdát.
1. perc:
A hazai csapat indította útjára a labdát!

A mérkőzés előtt
Budapesten egész délelőtt borús idő volt, a BKV-pályára kivonuló csapatokat szemerkélő eső és alig nyolc fok fogadta. A BKV ellen, története során csupán egyetlen vereséget szenvedő FTC tiszta fehérben, a hazaiak sárga felsőben, kék nadrágban és sárga sportszárban futballoznak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik