Vb 2014: Hármat, négyet akartak rúgni! Minek? - Scolari

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.05. 02:22
null
Nem kell több gól! Nem kell több gól! (Fotó: Reuters)
Luiz Felipe Scolari, a brazilok szövetségi kapitánya dicséri fiait.

 

VÉGE NEYMAR VB-JÉNEK
Mint beszámoltunk róla, a brazil Globo Tv és Spor TV egybehangzó, a brazil televízióban elhangzott jelentése szerint véget ért Neymar világbajnoksága csigolyasérülés miatt. 4-6 hetes kihagyásról lehet szó, a harmadik csigolya sérült meg és tört el. Scolari a sajtótájékoztató idején még nem tudta, hogy Neymarra nemcsak a németek ellen nem számíthat, hanem az elődöntőt követő helyosztón – a döntőn vagy a bronzmeccsen – sem.

„Nemcsak Neymar, hanem Thiago Silva is nagyon fog hiányozni a németek ellen, de reméljük, az ő munkáját Dante majd elvégzi. És szuper meccsünk lesz. Rá kellett szólnom a játékosokra, mert a második gól után már harmadikat meg negyediket akartak rúgni. Nincs szükség annak bizonygatására, hogy tudunk harmadikat vagy negyediket is rúgni. Szerencsére nagyon jól összpontosító játékosaim vannak, hallgattak rám, ez egy igazán szuper társaság – mondta Luiz Felipe Scolari, a brazilok szövetségi kapitánya a Kolumbia ellen 2–1-re megnyert pénteki vb-negyeddöntő után, majd újra üzent a nyilvánosság vele nem szimpatizáló részének. – Másfél éve dolgozunk együtt. Senki sem hitt ebben a csapatban. Tíz napja még abban sem hitt senki, hogy bejutunk a nyolcaddöntőbe, nemhogy a negyeddöntőbe. Most meg már azon is túl vagyunk. Nagyon nehéz feladat jön, de tudjuk, hogy képesek vagyunk megoldani."

„Szerintem a szurkolók nagyon élvezték ezt a meccset, bravó mindkét csapatnak! – mondta a végül győzelmet érő szabadrúgásgólt beágyúzó David Luiz. – Ez az a fajta szép futball volt, amit szeretünk. A terveknek megfelelően lépkedünk előre, és most egy óriási ütközet vár ránk a németek ellen. Nagyon nagyot kell majd teljesíteni, de úgy érzem, rátaláltunk a saját játékunkra. A gólom? Wilian élcelődött rajtam, azzal jött, hogy a Chelsea-ben egész idényben egyszer sem találtam el a kaput szabadrúgásból..."

José Pekerman vigasztalja James Rodríguezt (Fotó: Reuters)
José Pekerman vigasztalja James Rodríguezt (Fotó: Reuters)

„Nagyon nagy nyomás volt rajtam, forrt a játéktér a szenvedélytől – mondta a másik brazil gólszerző, Thiago Silva, akit az elődöntőre eltiltást hozó sárga lapjáról is kérdeztek. – Nem érzékeltem, hol a kapus pontosan, már a visszafutásra összpontosítottam. Nem akartam szabálytalankodni. Szerintem nem is tettem."

„Továbbjutásról álmodtunk, de hibákat követtünk el, és a brazilok kihasználták azokat – kezdte értékelését José Pékerman, a kolumbiaiak argentin szövetségi kapitánya. – Az álmunk és az akaratunk ezúttal nem volt elegendő. Ezzel együtt szuper világbajnokságon vagyunk túl, a kolumbiai futball megmutatta értékeit. Nagyon sok kiváló játékos volt a pályán ezen a meccsen, és mivel mindkét fél nagyon akart nyerni, óhatatlanul is kialakultak nagy párharcok, voltak kemény belépők. Brazília nagyon óhajtotta ezt a győzelmet, ezért hatalmas tempót diktált, és ebben az intenzív játékban nem tudtuk a tőlünk megszokott folyamatos játékot nyújtani."

Pékerman dicsérte csapatát, amiért az utolsó pillanatokig harcolt az egyenlítésért, megemlítette, hogy látott néhány megkérdőjelezhető játékvezetői ítéletet, de nem hárította a felelősséget a bíróra.

„Hogy mi a véleményem Neymarról és James Rodríguezről? – tért át a következő kérdés megválaszolására. – Fiatalok, nagy tehetség rejtezik bennük, de az ilyen mérkőzések még nehézségek elé állítják őket. James amúgy nagyszerű volt az egész világbajnokságon, ezt is vártuk tőle. Hihetetlen tehetség, aki ráadásul kellően ambiciózus is, ezért lehet a világbajnokság egyik legjobbja. Ma is megpróbált mindent, határtalanul csalódott is a kiesés miatt. Megpróbáltam lelket verni belé, hiszen ma is tapsot érdemelt.”

„Maradok a Monacónál. A következő szezonban is ott szeretnék futballozni” – zárta rövidre a klubváltásáról folyó találgatásokat James Rodríguez, a kolumbiai válogatott klasszisa, majd kitért a mérkőzésre is.

„Azért sírok, mert mindent megtettünk a győzelemért, de nem sikerült. Ennek ellenére büszkék lehetünk magunkra. Sajnos a játékvezető nem volt a segítségünkre” – búslakodott a 23. életévét július 12-én betöltő támadó, aki szót ejtett a csigolyasérülés miatt négy-hat hétre kidőlt Neymarról is.

„Szomorú vagyok. Remélem, mihamarabb felépül” – fejezte ki együttérzését a kolumbiai.

EMLÉKEZTETŐ

VB 2014
NEGYEDDÖNTŐ
BRAZÍLIA–KOLUMBIA 2–1 (1–0)

Fortaleza, Estádio Castelao, 60 342 néző. Vezette: Velasco Carballo (spanyol)
Brazília:
Júlio César – Maicon, T. Silva, D. Luiz, Marcelo – Paulinho (Hernanes, 86.), Fernandinho – Hulk (Ramires, 83.), Oscar, Neymar (Henrique, 88.)– Fred. Szövetségi kapitány: Luiz Felipe Scolari
Kolumbia:
Ospina – Zúniga, Zapata, Yepes, Armero – Guarín, C. Sánchez – Cuadrado (J. Quintero, 80.), J. Rodríguez, Ibarbo (A. Ramos, 46.) – T. Gutiérrez (Bacca, 70.). Szövetségi kapitány: José Pékerman
Gólszerző: Thiago Silva (7.), D. Luiz (68.), ill. J. Rodríguez (80. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik