MTI, V. Á. 2022.07.12 18:34 Frissítve: 2022.07.12 19:25

Wimbledon: A győzelem közös siker – Ribakina

A friss wimbledoni bajnok Jelena Ribakina azt mondta, az All England Clubban aratott győzelme közös siker, és nem lett volna lehetséges a Kazah Teniszszövetség támogatása nélkül – írja az MTI.

 

Jelena Ribakina örül, hogy sikerült az országváltás (Fotó: AFP)


A moszkvai születésű, 23 éves játékos 2018 óta szerepel kazah színekben, azért váltott országot, hogy több anyagi segítséget kapjon. Ő lett az ország első Grand Slam-győztese egyesben, miután a szombati női döntőben három szettben legyőzte a tunéziai Onsz Dzsaburt.

„Amióta Kazahsztánt képviselem, boldog vagyok, hogy folytathattam a játékot profi szinten” – fogalmazott Ribakina kedden, amikor hazaérkezett Nur-Szultanba.

„Senki nem tudta előre, hogyan fog sikerülni az országváltás. Természetesen nagyon örülök annak, ami történt. Fontos döntés volt számomra” – folytatta.

„A kazah szövetség és Bulat Utemuratov elnök támogatásának köszönhetően úgy érzem, ez a siker közös” – tette hozzá.

Ribakina felidézte, hogy miután elhagyta Oroszországot, nem volt könnyű a váltás a profik közé.

„A juniorkorosztály után nem egyszerű a profi lét, különösen az, hogy előkelő helyen jegyzett játékossá válj, sokaknak nem is sikerül a váltás. Számomra ez nagyon fontos időszak volt, ezért nagyon hálás vagyok az időért és lehetőségért, amit kaptam” – fogalmazott.

Ribakina elárulta: először fel sem fogta igazán, hogy wimbledoni bajnok lett, a meccslabda után ezért is maradt el részéről a másoktól látott euforikus ünneplés.

„Abban a pillanatban fel sem fogtam, hogy befejeződött a mérkőzés és megnyertem a legnagyobb tornát. De szuper boldog vagyok, megváltoztak a dolgok, ez biztos” – mondta arra utalva, hogy óriásira nőtt az érdeklődés iránta, amit biztosan nem lesz egyszerű kezelnie, de megpróbál pihenni és felkészülni a következő versenyeire.

TENISZ
WIMBLEDON, LONDON (füves pálya, 40 350 000 font)
NŐI EGYES
DÖNTŐ

Ribakina (kazah, 17.)–Dzsabur (tunéziai, 3.) 3:6, 6:2, 6:2

2022.10.25 21:12:46

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Simona Halep egyelőre hallgat és elérhetetlen. Mindössze egy érzelmes levélben reagált a doppingvétség hírére: „Ma kezdődik életem legnehezebb mérkőzése: a harc az igazságért. (...) Össze vagyok zavarodva, és becsapottnak érzem magam.”

2022.10.16 08:27:15

Tenisz nemzetisport.hu

A románok ötven éve sem nyerték meg a Davis-kupát.

2022.10.08 07:16:25

Tenisz nemzetisport.hu

A világranglista-160. magyar az amerikai Christopher Eubankset múlta felül.

2022.10.01 23:58:04

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Federert valahogy mindenki szerette. Hiszen ennyi siker mellett mindvégig megmaradt alázatosnak, játékostársnak, embernek, akinek sohasem volt balhéja (és feladott meccse sem, pedig 1500-szor lépett pályára!), akinek a tizenikszedik GS-trófea átvétele után is bármikor el tudott csuklani a hangja.