Szetthátrányból felállva Ribakina nyerte meg a wimbledoni tornát

CSELŐTEI MÁRKCSELŐTEI MÁRK
Vágólapra másolva!
2022.07.09. 14:53
null
Jelena Ribakina Grand Slam-győztes, Wimbledonban! (Fotó: Getty Images)
A kazah Jelena Ribakina 3:6, 6:2, 6:2-re legyőzte a világranglista 2. helyezett tunéziai Onsz Dzsaburt a wimbledoni teniszbajnokság női egyesének döntőjében, ezzel ő lett az első kazah GS-győztes egyesben.



TENISZ
WIMBLEDON, LONDON (füves pálya, 40 350 000 font)
NŐI EGYES
DÖNTŐ

Ribakina (kazah, 17.)–Dzsabur (tunéziai, 3.) 3:6, 6:2, 6:2

ÖSSZEFOGLALÓ

Egyvalami biztos volt a wimbledoni női egyes torna döntője előtt, mégpedig az, hogy történelem íródik, hiszen Tunéziának és Kazahsztánnak sem volt még korábban Grand Slam-győztes teniszezője egyesben – előbbi tényt Onsz Dzsabur, utóbbit Jelena Ribakina akarta megváltoztatni.

Nagy kérdés volt, melyikőjük fog jobban izgulni az első GS-tornája döntőjében, kire nehezedik rá jobban a teher, s bár a meccs nem úgy indult, mintha Ribakina túlizgulná a dolgokat, a játszma második felében rengeteget rontott, aminek két brék lett az ára.

Dzsabur magabiztosan, ellenfele gyengeségeit kihasználva teniszezett, Ribakina pedig összesen 17 ki nem kényszerített hibát követett el, így 6:3-ra a tunéziai húzta be az első szettet.

Ekkor nagyon úgy tűnt, Ribakina kezd összetörni, de a második szettben rögtön brékelte Dzsaburt, némileg kiegyenlítve a meccs képét. Dzsabur ezután kétszer is elvehette volna a kazah adogatójátékát, összesen négy bréklabdát hibázott el két gém során, az ötödikben pedig rengeteget rontva Ribakina brékelte őt, amivel már 4:1-re vezetett. És ezt az előnyt már nem engedte ki a kezéből Ribakina, aki 6:2-re hozta a második szettet.

A döntő játszmában aztán újra brékkel nyitott a kazah, s ekkor már úgy érezhettük, hogy ő az, aki fejben nagyon közel jár élete első GS-győzelméhez. Ehhez Dzsaburnak is lett volna még egy-két szava, de amikor bréklehetőséghez jutott, akkor nem tudott élni vele, majd újra elvesztette adogatását, így gyakorlatilag eldőlt a meccs.

Ribakina 6:2-re megnyerte a harmadik szettet, ezzel pedig a meccset is, így ő a történelem első kazah Grand Slam-torna-győztese női egyesben.

„Igazából már annak is nagyon tudtam volna örülni a torna előtt, ha elérem, hogy még a második héten is itt legyek, ehhez képest nyerni tudtam... Egészen elképesztő élmény számomra” – mondta Ribakina a győzelmét követően.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik