Franck Ribéry egy 460 lóerős Audi versenyautóban - videó!

Vágólapra másolva!
2011.07.16. 15:31
A Bayern München sztárja imádja az autóversenyeket, de most először ült igazi versenyautóban. A bivalyerős autóról Sebastian Vettel jutott eszébe: a Bayernnek is úgy kell kezdenie az idényt, ahogy az F1-es világbajnok tette.
FRANCK RIBÉRY EGY DTM AUDI A4-BEN

FRANCK RIBÉRY EGY DTM AUDI A4-BEN

A bajor csapat francia szélsője közismerten nagy barátja az autó- és motorversenyeknek, de eddig még nem volt alkalma igazi versenyautóban ülni. A Bild most elintézett neki egy emlékezetes első alkalmat. A német túraautó bajnokság (DTM) egyik 460 lóerős Audi A4-esének anyósülésén érezhette meg Ribéry, hogy milyen érzés 2,8 másodperc alatt álló helyzetből 100 km/h-ra gyorsulni.

„Szenzációs érzés volt! Ez volt az első alkalom, hogy igazi versenyautóban ülhettem. Imádom az autó- és motorsportokat! Otthon, Franciaországban gyakran szoktam motokrosszozni és quadozni a fivéremmel és a sógorommal. Számomra az a tökéletes kikapcsolódás" – mondta Ribéry a Bild riporterének.

A francia focista eztán azt is bevallotta, hogy motivációt is tud meríteni az autósportból, főleg, ha Sebastian Vettelt, a Formula–1 világbajnokát látja versenyezni.

„Nekünk is ugyanúgy kell kezdenünk a szezont, ahogy Sebastian csinálta. Már a rajtnál el kell húznunk a mezőnytől."

Ribéry persze azt is tudja, hogy a jó rajt után sem kapcsolhatnak ki, mert a szurkolók idén azt várják, hogy a Bayern visszaszerezze a bajnoki címet. És akkor még a Bajnokok Ligájáról nem is szóltunk.

„Az idei BL-szezon különösen fontos lesz számomra és a csapat számára is, mivel Münchenben lesz a döntő. Egy álom válna valóra, ha mi is ott lehetnénk."

Ribéry nem rejti véka alá véleményét, amikor a régi edzőről, Luis van Gaalról és az új trénerről, Jupp Heynckesről kérdezik.

„Az edző nagyon szimpatikus, nagyon közvetlen. Minden játékossal sokat beszélget, megérti a játékosokat. Jó előérzetem van, mert nagyon jó a hangulat most a csapatnál" – mondja Ribéry, aki idén is Dortmundot tartja a legnagyobb riválisnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik