Két Matheust vett a Barcelona, jöhet a 150 millió eurós csatár is

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.08.11. 19:16
null
Csak kevés csatártárs tudja felvenni Messi ritmusát... (Fotó: AFP)
A koronavírus és a gazdasági világválság árnyékában sem szünetel az átigazolási időszak, s mint 2008 óta mindig, ezúttal is megkíséreljük ráncba szedni a topligák jöttek-mentekjeit. A második hetet szokásainknak megfelelően Angliában kezdtük, a Manchester Cityvel, majd következett Milánó „ördögi” fele, hogy elérkezzünk a napfényes Monacón át Dortmundba, hogy Barcelonában fejezzük be a második nyári körünket.

Az FC BARCELONA legvérmesebb hívei is elismerik, hogy ugyan a vezetők nem sajnálták a pénzt a közelmúltban a toptranszferekre, de a Philippe Coutinho, Ousmane Dembélé párosért kiadott mindenestül közel 400 millió euró zöme egyelőre ablakon kidobott pénz, és kész szerencse, hogy találtak bőkezű angol csapatot az André Gomes, Lucas Digne, Yerry Mina triónak, Paulinhónak akadt egy dúsgazdag kínai, Malcomnak orosz kérője, Paco Alcácerért pedig fizetett 23 millió eurót a Dortmund, különben most még jobban mocoroghatnának eladóként a transzferpiacon. Innen nézve ügyesen tette a dolgát a vezetőség, mentette, ami menthető, és Marlon, Aleix Vidal, Denis Suárez, Gerard Deulofeu, Javier Mascherano és Cristian Tello sem ingyen távozott – és kellett a pénz, mert az előző évben Antoine Griezmann 120 millió euróért jött, Neto kapust 26 millió euróért számolták be Jasper Cillessen átigazolásába, Frenkie de Jong árát 75 millió euróra verték fel a kérők, és 18 millió eurót kellett átutalni Martin Braithwaite játékjogáért.

A balhátvéd Júnior Firpo 18, a jobbhátvéd Emerson Royal 12 millió euróba került; ügynöki díjastól, aláírási pénzestől becslésünk szerint az eladásokból befolyt összegen felül legalább 200 millió eurót költöttek a katalánok.

Most pedig már százat, legalábbis elméletileg, ugyanis Arthur 72 millió euróért a Juventushoz igazolt, ahonnan Miralem Pjanic 60 milliós értékben jött (a brazil középpályás közben kiírta magát a klub történelemkönyvéből, a légiós alapjaiban rengette meg a katalánoknak érthető okokból annyira fontos klubhűség törvényét). Carles Pérezen a Roma 11, Marc Cucurellán a Getafe 10 millió eurós vételi opciót érvényesített, előbbi játékos esetében egymilliós kölcsönzési díj után – és megszabadult a klub költségvetése Arda Turantól, akit 34 millió euróért vettek öt éve, a török szélső ezért cserébe 55 mérkőzésen lépett pályára.

És ugyan papíron nem vallott szégyent, mert 26 kanadai pont 3017 játékperc alatt nem is olyan rossz, de tegyük hozzá a vételárhoz a legalább tízmilliós ügyvédi költséget és aláírási pénzt, illetve az évi 7–9 millió eurós fizetést (bérének zömét Turan törökországi kölcsönjátéka alatt is a Barca utalgatta): minden egyes pályára lépése egymillió eurónál is többe került a klubnak. Most összébb kell húznia a nadrágszíjat, mert Turan új csapatától csak évi 466 ezer eurót kap.

Ahhoz képest, hogy Ilkay Gündogan helyett választotta őt Luis Enique...

A Transfermart szerint csak ők távoznak a nyáron
A Transfermart szerint csak ők távoznak a nyáron


Mint említettük, Coutinho és Ousmane Dembélé barcelonai karrierje eleddig nem fáklyásmenet, de a magunk részéről azért nem írnánk le őket: a brazil karmester, szélső csak huszonnyolc éves, és azért csak összehozott 76 barcelonai mérkőzésén 33 kanadai pontot; Dembélé még csak huszonhárom esztendős, és 74 mérkőzésen elért 36 kanadai pont azért nem csapnivaló teljesítmény! Hogy mire lenne szükség? Talán több bizalomra, önbizalomra és sérülésektől mentes időszakra, no és sokkal professzionálisabb, felelősségteljesebb hozzáállásra.

Coutinho egyébként évi 13.5 millió eurós barcelonai gigabére feléért futballozott Münchenben, és maradt is volna, csak éppen a németek nem adták meg a 120 millió eurós opciós árat érte, a brazil ott 35 mérkőzésen 17 kanadai pontot szerzett, 2100 perc alatt, tehát abszolúte nem mondhatjuk, hogy csalódást okozott volna – igaz, a Kicker osztályzatai alapján csak Ivan Perisic, Corentin Tolisso, Lucas Hernández és Álvaro Odriozola teljesített nála rosszabbul a csapatból!

Rafinhából is is csak az önbizalom hiányzik talán, hiszen képességeivel nincs probléma, csakhogy kölcsönben sem az Interben, sem a Celta Vigóban nem „virított”, a volt spanyol korosztályos, már brazil felnőtt válogatott játékmestert a vigóiak végül nem vették meg a korábban kiszabott áron (egyes lapok szerint 10, mások szerint 15 millióért). Thiago Alcántara testvérének a szerződése jövőre lejár.

Szintén kölcsönből tért vissza a szűrő Oriol Busquets (az ő testvére is labdarúgó, Pol az Atlético Madrid neveltje, most klub nélküli), de neki, illetve a Schalkétól megtért védőnek, Juan Mirandának nincs sok esélye a maradásra (Gelsenkirchenben akkor lépett volna automatikusan életbe a vételi opció, ha legalább húsz mérkőzésen pályára lép, most a Porto és a Betis tárgyal róla), de igaz ez a Nice-ben erősödő kollégájára, Moussa Waguére is. Jean-Clair Todibo ellenben sokat fejlődött a Schalkéban, de a németeknek nem volt pénze a 25 milliós opció lehívására, így most hívja a franciát a Leicester City, a Milan, az Everton, az 1. FC Köln, a Rennes és kölcsönbe az Olympique Marseille is.

A 21 éves spanyol támadó középpályás, Carles Alená messze a legtöbbre taksált a „kölcsönlégióból”, neki van a legtöbb esélye a befutásra, még akkor is, ha sevillai vendégjátéka alatt berobbant Riqui Puig.

A Pjanic-transzfer árnyékában megbújt a hír, hogy a Barca ötmillió euróért megvette a 17 éves Pedrit a Las Palmastól (akit most a Bayern München és a Borussia Dortmund már a katalánoktól szerezne meg, három évvel ezelőtt megbukott próbajátékon a Real Madridnál), a 22 éves középső középpályás Matheus Fernandesért hétmillió eurót kapott a Palmeiras, de ebből 25 százalékot továbbadott a Botafogónak (a játékos tavasszal a Real Valladolidban szokta a La Ligát pár mérkőzés erejéig, most a Monaco kéri kölcsönbe). Az ő bónusza hárommillió euró, kivásárlási ára százszor ennyi! Ő „csak” brazil állampolgár, és a keretben három nem EU-s állampolgár lehet; Wagué, Ronald Araújo és Arturo Vidal jár még hasonló cipőben; Lionel Messinek spanyol, Luis Suáreznek és Netónak olasz, a dominikai Júnior Firpónak spanyol útlevele is van (sőt már spanyol korosztályos válogatott, mert szülőhazájában csak a FIFA által el nem ismert mérkőzésen lépett pályára), ebből a kontingensből most kikerült Arthur.

 

Reálértékben a Barca idei csúcsigazolása a portugál támadó mindenes, Trincao, akiért 31 millió eurót kasszírozhatott a Braga (mínusz a húszéves támadó, Abel Ruiz, nyolcmillió eurós értékben), a spanyolok pedig igen előrelátóan félmilliárd euróra állították be a húszéves játékos kivásárlási árát. De nem ez a csúcs: Messié 700, Griezmanné 800 millió euró. Csak 300 millió a frissen vett madárcsontú brazil balszellőé, Gustavo Maiáé, őt a tartalékok közé igazolták 4.5 millióért, a Sao Paulótól (játékjogának harminc százaléka még az eladóé), és ide került a Juventustól 8 millióért elhozott brazil középpályás, Matheus Pereira is.

Maia érdekes módon került Spanyolországba, az FCB egymillió euróért szerzett jogot egy olyan játékos megvásárlására 3.5 millióért, aki még nem lépett pályára a Sao Paulo felnőttcsapatában. A támadó másik kérője a Liverpool volt!

 

Trincaóról már télen megegyeztek a felek, a Bragában 48 mérkőzésen feleennyi kanadai pontot jegyzett, több büntető kiharcolása és számtalan kulcspassz mellett. Nagy jövő áll előtte, az As szerint már visszautasított a Barcelona egy Angliából postázott 60 millió eurós ajánlatot, amely olyannyira nem átverés, hogy azt maga a szuperügynök Jorge Mendes hozta! Nem a Leicester City kérte Trincaót, mert a „rókák” csak ötvenmilliót fizetnének. Az Atalanta ezért is esélytelen a maga bármilyen ajánlatával...

Samuel Umtitit a PSG, a Lazio, a Torino, a Napoli, az Everton, az Arsenal, a West Ham, a Lyon, a Marseille és az AS Roma hívja, ugyanakkor a védő nem szeretne eligazolni, a szakértők szerint a nyáron biztosan távozó Martin Braithwaite közel áll a West Hamhez – egy húszmillió eurós transzfer körvonalazódik –, de nem tett le róla még az Ajax és a Barca biztos felvevőpiaca, az Everton sem, a La Ligán belül a Real Valladolid, Sevilla, Real Sociedad hármasnál is szívesen látnák őt keretükben.

Lionel Messiért az Inter tett egy kétségbeesett ajánlatot, és éppen ennyi az esélye a Manchester Unitednek Ansu Fatira. Waguét a Fiorentina, Griezmannt a Juventus monitorozza, Vidal neve ismét felmerült az Internél, de már Júnior Firpóéval egyetemben. Vidalért a télen húszmilliót kínált az Inter, most már csak tízet adna, mert ez a tavasz sok mindenen nyomot hagyott, a védőt pedig negyvenmilliós értékben beszámolnák alkalomadtán. Hogy mibe? Hamarosan kiderül.

Az idény csapata a Marca szerint
Az idény csapata a Marca szerint

Ivan Rakitic minden bizonnyal visszatér a Sevillához (a kérő 10, az eladó 20 millió euróra tartja őt, de lesben áll az Arsenal és talán a Juve is), Coutinho az Arsenalban építheti újjá magát, jó eséllyel, a Betis és a Barca „transzfer-szerelemgyerekét”, Emerson Royalt az Everton, a Newcastle, a Tottenham, a West Ham, a Milan és a PSG vinné (előbb visszahoznák őt hatmillió euróért). Érdekes módon a Bild arról ír, hogy feltűntek a Barca küldöttei David Alaba környezetében, sőt egy spanyol lap szerint a németek maguk ajánlották fel megvételre osztrák ászukat! Monchu is kapós, tisztelőinek hosszú a sora a West Hamtől a Juventuson át a Valencia, Rel Betis, Real Sociedad, Brighton kvartettig.


De kik lesznek a Camp Nou új kedvencei? Talán a fiatal védő, Eric García,
aki nem akar hosszabbítani a Manchester Cityvel, ezért a Barcelona már alig 20 millió euróért megveheti a 19 éves középső és jobb oldali hátvédet (az ESPN szerint elsőre 15 milliót ígért). García lehet az új Gerard Piqué, kétszeresen is, ugyanis mindketten az FCB utánpótlásából kerültek Angliába, és onnan térhetnek vissza, immáron férfiként. Sikeres férfiként.

A 32 éves Willian szerintünk ismét lemarad a katalán kalandról, ráadásul már 32 esztendős, sokkal jobban illene a csapatba a portugál Bernardo Silva, csak éppen ő meg David Silva babérjaira tör a Citynél – ellenben az angolok Nélson Semedo és még inkább Sergi Roberto kegyeire pályáznak. Talán ezért is dobta be egy angol pletykalap Diogo Dalot, pár olasz lap pedig a juvés Mattia De Sciglio nevét, mint Barca-célpontokat. Ugyancsak a talján transzferharasztrázó szövetségből származik a kommüniké, miszerint Griezmann árába beleszámolnák Douglas Costát is (inkább lenne értelme elhozni Torinóból Paulo Dybalát, de nem látjuk esélyét, hogy eladja őt a Juve).

Szóltak hírek a római középső középpályásról, Lorenzo Pellegriniről is, de az olasz nem óhajtja elhagyni szeretett csapatát, pedig harmincmilliós kivásárlási ára több topcsapat fantáziáját is megmozgatta. Az Ajax nyári slágerét, a holland U18-as válogatott középpályást, Kenneth Taylort a Barcával is hírbe hozták, miként a Reallal, az Arsenallal, a Dortmunddal, a Lipcsével és a Manchester Uniteddel; Eric García Angliában maradása esetén a villarrealos Pau Torres lehet az erősítés – ebben az a vicces, hogy Pep Guardiola éppen őt szúrta ki magának García helyére, az első ajánlata 23 millió euró és 12 millió bónusz...

A sokkal drágább a sajtó szerint a leicesteri Caglar Söyüncü, de befuthat még akár az Ajaxos Sergino Dest is.

Az előző idény legrosszabb vételei a Marca szerint
Az előző idény legrosszabb vételei a Marca szerint

Legalább ilyen meglepő jelölt a sajtóban a Watford bal oldali védője, a még 2021 nyaráig az Osasunában erősödő Pervis Estupinán. Angol lapok szerint Quique Setién bejelentkezett a Tottenhamnél Ryan Sessegnonért, de őt nem adja José Mourinho, ellenben Tanguy Ndombélé vihető. Szintén középső középpályás a nápolyi Fabián Ruiz, bár ő nem nyújtott éppen meggyőző teljesítményt a két csapat minapi mérkőzésén. Spanyol bennfentesek szerint Quique Setién ragaszkodik Alenához és Puighoz is, és már Vidal sem akar kézzel-lábbal Milánóba költözni, bár a chilei is krisztusi korban van már, és most lehet utoljára érte pénzt kapni.

Külön bekezdést érdemel a 22 éves Lautaro Martínez: Messi és Luis Suárez 33 esztendős, Braithwaite aligha lesz Preben Elkjaer-Larsen, de még új Julio Salinas sem, kell tehát egy új támadó, aki megbízhatóbban termeli a gólokat, mint Griezmann. Martínez kivásárlási ára 111 millió euró volt a nyár elejéig, a Manchester City százmilliót már adott volna érte a mindig mindenről tudó Tuttomercatoweb szerint, a Barca ajánlata ettől jelentősen elmaradt. Azt se feledjük, hogy Martínez a válogatottban jó viszonyt épített ki Messivel, a La Gazzetta dello Sport szerint éppen ezért utasította el a Cityt, az Inter pedig beszámíthatná az árába a fent már említett duó mellett Rafinhát is. Luis Suárezért érdeklődött David Beckham Inter Miamija, de a támadónak esze ágában sincs váltani.

Neymar is örök téma a mediterrán sajtóban, vételára neki is éppen olyan, mint Martínezé, azaz legalább 150 millió euró. Ehhez képest az Adama Traoréért kért kerek százmillió tényleg nyomott ár.

Ezért is happolta el vérre és eurószázezrekre menő harcban a Real Madrid orra elől a 16 éves csodagyereket, Fabián Luzzit a katalán klub a Rayo Vallecanótól.

A LA LIGA ÁTIGAZOLÁSAI, 2020 NYARA

ALAVÉS
ÉRKEZETT:

Kölcsönből vissza: Anderson Emanuel (Fuenlabrada), Patrick Twumasi (Gaziantep), Saúl García (Vallecano), Javi Munoz (Tenerife), Ramón Miérez (Tenerife), Ermedin Demirovic (St. Gallen), John Guidetti (Hannover), Adrián Diéguez (Alcorcón), Olivier Verdon (Eupen), Antonio Sivera (Almería), Burgui (Zaragoza)
TÁVOZOTT: Ermedin Demirovic (Freiburg, 3 700 000 euró)
Kölcsönből vissza: Aleix Vidal (Sevilla), Víctor Camarasa (Sevilla), Lisandro Magallán (Ajax), Ljubomir Fejsza (Benfica), Oliver Burke (West Bromwich), Roberto (West Ham)

ATLÉTICO MADRID
ÉRKEZETT:
Álvaro Morata (Chelsea, kölcsön után végleg, 56 000 000)
Kölcsönből vissza: Nehuén Pérez (Famalicao), Francisco Montero (La Coruna), Víctor Mollejo (La Coruna), Nikola Kalinic (Roma)
TÁVOZOTT: Antonio Adán (szl.)
Kölcsönből vissza: Yannick Carrasco (Talien Professional)

ATHLETIC BILBAO
ÉRKEZETT:
Oihan Sancet (Bilbao B)
Kölcsönből vissza: Inigo Vicente (Mirandés), Peru Nolaskoain (La Coruna), Andoni López (Elche), Cristian Ganea (Viitorul)
TÁVOZOTT:
Benat Etxebarria (szerződése lejárt), Mikel San José (szerződése lejárt), Cristian Ganea (Arisz, ingyen)

BARCELONA
ÉRKEZETT:
Miralem Pjanic (Juventus, 60 000 000), Trincao (Braga, 31 000 000), Matheus Fernandes (Palmeiras, 7 000 000), Pedri (Las Palmas, 5 000 000)
Kölcsönből vissza: Rafinha (Celta Vigo), Oriol Busquets (Twente), Jean-Clair Todibo (Schalke), Juan Miranda (Schalke), Philippe Coutinho (Bayern München), Carles Alená (Betis), Moussa Wagué (Nice)
TÁVOZOTT: Arthur (Juventus, 72 000 000), Carles Pérez (Roma, kölcsön után végleg, 11 000 000), Marc Cucurella (Getafe, 10 000 000), Arda Turan (Galatasaray, ingyen)

BETIS
ÉRKEZETT:
Edgar González (Betis B)
Kölcsönből vissza: Antonio Sanabria (Genoa), Liberto Beltrán (Lleida Esportiu), Wilfrid Kaptoun (Almería), Juanjo Narváez (Las Palmas), Francis Guerrero (Almería), Aitor Ruibal (Leganés), Víctor Camarasa (Alavés)
TÁVOZOTT: Giovani Lo Celso (Tottenham, kölcsön után végleg, 32 000 000), Antonio Barragán (szl.)
Kölcsönből vissza: Alfonso Pedraza (Villarreal), Carles Alená (Barcelona)

CELTA VIGO
ÉRKEZETT:
Renato Tapia (Feyenoord, ingyen), Álvaro Vadillo (Granada, ingyen), Miguel Baeza (Real Madrid B, 2 500 000)
Kölcsönből vissza: Róbert Mazán (Tenerife), Emre Mor (Galatasaray), David Costas (Almería), Jozabed Sánchez (Girona)
TÁVOZOTT: Róbert Mazán (szl.)
Kölcsönből vissza: Jeison Murillo (Sampdoria), Filip Bradaric (Cagliari), Rafinha (Barcelona), Pape Cheikh (Lyon), Fjodor Szmolov (Lokomotiv Moszkva)

CÁDIZ
ÉRKEZETT:
Álvaro Giménez (Birmingham City, kölcsön után végleg, 2 700 000 euró), Choco Lozano (Girona, kölcsön után végleg, 2 500 000), Iván Alejo (Getafe, kv., 2 000 000), Jorge Pombo (Zaragoza, 1 200 000), Filip Malbasics (Tenerife, kv., 1 000 000), Álvaro Negredo (al-Naszr, i.), Dani Sotres (Salamanca, i.), David Mayoral (UCAM Murcia, i.), Nano Mesa (Eibar, kv.)
Kölcsönből vissza: Matos Garcia (Twente), Djordje Jovanovics (Cartagena), Christian Martínez (Huelva), Sergio Sánchez (Albacete), Dani Romera (Alcorcón), Caye Quintana (Fuenlabrada), David Carmona (Santander), Brian Oliván (Girona )
TÁVOZOTT:
Kölcsönből vissza: Jorge Pombo (Zaragoza)

EIBAR
ÉRKEZETT:

Kölcsönből vissza: Jordi Calavera (Girona), José Antonio Martínez (Granada), Roberto Olabe (Extremadura)
TÁVOZOTT: Fabián Orellana (Valladolid, i.), Gonzalo Escalante (szl.), Charles (szl.), Iván Ramis (visszavonult), Pablo de Blasis (szl.), Nano Mesa (Cádiz, kv.)
Kölcsönből vissza: Sebastián Cristóforo (Fiorentina)

GETAFE
ÉRKEZETT:
Marc Cucurella (Barcelona, kölcsön után végleg, 10 000 000), Enes Ünal (Villarreal, 9 000 000)
Kölcsönbe: Cucho Hernández (Watford)
Kölcsönből vissza: Álvaro Jiménez (Albacete), Ignasi Miquel (Girona), Jack Harper (Alcorcón)
TÁVOZOTT: José Carlos Lazo (Almería, kölcsön után végleg, 4 000 000), Enric Gallego (Osasuna, 2 000 000), Iván Alejo (Cádiz, kv., 2 000 000), Merveil Ndockyt (NK Osijek, 550 000), Raúl Carnero (Valladolid, kv.), Vitorino Antunes (Sporting CP, i.)
Kölcsönből vissza: Oghenekaro Etebo (Stoke City), Jason (Valencia), Deyverson (Palmeiras), Kenedy (Chelsea)

GRANADA
ÉRKEZETT:
Maxime Gonalons (Roma, kölcsön után végleg, 4 000 000), Dimitri Foulquier (Watford, kölcsön után végleg, 2 000 000), Luis Milla (Tenerife, 5 000 000)
Kölcsönből vissza: José Antonio González (Córdoba), Bernardo Cruz (Numancia)
TÁVOZOTT: Álvaro Vadillo (Celta Vigo, ingyen)
Kölcsönből vissza: Yangel Herrera (Manchester City), Jesús Vallejo (Real Madrid), Carlos Fernández (Sevilla), Gil Dias (Monaco), José Antonio Martínez (Eibar)

HUESCA
ÉRKEZETT:
Kölcsönből vissza: Serdar Gürler (Göztepe), Dani Escriche (Elche), Jaime Seoane (Lugo), Alekszandar Jovanovics (La Coruna), Jonathan Toro (Tondela), Joaquín Munoz (Mirandés)
TÁVOZOTT: Pedro López (szl.), Luisinho (szl.)
Kölcsönből vissza: Jordi Mboula (Monaco), Miguelón (Villarreal), Pablo Insua (Schalke), Cheick Doukouré (Levante), Cristo (Udinese), Josué Sá (Anderlecht), Dani Raba (Villarreal), Rubén Yánez (Getafe), Toni Datkovic (Lokomotiva Zagreb)

LEVANTE
ÉRKEZETT:
Jorge de Frutos (Real Madrid, kv., 2 500 000), Mickaël Malsa (Mirandés, i.), Son (Ponferradina, i.), Dani Gómez (Real Madrid, 2 500 000)
Kölcsönből vissza: Raphael Dwamena (Zaragoza), Antonio Luna (Vallecano), Armando Sadiku (Málaga), Pepelu (Tondela), Cheick Doukouré (Huesca), Ivi López (Ponferradina)
TÁVOZOTT: Moses Simon (Nantes, kv., 5 000 000), Iván López (szl.), Bruno González (szl.)
Kölcsönből vissza: Borja Mayoral (Real Madrid)

OSASUNA
ÉRKEZETT:
Enric Gallego (Getafe, kv., 2 000 000), Raúl Navas (Sociedad, kv., 250 000), Lucas Torró (Eintracht Frankfurt, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Jaume Grau (Lugo), Brandon (Girona), Luis Perea (Alcorcón), Juan Villar (Rayo Vallecano)
TÁVOZOTT: Fran Mérida (szl.)
Kölcsönből vissza: José Manuel Arnáiz (Leganés), Toni Lato (Valencia)

REAL MADRID
ÉRKEZETT:

Kölcsönből vissza: Kubo Takefusza (Mallorca), Asraf Hakimi (Dortmund), Martin Ödegaard (Real Sociedad), Andrij Lunyin (Oviedo), Sergio Reguilón (Sevilla), Jesús Vallejo (Granada), Alberto Soro (Zaragoza), Álvaro Odriozola (Bayern München), Óscar Rodríguez (Leganés), Luca Zidane (Santander), Borja Mayoral (Levante)
TÁVOZOTT: Asraf Hakimi (Inter, 40 000 000 euró), Javi Sánchez (Valladolid, kölcsön után végleg, 3 000 000), Jorge de Frutos (Vallecano, kölcsön után végleg, 2 500 000), Luca Zidane (szl.), Dani Gómez (Levante, 2 500 000), Kubo Takefusza (Villarreal, 2 500 000)
Kölcsönből vissza: Alphonse Areola (PSG)

REAL SOCIEDAD
ÉRKEZETT:

Kölcsönből vissza: Jon Bautista (Eupen), Gerónimo Rulli (Montpellier), Modibo Sagnan (Mirandés), Martín Merquelanz (Mirandés), Kévin Rodrigues (Leganés)
TÁVOZOTT: Raúl Navas (Osasuna, 250 000), David Zurutuza (visszavonult)
Kölcsönből vissza: Martin Ödegaard (Real Madrid)

SEVILLA
ÉRKEZETT:
Suso (Milan, kv., 21 000 000)
Kölcsönből vissza: Juan Soriano (Leganés), Roque Mesa (Leganés), Bryan Gil (Leganés), Carlos Fernández (Granada), Joris Gnagnon (Rennes), Marc Gual (Real Madrid B), Aleix Vidal (Alavés), Sébastien Corchia (Espanyol), Alejandro Pozo (Mallorca), Ibrahim Amadou (Leganés)
TÁVOZOTT: Simon Kjaer (Milan, kv., 3 500 000), Éver Banega (al-Sabab, i.)
Kölcsönbe: Rony Lopes (Nice)
Kölcsönből vissza: Sergio Reguilón (Real Madrid), Bono (Girona)

VALENCIA
ÉRKEZETT:

Kölcsönből vissza: Alex Carbonell (Fortuna Sittard), Toni Lato (Osasuna), Álex Blanco (Zaragoza), Jason (Getafe), Álex Centelles (Famalicao), Uros Racsics (Famalicao)
TÁVOZOTT: Ezequiel Garay (szl.), Ferran Torres (Manchester City, 23 000 000), Dani Parejo (Villarreal, i.), Francis Coquelin (Villarreal, 6 500 000)
Kölcsönből vissza: Jaume Costa (Villarreal), Alessandro Florenzi (Roma)

REAL VALLADOLID
ÉRKEZETT:
Javi Sánchez (Real Madrid, kölcsön után végleg, 3 000 000), Luis Pérez (Tenerife, i.), Fabián Orellana (Eibar, i.), Raúl Carnero (Getafe)
Kölcsönből vissza: Chris Ramos (Badajoz), Álvaro Aguado (Numancia), Marcos André (Mirandés), Luismi (Oviedo), Moisés Delgado (Santander), Anuar (Panathinaikosz), Sekou Gassama (Fuenlabrada)
TÁVOZOTT: Mohammed Salisu (Southampton, 12 000 000)
Kölcsönbe: Stiven Plaza (Trabzonspor, 100 000)
Kölcsönből vissza: Enes Ünal (Villarreal), Pedro Porro (Manchester City), Matheus Fernandes (Palmeiras), Sandro Ramírez (Everton), Raúl Carnero (Getafe)

VILLARREAL
ÉRKEZETT:
Dani Parejo (Valencia, i.), Francis Coquelin (Valencia, 6 500 000)
Kölcsönbe: Kubo Takefusza (Real Madrid, 2 500 000)
Kölcsönből vissza: Alfonso Pedraza (Betis), Dani Raba (Huesca), Miguelón (Huesca), Enes Ünal (Valladolid), Jaume Costa (Valencia)
TÁVOZOTT: Karl Toko Ekambi (Lyon, kv., 11 500 000), Álvaro González (Marseille, 4 000 000), Akram Afif (al-Szadd, kv., 1 000 000), Santi Cazorla (al-Szadd, i.), Mariano Barbosa (szl.), Bruno Soriano (visszavonult), Enes Ünal (Getafe, 9 000 000)
Kölcsönből vissza: André Zambo Anguissa (Fulham)

Lezárva kedden reggel, vastaggal az elmúlt hét nap eseményei, a harmadik feljutó még nem ismert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik