Zidane és a Real Madrid: a tökéletesség hibája?

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.08.03. 15:11
A koronavírus és a gazdasági világválság árnyékában sem szünetel az átigazolási időszak, s mint 2008 óta mindig, ezúttal is megkíséreljük ráncba szedni a topligák jöttek-mentekjeit. A Bundesligával és annak jelenlegi királyával, a Bayern Münchennel kezdtünk, következett a Ligue 1 és az ő uralkodója, majd szétnéztünk az Arsenal háza táján, hogy szombatra elérkezzünk Torinóba, sajnos csak virtuálisan, és Madridban zárjuk az első transzferkört.

„A tökéletességem hibái miatt / Megvan a gyenge pontom / Úgy lehet csak tűz már bennem / Ha magam gyújtom és magam oltom” – vallja a Road zenekar a Real Madrid szokásos nyári átigazolásairól szóló számában, A tökéletesség hibája c. műben, utalva arra, hogy a királyi gárda szintjén már csak apróságok és az eltérő motivációs szintek, no és a szerencse döntenek; egy eleve bombaerős keretet pedig csak méregdrágán lehet tovább erősíteni, vagy ügyes szemű tehetségkiválasztással és okos tehetséggondozással. És egyben kitértek a Sergio Ramos-problematikára is.

„...menet közben felmerülhet üzemzavar a készülékben / de ember módba kapcsolva a javítást magam végzem” – mondhatná a sikeredző Zinédine Zidane is, aki az előző nyáron mindenestől 400 millió eurónál is többért megkapta Florentino Péreztől az Eden Hazard, Luka Jovics, Éder Militao, Ferland Mendy, Rodrygo, Alphonse Areola sort, majd a télen érkezett 30 millió euróért a karmester Reinier.

Talán nem bántunk meg senkit, ha azt mondjuk, a bajnoki cím kivívásában még a „régi gárda” volt főszereplő, a végére még az idényt kissé fáradtan kezdő Luka Modric is belelendült, Toni Kroos passzai még mindig aranyat érnek, Karim Benzema olyan, mint az óbor, Sergio Ramos pedig a hátára vette a csapatot a nehéz pillanatokban védőként, gólfelelősként és csapatkapitányként is. Még Marcelo is meg-megrázta magát, 23 mérkőzésen 9 kanadai pontig jutott, a Bajnokok Ligájában négy mérkőzésen három asszisztot jegyez.

Ahhoz képest érdekesek a fent leírtak, hogy a 2018–2019-es idényre szűk 200 millióért vették meg a Vinícius Júnior, Thibaut Courtois, Álvaro Odriozola, Mariano Díaz, Brahim Díaz, Andrij Lunyin sort, előtte csak a Theo Hernández, Dani Ceballos kettőst kapta meg Zidane, 2016 nyarán pedig egyetlen árva érkező volt, ő is régi-új fiú: Álvaro Morata.

Bizony, kevesen felelnek meg a Real követelményeinek, kevesen viselik el a terhet, ugyanakkor azt a luxust is kevesen engedhetik meg maguknak, hogy kispadoztassanak, majd lelátóztassanak egy Gareth Bale, James Rodríguez párost, hogy ne legyen stabil helye a kezdőben egy Isco, Marco Asensio duónak, és könnyedén lemondjanak a minden bizonnyal leendő világklasszis szélső védőről, a mind a két oldalon bevethető Asraf Hakimitől. Aki a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában 41 meccsen 19 kanadai pontot szerzett – védőként! Negyvenötmillió euróra teszik a 21 éves középpályás, Martin Ödegaard játékjogát, aki most izgulhat, hogy maradhat-e Madridban sokadik számú tartaléknak, vagy ismét kölcsönadják-e valahová; a legújabb hírek szerint Modric utóda lesz, jövőre.

Re: a La Recherche (Fotó: AFP)
Re: a La Recherche (Fotó: AFP)

Szintén vendégjátékból tért vissza Kubo Takefusza, Andrij Lunyin, Sergio Reguilón, Jesús Vallejo, Alberto Soro, Álvaro Odriozola, Óscar Rodríguez, Luca Zidane és Borja Mayoral: Mayoral „csak” nyolc gólig jutott a Levantében, a kis Zidane-t már el is engedték (minden bizonnyal a Montpellier-ben köt ki), Soro nem magaslott ki a La Liga 2-ből, míg Lunyin és Vallejo a szakírók szerint megrekedt a fejlődésben.

Kubo képességei rendkívüliek, de fizikailag még rengeteget kell fejlődnie, Odriozola gyakorlatilag megbukott Madrid után Münchenben is, viszont ne feledjük, ő még csak 24 esztendős, és további négy évig a Real igazoltja, a képességeit pedig senki sem vitatja. A 22 éves karmester, Óscar Rodríguez kilenc gólt szerzett a harmatos Leganésben, ám a posztján, sőt posztjain, mert szélső is, legalább tízen állnak előtte a sorban a Realban per pillanat.

A legérdekesebb a 23 esztendős Sergio Reguilón esete, akit már leírtak egyesek, amikor a Sevillához került, de a ballábas játékos felkötötte a nadrágját, és még a válogatott keretébe is bekerült! Most az Everton vinné, az első ajánlat húszmilliós (a játékos új ügynöke a pompás angliai kapcsolatokkal bíró szuperügynök, Kia Joorabchian), Mayoralért a Lazio és a Getafe érdeklődik (az olaszok 20 milliót ajánlottak), Kubóért a Sevilla, az Ajax, a Granada és nyolc másik gárda; a felnőttek között egyszer sem játszó, 18 éves, csak brazil útlevéllel rendelkező Reiniert a Dortmund és Lipcse vezetné be az európai topfutballba, de kéri kölcsön a Real Sociedad, a Real Zaragoza és Real Valladolid is.

James Rodríguezt ügynöke, Jorge Mendes Angliába, a Juventushoz, a Napolihoz vagy a PSG-hez adatná el, de felmerült a neve a Benficánál is. Egy portugál lap szerint a Porto visszavenné kedvezményes áron Éder Militaót. Dani Ceballost marasztalja az Arsenal és legújabban a Manchester City, a Betis és a Valencia is a kérője, mert az ő képességei is messze átlagon felüliek.

Külön kérdés Luka Jovics esete: a szerb csatár többször is bizonyította, hogy mentálisan még nem érte el a nagy madridi elődök szintjét, hogy finoman fogalmazzunk, a profizmus messze nem ott végződik, hogy az ember fizetést kap a futballozásáért... Ennek ellenére vinné most a Premier League összes nem élcsapata, a Monaco, a Hertha és a Milan is. A Real csak Jovics játékjogáért 54 millió eurót adott tavaly ilyenkor, a szerb ezért 26 mérkőzésen két gólt és két gólpasszt hozott a konyhára. Azonban ne feledjük, hogy a Bajnokok Ligája-végjátékban még szükség lehet rá, így a vezetői igyekeznek építgetni az önbizalmát, aligha tárgyalnak most az eladásáról. A Napoli elnöke a minap kerek-perec kijelentette: megvehette volna Jovicsot, de nem kért a szolgálataiból.

Ilyen lesz az új Real az átigazolási idény után? (Fotó: goal.com)
Ilyen lesz az új Real az átigazolási idény után? (Fotó: goal.com)


Célpont a Monacónak az előző idényben a St.-Étienne-ben bizonyító játékosa, a 19 éves középső védő, Benoit Badiashile, az As már a címlapon hozta, hogy ő lesz az új Raphaël Varane. Ugyanezen lap esküszik rá, a Chelsea erőembere, N'Golo Kanté is Zidane-ékhoz kerülhet a nyáron, hogy Casemiro párja legyen a középpálya közepén. Badiashile iránt a Manchester United is érdeklődik, ám az első ajánlatot a Bayer Leverkusen tette, 15 millió eurót: nem nyert, legalább kétszer ennyit kérnek érte.

Régebbi kiszemelt a Rennes csodagyereke, Eduardo Camavinga, aki egyre jobban futballozik, a PSG és a Juventus is vinné őt, sőt szinte az összes topcsapat pályázik a 17 éves játékos aláírására – a szerződése 2022-ig szól, ám nehogy azt higgyük, hogy csupán amatőr kontraktusa van, mert máris évi kétmillió eurót keres a középső középpályás.

A Sevilla védőjét, Jules Koundét is tárt karokkal várja a Real, írja az ESPN, a francia U21-es válogatott bekket tavaly 25 millió euróért hozták a La Ligába Bordeaux-ból, és legalább tízmillióval nőtt azóta az ára. A spanyol lapok titkos esélyese a lipcsei Dayot Upamecano, akinek játékjoga lassan ötvenmillió eurót ér, így ideje lenne, ha a francia nagyválogatottban is bemutatkozna...

Mint láthatjuk, amíg pár éve spanyol korosztályos válogatottakat igazolt a Madrid, de az a vonal elhalt szép lassan és távoztak/távoznak ők meg a saját nevelésű játékosok is, előtérbe került a francia vonal. ReaL' Madrid.

Mehet a nyáron Vallejo is, a Getafe őt is vinné a Mayoral, Brahim Díaz kettőssel egyetemben.

Sokat járnak Sevillában a madridi vezetők majd, ha hinni lehet annak a hírnek, hogy kiszemelt a korábban Franciaországban légióskodó Lucas Ocampos, akinek a kivásárlási ára 65 millió euró, azonban az argentin Olé szerint Reguilónt és Odriozolát is odaadnák érte cserébe. Az argentin szélső a bajnokságban 14 gólt lőtt.

Természetesen James Rodríguez helyére léphetne, a kolumbiai a mostohaapja szerint az előző nyáron az Atléticóhoz szeretett volna távozni, és most is maradna szívesen Spanyolországban, egy angol lap szerint az érte folyó licit éllovasa a Manchester United, 25 (mások szerint csak 20) millió euróval. Ez éppen a fele annak, amennyit a Real kért érte a télen.

Csak tízmilliót fizetne Óscar Rodríguezért a Villarreal, ám a következő vételár fele is a Real markát ütné; ha ettől a feltételtől eltekint a fővárosi csapat, akkor duplázódna a vételár. Brahim Díazt kölcsönkérte a Betis, állítólag húszmillióért már el is adnák őt, a vételár egyötöde a Manchester Cityé lesz. Régi Real-célpont a nápolyi középpályás, a modern stílusban futballozó Fabián Ruiz, de a klubja ragaszkodik hozzá, kész a fizetését évi ötmillió euróra felemelni, nettóban, ezzel a csapat harmadik legjobban kereső tagja lenne Lorenzo Insigne és Kalidou Koulibaly mögött. Mindenképpen jól jár tehát a középpályás a Real és a Barcelona érdeklődésével...

Olasz lapok szerint a Real ötvenmilliót kér Jovicsért, és van a szerbnek egy neves angliai kérője is: a Chelsea. Lásd még: Kanté-ügy...

Külön kérdéskör Gareth Bale, akinek ügynöke ismét bejelentette, hogy a szélső csak akkor igazol el bárhová is, ha nem csökken a mostani, fejedelmi fizetése. Szerződése még két évig szól, a walesi most 31 éves. És évi bruttó 27 millió eurót keres, nettóban ez körülbelül a fele. Ez csökken a koronavírus miatt 20-30 százalékkal, és mint Florentino Pérez elmondta, éppen a csökkentés miatt lesz nehéz elfogadtatni a sztárokkal egy-két csúcsigazolást – kivéve, ha a transzferpiacon megkeresett pénzt forgatják meg.

Nacho és Lucas Vázquez is eladósorba került, illetve Real-célpont a sajtó szerint Donny van de Beek és Paul Pogba. Mi nem látjuk a helyüket a csapatban egy nagy kiárusítás előtt, a nemsokára 35 éves Modric ráadásul a hírek szerint maradna még egy „búcsúévre”. Zidane nagy kedvence állítólag a Nice jobb oldali mindenese, Juszef Atal, de Odriozolának és Nachónak távoznia kell az ő megszerzéséhez.

Az espanyolos Marc Rocát az Arsenal, Bayern München, Milan, Sevilla sor mellett a Real is vinné, a középpályásért a kiesés miatt nem kérhet sokat a klubja, egy spanyol lap szerint az első madridi ajánlat 15 millióról szólt. Camavingáért első körben 70 milliót kértek... Olcsóbban mozdítható David Alaba, de Marcelo távozásáról nem olvasni még csak pletykákat sem, elcsendesült a haraszt Kai Havertz körül is, a Tuttomercatoweb szerint téma ellenben Szergej Milinkovics-Szavics, sőt az ITA Sport Press szerint a 160 millióért vihető Neymar is, de inkább lenne talán helye a keretben Raheem Sterlingnek.

A legismeretlenebb, a sajtóban felbukkant név az Ajax tartalékjai között játszó középső középpályásé, Kenneth Tayloré, akit a Barca, a Leipzig, az Arsenal, a Manchester United és a Dortmund is monitoroz.


Zárjunk Sergio Ramosszal, aki harmincon felül tökéletes választ adott az idő vasfogának, kigyúrta magát, testépítői szintű, emberfeletti szálkásodást produkált, talán most van élete legnagyobb formájában, még a bozontos szakáll is a férfiasság jelképe, ezzel is erősíti kifelé az újjászületést. A régi sulis, acélkemény, durva, de gólerős védőtípus egyik utolsó mohikánja – az érvényben lévő, 2015-ben kötött szerződése jövőre lejár, a védő szeretne újat, ezt soha nem is rejti véka alá, az egyetlen gondja az vele Péreznek, hogy Ramos a következő idényben betölti a 36. életévét. Félreértés ne essék: Ramosszal hosszabbítani fognak, csak az időtartamon és a fizetésen huzakodnak még picit a felek.

Karim Benzema pedig decemberben krisztusi korba lép...

Idejében fel kell készülni a pótlására, mert ugyan a Road és Csuja Imre szerint sokkal jobb jónak lenni, de szerintünk a legjobb mégiscsak a legjobbnak lenni...

A LA LIGA ÁTIGAZOLÁSAI, 2020 NYARA

ALAVÉS
ÉRKEZETT:

Kölcsönből vissza: Anderson Emanuel (Fuenlabrada), Patrick Twumasi (Gaziantep), Saúl García (Vallecano), Javi Munoz (Tenerife), Ramón Miérez (Tenerife), Ermedin Demirovic (St. Gallen), John Guidetti (Hannover), Adrián Diéguez (Alcorcón), Olivier Verdon (Eupen), Antonio Sivera (Almería), Burgui (Zaragoza)
TÁVOZOTT: Ermedin Demirovic (Freiburg, 3 700 000 euró)
Kölcsönből vissza: Aleix Vidal (Sevilla), Víctor Camarasa (Sevilla), Lisandro Magallán (Ajax), Ljubomir Fejsza (Benfica), Oliver Burke (West Bromwich), Roberto (West Ham)

ATLÉTICO MADRID
ÉRKEZETT:
Álvaro Morata (Chelsea, kölcsön után végleg, 56 000 000)
Kölcsönből vissza: Nehuén Pérez (Famalicao), Francisco Montero (La Coruna), Víctor Mollejo (La Coruna), Nikola Kalinic (Roma)
TÁVOZOTT: Antonio Adán (szl.)
Kölcsönből vissza: Yannick Carrasco (Talien Professional)

ATHLETIC BILBAO
ÉRKEZETT: Oihan Sancet (Bilbao B)

Kölcsönből vissza: Inigo Vicente (Mirandés), Peru Nolaskoain (La Coruna), Andoni López (Elche), Cristian Ganea (Viitorul)
TÁVOZOTT:
Benat Etxebarria (szerződése lejárt), Mikel San José (szerződése lejárt)

BARCELONA
ÉRKEZETT:
Miralem Pjanic (Juventus, 60 000 000), Trincao (Braga, 31 000 000), Matheus Fernandes (Palmeiras, 7 000 000), Pedri (Las Palmas, 5 000 000)
Kölcsönből vissza: Rafinha (Celta Vigo), Oriol Busquets (Twente), Jean-Clair Todibo (Schalke), Juan Miranda (Schalke), Philippe Coutinho (Bayern München), Carles Alená (Betis), Moussa Wagué (Nice)
TÁVOZOTT: Arthur (Juventus, 72 000 000), Carles Pérez (Roma, kölcsön után végleg, 11 000 000), Marc Cucurella (Getafe, 10 000 000), Arda Turan (Galatasaray, ingyen)

BETIS
ÉRKEZETT:
Edgar González (Betis B)
Kölcsönből vissza: Antonio Sanabria (Genoa), Liberto Beltrán (Lleida Esportiu), Wilfrid Kaptoun (Almería), Juanjo Narváez (Las Palmas), Francis Guerrero (Almería), Aitor Ruibal (Leganés), Víctor Camarasa (Alavés)
TÁVOZOTT: Giovani Lo Celso (Tottenham, kölcsön után végleg, 32 000 000), Antonio Barragán (szl.)
Kölcsönből vissza: Alfonso Pedraza (Villarreal), Carles Alená (Barcelona)

CELTA VIGO
ÉRKEZETT:
Renato Tapia (Feyenoord, ingyen), Álvaro Vadillo (Granada, ingyen)
Kölcsönből vissza: Róbert Mazán (Tenerife), Emre Mor (Galatasaray), David Costas (Almería), Jozabed Sánchez (Girona)
TÁVOZOTT: Róbert Mazán (szl.)
Kölcsönből vissza: Jeison Murillo (Sampdoria), Filip Bradaric (Cagliari), Rafinha (Barcelona), Pape Cheikh (Lyon), Fjodor Szmolov (Lokomotiv Moszkva)

CÁDIZ
ÉRKEZETT:
Álvaro Giménez (Birmingham City, kölcsön után végleg, 2 700 000 euró), Choco Lozano (Girona, kölcsön után végleg, 2 500 000), Iván Alejo (Getafe, kv., 2 000 000), Jorge Pombo (Zaragoza, 1 200 000), Filip Malbasics (Tenerife, kv., 1 000 000), Álvaro Negredo (al-Naszr, i.), Dani Sotres (Salamanca, i.), David Mayoral (UCAM Murcia, i.)
Kölcsönből vissza: Matos Garcia (Twente), Djordje Jovanovics (Cartagena), Christian Martínez (Huelva), Sergio Sánchez (Albacete), Dani Romera (Alcorcón), Caye Quintana (Fuenlabrada), David Carmona (Santander), Brian Oliván (Girona )
TÁVOZOTT:
Kölcsönből vissza: Nano Mesa (Eibar), Jorge Pombo (Zaragoza)

EIBAR
ÉRKEZETT:

Kölcsönből vissza: Jordi Calavera (Girona), Nano Mesa (Cádiz), José Antonio Martínez (Granada), Roberto Olabe (Extremadura)
TÁVOZOTT: Fabián Orellana (Valladolid, i.), Gonzalo Escalante (szl.), Charles (szl.), Iván Ramis (visszavonult), Pablo de Blasis (szl.)
Kölcsönből vissza: Sebastián Cristóforo (Fiorentina)

GETAFE
ÉRKEZETT:
Marc Cucurella (Barcelona, kölcsön után végleg, 10 000 000)
Kölcsönből vissza: Álvaro Jiménez (Albacete), Ignasi Miquel (Girona), Jack Harper (Alcorcón)
TÁVOZOTT: José Carlos Lazo (Almería, kölcsön után végleg, 4 000 000), Enric Gallego (Osasuna, 2 000 000), Iván Alejo (Cádiz, kv., 2 000 000), Merveil Ndockyt (NK Osijek, 550 000), Raúl Carnero (Valladolid, kv.), Vitorino Antunes (szl.)
Kölcsönből vissza: Oghenekaro Etebo (Stoke City), Jason (Valencia), Deyverson (Palmeiras), Kenedy (Chelsea)

GRANADA
ÉRKEZETT:
Maxime Gonalons (Roma, kölcsön után végleg, 4 000 000), Dimitri Foulquier (Watford, kölcsön után végleg, 2 000 000), Luis Milla (Tenerife, 5 000 000)
Kölcsönből vissza: José Antonio González (Córdoba), Bernardo Cruz (Numancia)
TÁVOZOTT: Álvaro Vadillo (Celta Vigo, ingyen)
Kölcsönből vissza: Yangel Herrera (Manchester City), Jesús Vallejo (Real Madrid), Carlos Fernández (Sevilla), Gil Dias (Monaco), José Antonio Martínez (Eibar)

HUESCA
ÉRKEZETT:
Kölcsönből vissza: Serdar Gürler (Göztepe), Dani Escriche (Elche), Jaime Seoane (Lugo), Alekszandar Jovanovics (La Coruna), Jonathan Toro (Tondela), Joaquín Munoz (Mirandés)
TÁVOZOTT: Pedro López (szl.), Luisinho (szl.)
Kölcsönből vissza: Jordi Mboula (Monaco), Miguelón (Villarreal), Pablo Insua (Schalke), Cheick Doukouré (Levante), Cristo (Udinese), Josué Sá (Anderlecht), Dani Raba (Villarreal), Rubén Yánez (Getafe), Toni Datkovic (Lokomotiva Zagreb)

LEVANTE
ÉRKEZETT:
Jorge de Frutos (Real Madrid, kv., 2 500 000), Mickaël Malsa (Mirandés, i.), Son (Ponferradina, i.), Dani Gómez (Real Madrid, 2 500 000)
Kölcsönből vissza: Raphael Dwamena (Zaragoza), Antonio Luna (Vallecano), Armando Sadiku (Málaga), Pepelu (Tondela), Cheick Doukouré (Huesca), Ivi López (Ponferradina)
TÁVOZOTT: Moses Simon (Nantes, kv., 5 000 000), Iván López (szl.), Bruno González (szl.)
Kölcsönből vissza: Borja Mayoral (Real Madrid)

OSASUNA
ÉRKEZETT:
Enric Gallego (Getafe, kv., 2 000 000), Raúl Navas (Sociedad, kv., 250 000), Lucas Torró (Eintracht Frankfurt, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Jaume Grau (Lugo), Brandon (Girona), Luis Perea (Alcorcón), Juan Villar (Rayo Vallecano)
TÁVOZOTT: Fran Mérida (szl.)
Kölcsönből vissza: José Manuel Arnáiz (Leganés), Toni Lato (Valencia)

REAL MADRID
ÉRKEZETT:

Kölcsönből vissza: Kubo Takefusza (Mallorca), Asraf Hakimi (Dortmund), Martin Ödegaard (Real Sociedad), Andrij Lunyin (Oviedo), Sergio Reguilón (Sevilla), Jesús Vallejo (Granada), Alberto Soro (Zaragoza), Álvaro Odriozola (Bayern München), Óscar Rodríguez (Leganés), Luca Zidane (Santander), Borja Mayoral (Levante)
TÁVOZOTT: Asraf Hakimi (Inter, 40 000 000 euró), Javi Sánchez (Valladolid, kölcsön után végleg, 3 000 000), Jorge de Frutos (Vallecano, kölcsön után végleg, 2 500 000), Luca Zidane (szl.), Dani Gómez (Levante, 2 500 000), Kubo Takefusza (Villarreal, 2 500 000)
Kölcsönből vissza: Alphonse Areola (PSG)

REAL SOCIEDAD
ÉRKEZETT:

Kölcsönből vissza: Jon Bautista (Eupen), Gerónimo Rulli (Montpellier), Modibo Sagnan (Mirandés), Martín Merquelanz (Mirandés), Kévin Rodrigues (Leganés)
TÁVOZOTT: Raúl Navas (Osasuna, 250 000), David Zurutuza (visszavonult)
Kölcsönből vissza: Martin Ödegaard (Real Madrid)

SEVILLA
ÉRKEZETT:
Suso (Milan, kv., 21 000 000)
Kölcsönből vissza: Juan Soriano (Leganés), Roque Mesa (Leganés), Bryan Gil (Leganés), Carlos Fernández (Granada), Joris Gnagnon (Rennes), Marc Gual (Real Madrid B), Aleix Vidal (Alavés), Sébastien Corchia (Espanyol), Alejandro Pozo (Mallorca), Ibrahim Amadou (Leganés)
TÁVOZOTT: Simon Kjaer (Milan, kv., 3 500 000), Éver Banega (al-Sabab, i.)
Kölcsönbe: Rony Lopes (Nice)
Kölcsönből vissza: Sergio Reguilón (Real Madrid), Bono (Girona)

VALENCIA
ÉRKEZETT:

Kölcsönből vissza: Alex Carbonell (Fortuna Sittard), Toni Lato (Osasuna), Álex Blanco (Zaragoza), Jason (Getafe), Álex Centelles (Famalicao), Uros Racsics (Famalicao)
TÁVOZOTT: Ezequiel Garay (szl.), Ferran Torres (Manchester City, 23 000 000)
Kölcsönből vissza: Jaume Costa (Villarreal), Alessandro Florenzi (Roma)

REAL VALLADOLID
ÉRKEZETT:
Javi Sánchez (Real Madrid, kölcsön után végleg, 3 000 000), Luis Pérez (Tenerife, i.), Fabián Orellana (Eibar, i.), Raúl Carnero (Getafe)
Kölcsönből vissza: Chris Ramos (Badajoz), Álvaro Aguado (Numancia), Marcos André (Mirandés), Luismi (Oviedo), Moisés Delgado (Santander), Anuar (Panathinaikosz), Sekou Gassama (Fuenlabrada)
TÁVOZOTT:
Kölcsönbe: Stiven Plaza (Trabzonspor, 100 000)

Kölcsönből vissza: Enes Ünal (Villarreal), Pedro Porro (Manchester City), Matheus Fernandes (Palmeiras), Sandro Ramírez (Everton), Raúl Carnero (Getafe)

VILLARREAL
ÉRKEZETT:
Kölcsönbe:
Kubo Takefusza (Real Madrid, 2 500 000)
Kölcsönből vissza: Alfonso Pedraza (Betis), Dani Raba (Huesca), Miguelón (Huesca), Enes Ünal (Valladolid), Jaume Costa (Valencia)
TÁVOZOTT: Karl Toko Ekambi (Lyon, kv., 11 500 000), Álvaro González (Marseille, 4 000 000), Akram Afif (al-Szadd, kv., 1 000 000), Santi Cazorla (al-Szadd, i.), Mariano Barbosa (szl.), Bruno Soriano (visszavonult)
Kölcsönből vissza: André Zambo Anguissa (Fulham)

Lezárva kedden reggel, vastaggal az elmúlt hét nap eseményei, a harmadik feljutó még nem ismert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik