BL: Romelu Lukaku lehet az Inter titkos fegyvere a Milan ellen

Nagy ZsoltNagy Zsolt
Vágólapra másolva!
2023.05.16. 07:22
null
<strong>Romelu Lukaku,</strong> az Inter csatára immár teljesen egészséges, és nagyszerű formában várja a Milan elleni BL-elődöntő keddi visszavágóját (Fotó: Imago Images)
Romelu Lukaku, az Internazionale belga csatára duplázott a bajnokságban a hétvégén, és Simone Inzaghi vezetőedző szerint a Milan ellen is bevetésre kész.

 

Ötszázezer jegyigénylés érkezett az Internazionaléhoz a Milan elleni Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágójára. A La Gazzetta dello Sport szerint már az összecsapás első felvonása is elképesztően nyereséges volt, a stadionba kilátogató 75 532 néző 10.5 millió euró bevételt termelt a Milannak, ám a keddi találkozó ezt is felülmúlhatja. Az „idegenben” 2–0-ra nyerő Inter várható továbbjutása jelentős mértékben megmozgatta a szurkolókat, és mivel a fekete-kék klubnál kisebb jegyáremelést is beiktattak, 12 millió euró körüli bevétellel számolhatnak.

A fokozott várakozáson nincs mit csodálkozni, olasz klub a 2016–2017-es idényben jutott legutóbb a Bajnokok Ligája döntőjébe, a trófeát pedig a 2009–2010-es kiírás végén emelhette magasba, José Mourinho juttatta csúcsra az Internazionalét. A papírforma szerint ezúttal is az Internek áll a zászló, a múlt héten mutatott játék alapján meglepő lenne, ha nem tudná megtartani kétgólos előnyét. A csapat jobb erőkből áll, ráadásul a bajnokságban is menetel, a hétvégén úgy győzte le magabiztosan 4–2-re a Sassuolót, hogy több kulcsjátékosa pihent. Simone Inzaghi vezetőedző ráadásul annak is örülhetett, hogy belga csatára, Romelu Lukaku elkapta a fonalat. Kellett neki néhány hónap, hogy felépüljön makacs izomsérüléseiből, de mostanra rengeteget javult a játéka, már-már teljesen visszanyerte az erőnlétét, gyorsaságát. A legutóbbi négy bajnoki mérkőzésén öt gólt szerzett, három gólpasszt adott, a Sassuolo ellen ötször próbálkozott kapura lövéssel, kétszer sikerrel. Első góljánál lefordult védőjéről, és húsz méterről, estében lőtte ki a kapu bal felső sarkát, a második játékrészben pedig magabiztosan talált a hálóba ziccerből. Nem valószínű, hogy a Milan ellen kezd, a vezetőedző továbbra is jó eséllyel Edin Dzeko és Lautaro Martínez párosában bízik, de ha beáll, biztosan tud kellemetlen perceket okozni az ellenfél védőinek.

„Ismerem őt, tudom, mire képes, és az elmúlt hónapban különösen sokat javult a teljesítménye – dicsérte a belga csatárt a BL-elődöntő visszavágójának sajtótájékoztatóján Simone Inzaghi.Kérdés, mennyire bírja a folyamatos terhelést, még kitalálom, miként számolok vele a Milan ellen. Hogy mennyire vagyunk feszülve? Inkább izgatottnak mondanám a társaságot. Tudjuk, mekkora lehetőség kapujában állunk, és bár próbálom levenni a terhet a játékosokról, tény, hogy az Internazionale történetének egyik legfontosabb mérkőzése vár ránk. Nagyon keményen dolgoztunk az egész idényben, megérdemeljük, hogy ott legyünk a Bajnokok Ligája döntőjében.”

LAPSZEMLE
La Gazzetta dello Sport: Az olasz sportlap Francesco Acerbit, az Internazionale védőjét idézi, aki a visszavágó előtti sajtótájékoztatón elmondta, NEM SZABAD ELBÍZNIUK MAGUKAT, mert ha nem koncentrálnak megfelelően, kétgólos előnyből is elbukhatják a döntőbe jutást.
Corriere dello Sport: Ciro Immobilét, a Lazio csatárát idézi az olasz sportlap, aki kijelentette, hogy SZIMPATIZÁL SIMONE INZAGHIVAL, ezért az Internazionalét szeretné a döntőben látni, mi több, annak is szurkol, hogy a fekete-kékek megnyerjék a BL-t.
Tuttosport: Simone Inzaghit az Internazionale legendás edzőjéhez, Giovanni Invernizzihez hasonlította a sportoldal, mivel Ő LEHET A MÁSODIK OLASZ TRÉNER, aki BEK-/BL-döntőbe vezeti a csapatot. Az Inter kezében a továbbjutás, a Milannak csoda kell hozzá.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
21.00:
Internazionale (olasz)–Milan (olasz) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Milan (olasz)–Internazionale (olasz) 0–2 (0–2)
Milánó, San Siro, 75 532 néző. V: Jesús Gil (spanyol)
MILAN:
Maignan – Calabria (Kalulu, 82.), Kjaer (Thiaw, 59.), Tomori, Théo Hernandez – Tonali, Bennaszer (Junior Messias, 19.) – Saelemaekers (Origi, 60.), Krunic, Brahim Díaz (Pobega, 82.) – Giroud. Vezetőedző: Stefano Pioli
INTER:
An. Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella, Calhanoglu (Gagliardini, 78.), Mhitarjan (Brozovic, 62.), Dimarco (De Vrij, 70.) – Lautaro Martínez (Joaquín Correa, 78.), Dzeko (R. Lukaku, 70.). Vezetőedző: Simone Inzaghi
Gólszerző: Dzeko (8.), Mhitarjan (12.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik