CS. B. 2022.01.06 19:20 Frissítve: 2022.01.06 21:15

Tenisz: Ahogy Jézust, úgy Novakot is keresztre feszítik – Djokovics apja

Mint ismert, Novak Djokovics hiába érkezett meg az Australian Open helyszínére, Melbourne-be, az ausztrál hatóságok hosszas vizsgálatot, majd várakozást követően megtagadták tőle, hogy a koronavírus elleni oltás hiányában elhagyja a Tullamarine repülőteret, és hivatalosan is belépjen Ausztrália területére. Korábban azzal fenyegetőzött a sztárteniszező édesapja, Szrdjan Djokovics, hogy utcára vonul, ha nem engedik el a fiát, most pedig egy sajtótájékoztatón szólalt fel, és Jézus Krisztus szenvedéseihez hasonlította a világelső megpróbáltatásait. 

 

Szrdjan Djokovics szerint a fia a szegény és elnyomott országok szimbólumává vált (Fotó: AFP)

 

Victoria állam és az Ausztrál Teniszszövetség felszólította Djokovicsot, hogy magyarázza el a nyilvánosság előtt, miért kapott orvosi igazolást az országba való beutazáshoz anélkül, hogy beoltottságát igazolta volna. Djokovicsnak ez nem sikerült. A világklasszis teniszező édesapja állította: az érintett órákon át várt egy reptéri szobában, egy fegyveres őr társaságában, mire megszületett a döntés.

 
Megtagadták Djokovics belépését Ausztráliába
Djokovics különengedélye álszent és beteges – lapszemle
Felzúdulást keltett a Djokovicsnak adott engedély
Djokovics Melbourne-ben küzd a kiutasítás ellen

„Fogalmam sincs, mi folyik itt. Öt órája tartják fogva a fiamat. Ha fél órán belül nem engedik el, akkor az utcára vonulunk. Ez mindenkinek a küzdelme” – nyilatkozta ekkor Djokovics édesapja, Szrdjan Djokovics a 7news.com.au-nak.

Ezután a szerb sajtóban szólalt fel a fiáért a világelső édesapja. Szerinte, ahogy Jézus Krisztust, úgy Novak Djokovicsot is megpróbálják keresztre feszíteni.

„A fiam ausztrál fogságban van, de sohasem volt szabadabb. Novak a szabad világ – amely a szegény és elnyomott országok lakóié – szimbólumává és vezetőjévé vált – kezdte eszmefuttatását a világelső belgrádi éttermében rendezett csütörtöki sajtótájékoztatón Szrdjan Djokovics. Jézust is keresztre feszítették, mindent megtettek vele, de kitartott, s a mai napig köztünk él. Most hozzá hasonlóan Novakot is megpróbálják keresztre feszíteni, ellehetetleníteni.”   

2023.02.04 23:55:27

Tenisz nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A legjobb magyar az első pontját 0:4, semmi 40 után ütötte.

2023.02.04 13:54:06

Tenisz nemzetisport.hu

A gallok az utolsó pillanatban Adrian Mannarinót vetették be Fucsovics ellen, s a csereember győzött is.

2023.02.04 11:30:19

Tenisz nemzetisport.hu

A magyar páros nagyszerű teljesítménnyel múlta felül az ötszörös GS-torna-győztes Nicolas Mahut és Arthur Rinderknech duóját.

2023.02.03 12:43:08

Tenisz nemzetisport.hu

Piros Zsombor sikere után nem jött össze az újabb magyar győzelem.

2023.02.03 12:23:33

Tenisz nemzetisport.hu

A magyar teniszező a második szettben kis híján háromgémes hátrányba került, végül 6:3-ra azt is behúzta.