Férfi kosár Euroliga: négy játékost eltiltottak, a Real és a Partizan pénzbüntetést kapott

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.04.28. 18:05
null
Fotó: Getty Images
Súlyos, de a spanyol szaksajtóban a fegyelmi szabályzat alapján belengetett maximum tételnél (négyéves eltiltás) jóval enyhébb büntetést kapott Guerschon Yabusele: a Real Madrid francia kosárlabdázója öt Euroliga-mérkőzésen nem léphet pályára a Partizan Beograd elleni, csütörtöki esti verekedésében játszott szerepéért.

 

Az Euroliga hivatalos honlapján péntek kora este megjelent határozat szerint további három játékos kapott eltiltást: a Partizanból Kevin Punter két mérkőzésen nem léphet pályára, míg Gabriel Deck (Real) és Mathias Lessort (Partizan) egy-egy meccset kénytelen kihagyni.

A két klub 50-50 ezer eurós pénzbüntetést kapott, amiért játékosai tömegesen bekapcsolódtak a verekedésbe, és az emiatt kiszabott kiállítások (21 játékost szórtak ki különböző okokból a játékvezetők, köztük a Real magyar légiósát, Hanga Ádámot is) következtében nem lehetett lejátszani a mérkőzés utolsó 1:40 percét. A határozatok ellen fellebbezésnek helye nincs.

Mint megírtuk, a Partizan 95–80-ra vezetett, végül meg is kapta a győzelmet, és összesítésben egy lépésre van attól, hogy megnyerje a két klub negyeddöntős párharcát, azaz bejusson a négyes döntőbe.

A TÖRTÉNTEK A MARCA FELDOLGOZÁSÁBAN


FÉRFI KOSÁRLABDA EUROLIGA
RÁJÁTSZÁS, NEGYEDDÖNTŐ

REAL MADRID (spanyol)–PARTIZAN BEOGRAD (szerb)
Az összesített állás: 0–2

Április 25.: Real Madrid–Partizan 87–89
Április 27.: Real Madrid–Partizan 80–95
Május 2.: Partizan–Real Madrid
Május 4.: Partizan–Real Madrid (ha szükséges)
Május 9.: Real Madrid–Partizan (ha szükséges)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik