NFL: A legkomplettebb csapat a legjobb irányító ellen – Bencsics Márk

Vágólapra másolva!
2023.02.11. 17:06
null
Hétfő hajnalban rendezik a Super Bowlt (Fotó: Getty Images)
Bencsics Márkot, a Budapest Wolves irányítóját és az Aréna4 szakértőjét kérdeztük az 57. Super Bowlt megelőzően. Bencsics nagyon szoros összecsapást vár, szerinte a liga két legjobb csapata jutott be a fináléba.


MINDEN AZ 57. SUPER BOWLLAL KAPCSOLATBAN EGY HELYEN!

Az Aréna4 szakértője, szerint Jalen Hurts a legnagyobb kérdőjel, az Alabama és az Oklahoma volt irányítója sérülése óta nem nyújtotta a legjobb teljesítményét.

„Egyértelműen a két legjobb csapat jutott be a döntőbe. A Philadelphia Eagles az elmúlt évek legkomplettebb csapatát rakta össze. Nagy kérdés volt az irányítópozíció az idény előtt, de Jalen Hurts sokat fejlődött. Így is ő számít a legnagyobb kérdőjelnek az Eaglesnél, hiszen sérült volt decemberben, azóta pedig nem késztették olyan játékra az ellenfelek, amiből megtudhatnánk, mire képes, viszont futójátékával így is veszélyes volt.

A másik oldalon Tom Brady visszavonulását követően egyértelműen a liga legjobb irányítója áll. Patrick Mahomes 27 évesen nyerheti meg a második bajnoki címét. Brady és Ben Roethlisberger is fiatalon nyert két bajnoki gyűrűt, de azok a csapatok másképp voltak felépítve, a Chiefs sokkal irányítóorientáltabb.

Az idény előtt elcserélte legjobb elkapóját, Tyreek Hillt, mégis jobb irányító lett belőle. A Chiefs védelme ugyanakkor nem a tehetségével, hanem a sémáival és Steve Spagnuolo védőkoordinátor vezetésével javult a korábbiakhoz képest. A Chiefs támadófala a liga legjobb védőfalával fog találkozni.

Érdekes lesz Haason Reddick játéka, valamint az, hogyan tudják majd enyhíteni a Philadelphiától érkező nyomást. Nagyon szoros mérkőzésre számítok, 27–21-es Chiefs-győzelmet tippelek” – közölte Bencsics Márk.

AMERIKAI FUTBALL
NFL, SUPER BOWL
Hétfő, 0.30:
Philadelphia Eagles–Kansas City Chiefs (Tv: Arena4) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik