Tenisz: a Netflixen jön majd a sorozat Djokovics botrányáról

Vágólapra másolva!
2022.01.13. 12:37
null
Djokovics már edz Melbourneben, de az indulása bizonytalan (Fotó: AFP)
A Netflixen várhatóan 2023-ban érkezik majd a streaming-szolgáltató kínálatába a Formula–1-es Drive to Survive sorozat mintájára készülő, és az idei teniszidényt fókuszba helyező dokumentumfilm-sorozat, amelynek már folynak a forgatási munkálatai Ausztráliában, így az első részeknek vélhetően Novak Djokovics vízumügye lesz a témája.

Mint ismert az idei év egyik első sportbotránya Novak Djokovicshoz fűződik, aki előbb orvosi mentességet kapott a koronavírus elleni oltás alól, majd megvonták tőle Ausztráliában az országba belépéshez szükséges vízumát, amit végül a dolgok jelenlegi állása szerint hétfőn visszakapott, így beléphetett az országba – ettől függetlenül az ausztrál egészségügyi miniszter pénteken simán dönthet úgy, hogy kiutasítja a szerbet.

Csütörtökön aztán megtartották az Australian Open főtáblájának a sorsolását, amelyen az első kiemelt Djokovics is ellenfelet kapott, s ha pályára léphet a tornán, akkor honfitársa, Miomir Kecmanovics ellen játszik.

A szerb klasszis beutazása körül kirobbant botránynak vélhetően a Netflix illetékesei örülnek a legjobban, hiszen így minden bizonnyal az egekbe fog szökni majd a szolgáltató műsorában jövő évben várható dokumentumfilm-sorozatának a nézettsége, amelyet az idei teniszidényről forgatnak – jelenleg is dolgoznak a filmesek Melbourne-ben.

Egészen biztosan derülnek majd ki új dolgok a világelső belépési botrányával kapcsolatban, brit sajtóértesülések szerint a nemzetközi teniszvilág vezetői áldásukat adták a produkcióra.

Noha a nemzetközi profi tenisz világa meglehetősen zárt, nem feltétlenül formabontó, hogy kamerák segítségével igyekszik a sportág közelebb kerülni a nézőkhöz.

Korábban például a volt világelső Andy Murray a sérülése utáni visszatéréséről készült sorozat, s a kétszeres olimpiai bajnok az első között állt a Netflix szériája mögé.

„Abszolút támogatom a sorozatot, a sportágunknak szüksége van rá, hogy abból aztán népszerűsége tudjon meríteni. Amikor megjelent, mindenki a Drive to Survive-ról beszélt, és én is láttam néhány részt. Azt gondolom, hogy egy hasonló műsor nagyon jót tenne a tenisznek” – fogalmazott Andy Murray.

Arról, hogy a sorozat végül mikor érkezik és pontosan hány részből áll majd, egyelőre nem tudni, csupán annyi a biztos, hogy valamikor 2023 során válik majd elérhetővé a szolgáltató kínálatában.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik