Sevilla: újabb szintlépés, nullás egyenleg mellett?

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.08.26. 15:00
null
Monchi már a jövőt fürkészi (Fotó: AFP)
A koronavírus és a gazdasági világválság árnyékában sem szünetel az átigazolási időszak, s mint 2008 óta mindig, ezúttal is megkíséreljük ráncba szedni a topligák jöttek-mentekjeit. A negyedik hetet szokásainknak megfelelően Angliában kezdtük, majd Olaszországban folytattuk, hogy elérkezzünk Németországon át a napfényes Franciaországba, majd – néhány napos pihenőt követően – Spanyolországban zárjunk.


Sevilla, Valencia: nem az oroszlánokat, egymást akarják megelőzni – írtuk tavaly a La Liga nagy hármasának nyomába eredő párosról, amelyből a SEVILLA ismét megnyerte az Európa-ligát, és a bajnokságban a negyedik helyen végzett, az Atlético Madriddal azonos pontszámmal, a Valencia pedig a kilencedik hely után öles léptekkel halad az anyagi csőd felé.

NULLÁS EGYENLEG. A Sevilla előző évtizedét illik abból az aspektusból megítélni, hogy ezen idő alatt nagyjából nullára hozta a vételek és eladások mérlegét, olyan bomba üzletekkel megspékelve ez irányú tevékenységét, mint Dani Alves, Álvaro Negredo, Jesús Navas, Geoffrey Kondogbia, Alberto Moreno, Ivan Rakitic, Gary Medel, Carlos Bacca, Aleix Vidal, Steven Nzonzi, Grzegorz Krychowiak, Kévin Gameiro, Vitolo, Vicente Iborra, Jevhen Konopljanka, Clément Lenglet, Munir El Haddadi, Tomas Vaclik, Wissam Ben Yedder, Pablo Sarabia. Ugyanakkor az elmúlt pár évben Luis Muriel, Simon Kjaer, Quincy Promes, Guilherme Arana, Munasz Dabbur, Ibrahim Amadou és Joris Gnagnon megvétele nem sült el jól, korábban pedig a lehető legrosszabb ütemben adták el Ciro Immobilét, Joaquín Correát, David Soriát és Iago Aspast, valamint alaposan befürödtek a brazil csodaközéppályással, Gansóval.

De még ez is belefért, mert az igazolások döntő többsége bevált, és ne feledjük: évente 15-20 játékos érkezett és távozott!

A mostani sikerekben óriási szerepe van a sportigazgató Monchinak, aki klub egykori kapusának, aki a fenti üzletek nagy részét nyélbe ütötte, bár tett egy római kitérőt 2017 és 2019 között (és a nagy transzferátort spanyol klubja csak ötmillió euróért engedte el, mondhatni, tanultak egymástól a felek). Neki és a hatalmas megfigyelőhálózatnak köszönhető az „ingyenes” csapatépítés, az utánpótlásban dolgozóknak pedig az, hogy az első csapatba nem férő akadémistákat rendre nagyon jó áron, azaz sok millió euróért tudják eladni.

BEPÓTOLTA A KIESŐ ÉVEKET. Érdekes a tavaly történtek fényében az Antonio Conte által az El-döntő után elővezetett kifogás, miszerint a Sevilla a sokkal nagyobb rutinja miatt nyerte meg ellenük a finálét: a 2019 áprilisában aláíró Monchi szívfájdalom nélkül – és jó pénzekért – elengedte a Ben Yedder, Muriel, Sarabia, Promes, Maximilian Wöber, Kjaer, Arana, Nolito, Gabriel Mercado, Sergio Rico, Gnagnon, Sébastien Corchia, Roque Mesa, Ibrahim Amadou, Aleix Vidal sort, ezzel egyrészt sok bért megspórolt, másrészt kitakarított elődjei után, harmadrészt százmillió euró bevételre tett szert, amelyet még ennyivel megpótolva szerzett egy komplett új csapatot a „transzfervarázsló” .

 

Akik közül Jules Koundé, Bono, Jusszef en-Nesziri, Lucas Ocampos, Diego Carlos, Joan Jordán, Luuk de Jong, Suso, Óliver Torres, Fernando, Nemanja Gudelj és Sergio Reguilón vett részt a finálén, ez éppen tizenkét játékos, és közülük csak a 11 millióért megvett középpályás, Óliver Torres nem lépett pályára a fináléban!

A TIZENHARMADIK HARCOS. És említsük meg a profik közé 2019 nyarán már Monchi alatt felkerült kapust, Javi Díazt, őt szintén nevezte Julen Lopetegui. Az igazi veteránok közül Éver Banega és Jesús Navas kezdett, előbbi éppen az Intertől jött, nem a legjobb szájízzel elválva az olasz csapattól, de mivel Sevillában nagy kedvenc volt, megbocsátották neki, hogy ingyen távozott, és hétmillió eurót kellett fizetni a visszatéréséért. Őt papíron már a döntő előtt elengedték, de csak október elsején csatlakozik a szaúdi al-Sababhoz. A nemsokára a 35. évébe lépő Navas szerződése jövőre jár le nevelőcsapatában, az Inter elleni volt az 520. mérkőzése a csapatban! És még húszmillió eurót kerestek is rajta, ennyiért engedték el a Manchester Cityhez, ahonnan ingyen tért meg.


Monchi tavaly bizalmat szavazott a spanyol válogatott és a Real Madrid éléről is méltatlan módon elküldött Lopeteguinak, és határozottságára jellemző, hogy opciós megvétele után azonnal áruba bocsátotta Maximilian Wöbert, lehajolt félmillió euróért Yan Brice visszavétele és azonnali eladása esetében, megvétele után fél évvel eladta Javier Hernándezt, és ötmilliós bukással és csak kétmilliós bónuszlehetőséggel Dabburt.


NEM MINDEN PAPSAJT.
Ami eddig biztos: a 25 millió euróért megvett szélsőt, Rony Lopest kölcsönkapta egy évre a Nice, alig húszmilliós vételi opcióval, a remek idényt produkáló Sergio Reguilón visszatér kölcsönjátéka után a Real Madridhoz, a marokkói kapus, Bono pedig a Gironához, a 31 éves Kjaert 3.5 millióért elopciózta a Milan – ahonnan 21 millióért jött Suso, aki első sevillai idényében 23 mérkőzésén alig 3 kanadai pontig jutott (Lopes mérlege 14/1).

Vendégjátéka után visszatért a sevillaiakhoz a 19 éves szélső, Bryan Gil, a Real Madrid B-ben sem remeklő ék, Marc Gual, az U21-es válogatott jobbhátvéd, Alejandro Pozo, vetélytársa, az egyszeres francia válogatott Sébastien Corchia, a 31 éves középső középpályás, Roque Mesa, kölcsönben a Deportivo La Corunát tíz, legutóbb a Granadát 14 góllal segítő középcsatár, a 24 éves Carlos Fernández (a Benfica, a Celta Vigo és a Levante is vinné), a Rennes-től 13.5 millióért vett francia középső védő, Joris Gnagnon, a Lille-től 14.4 millióért vett szűrő, Ibrahim Amadou, no és a harmincat már elhagyó szélső mindenes, Aleix Vidal, akit még két évig köt szerződés a Sevillához.

LUUKKAL VOLT AZ ERŐ, MARAD. Természetesen egy ilyen idény után kelendőek a sztárok: a tízmilliós opciója ellenére Párizsból visszatérő Ricót egy német csapat, a Lazio és a Galatasaray, Koundét és Ocampost a Real Madrid monitorozza, a szélsőt kiszemelte magának Adama Traoré esetleges eladása utánra a Wolverhampton (ára ötvenmillió euró körüli, a kivásárlási ára 65 millió). Diego Carlos neve felmerült a Manchester Citynél és a Liverpoolnál, a már 31 esztendős Franco Vázquezt visszavinné Olaszországba a Fiorentina, a Milan és a Lazio is. Aleix Vidalért az Alavés, Pozóért a Mallorca, Gnagnonért a Rennes érdeklődik, Corchiáért az Espanyol, spanyol források szerint a Leganés meg külön kamionokat küldene a városba, hogy a Gil, Mesa, Amadou, Juan Soriano négyest elköltöztesse legalább egy évre.

Koundé nagyon felkapott, a Liverpool érdeklődik iránta is angol lapok szerint, a vírusos időre tekintettel már 35 millióért vihető a bekk. A Marca szerint bejelentkezett egy meg nem nevezett csapat Navas és a balbekk Sergio Escudero iránt, és Luuk de Jongnak is lehet kérője, mert Monchi kétszer is megerősítette, hogy nem eladó a holland ék.

Az espanyolos középpályásért, Marc Rocáért 15 milliót ajánlott az Atlético Madrid, ezt kellene überelnie Monchinak. Sok pénze aligha lesz, Bonóra a vételi opció 4.5 millió euró, de csak hármat adna érte, Reguilónt megvételéről nem is alkudozik, a védő 20-30 millióba kerülne. Még Kubo Takefuszát sem tudták kölcsönvenni végül a madridiaktól, a Valenciától ingyen elengedett Dani Parejóról, valamint Francis Coquelinről is lemaradtak.

KETTEN AZ INTERŐL? Tízmillió lenne talán Ivan Rakiticre, egymillióval többet kért a középső középpályás Can Kahveciért a Basaksehir, közel húszmilliót a Real Madrid Óscarért. Csatárból soha nem elég, a harmadik számú Ante Budimir lehet, akiért 15 milliót kér klubja, a Mallorca, amely jelentősen engedni kényszerül a negyvenmilliós kivásárlási árból a kiesés miatt. De még mindig olcsóbb a horvát, mint a mainzi Jean-Philippe Mateta...

Kiszemelt volt a török kapus, Ugurcan Cakir is, egészen addig, amíg a Trabzonspornál be nem jelentkezett egy húszmilliós ajánlattal a Brighton, feleennyibe kerül a portugál válogatott kerettag Rui Silva (Granada). Az interes Joao Mário kölcsönvétele ingyenes, de 14 millió eurós vételi opció feltétel, az olasz sajtó egy része szerint a Sevilla vevő lenne az interes Cristiano Biraghira, az argentin bal oldali mindenesért, a 27 éves, sokszoros argentin válogatott Marcos Acunáért tizenötmilliót követel a Sporting CP.

És legalább kétszer ennyit kaphat a Porto a mexikói középpályásért, szélső védőért, Jesús Coronáért. Az európai megfigyelők helyében mi azonnal elküldenénk az embereinket Mexikóba, hogy nézzék meg César Montest, akit relatíve olcsón, pármillió euróért elvihet a Sevilla. A meglepetéskiszemelt mégis inkább a középpályás Erick Pulgar (Fiorentina) vagy Patrik Schick (Roma).

TRANSZFERBEN NINCS BARÁTSÁG! Ha valahol, hát Sevillában nagy eséllyel „magához tér” a Roma egykoron nagy reményekkel és 16 millió euróért vett holland bekkje, Rick Karsdorp, erre a nyárra ilyen transzfereket várhatunk a Monchi-művektől. A sportigazgató egy interjúban nem kertelt, bevallotta, hogy ő és Rakitic jó barátok, de egyszerűen nem áll úgy jelenleg a Sevilla, hogy meg tudná őt fizetni: a horvát középpályás évi 15 millió eurót kap bruttóban Barcelonában, ahová még egy évig szerződés köti.

Itt jegyeznénk meg, hogy az El-szereplés 27 millió eurót fialt a hatodik UEFA-kupa-/El-győzelmét arató „Hős6os” klub számára, amelynek vezetői ezen a következő idényben szintet szeretnének lépni.

Lehetőleg költekezés nélkül.

A LA LIGA ÁTIGAZOLÁSAI, 2020 NYARA

ALAVÉS
ÉRKEZETT:
Kölcsönbe:
Deyverson (Palmeiras), Rodrigo Battaglia (Sporting CP), Florian Lejeune (Newcastle United)
Kölcsönből vissza: Patrick Twumasi (Gaziantep), Saúl García (Vallecano), Ramón Miérez (Tenerife), Ermedin Demirovic (St. Gallen), John Guidetti (Hannover), Antonio Sivera (Almería), Burgui (Zaragoza)
TÁVOZOTT: Ermedin Demirovic (Freiburg, 3 700 000 euró), Patrick Twumasi (Hannover, 700 000)
Kölcsönbe: Ramón Miérez (NK Osijek)
Kölcsönből vissza: Aleix Vidal (Sevilla), Víctor Camarasa (Sevilla), Lisandro Magallán (Ajax), Ljubomir Fejsza (Benfica), Oliver Burke (West Bromwich), Roberto (West Ham)

ATLÉTICO MADRID
ÉRKEZETT:
Álvaro Morata (Chelsea, kölcsön után végleg, 56 000 000), Ivo Grbic (NK Lokomotiva, 7 000 000), Manu Sánchez (Atlético Madrid B)
Kölcsönbe: Yannick Carrasco (Talien Professional)
Kölcsönből vissza: Nehuén Pérez (Famalicao), Francisco Montero (La Coruna), Víctor Mollejo (La Coruna), Nikola Kalinic (Roma)
TÁVOZOTT: Antonio Adán (Sporting CP, i.), Caio Henrique (Monaco, 8 000 000)
Kölcsönbe: Francisco Montero (Besiktas)
Kölcsönből vissza: Yannick Carrasco (Talien Professional)

ATHLETIC BILBAO
ÉRKEZETT:
Oihan Sancet (Bilbao B)
Kölcsönből vissza: Inigo Vicente (Mirandés), Peru Nolaskoain (La Coruna), Cristian Ganea (Viitorul)
TÁVOZOTT:
Benat Etxebarria (szerződése lejárt), Mikel San José (szerződése lejárt), Cristian Ganea (Arisz, ingyen), Aritz Aduriz (visszavonult)

BARCELONA
ÉRKEZETT:
Miralem Pjanic (Juventus, 60 000 000), Trincao (Braga, 31 000 000), Matheus Fernandes (Palmeiras, 7 000 000), Pedri (Las Palmas, 5 000 000), Inaki Pena (Barcelona B)
Kölcsönből vissza: Rafinha (Celta Vigo), Oriol Busquets (Twente), Jean-Clair Todibo (Schalke), Juan Miranda (Schalke), Philippe Coutinho (Bayern München), Carles Alená (Betis), Moussa Wagué (Nice)
TÁVOZOTT: Arthur (Juventus, 72 000 000), Carles Pérez (Roma, kölcsön után végleg, 11 000 000), Marc Cucurella (Getafe, kv., 10 000 000), Arda Turan (Galatasaray, ingyen), Ivan Rakitic (Sevilla, 1 500 000)

BETIS
ÉRKEZETT:
Edgar González (Betis B), Martín Montoya (Brighton, i.), Claudio Bravo (Manchester City, i.), Víctor Ruiz (Besiktas, i.)
Kölcsönből vissza: Antonio Sanabria (Genoa), Wilfrid Kaptoun (Almería), Juanjo Narváez (Las Palmas), Francis Guerrero (Almería), Aitor Ruibal (Leganés), Víctor Camarasa (Alavés)
TÁVOZOTT: Giovani Lo Celso (Tottenham, kölcsön után végleg, 32 000 000), Antonio Barragán (szl.), Javi García (Boavista, i.), Zuhair Feddal (Sporting CP, 3 000 000), Juanjo Narváez (Zaragoza, i.)
Kölcsönbe: Edgar González (Oviedo)

Kölcsönből vissza: Alfonso Pedraza (Villarreal), Carles Alená (Barcelona)

CELTA VIGO
ÉRKEZETT:
Renato Tapia (Feyenoord, ingyen), Álvaro Vadillo (Granada, ingyen), Miguel Baeza (Real Madrid B, 2 500 000)
Kölcsönbe: Lucas Olaza (Boca Juniors)
Kölcsönből vissza: Emre Mor (Galatasaray), David Costas (Almería), Jozabed Sánchez (Girona)
TÁVOZOTT: Pione Sisto (Midtjylland, 2 500 000)
Kölcsönbe: Juan Hernández (Sabadell)

Kölcsönből vissza: Jeison Murillo (Sampdoria), Filip Bradaric (Cagliari), Rafinha (Barcelona), Pape Cheikh (Lyon), Fjodor Szmolov (Lokomotiv Moszkva)

CÁDIZ
ÉRKEZETT:
Álvaro Giménez (Birmingham City, kölcsön után végleg, 2 700 000 euró), Choco Lozano (Girona, kölcsön után végleg, 2 500 000), Iván Alejo (Getafe, kv., 2 000 000), Jorge Pombo (Zaragoza, 1 200 000), Filip Malbasics (Tenerife, kv., 1 000 000), Álvaro Negredo (al-Naszr, i.), David Mayoral (UCAM Murcia, i.), Jens Jönsson (Konyaspor, i.)
Kölcsönbe: Jeremías Ledesma (Rosario Central)
Kölcsönből vissza: Matos Garcia (Twente), Djordje Jovanovics (Cartagena), Sergio Sánchez (Albacete), David Carmona (Santander)
TÁVOZOTT: Sergio Sánchez (szl.)

EIBAR
ÉRKEZETT: Damian Kadzior (Dinamo Zagreb, 2 000 000)
Kölcsönbe: Recio (Leganés)

Kölcsönből vissza: José Antonio Martínez (Granada), Roberto Olabe (Extremadura)
TÁVOZOTT: Fabián Orellana (Valladolid, i.), Gonzalo Escalante (Lazio, i.), Charles (Pontevedra, i.), Iván Ramis (visszavonult), Pablo de Blasis (szl.)
Kölcsönből vissza: Sebastián Cristóforo (Fiorentina)

ELCHE
ÉRKEZETT:
Kölcsönbe: Dani Escriche (Huesca)
Kölcsönből vissza:
Jony Niguez (Alcoyano)
TÁVOZOTT: Juan Cruz (Osasuna, 2 750 000), Óscar Gil (Espanyol, 500 000), Jonathas (Sarjah, i.), Iván Sánchez (Birmingham City, i.), Manuel Sánchez (visszavonult)
Kölcsönből vissza:
Dani Escriche (Huesca)

GETAFE
ÉRKEZETT:
Marc Cucurella (Barcelona, kölcsön után végleg, 10 000 000), Enes Ünal (Villarreal, 9 000 000), Hugo Duro (Getafe B)
Kölcsönbe: Cucho Hernández (Watford), Ante Palaversa (Manchester City)
Kölcsönből vissza: Álvaro Jiménez (Albacete), Ignasi Miquel (Girona), Jack Harper (Alcorcón), Ignasi Miquel (Girona)
TÁVOZOTT: José Carlos Lazo (Almería, kölcsön után végleg, 4 000 000), Enric Gallego (Osasuna, 2 000 000), Iván Alejo (Cádiz, kv., 2 000 000), Merveil Ndockyt (NK Osijek, 550 000), Raúl Carnero (Valladolid, kv.), Vitorino Antunes (Sporting CP, i.), Jorge Molina (Granada, i.)
Kölcsönbe: Hugo Duro (Real Madrid B)
Kölcsönből vissza: Oghenekaro Etebo (Stoke City), Jason (Valencia), Deyverson (Palmeiras), Kenedy (Chelsea)

GRANADA
ÉRKEZETT:
Maxime Gonalons (Roma, kölcsön után végleg, 4 000 000), Dimitri Foulquier (Watford, kölcsön után végleg, 2 000 000), Luis Milla (Tenerife, 5 000 000), Jorge Molina (Getafe, i.), Alberto Soro (Real Madrid, 2 500 000)
Kölcsönbe: Jesús Vallejo (Real Madrid), Kenedy (Chelsea), Yangel Herrera (Manchester City)
TÁVOZOTT: Álvaro Vadillo (Celta Vigo, ingyen)
Kölcsönből vissza: Yangel Herrera (Manchester City), Jesús Vallejo (Real Madrid), Carlos Fernández (Sevilla), Gil Dias (Monaco), José Antonio Martínez (Eibar)

HUESCA
ÉRKEZETT: Gastón Silva (Independiente, i.), Pablo Insua (Schalke, kv.), Andrés Fernández (Villarreal)
Kölcsönbe: Sergio Gómez (Dortmund), Pablo Maffeo (VfB Stuttgart)
Kölcsönből vissza: Serdar Gürler (Göztepe), Dani Escriche (Elche), Jaime Seoane (Lugo), Alekszandar Jovanovics (La Coruna), Jonathan Toro (Tondela), Joaquín Munoz (Mirandés)
TÁVOZOTT: Pedro López (szl.), Luisinho (szl.), Serdar Gürler (Antalyaspor)
Kölcsönbe:
Dani Escriche (Elche)
Kölcsönből vissza: Jordi Mboula (Monaco), Miguelón (Villarreal), Cheick Doukouré (Levante), Cristo (Udinese), Josué Sá (Anderlecht), Dani Raba (Villarreal), Rubén Yánez (Getafe), Toni Datkovic (Lokomotiva Zagreb)

LEVANTE
ÉRKEZETT:
Jorge de Frutos (Real Madrid, kv., 2 500 000), Mickaël Malsa (Mirandés, i.), Son (Ponferradina, i.), Dani Gómez (Real Madrid, 2 500 000)
Kölcsönből vissza: Raphael Dwamena (Zaragoza), Antonio Luna (Vallecano), Armando Sadiku (Málaga), Pepelu (Tondela), Cheick Doukouré (Huesca), Ivi López (Ponferradina)
TÁVOZOTT: Moses Simon (Nantes, kv., 5 000 000), Iván López (szl.), Bruno González (Valladolid, i.), Raphael Dwamena (Vejle, i.), Armando Sadiku (Büyüksehir, i.), Ivi López (Raków Czestochowa, i.)
Kölcsönbe: Pepelu (Guimaraes)

Kölcsönből vissza: Borja Mayoral (Real Madrid)

OSASUNA
ÉRKEZETT:
Enric Gallego (Getafe, kv., 2 000 000), Raúl Navas (Sociedad, kv., 250 000), Lucas Torró (Eintracht Frankfurt, 2 000 000), Juan Cruz (Elche, 2 750 000)
Kölcsönből vissza: Brandon (Girona), Juan Villar (Rayo Vallecano)
TÁVOZOTT: Fran Mérida (Espanyol, i.), Luis Perea (Leganés, 3 000 000)
Kölcsönbe: Robert Ibánez (Leganés)
Kölcsönből vissza: José Manuel Arnáiz (Leganés), Toni Lato (Valencia), Pervis Estupinán (Watford)

REAL MADRID
ÉRKEZETT:

Kölcsönből vissza: Kubo Takefusza (Mallorca), Asraf Hakimi (Dortmund), Martin Ödegaard (Real Sociedad), Andrij Lunyin (Oviedo), Sergio Reguilón (Sevilla), Jesús Vallejo (Granada), Alberto Soro (Zaragoza), Álvaro Odriozola (Bayern München), Óscar (Leganés), Luca Zidane (Santander), Borja Mayoral (Levante), Dani Gómez (Tenerife), Dani Ceballos (Arsenal)
TÁVOZOTT: Asraf Hakimi (Inter, 40 000 000 euró), Javi Sánchez (Valladolid, kölcsön után végleg, 3 000 000), Jorge de Frutos (Vallecano, kölcsön után végleg, 2 500 000), Luca Zidane (szl.), Dani Gómez (Levante, 2 500 000), James Rodríguez (Everton, i.), Óscar (Sevilla, 13 500 000), Alberto Soro (Granada, 2 500 000)
Kölcsönbe:
Kubo Takefusza (Villarreal, 2 500 000), Reinier (Dortmund), Jesús Vallejo (Granada), Brahim Díaz (Milan), Dani Ceballos (Arsenal)
Kölcsönből vissza: Alphonse Areola (PSG)

REAL SOCIEDAD
ÉRKEZETT:
David Silva (Manchester City, i.), Roberto López (Sociedad B)
Kölcsönből vissza: Jon Bautista (Eupen), Gerónimo Rulli (Montpellier), Modibo Sagnan (Mirandés), Martín Merquelanz (Mirandés), Kévin Rodrigues (Leganés)
TÁVOZOTT: Raúl Navas (Osasuna, 250 000), David Zurutuza (visszavonult), Gero Rulli (Villarreal, 5 000 000)
Kölcsönből vissza: Martin Ödegaard (Real Madrid)

SEVILLA
ÉRKEZETT:
Suso (Milan, kv., 24 000 000), Óscar (Real Madrid, 13 500 000), Bono (Girona, 4 000 000), Ivan Rakitic (Barcelona, 1 500 000)
Kölcsönből vissza: Juan Soriano (Leganés), Roque Mesa (Leganés), Bryan Gil (Leganés), Carlos Fernández (Granada), Joris Gnagnon (Rennes), Marc Gual (Real Madrid B), Aleix Vidal (Alavés), Sébastien Corchia (Espanyol), Alejandro Pozo (Mallorca), Ibrahim Amadou (Leganés)
TÁVOZOTT: Simon Kjaer (Milan, kv., 3 500 000), Éver Banega (al-Sabab, i.), Sergio Rico (PSG, kv., 6 000 000), Marc Gual (Alcorcón)
Kölcsönbe: Rony Lopes (Nice)
Kölcsönből vissza: Sergio Reguilón (Real Madrid)

VALENCIA
ÉRKEZETT: Hugo Guillamón (Valencia B)

Kölcsönből vissza: Alex Carbonell (Fortuna Sittard), Toni Lato (Osasuna), Álex Blanco (Zaragoza), Jason (Getafe), Álex Centelles (Famalicao), Uros Racsics (Famalicao)
TÁVOZOTT: Ezequiel Garay (szl.), Ferran Torres (Manchester City, 23 000 000), Dani Parejo (Villarreal, i.), Francis Coquelin (Villarreal, 6 500 000), Rodrigo (Leeds United, 30 000 000)
Kölcsönbe: Cristiano Piccini (Atalanta)
Kölcsönből vissza: Jaume Costa (Villarreal), Alessandro Florenzi (Roma)

REAL VALLADOLID
ÉRKEZETT:
Javi Sánchez (Real Madrid, kölcsön után végleg, 3 000 000), Luis Pérez (Tenerife, i.), Fabián Orellana (Eibar, i.), Raúl Carnero (Getafe), Son Veisszman (Wolfsberg, 4 000 000), Bruno González (Levante, i.), Roberto (West Ham, i.)
Kölcsönből vissza: Álvaro Aguado (Numancia), Marcos André (Mirandés), Anuar (Panathinaikosz)
TÁVOZOTT: Mohammed Salisu (Southampton, 12 000 000), Hatem Ben Arfa (szl.)
Kölcsönbe: Stiven Plaza (Trabzonspor, 100 000), Anuar (APOEL Nicosia, i.)
Kölcsönből vissza: Enes Ünal (Villarreal), Pedro Porro (Manchester City), Matheus Fernandes (Palmeiras), Sandro Ramírez (Everton), Raúl Carnero (Getafe)

VILLARREAL
ÉRKEZETT:
Dani Parejo (Valencia, i.), Francis Coquelin (Valencia, 6 500 000)
Kölcsönbe: Kubo Takefusza (Real Madrid, 2 500 000)
Kölcsönből vissza: Alfonso Pedraza (Betis), Dani Raba (Huesca), Miguelón (Huesca), Enes Ünal (Valladolid), Jaume Costa (Valencia)
TÁVOZOTT: Karl Toko Ekambi (Lyon, kv., 11 500 000), Álvaro González (Marseille, 4 000 000), Akram Afif (al-Szadd, kv., 1 000 000), Santi Cazorla (al-Szadd, i.), Mariano Barbosa (szl.), Bruno Soriano (visszavonult), Enes Ünal (Getafe, 9 000 000)
Kölcsönbe: Xavi Quintilla (Norwich City), Miguelón (Espanyol)
Kölcsönből vissza: André Zambo Anguissa (Fulham)

Lezárva szombaton reggel, vastaggal az elmúlt két hét eseményei.
i: ingyen, kv.: kölcsön után végleg

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik