BL: Karim Benzema, az angol csapatok rémálma

S. Á.S. Á.
Vágólapra másolva!
2023.05.16. 07:37
null
<strong>Karim Benzema </strong>(balra) a legutóbbi tizenegy BL-gólját egyaránt angol csapat ellen szerezte (Fotó: Reuters)
Karim Benzema pályafutása során húsz gólt szerzett a Premier League-ben szereplő együttesek ellen, és szerda este a Manchester Cityvel szemben folytathatja parádés sorozatát.

 

Reszkess, Anglia! Ez is lehetne Karim Benzema jelszava, aki kiválóan teljesít a Premier League-ben szereplő csapatok ellen. A Real Madrid csatára eddig húsz gólt szerzett angol klubok ellen, nála többel csak Lionel Messi büszkélkedhet, a világbajnok argentin csatár huszonhétnél jár. Érdekesség, hogy a „blancók” francia támadója a legutóbbi tizenegy BL-gólját mind angol csapat ellen szerezte, ebben a kiírásban a Chelsea elleni negyeddöntőben egy, a Liverpool elleni nyolcaddöntőben háromszor volt eredményes.

Szerda este pedig Manchesterben folytathatja parádés sorozatát. A City ellen pályafutása során nyolc alkalommal lépett pályára, és bár hat gólt szerzett, két győzelem mellett két döntetlen és három vereség a mérlege. Mégis leginkább benne bízhatnak a vendégek. Josep Guardiola menedzser manchesteri együttese kiváló formában van, a hétvégén 3–0-ra győzött az Everton otthonában, s már február 5. óta veretlen. Erling Haaland pedig szárnyal, a norvég csatár ötvenkét gólt szerzett ebben az idényben, kérdés, ezúttal is tudja-e őt semlegesíteni a madridi védelem. Az első mérkőzésen helyzetbe sem nagyon került, így bizonyára még inkább fűti a bizonyítási vágy.

Mint ismert, a párharc első, madridi felvonása 1–1-gyel ért véget. A Real Madridnak a címvédés a tét, a City meg története első BL-sikerére hajt, és egyre közelebb áll a triplázáshoz, vagyis ahhoz, hogy az angol bajnoki címet, az FA-kupát és a BL-t is elhódítsa.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
szerda, 21.00:
Manchester City (angol)–Real Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Real Madrid (spanyol)–Manchester City (angol) 1–1 (1–0)
Madrid,Santiago Bernabéu Stadion, 63 485 néző.Vezette: Artur Soares Dias (portugál)
REAL MADRID:
Courtois – Carvajal, Rüdiger, Alaba, Camavinga – Valverde, Kroos (Tchouaméni, 84.), Modric (Nacho, 87.) – Rodrygo (Asensio, 81.), Benzema, Vinícius Júnior. Vezetőedző:Carlo Ancelotti
MAN. CITY:
Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Akanji – De Bruyne, Rodri, Gündogan – Bernardo Silva, Haaland, Grealish. Menedzser:Pep Guardiola
Gólszerző:
Vinícius Júnior (36.), ill. De Bruyne (67.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik