Vb 2022: „Undorító, amit csinálnak” – Bale beszólt a Marcának

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.03.25. 13:29
null
Bale nem fogta vissza magát ünneplés közben (Fotó: AFP)
Mint ismert, Gareth Bale duplájának köszönhetően Wales 2–1-re legyőzte Ausztriát a 2022-es labdarúgó-világbajnokság európai pótselejtezőjének elődöntőjében. A találkozó után Bale undorítónak nevezte a Marcát, amely a héten rászállt a Real Madrid támadójára.

Alaposan felszívta magát az Ausztria elleni világbajnoki selejtezőre Gareth Bale: a Real Madrid walesi labdarúgója előbb szabadrúgásból, majd akcióból is bevette az osztrákok kapuját. Különösen az első találata sikerült látványosra.


Bale ebben a kiírásban alig szerepelt a Realban, mindössze öt tétmérkőzésen húzta magára a madridiak trikóját. Az el Clásicóra Carlo Ancelotti nem nevezte a támadót, mivel betegségre hivatkozott, ám néhány nap múlva már készen állt a válogatottbeli szereplésre. Emiatt akadt ki a Marca, amely „walesi parazitának” nevezte Bale-t, aki csak a pénz szívja a Realtól.

„Undorító, amit csinálnak, szégyellniük kellene magukat” – nyilatkozta Bale az Ausztria elleni meccs után.

Elmondta, a második találata után bemutatott gólörömével – a walesi címert paskolta a mezén – nem akart üzenni Madridba, hiszen nem vesztegeti erre az idejét.

„Nincs szükségem arra, hogy üzeneteket küldözgessek, ez csak időpazarlás lenne” – mondta mosolyogva a futballista.

EURÓPAI VILÁGBAJNOKI PÓTSELEJTEZŐ
ELŐDÖNTŐ, A-ÁG
Wales–Ausztria 2–1 (1–0)
Cardiff. Vezette:
Marciniak (lengyel)
WALES:
Hennessey – Ampadu, Rodon, B. Davies – Allen – C. Roberts, Ramsey, Wilson, N. Williams – Bale (Mepham, 90+3.), D. James (Johnson, 88.). Szövetségi kapitány: Robert Page
AUSZTRIA:
Lindner – Lainer (Gregoritsch, 88.), Dragovic, Hinteregger, Alaba – X. Schlager (Lazaro, 77.), N. Seiwald – Laimer (Kalajdzic, 55.), Sabitzer, Baumgartner (Weimann, 77.) – Arnautovic.
Szövetségi kapitány: Franco Foda
Gólszerző:
Bale (25., 51.), ill. Sabitzer (65.)

A TÖBBI EREDMÉNY
B-ÁG

Svédország–Csehország 1–0 – hosszabbítás után
C-ÁG

Portugália–Törökország 3–1
D-ÁG

Olaszország–Észak-Macedónia 0–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik