Tenisz: Djokovics várakozás közben megköszönte a szurkolók támogatását

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.01.07. 15:44
null
Novak Djokovics továbbra is döntésre vár (Fotó: Getty Images)
Továbbra is egy kiutasítottak számára fenntartott melbourne-i hotelben várakozik a hússzoros Grand Slam-győztes Novak Djokovics, akitől az ausztrál hatóságok szerdán megtagadták a belépési engedélyt, mivel a világelső – magánélete védelmére hivatkozva – továbbra sem hozta nyilvánosságra, hogy rendelkezik-e koronavírus elleni védőoltással. Djokovics ezúttal a közösségi médiában üzent a mellette álló rajongóknak.

Még mindig nem tudni, részt vehet-e a 2022-es ausztrál nyílt teniszbajnokságon a torna kilencszeres győztese, Novak Djokovics, akinek szereplését egy különengedély biztosította volna, az ausztrál hatóságok azonban szerdán megtagadták a belépési engedélyét, hiszen továbbra sem derült ki, hogy a szerb világklasszis rendelkezik-e koronavírus elleni védőoltással.

Djokovicsot az elmúlt napokban rengeteg támadás érte, ezzel együtt azonban számos rajongója, honfitársa kiáll érte, támogatja őt. Nekik üzent most a közösségi médiában, saját Instagram-oldalán a világelső.

„Az egész világon köszönet illeti azokat az embereket, akik folyamatosan támogatnak engem. Érzem, és nagyra értékelem, amit tesztek” – írta posztjában anyanyelvén, valamint angolul is a szerb.

Hétfőn kerül sor a teniszező meghallgatására, s aznap eldől, hogy Djokovics maradhat-e Ausztráliában, azaz részt vehet-e a 2022-es idény első nagy tornáján, az Australian Openen.

Az ausztrál abc.net úgy tudja, újabb játékos ügye vár tárgyalásra, mert a cseh Renata Vorácová vízumát is visszavonta az Australian Border Force. A női teniszezőt ugyanabban a hotelben helyezték el, mint Novak Djokovicsot, s neki is ott kell várakoznia a végső döntésre. Vorácová az ausztrál értesülések szerint egy hónapja érkezett Ausztráliba, ekkor pedig nem volt szüksége az oltásra, hiszen nemrégiben átesett a fertőzésen.

Az ügyet ismerő kormányzati forrás már megerősítette, Vorácovát tájékoztatták arról, hogy hamarosan el kell hagynia az országot, de azt egyelőre nem tudni, fellebbez-e a döntés ellen a cseh teniszező.

Djokovics Instagram-posztja


Sokan kiállnak a szerb teniszező mellett

Rengetegen állnak ki Dojokovics mellett (Fotó: zurnal.rs)
Rengetegen állnak ki Dojokovics mellett (Fotó: zurnal.rs)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik