CS. M. 2022.01.07 15:44 Frissítve: 2022.01.14 13:50

Tenisz: Djokovics várakozás közben megköszönte a szurkolók támogatását

Továbbra is egy kiutasítottak számára fenntartott melbourne-i hotelben várakozik a hússzoros Grand Slam-győztes Novak Djokovics, akitől az ausztrál hatóságok szerdán megtagadták a belépési engedélyt, mivel a világelső – magánélete védelmére hivatkozva – továbbra sem hozta nyilvánosságra, hogy rendelkezik-e koronavírus elleni védőoltással. Djokovics ezúttal a közösségi médiában üzent a mellette álló rajongóknak.

Novak Djokovics továbbra is döntésre vár (Fotó: Getty Images)
 
Megtagadták Djokovics belépését Ausztráliába
Djokovics különengedélye álszent és beteges – lapszemle
Felzúdulást keltett a Djokovicsnak adott engedély
Djokovics Melbourne-ben küzd a kiutasítás ellen
Ahogy Jézust, úgy Novakot is keresztre feszítik – Djokovics apja 
Djokovics óriási hibát követett el – Boris Becker
Mély lélegzetet veszek, hogy lenyugodjak – Djokovics felesége

Még mindig nem tudni, részt vehet-e a 2022-es ausztrál nyílt teniszbajnokságon a torna kilencszeres győztese, Novak Djokovics, akinek szereplését egy különengedély biztosította volna, az ausztrál hatóságok azonban szerdán megtagadták a belépési engedélyét, hiszen továbbra sem derült ki, hogy a szerb világklasszis rendelkezik-e koronavírus elleni védőoltással. 

Djokovicsot az elmúlt napokban rengeteg támadás érte, ezzel együtt azonban számos rajongója, honfitársa kiáll érte, támogatja őt. Nekik üzent most a közösségi médiában, saját Instagram-oldalán a világelső.

„Az egész világon köszönet illeti azokat az embereket, akik folyamatosan támogatnak engem. Érzem, és nagyra értékelem, amit tesztek” – írta posztjában anyanyelvén, valamint angolul is a szerb. 

Hétfőn kerül sor a teniszező meghallgatására, s aznap eldől, hogy Djokovics maradhat-e Ausztráliában, azaz részt vehet-e a 2022-es idény első nagy tornáján, az Australian Openen.

Az ausztrál abc.net úgy tudja, újabb játékos ügye vár tárgyalásra, mert a cseh Renata Vorácová vízumát is visszavonta az Australian Border Force. A női teniszezőt ugyanabban a hotelben helyezték el, mint Novak Djokovicsot, s neki is ott kell várakoznia a végső döntésre. Vorácová az ausztrál értesülések szerint egy hónapja érkezett Ausztráliba, ekkor pedig nem volt szüksége az oltásra, hiszen nemrégiben átesett a fertőzésen.

Az ügyet ismerő kormányzati forrás már megerősítette, Vorácovát tájékoztatták arról, hogy hamarosan el kell hagynia az országot, de azt egyelőre nem tudni, fellebbez-e a döntés ellen a cseh teniszező. 

Djokovics Instagram-posztja


Sokan kiállnak a szerb teniszező mellett  

Rengetegen állnak ki Dojokovics mellett (Fotó: zurnal.rs)
2022.05.23 17:44:01

Tenisz H. Á.

A selejtezős ellenfelét legyőző Fucsovics Márton készülhet Marin Cilic ellen, aki Balázs Attilát győzte le.

2022.05.05 23:37:42

Tenisz MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Beckernek sohasem sikerült szilárd alapot teremtenie az életének, nem gazdagodott hasznos tapasztalatokkal, hanem felszállt egy sugárhajtású gépre, amellyel elképesztő vakrepülést mutatott be.

2022.05.03 11:35:27

Tenisz MURÁNYI DOMONKOS

A teniszvilág új spanyol csillaga idén három tornát nyert és bejutott a top 10-be a világranglistán.

2022.04.20 23:40:11

Tenisz CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Az eset nyomán bizonyára nemcsak Oszakának volt jó napja, engem is jókedvre derített e sztori, plusz eszembe juttatta azokat a sportolókat, akik saját gyengeségből vagy önhibájukon kívül képtelenek voltak profitálni a pályafutásuk dübörgése idején járó jóval átlagon felüli jövedelmükből. És persze azokat is, akik éltek a lehetőséggel, még a korábbi szabályozott rendszerek idején is.