Tenisz: Djokovics óriási hibát követett el – Boris Becker

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.07. 09:35
null
Boris Becker szerint korábbi tanítványa, Novak Djokovics óriási hibát követ el (Fotó: AFP)
Továbbra is egy kiutasítottak számára fenntartott melbourne-i hotelben várakozik Novak Djokovics, az ausztrál nyílt teniszbajnokság kilencszeres győztese, akitől a hatóságok szerdán megtagadták a belépési engedélyt, mivel a világelső – magánélete védelmére hivatkozva – továbbra sem hozta nyilvánosságra, hogy rendelkezik-e koronavírus elleni védőoltással. Djokovics korábbi edzője, a teniszlegenda Boris Becker szerint azzal, hogy volt tanítványa nem oltatta be magát, óriási hibát követett el. 

 

Boris Becker szerint Djokovics azon felül, hogy kockáztatja részvételét az Australian Openen, elveszi magától a lehetőséget, hogy a világ valaha volt legjobb teniszezőjévé váljon.

„Korábbi edzőjeként olyannyira közel állok Novak Djokovicshoz, hogy majdnem családtagként tekintek rá. Ugyanakkor mint minden családban, néha úgy adódik, a tagok nem értenek egyet egymással – idézte a Daily Mail Beckert. – Szerintem óriási hibát követ el azzal, hogy nem oltatja be magát. A döntése nemcsak a mostani tornára, hanem a továbbiakra is kihatással lesz.”

A 34 éves sztárteniszező eddig kilencszer nyerte meg az Australian Opent, és most is ő számít a legnagyobb esélyesének. Djokovicsnak egy sikeres torna esetén lehetősége lenne lehagyni Roger Federert és Rafael Nadalt a Grand Slam-győzelmek tekintetében, jelenleg mindhárman 20 GS-trófeával rendelkeznek.

Rafael Nadal úgy gondolja: „Ha Djokovics nagyon akarná, minden probléma nélkül pályára léphetne itt, Ausztráliában. Mindenkinek joga van a saját belátása szerint dönteni, de viselnie kell a következményeket is.”

A spanyol hozzátette, megérti az ausztrálok nemtetszését, amiért kiakadtak a különengedély hallatán, szerinte mindenkinek be kell oltatnia magát, mert a világ már eleget szenvedett.

Az ausztrál miniszterelnök-helyettes, Barnaby Joyce szerint a világelsőnek nem sikerült megfelelően kitöltenie a nyomtatványokat. Szerinte ha nem mondott igazat, akkor kiutasítják.

ƒ„Csak azért, mert gazdag vagy, nem képzelheted, hogy a törvény felett állsz”fakadt ki Joyce.

Hétfőn kerül sor a teniszező meghallgatására, s aznap eldől, hogy Djokovics maradhat-e Ausztráliában, azaz részt vehet-e a 2022-es idény első nagy tornáján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik