CS. B. 2022.01.07 09:35 Frissítve: 2022.01.14 13:50

Tenisz: Djokovics óriási hibát követett el – Boris Becker

Továbbra is egy kiutasítottak számára fenntartott melbourne-i hotelben várakozik Novak Djokovics, az ausztrál nyílt teniszbajnokság kilencszeres győztese, akitől a hatóságok szerdán megtagadták a belépési engedélyt, mivel a világelső – magánélete védelmére hivatkozva – továbbra sem hozta nyilvánosságra, hogy rendelkezik-e koronavírus elleni védőoltással. Djokovics korábbi edzője, a teniszlegenda Boris Becker szerint azzal, hogy volt tanítványa nem oltatta be magát, óriási hibát követett el. 

 

Boris Becker szerint korábbi tanítványa, Novak Djokovics óriási hibát követ el (Fotó: AFP)

 

Boris Becker szerint Djokovics azon felül, hogy kockáztatja részvételét az Australian Openen, elveszi magától a lehetőséget, hogy a világ valaha volt legjobb teniszezőjévé váljon.

 
Megtagadták Djokovics belépését Ausztráliába
Djokovics különengedélye álszent és beteges – lapszemle
Felzúdulást keltett a Djokovicsnak adott engedély
Djokovics Melbourne-ben küzd a kiutasítás ellen
Ahogy Jézust, úgy Novakot is keresztre feszítik – Djokovics apja 

„Korábbi edzőjeként olyannyira közel állok Novak Djokovicshoz, hogy majdnem családtagként tekintek rá. Ugyanakkor mint minden családban, néha úgy adódik, a tagok nem értenek egyet egymással – idézte a Daily Mail Beckert. – Szerintem óriási hibát követ el azzal, hogy nem oltatja be magát. A döntése nemcsak a mostani tornára, hanem a továbbiakra is kihatással lesz.”

A 34 éves sztárteniszező eddig kilencszer nyerte meg az Australian Opent, és most is ő számít a legnagyobb esélyesének. Djokovicsnak egy sikeres torna esetén lehetősége lenne lehagyni Roger Federert és Rafael Nadalt a Grand Slam-győzelmek tekintetében, jelenleg mindhárman 20 GS-trófeával rendelkeznek. 

Rafael Nadal úgy gondolja: „Ha Djokovics nagyon akarná, minden probléma nélkül pályára léphetne itt, Ausztráliában. Mindenkinek joga van a saját belátása szerint dönteni, de viselnie kell a következményeket is.”

A spanyol hozzátette, megérti az ausztrálok nemtetszését, amiért kiakadtak a különengedély hallatán, szerinte mindenkinek be kell oltatnia magát, mert a világ már eleget szenvedett. 

Az ausztrál miniszterelnök-helyettes, Barnaby Joyce szerint a világelsőnek nem sikerült megfelelően kitöltenie a nyomtatványokat. Szerinte ha nem mondott igazat, akkor kiutasítják. 

ƒ„Csak azért, mert gazdag vagy, nem képzelheted, hogy a törvény felett állsz”fakadt ki Joyce.  

Hétfőn kerül sor a teniszező meghallgatására, s aznap eldől, hogy Djokovics maradhat-e Ausztráliában, azaz részt vehet-e a 2022-es idény első nagy tornáján.  

2023.01.29 21:25:03

Tenisz nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az új generáció nem rúgta rá az ajtót a legendákra.

2023.01.29 08:57:54

Tenisz nemzetisport.hu

A szerb klasszis alig három óra alatt nyert a görög ellen, ezzel pedig gyakorlatilag mindent vitt.

2023.01.28 13:43:35

Tenisz nemzetisport.hu

Az Australian Open meglepetésembere tudja: Kordáéknál „kötelező” a melbourne-i Grand Slam-siker.

2023.01.21 20:50:56

Tenisz nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Novak Djokovics még tartja magát.

 

2023.01.20 08:15:00

Tenisz nemzetisport.hu

A hölgyeknél kiesett a tavalyi döntős Danielle Collins, a férfiaknál nyert a 3. kiemelt, Sztefanosz Cicipasz.