Vb 2014: ettől rettegett Brazília, vége Neymar vb-jének!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.05. 01:40
null
Neymar már itt érezte, hogy nagy a baj (Fotó: Reuters)
A brazil Globo Tv és Spor TV egybehangzó, a televízióban percekkel ezelőtt elhangzott jelentése szerint véget ért Neymar világbajnoksága csigolyasérülés miatt. Legalább 4-6 hetes kihagyásról lehet szó, a harmadik csigolya sérült meg.

Neymart nem kell megműteni, de Rodrigo Lasmar csapatorvos szerint a vizsgálatok törést mutattak ki, így a támadó ágynyugalomra szorul, semmi esély arra, hogy a világbajnokságon már pályára lépjen. A brazil televízióban teljes sokkban elemezték az eseményeket, a játékostársakat is láthatóan megrázta a hír.

„A tomográfia törést mutatott ki a harmadik csigolyában, nem nagyon súlyos törést, ám ezzel sem lehet mozogni. Műtétre nincs szükség. Merevítőt kell viselnie két hétig. Leghamarabb négy-hat hét múlva állhat ismét munkába, ám ez csak előzetes diagnózis. Újabb vizsgálati eredményre várunk. A lényeg az, hogy a világbajnokságon már nem játszhat” – jelentette be Lasmar.

ZÚNIGA: NEM AKARTAM FÁJDALMAT OKOZNI NEYMARNAK
„A Neymarral szemben elkövetett szabálytalanságom? Hétköznapi szituáció volt, nem akartam neki fájdalmat okozni. Remélem, nincs rossz állapotban, és hamarosan felépül” – mondta a szabálytalanságot elkövető, és Brazíliában közutálatnak örvendő Juan Zúniga.

Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány elárulta, Neymar a fájdalomtól sírva hagyta el a pályát, majd két csapatorvos kíséretében a fortalezai Sao Carlos Kórházba szállították. A vizsgálatok után hamar kiderült: beigazolódtak a brazilok legnagyobb félelmei, Zúniga partvonalon kívülre tette belépőjével legnagyobb sztárjukat.

Ráadásul nem kizárólag Neymart veszítette el a kulcsemberek közül Brazília, a kolumbiaiak ellen gólt szerző csapatkapitány, Thiago Silva is kiesett az elődöntőről eltiltása miatt.

„Barátom, a gyors felépülésedért szorítok, a Mennyei Atya legyen melletted lábadozásod során! Egészen biztosan boldogítani tudod az embereket a későbbiekben is. Egész Brazília melletted áll, a csapattársaiddal együtt” – üzent Neymarnak Instagram-oldalán a brazilok 1994-es világbajnoka, a jelenleg kongresszusi képviselőként dolgozó Romário.

Neymar kórházba szállítása:



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik